Kocsival Törökország-Szíria

Kezdőlap utazas.com Fórum Közel-Kelet/Közép-Ázsia Kocsival Törökország-Szíria

 • Indította
  Témakör
 • #45823 Hozzászólás

  2-3 lány (30-as korosztály) jó fej, vidám, fiatalos, nem kényes nagy utazót(at) keres, aki rendelkezik megbízható nagy kocsival és benne volna egy Törökország-Szíria (esetleg Jordánia) útvonalban augusztus kb. 4-tõl, mi úgy gondoltuk 3 hétbe férne bele kényelmesen, nem lóhalálában. Szállás útközben 10 dolláros motelekben, semmi extra csillogás:)

  Olyan is számításba jöhet, aki Törökorszában lakik és rendelkezik és ottani indulással.

  e-mail cím: nyár2007@freemail.hu

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #439446 Hozzászólás

  török vízum és autós kultúra

  A török vízum a határon megvehetõ, az ára 20 euro/30 dollár. Nekem csak reptéri vízumvásárlási tapasztalataim vannak, eszerint Ankarában csak egyszeri beutazásra szólót, Isztambulban 30 napon belül többszöri beutazásra szólót adnak. Hogy autóval a határon melyiket kapjátok az lutri lehet, ergo esetleg visszafelé megint kell venni. Fizetni csak dollárban és euróban lehetett kp-ben (kártyát nem fogadnak el).

  Autóval Törökország veszélyes, de más okból. Egyszerûen nincsenek szabályok. 5 hétig voltam Ankarában, naponta minimum 2x ültem taxiban és figyeltem. Sávok nincsenek (vagy nincsenek felfestve vagy ha igen akkor sem érdekel senkit sem), ha a 2 sor között van egy autónyi hely akkor oda azonnal befurakszik valaki. Ha idegesít, hogy az autód és a melletted lévõ között annyi a hely, amelybe az ujjadat sem mernéd bedugni akkor el se indulj… Állandóan dudálnak mindenkire és mindenért, jellemzõen az okát sem tudni. Ez persze inkább a városi forgalomra igaz, az autópályán valamivel jobb a helyzet, de nem sokkal. Ha a taxis olyan volt a reptértõl a városig simán ledudált-levillogott mindenkit maga elõl még éjfélkor is a belsõ sávban. Azt mondták a helyiek, hogy Isztambulban még ennél is kegyetlenebb a forgalom.

  Endre

  #439445 Hozzászólás

  utazó lányok-nak

  Októberben tervezzük az utat Törökországon keresztül Szíriába és Jordániába, autóval.
  15 ezer Ft-ból talán a szír határig el lehet jutni.
  A mi költségvetésünkben 50 ezer Ft szerepel az autózás költségeire fejenként, úgy, hogy 4-en utazunk egy autóval, azaz közel a repülõjegy árával azonos, de ebben benne vannak a helyi autókázások költségei is elég sok helyre.
  2 hét csak Szíria és Jordánia területén, továbbá egy hét oda meg egy hét vissza.
  Akinek van kedve és nem rohan, csatlakozhat hozzánk. Októbert erre szánjuk, bízva abban, hogy már nem lesz olyan nagy meleg. De lehet, hogy átnyúlik novemberre is, még nincs meghatározott indulási idõpont.

  #439444 Hozzászólás

  Gyõzike

  Móninak

  140ezerbõl király módon kijösz 2 hétig amibe benne van a repjegy is.

