Km szamlalo manipulalasa

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Km szamlalo manipulalasa

 • Indította
  Témakör
 • #4446 Hozzászólás

  Mr. Car

  Autoberlesnel, ha nem unlimited km (mint sok latin-amerikai orszagban), nagyon jol jonne a km-szamlalo visszaallitasa egy tetszoleges ertekre. 20-60 cent USA per km nagy ervagas. Tud valaki bevalt technikat ajanlani? Aldom majd utjaim soran.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #94535 Hozzászólás

  hazai

  esetleg

  tehet a tünetekrõl az elmúlt 60 év, ami ilyenné tette az embereket. Mert ugyebár fennt nagyban loptak, ösztönözve a kisembereket a kisebb stiklikre. Így valóságos függõ viszony alakult ki a két réteg között, már-már uri huncutságnak tekintette mindenki a kisebb nagyobb csalást.Olvastam valahol, amikor egy hazánkfia kinnt járt ismerõsénél Finnországban, azt kérdezte a vendéglátójától, hogyan lehet az áfával ügyeskedni – az meg nem gyõzött csodálkozni a buta kérdéstõl. Itt meg: csalunk, mert senki sincs meggyõzödve, hogy a befizetett pénz oda jut, ahova mennie kéne. Persze szerintem ez csak egy kis darabkája az igazságnak.

  #94534 Hozzászólás

  alvin

  Gombóc hello again,

  nagyon igaz amit írsz, de hidd el nekem, hogy Mr.Kár nem fogja tudni megállni, hogy a 12,000 mérföldet ne tekerje vissza 9,999-re. Ez az “okosság” is hozhat neki még vagy kb. 358 dolcsit… A többi meg nem le van szarva!?
  Nomen est omen. Az ilyenek okozzák a legnagyobb Kárt nekünk.

  Alvin

  #94533 Hozzászólás

  Gomb

  Alvin

  Way to go! Again…

  Mr. Car lesz az aki egyszer vesz egy autot is buszken mondja hogy csak 12,000 merfold van benne. Aha. Ja…es van egy elado hid valahol Brooklynban.

  #94532 Hozzászólás

  alvin

  Dehogynem!

  “A low-budget utazas nem egyenlo a becstelenseggel.”

  Dehogynem! Magyarországon legalábbis… Errõl vagyunk hiresek a világban. És még büszkék is vagyunk rá !!! Lásd a ” mögöttünk jön be a forgóajtón és elõttünk megy ki ” és hasonló híreket rólunk, amire még büszkék is vagyunk. Nemzetünkre jellemzõ, hogy a szabályok be nem tartását általában zsenialitásnak, de minimum tökös jófejségnek tartjuk. Lógunk a buszon, csalunk az adón és befurakszunk a lámpánál várakozó kocsisor elé. A magyarázat azonnal ott is van a tarsolyban, a dehát mindenki ezt csinálja !De eközben hihetetlenül bánt mindannyiunkat, hogy dzsuvás Kelet-Europainak tartanak minket… Ekkor mindig elõkapjuk az ” azt persze elfelejtik, hogy mit köszönhet nekünk a világ a Nobel díjasaink okán ” mondatot! Persze, csak azt nem hangoztatjuk, hogy pont ezek az emberek húztak el innen mint a villám, ahogy tehették. És véletlenül sem itt lettek Nobel-díjasok. Hanem ott, ahol a környezet nem lehúzta, hanem felemelte õket. Tisztelet, vagy inkább fokozott elismerés a kevés számú kivételnek. De ez biztos nem az ilyen ügyeseken múlik, mint ez a lúzer Mr.Kár. Szerintem lopj egy kártyát és akkor más fizeti az érvágást, vagy amikor visszaviszed a kocsit a sok-sok kilométerrel az órában, egyszerûen lõdd le a geci niggert, ha ugat a számlát lóbálva! De nehogy a becsületes módon járjon ám az agyad! Az ilyen embereknek mindig azt kívánom, hogy egyszer forduljon meg a szitu, és õket verjék át. Csak az a baj, hogy az ilyeneket nehéz, mert mivel így jár mindenre az agyuk,hamar felismerik ha át akarja õket kúrelni valaki. És olyankor piszkosul fel is vannak ám háborodva, hogy milyen szemét egy emberek vannak…

  Jó fejek, ismerek pár ilyet.

  Alvin

  #94531 Hozzászólás

  Sajo

  Szerintem…

  …a busz vagy a vonat sokkal olcsobb. Ha nincs penzed, akkor hasznald ezeket. Vagy stoppolj. A low-budget utazas nem egyenlo a becstelenseggel…legalabbis szerintem.

