Knallstein és Hüttetúrák

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Knallstein és Hüttetúrák

 • Ennek a témakörnek tartalma 8 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Zukker 14 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #44384 Hozzászólás

  Zukker

  Múlt héten Knallsteint céloztuk meg, a http://www.alpenverien.at honlapon minden info megvolt a turáról, teljesen korrektnek tûnt… Erre mikor a Hüttéhez értünk ami elvileg Notunterkunft – vészszállás megjelöléssel futott a honlapon, azt tapasztaltuk, hogy full lakatolva van az egész… Nos kint aludtunk, mert lemenni már nem akartunk sötétedéskor. Szerencsére nem volt hideg (-3) csak a hóesés és a reggeli tomboló szél zavart kicsit a nyugodt alvásban.

  Szócal csak azért inditottam a témát hogy ha valakinek van tapasztalata olyan helyrõl, ahová felfelé is meg lefelé is ideális a turaléc és pl a csucshoz vezetõ uton van egy Hütte, fáskamra ilyesmi ahová be lehet húzódni, és netalántán onnen kiindulva több csúcs is megközelíthetõ, akkor ide irjátok be lszi. Tudok egy csomó honlapot, meg turaleirást meg ilyenek, de szeretnék konkrét tapasztalatokon alapulo infokat is kapni.
  Elõre is köszi
  Zukker

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #424772 Hozzászólás

  Zukker

  Friss infok?

  Sziasztok

  Valaki mostanában csinált hütteturát? megoszthatná merre meddig milyen vót…

  köszi
  Z

  #424771 Hozzászólás

  Zukker

  Kösz Bence

  Itt nem voltam még, habár Ankogel neve felmerült már a tervezésnél… csak nem emlékszem mi volt a bibije:)) köszi mégegyszer remélem még márciusban tudunk menni.
  Zzz

  #424770 Hozzászólás

  Bence

  Hochalmspitze

  A Magas Tauern legkeletibb hegycsoportjában van a Hochalmspitze (3360m). Kelet felõl végig sízhetõ, és az Ankogellel (3200m, bár ez kicsit mászós) kiegészítve remek 3-4 napos túrává kerekíthetõ. Winterraumok vannak. Ha itt is háromszor voltál már, akkor több ötlettel nem próbálkozok. Üdv. B.

  #424769 Hozzászólás

  climbora

  Menj fel..

  ..a Kredaricára-magyar neve Triglavski dom- a Krma völgybõl ( ez léc nélkül 4-5 óra felfelé menet, ha “kilépsz” :-). Onnan -léc nélkül- megmászhatod a Triglavot és lefelé gyak. a teljes utat végigsízheted … Nem fogsz unatkozni, ezt garantálhatom…:-))) Üdv. Cl.

  #424768 Hozzászólás

  Zukker

  Bõvebben?

  Skier bõvebb infod van esetleg? Hütte van? milyen magas? stb kösz

  #424767 Hozzászólás

  skier

  Veitschalpe

  egy tipp, észak stájer, megközelítés Niederalptól vagy Veitschtõl

  #424766 Hozzászólás

  Zukker

  Köszi

  Hochschwabon már 3x voltunk, kicsit uncsi.. Venedigert megnézem a térképen köszi.

  #424765 Hozzászólás

  Bence

  Ha jót akarsz sízni,

  menj ki a Venedigerre! Három oldalról is sízhetõ, és van több hasonló (3000-es) domb is körülötte. A Kürsinger-, a Prager- és a Defregger-hüttében is nyitva a winterraum. Ha nem akarsz ilyen messzire menni, akkor a Hochschwab ideális. Van is róla téma a fórumon. B.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Knallstein és Hüttetúrák
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.