  #439443 Hozzászólás

  Frankie

  Repülõjegy

  Budapest – Damascus oda-vissza (illetékkel együtt) 257 € = 345 US $ = 64.300,- HUF

  http://www.cheaptickets.nl

  #439442 Hozzászólás

  köszi az infókat

  Szie Pere :) Hálás köszönet az infókért. Hát ha nagyon megerõltetem magam olyan 140 e volna cakkum pakk, de tokkal vonostól. Ha repjegy akkor 2 hét. Na még majd átgondoljuk , számolgatunk és várunk kicsit és kiderül. Még az is lehet marad a kocsi csak kevesebb nap. Köszi és szép napot,
  Móni

  #439441 Hozzászólás

  Pere

  repjegy

  Ne higgy a látszatnak Móni! :)
  A MALÉVnál ha 42 nappal az utazás elött veszel jegyet Damaszkuszba,akkor 40+illeték környékén szokott akadni pár darab.Mondanám,de nem biztos hogy megéri : a Malda Tours megy 19,900-ért Sharmba last minute verzióban,de egyrészt az csak egy hét és nem tudom lehet e 2 v. 3 hetesre bõvíteni + illetékek, na meg a komp Nuweiba és Aqaba között is már olyan 45 USD körül van.Volt itt még aki vonatot említett a szír határig,onnan meg buszt,de ennek utána kell nézni.Mivel már voltatok arra felé,tudjátok,hogy a helyi közlekedés fillérekbõl kijön.Nem tudom mennyit szántok az útra,de legutóbb a cimbi 10 napot kihozott 100ezerbõl és ebbõl a repjegy volt legalább 55ezer.
  Mindenesetre hajrá! :)

  #439440 Hozzászólás

  Pere köszönöm

  Szia Pere!
  Nagyon szépen köszönöm az infókat. Ma voltam bent a repjegyirodában is, de már nem találtunk olcsó jegyet.
  Ez a lehetõség is felmerült. Nem tujuk, hogy összejön-e, de azért a beírásaidból más lapokon is látszik, hogy nagyon jó fej lehetsz:)
  Szép napot, Móni

  #439439 Hozzászólás

  Pere

  vízum+egyebek

  Szia Móni!
  A szír vízum 11ezer,de ez csak 1x belépésre,a 2x belépésre jogosító 22ezer.A jordán vízum 10 JD.A benzinre nem emlékszem pontosan,de nem volt drága.Jó szállodát Aleppóban,Hamában,Palmyrában,Ammanban,Petrában tudok.Szíriában jellemzõen 500 font körül voltak a 2 ágyas szobák árai,Jordániában 10-20 JD között mozgott az ár.Voltunk 3JD ért is,de az elég húzos volt.

  #439438 Hozzászólás

  üdvözllet a Sziria fun club-ban :)Tamás, Pere, Kriszta

  Szia Mindenki, aki beirt !Örültünk ennek a fun clubbnak :)