  Sajo’

  #94530 Hozzászólás

  sobrijóska

  öreg rókának

  hatalmas ökörség, amit tanácsolsz. elöször is, mivel önrészes az autó, amit bérelsz, ha bejelented az ellopást az önrész mértékét kell megfizetned. ami nem feltétlenül alacsonyabb annál a díjnál, amit a ki nem fizetett km díjból nyersz. így az egész már alapvetQen veszteséges. azután ha nem mutatod be a forgalmit és a kulcsot már nem csak a kocsi önrészéért felelsz, hanem a teljes értékéért. Az autókölcsönzöknek van egyedüli joguk a hitelkártyádat megterhelniük utólagosan is. tehát, ha lelépsz fizetés nélkül, elQbb-utóbb leverik rajtad…így vagy úgy..
  a harmadik megoldás, miszerint megváltod az önrészt. ekkor szintén magasabb biztosítási díjat kell fizetni, ami nem feltétlenül éri meg, továbbá egyre kevesebb helyen használják és csak töréskárra vonatkozik, lopásra nem feltétlenül terjed ki…tehát itt is fizethetsz, ha csak úgy otthagyod az autót. a hitelkártyád adatai alapján lenyomozható vagy bárhol is legyél….

  egy kivétel van persze.. olyan kölcsönzQt kell választani, ami helyi, elfogadja a készpénz letétet – így mindjárt tudod mennyit buksz, ha nem adod vissza az autót. ilyen kölcsönzQ itthon azonban már nincs (komolyabb)….a készpénz letét azonban jóval magasabb a normálnál…4,5-szöröse is lehet..én nem kötnék le letétként fél millát kp-ként..

  a km órára visszatérve: ha a mqszerfalat megbontod, a kocsi teljes javítási összegével felelsz (ha lebuksz), a km órát manapság csak a régebbi autóknál lehet kikötni..magára valamit is adó kölcsönzQ ilyen autókat már eleve nem állít forgalomba…

  #94529 Hozzászólás

  jozsi

  csak egy kerdes

  es mit lehet kezdeni a par szaz dollaros autoval ha az elso sarkon lerobban? Talan elvinni egy szerelohoz es ujabb parszaz dollarokert felujitani es mire kesz az egesz lejar a szabadsagom?

  #94528 Hozzászólás

  Szigligeti Péter

  Csak egy tanács

  Ha KM órát állítasz vissza elõször gyõzõdj meg róla, hogy nincs az autóban computer, ugyanis sok autóban két óra van:egy mechanikus amit te látsz és egy elektromos amit nem látsz viszont egy szerelõ kb. 2 perc alatt leolvas. A másik: szerintem érdemes pár száz dollárért venni egy még éppen mozgásképes autót, amit az út végén akár az a kereskedõ is visszavesz kicsit olcsóbban aki naked azt eladta.

  #94527 Hozzászólás

  gagarin

  jobb tipp

  Ha hosszabb útra mész = 100-200 km-en túl:
  www. autodriveaway.com
  Ez ingyen van, kényelmes és még a kezed sem lesz olajos :)

  #94526 Hozzászólás

  Janos

  rossz tanacs

  Szerintem, ha utazni akarsz, akkor ugy szamolj, hogy a berautora is fussa. Ha nem, akkor vagy ne utazz, vagy vegyel egy biciklit, vagy vigyel egy camping biciklit (hasznaltat mar 5-6000 Ft-ert kapni), es azzal kozlekedj. Ez sok helyen gyorsabb, es egeszsegesebb is, mint az autozas. Jo mi? Ezen tul, a legtobb rent a car creditkartyat ker a berleshoz, es svindli eseten konnyen megtalal. Ha mindenaron autot akarsz akkor keress egy “rent a wreck” irodat (berelj egy roncsot) az biztosan olcso lesz. Udv.

  #94525 Hozzászólás

  oreg roka

  tobbet esszel…

  Amikor berelsz autot mond azt, hogy csak itt helyben kell! Annyit menj vele amennyit csak akarsz. Az utolso elottinapon tedd le egy elhagyatott helyre es jelentsd be, hogy elloptak. A tobbi az o problemajuk, mert a Te repulod mar indul…

  #94524 Hozzászólás

  Autobuzerator Chris

  Ejnye-Bejnye

  Az a nagy helyzet, hogy manapsag mar csak ilyen fullra telepakolt motorteru autokkal talalkozol ahol eleg nehez hozzajutni a kilometeroraspiral kiindulohelyehez.Pl.regebbi japan autoknal legegyszerubb a valtorol csk lazan letekerni a csatlakozot./fene tudja leplombalja-e a kolcsonzos./ A muszerfal babralasat nem ajanlom konnyen ellhet cseszni asztan nagyon megszivod. Szinten igaz, hogy oregebb modell-
  nek szetlehet kapni a km orat. Az oregebb nalam azt jelenti, hogy kb 86 elottiek. VW,Audi,Opel ezek gyerekjatekok ha erzekenyebb nogyogyasz ujjakkal rendelkezel.
  Csak gondolom latinos orszagok nincsenek tele
  nemet autokkal.
  Ennyit tudtam. Csocsi.
  P.S.: tolassal vegig az tuti modszer.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Km szamlalo manipulalasa
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.