Kína hegemóniája

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Kína hegemóniája

 • Indította
  Témakör
 • #23690 Hozzászólás

  TJoe

  Kína világhatalmi törekvései régóta nyíltan zajlanak a szemeink elõtt.
  De vajon látjuk is vagy nézzük csak!Holnap már “made in china” lesz a zsemle is!
  A világ gazdaságának irányítóivá válnak,mert nem látjuk!
  A vasipar nem gyõzi,a nyersanyagemésztõ gépezetet kielégíteni,egyre több a gépkocsi,10 milliók ingáznak naponta,börtöneik is ontják a rabszolgák termékeit.
  Mi lesz ha útra kel a sárga sáska?!Akkor nekünk annyi.
  Titeket nem zavar?!

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #278110 Hozzászólás

  testnevelõ

  kina

  Sok itt kínai. Bóvli áruik semmire se jók.

  #278109 Hozzászólás

  trex

  én ma lõõtem le

  egy kínait, ti is tegyétek, fegyverbe s írtsuk a férgesét, nem kell nekünk sárga magyarország,

  #278108 Hozzászólás

  Benõ

  Semennyivel!

  Miért lennének rosszabbak? Ázsiában ugyanazt a szerepet töltik be a gazdaságban, mint a nyugati világban a zsidók, de õk azért dolgozni is szoktak. A különbség csupán annyi, hogy zsidóból 25 millió van, kinaiból meg 1,2 milliárd. Lehet vitatkozni!

  #278107 Hozzászólás

  rizsevõ

  Nem látok problémát.

  Mennyivel lesznek rosszabbak a kínaiak a zsidóknál?

  #278106 Hozzászólás

  Benõ

  A kinai nem lesz világnyelv

  ahhoz túl bonyolult és szerintem a kinaiak ezt ki is fogják használni. Rajtuk kivül senki nem érti majd, hogy maguk között mit beszélnek. De jó lesz ez igy nekik, mert nem is akarják, hogy értsük. 50 év múlva már kinai tulajdonosnak végzi az európai ember azt a futószalagmunkát, amit ma õ végeztet a kinaival. És mindezt a saját hülyeségének köszönheti.

  #278105 Hozzászólás

  TJoe

  igen

  Kína anyagilag tesz bennünket tönkre.Igazatok van,azért jó látni,hogy más is lát nem csak néz.
  Egy kanadai,ma még sikeres kisiparos felesége elvesztette a munkát.A Walmart-nál dolgozott,ami kizárólag szinte csak kínai rabszolgák termékeit árulják.
  Kanadai kistõkést nem zavarja!Mert nem lát az orránál tovább.A többi lóellenzõs É-Amerikaival együtt.
  Szerintem 10 éven belül Pekingbõl fogják küldeni még a lakbérfizetési felszólítást NYC-be!
  Az amerikai világhatalom-ami valójában nem hatalom,csak sakkozás báb-ál és diktátor kormányokkal.Amerika ezen a földrészen született,itt lett naggyá és amikor kiléptek a világ színpadra,akkor elkezdõdött a “rohanás a semmibe”.
  Kínaai mandarin lesz az új világnyelv,a keyboard is ékezet írásos jelekkel lesz tele,a microsoft software titkait Bill Gates ajándékba adja kínának,a hadititkok nem titkok már nekik ,az nem kell kínának.Van ûrhajós tapasztalat,van utánpótlás,van fegyelem az emberekben,nem úgy mint az amerikaiakban.
  A british-rock be lesz tiltva,az iskolások az egész világon “mao öltönyben” fognak járni.A kínai lobogó lesz a világ zászló.

  #278104 Hozzászólás

  Tomi

  újabb hidegháború?

  Ha Kina eléri azt a szintet, amit az USA, akkor biztos, hogy lesz háború, de nem hideg. És akkor nekünk nagyon be fognak fûteni!

  #278103 Hozzászólás

  Géza

  Kína

  Szerintem Kína hegemóniája odébb van még, mondjuk 60-70 év.
  Mi lesz majd ha egy szinten lesz az USA-val? Újabb hidegháború (vagy tényleges)? Lehet, hogy Kína a föld diktátora lesz, mint most az USA, és azt csinál majd amit akar?Minden ok nélkül megtámadhat országokat és rákényszerítheti az akaratát (rendszerét)?Talán eljön a tényleges diktatúra mint a Csillagok háborújában?

  #278102 Hozzászólás

  Tomi

  csak idõ kérdése

  Kina természetesen át fogja venni a világban az õt megilletõ elsõ helyet, de ez még odébb van. Kb. 15-20 év. A rövid távon minél nagyobb anyagi hasznot hajszoló nyugati cégek már a teljes termelést kitelepitették Ázsiába. Azért van Európában permanens munkanélküliség. Akkor lepõdnek majd nagyot, ha egy nap a kinaiak bejelentik, hogy mától pedig a gyárak kinai tulajdonban vannak. Mivel kina hatalmas területen fekszik, ásványkincsei, termõföldjei megvannak és hatalmas belsõ piaccal rendelkezik, ha fejlettségben eléri azt a szintet, hogy a belsõ piac a vásárlóerõ növekedtével a gazdaság motorjává váljék, meg fog szûnni az exportpiacoktól való maximális kiszolgáltatottsága is, és akkor a nyugatnak végképp befellegzett.
  Mindezek az eredmények egyébként csak gazdasági vetülete és anyagi megynyilvánulása a rothadó nyugati civilizációnak, ami az “élj a mának” filozófiája szerint él és adja el a jövõjét bagóért.

  #278101 Hozzászólás

  zapkorte

  a helyzet nem ilyne egyertelmu

  mivel mar Amerikaban is hatalmas kinai befektetesek vannak, viszont az amerikai raketaelharitok is kinai elektronikaval mukodnek. Sajnos realis eselye van annak, hogy egy esetleges haboruban siman terdre kenyszeritsek a dekadens nyugatot, de ebben vegulis nincsen semmi rossz. Amugy meg a topicinditonak megnyugtatasul: ha kinat nem zavarja, hogy a jenkik a hatarvideken kotorasznak (Afganisztan es tarsai), az azert eleg egyertelmuen mutatja, hogy (egyelore legalabbis) nem kivannak konfliktusba bonyolodni. Ez egyebkent nem is erdekuk, igy is hozzajuk aramlik Europa es Amerika minden gazdagsaga (rablott kincse) par eldobhato bovliert cserebe.

  #278100 Hozzászólás

  Géza

  Az amerikai világhatalmi törekvések nem zavarnak?

  Hogyan kelne utra a sárga, ha nem engedik be sehova?
  Egyébként a kínaiak amerikai pénzen lesznek majd a világgazdaság irányítói.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Kína hegemóniája
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.