  Móni vagyok a lánytársaság egyik tagja :) Köszönöm Mindnyájatoknak az intelligens hozzászólásotokat. Most voltam PEsten a baratnõimnél, meg hánytuk vetettük a dolgot. Volna is már kocsival pár lelkes jelentkezõ (de még õk sem voltak ezen az útvonalon). De lehet elszámoltuk magunkat, kevés lesz az az összeg, amit rászánhatunk, azért annyira nem vagyunk lovéval eleresztve, én pl. egy közalkalmazott. Sajnos ez egy hirtelen ötlet volt, és régi árak volt a fejemben, lehet elkapkodtam a dolgot és pár plussz kiadással és inflációval nem is számoltam hirtelen. Még télen februárban olvastam egy topicban, hogy valaki kihozta fejenként 15 ezerbõl a benzint ezen az útvonalon, de lehet ez irreális, többen is jelezték. Szóval ez adta az ötletet a hóbortos fejemben. És még ugye nem tudom mennyibe kerül a szír vizum, még nem jártunk utána. A török vizumot tudom, ott jártam már keresztül az országon, de épp tegnap nyitották fel a szemem, hogy most Törökországban elég drága lett a benzin, meg a autópályadíjakat sem ismerem.
  De nagyon örülnék, ha valaki leírna egy jó útvonalat és, hogy mennyibõl lehene kihozni kb.(csak egy nagyságrendi összeget kérnék), a benzinköltségre Sziriáig + a vizumok, meg esetleg az autópálya Iszambulig, Isztambul után már nem fontos pályán menni . Ha segítenétek ebben, azt nagyon megköszönném. !!!!! Esetleg olcsó megbízható szír szálláshelyek is érdekelnek a tengerparton (legyen ágy + tusoló, ennyi nekünk bõven elég lenne).
  Jártunk mi is többször Jordániában, egyedi szervezéssel régebben, bejártuk az országot és egyikünk a lányok közül Szíriában is nagyon régen több hónapot. Mi is azt tapasztaltuk, hogy mindenütt barátságosak, segítõkészek, kedvesek, befogadóak az emberek, ahogy Kriszta is írta. Alkudni kötelezõ! Ha azt veszik észre a helyiek, hogy nem vagyunk az a felfuvalkodott, beképzelt turitsa hanem , mint barát közeledünk és érdekel a kulturájuk, valamint szívesen elbeszélgetünk velük, akkor simán mennek a dolgok és ez nagyon pozitív feeling, amit itthon ritkán érezhet az ember. Talán ezért húz vissza a szívünk. Mi többször kaptunk már jártunkban-keltünkben akár szegény családoktól is kedvességet, segítséget, barátságot.
  Tamnásnak abban igaza van, hogy veszélyt is rejt, igen aláírom ezt a tényt is benne van a pakliban a magyar rendszámos dolog. Pl. egyszer Jordániaban helyi arab kocsival lementünk a Holt-tengerhez kicsit feljebb (visszafelé én vezettem, mert a helyi sofõr akit fizettünk bealkoholizált “ennyit arról, hogy kint nem isznak ” ), de sebaj azért élveztem a kinti vezetést éjszaka és próbáltam nem eltüni egy tevét sem, mert az elég drága mulattság lett volna. Szóval másnap tudtuk meg a helyi arab rádióból, hogy Ammanban vegyibomba riadó volt, de lekapcsolták a terv kiagyalóit.
  Nagyon megköszönném ha tudnátok anyagi infokat adni, mert ha túlon túl drága , akkor elõ kell állnunk egy “B tervvel máshová:)
  Hálás köszönet mindenkinek,
  Móni

  #439437 Hozzászólás

  vkriszta

  a Külügyminisztérium szerint

  Sziasztok!

  Most néztem meg a Külügyminisztérium honlapját, ott – ahogy korábban is – Szíriát teljesen biztonságos országnak írják le. Még egyszer sem történt EU-s ill. magyar állampolgárok ellen elkövetett atrocitás.
  Persze a terrorizmus fenyegetésével itt is számolnunk kell, de hát hol nem?! Lásd: Madrid, London stb.

  Szíria még a fokozott biztonsági kockázatot jelentõ országok között sincs. Ezért is merek majd én is elmenni oda (ha minden jól megy). :-)))

  #439436 Hozzászólás

  nos

  Nem a tájékozottságodat és tapasztalataidat vonom kétségbe,csak azt a szemszöget,amibõl ezeket az országokat vizsgálod.Természetes,hogy katonaként másként látod ezeket a történéseket és egyes szituációkatde azért nem olyan rossz a helyzet,mint ahogy beállítod.Persze lehet úgy indulni,hogy a legrosszabbra készülünk és adrenalin sokkban vizsgáljuk a szembejövõket,hátha most történik valami.

  Mellesleg,mint mondtam,nem Petrába jártunk,hanem beutaztuk ezeket az országokat,busszal,stoppal,autóval,tehát valami fogalmam talán nekem is van a helyi dolgokról.(nem csak személyes,hanem elég sok barát,imerõs akik szintén nem szervezett úton voltak)

  Másrészt azért Izrael,mint potenciális célpont,szerintem veszélyesebb hely,mint a többi ország.Szíriából és Jordániából nem sok robbantást hallani,emberrablásról pedig nem is hallottam (persze ez nem jelent semmit :))

  A lányok terveibõl nekem úgy tûnik,hogy nem a sivatag közepén szeretnének vadkempingezni,”pusztán” olcsón,jó társaságban bejárni ezt a vidéket.

