Konzervativ book club angolul

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Konzervativ book club angolul

 • Indította
  Témakör
 • #23644 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ha valakit erdekel a konzervativ, vagy lebertarian (nem liberalis!) vilagnezetek, ezek politikai es gazdasagi es tortenelmi vonatkozasai es szeretne errol olvasni, azoknak ajanlom, hogy csatlakozzanak a konzervativ konyv klubhoz.

  Itt olyan konyvekkel lehet megismerkedni, amik mind a New York Times Best Seller listan vannak, tehat nem valami “foldalatti” iromanyok, amiket nem arulnak hivatalos helyeken. A konyvek kozul egy sem, jelent meg Magyarorszagon, ugyhogy ott ismeretlenek. Nem csoda! Ny-Europaban viszont megjelent nehany, ugyhogy aki beszel pl. nemtul az olvashatja oket nemetul. A konyvek amerikai iroktol szarmaznak, mivel a konzervativizmus egyedul Amerikaban el, ugyhogy mashonnan nem is szarmazhatnanak. Ebbol kifolyolag, csak az csatlakozhat, aki beszel angolul, (vagy esetleg nemetul, ha ott megtalalja a konyveket) olyan szinten, hogy el tud olvasni egy konyvet.

  A klub lenyege, mint minden mas konyv klube, hogy az olvasottakat utana meg lehet beszelni. Sajnos ezen a forumon ugy latom, hogy a tajekozatlan emberek szama min 50-1-hez, ugyhogy ezen az aranyon szerintem lehetne javitani konnyen, ha kicsit az emberek olvasottabbak lennenek.

  Nehez olyan emberekkel vitatkozni, akiknek nincsenek alapveto ismereteik egy bizonyos temaban. Az olvasottsag megadja az alapokat, amire lehet epiteni es egy intelligens vitat folytatni. Erre van a konyv klub.

  Termeszetesen ez nem egy kommercialis vallalkozas. Mindenkinek ingyen van a klub tagsag, viszont a konyveket mindenkinek maganak kell megvenni. A konyvek a yahoo.com-on megkaphatok. Hasznalt konyvek nehany dollarert.

  Akit erdekelnek a reszletek, azok irjanak a jhenel@gmail.com cimre.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #276875 Hozzászólás

  masodik

  ezt sem art atolvasni

  http://www.fennmaradas.hu/leleplezo/

  #276874 Hozzászólás

  elso konyv

  amit erdemes elolvasni, nem kell megvenni olvashato online is vagy letoltve
  http://oll.libertyfund.org//files/1889/3803_LFeBk.pdf

  #276873 Hozzászólás

  Erik
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Konyvajanlo

  Az alabb emlitett konyvek megvasarolhatok az amazon.com weboldalon, vagy akarmelyik Barnes&Noble konyvesboltban, vagy a bn.com oldalan.

  In a sobering and courageous new book, After the Reich: The Brutal History of Allied Occupation, British historian Giles MacDonogh details how the ruined and prostrate Reich (including Austria) was systematically raped and robbed, and how many Germans who survived the war were either killed in cold blood or deliberately left to die of disease, cold, malnutrition or starvation.
  _______________________________________________

  “Recent history has profound lessons for us in the U.S. today about how fascist, totalitarian, and other repressive leaders seize and maintain power, especially in what were once democracies. The secret is that these leaders all tend to take very similar, parallel steps. The Founders of this nation were so deeply familiar with tyranny and the habits and practices of tyrants that they set up our checks and balances precisely out of fear of what is unfolding today. We are seeing these same kinds of tactics now closing down freedoms in America, turning our nation into something that in the near future could be quite other than the open society in which we grew up and learned to love liberty,” states Wolf.
  Naomi Wolf is taking her message directly to the American people in the most accessible form and as part of a large national campaign to reach out to ordinary Americans about the dangers we face today. This includes a lecture and speaking tour, and being part of the nascent American Freedom Campaign, a grassroots efforts to ensure that presidential candidates pledge to uphold the constitution and protect our liberties from further erosion.
  The End of America: A Letter of Warning To A Young Patriot will shock, enrage, and motivate–spurring us to act, as the Founders would have counted on us to do in a time such as this, as rebels and patriots–to save our liberty and defend our nation.
  ________________________________________________

  Paul Findley, former US Congressman:
  “In this book, Foreign Agents: The American Israel Public Affairs Committee from the 1963 Fulbright Hearings to the 2005 Espionage Scandal by Grant F. Smith renders a vital public service by providing chapter-and-verse evidence that the American Israel Public Affairs Committee–Israel’s U.S. lobby–is the agent of a foreign government and has violated public law for years in ways that seriously harm U.S. national interests.”

  #276872 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Romesz

  Nem ismered meg jodit:)
  Egyebkent mindneki ismeri jodi forrasait. Szelso bal website-ok. Lehet rajta csodalkozni?

  Egyebkent mi koze ennek a temahoz? Eppen konzervativ konyvekrol volt szo, nem liberalis konyvekrol. Azok otthon is kaphatok es mindenki ismeri a tartalmukat.

  #276871 Hozzászólás

  Jod82

  Ez mind erdekes, de jo lenne ha mar ilyen komoly informaciohoz esetleg a forrast is megjelolned, mert kulonben ugy tunik hogy csak legbol kapott dolog a mondanivalod.

  #276870 Hozzászólás

  jod82
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmmm

  Nagy felháborodást váltott ki az amerikai republikánusok körében egy állami pénzen készült pszichológiai tanulmány.

  Amerikai pszichológusok egy csoportja tanulmányt készített a konzervativizmusról és a politikai irányzat legismertebb képviselõinek lélektani jellemvonásairól. A kutatást állami pénzen végezték, a Nemzeti Tudomány Alapítvány és a Nemzeti Egészségügyi Intézet összesen 1,2 millió dollárral járult hozzá munkájukhoz.

  A republikánusok körében hatalmas felháborodást váltottak ki a tanulmány megállapításai. A pszichológusok ugyanis többek között arra jutottak, hogy a konzervativizmus lélektani gyökerét a félelem, az agresszió, a dogmatizmus és az árnyalt beszédmódtól való tartózkodás tünetegyüttese adja.

  A konzervatív republikánusok különösen felháborodtak azon, hogy a tanulmány szerzõi közös vonásokat fedeztek fel Adolf Hitlerben, Benito Mussoliniban, Ronald Reaganben és egy amerikai jobboldali talkshow mûsorvezetõjében, Rush Limbaugh-ban. A pszichológusok szerint a négy felsorolt személy abban mindenképpen hasonlít egymásra, hogy mindannyian az idealizált múlt visszatérésérõl szónokoltak, és hajlamosak voltak elnézni az egyenlõtlenségeket.

  A tanulmányban szó esik George Bush jelenlegi amerikai elnökrõl is, aki a jelentés szerint lélektani szempontból iskolapéldának számít. Errõl árulkodik például Bush állandó ragaszkodása az erkölcsi tartáshoz, és látványos tartózkodása attól, hogy árnyaltan fogalmazzon. A pszichológusok szerint az árnyalt kifejezések mellõzése ugyanakkor elhamarkodott következtetések levonásához és a klisék, sztereotípiák terjedéséhez vezet.

  hmmm

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Konzervativ book club angolul
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.