  A honlapodat megnéztem,nem rossz,bár hiányoltam egy kicsit részletesebb szakmai önéletrajzot.Te jártál ezekben az országokban?Békefenntartóként vagy Izraeli katonaként voltál?
  Szia
  Pere

  #439435 Hozzászólás

  czékustomi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Túlélés

  Szia! Valami azt súgja, hogy Te nem tudod mirõl is beszélsz!!! Ha elolvasod figyelmesen, hogy a lányok mit is terveznek, akkor kicsit gondolj bele, hogy az mivel is jár. Természetesen mindenki a saját felelõségére utazik, deegy idegen országból származó autó az utasaival nagyon könnyû célpont, préda. Látom, hogy fogalmad nincsen Közel-Kelet történéseirõl, és arról, hogy milyen csoportok küzdenek, harcolnak. Csak elmondom, hogy a sivatag, és a hegyek rngeteg tábort rejt. Az, hogy Te ellátogatsz Petrába, és mindenütt egyenruhások követik a mozgásod csak jó, de sejtet valamit. Én nem azt mondom, hogy nem biztonságos. jómagam említettem már, hogy 2 évet KATONAKÉNT szolgáltam a térségben…tudom mirõl beszélek. Szóval biztonságos lehet, de azért engedd meg, hogy egy kis politikát belevigyek az utazásba. A magyar szerepvállalás Afganisztánban, Irakban nem minden arab csoportnak tetszik…ebbõl kiindulva bármerre jársz az arab világban lesznek ellenségeid. Tudod túlélõ portált szerkesztek és a mottóm a következõ: Mindenki potenciális célpont, de nem mindenki potenciális áldozat.
  Ezt úgy értelmezed ahogyan akarod, és hidd el, hogy Te a felének a felét nem láttad, tapasztaltad annak, amit én tapasztaltam.
  Örülök, hogy hozzászóltál, és, hogy más véleménnyel voltál.
  Szia.
  Tamás

  #439434 Hozzászólás

  mi???

  Már ne haragudj Tamás,de te mirõl beszélsz???
  Semmi gond nincs Szíriával és Jordániával sem.Többszõr voltam én is kint,barátaim is (volt köztük csak lányokból utazó csapat is) hátizsákos formában és soha semmi gond nem volt,pedig bejártik keresztûl-kasul az országot.De olvass el pár beszámolót akár itt,akár más oldalakon,mindenhol azt találhatod,hogy kedvesek,barátságosak az emberek arrafelé.Arról nem is beszélve,hogy hol robbantgatnak?Pont Törökországban és Egyiptomban.

  #439433 Hozzászólás

  czékustomi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  czekustomi@freemail.hu

  Szia(sztok)!

  Érdekes, amit terveztek. Felkeptam a fejem a hírdetésetekre, ezért is írok. Jómagam úgy 2 éve tervezgetek hasonló utat, de azt kicsit tovább gondoltam…egészem Sharm El Seik-ig. Aztán úgy döntöttem, hogy lemondok errõl a tervemrõl. Nektek is ezt javasolnám. Hogy miért? Jómagam a térségben szolgáltam katonaként 2 évet, és nem tartom biztonságosnak azt a környéket. Törökország még csak-csak elmegy, de a többi már kicsit problémásabb.
  Sajnos vannak olyan csoportok, melyeknek a negatív tevékenységét nem lehet kivédeni, ráadásul az ember velük szemben teljesen védtelen. Nem elriasztani akarlak benneteket, hanem, mint jótanácsot mondom.
  Egyéb iránt magam is szervezek utakat, ha érdekel, akkor felvehetitek velem a kapcsolatot. Az utakat Egyiptomba és Izraelbe szervezem…mondjuk hátizsákos formában, lehetõ legolcsóbban kihozva.
  Infót találtok a : http://www.tuleles.atw.hu oldalon.
  Sziasztok.
  Tamás

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: Kocsival Törökország-Szíria
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.