Korcula

 • Indította
  Témakör
 • #8546 Hozzászólás

  Hello

  Korculára szeretnénk menni a párommal meg kisöcsémmel(11 éves) kocsival.Van egy olyan lehetõség hogy Splitbõl egyenesen komppal, 18000 Ft kb ahogy számoltam. Volt már valaki így? Kicsit drágának találom. Körbe menni viszont állítólag nagyon fárasztó. Minden élménybeszámolónak nagyon örülnék a szigettel kapcsolatban, még nem jártunk soha ott. Szerintetek érdemes lemenni ilyen délre, vagy van ugyanilyen szép hely fentebb is Horvátországba, ahová nem kell ennyit utazni. köszi, Szilvi

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #118886 Hozzászólás

  szilvi

  hu

  kezdek elbizonytalanodni…egyaltalán Horvátország legyen-e. Az a baj, hogy mi szeretnénk felszini buvarkodni a párommal, viszont addig mit csinálok a tesómmal. Ha meg homokos tengerhez megyunk, ugye ott meg mi nem látunk semmit.kéne valami olyan hely ahol ez is van meg az is.

  #118885 Hozzászólás

  öcskös

  Szilvinek

  hát bizony amerre én voltam elég hamar mélyül,és iszonyatosan sok tengeri sün van horvátországban mindenfelé.általában kisgyerekre mindig adnak ilyen úszócipõt,hogyha belelép ne szúrja meg.splitnél kivan alakítva egy rész kissebb gyerekeknek ,de máshol nem találkoztam ilyesmivel

  #118884 Hozzászólás

  háténkimás

  pedig én azt hittem, hogy feketét jlent

  Crveno Jezero = Vörös-tó

  #118883 Hozzászólás

  öcsi

  köszi a hozzászólásokat! Az öcsém 12 éves lesz, nem mondanám jó úszónak. szóval vigyáznom kell rá. Mennyire hirtelen mélyül a tenger? Biztonság kedvéért beiratom úszótanfolyamra mégegyszer nyár elején, de azért izgulok mogy mennyire lehet majd magára hagyni.és egyáltalán, szerintetek egy 12 éves gyereknek nem unalmas ez a része horvátországnak?

  #118882 Hozzászólás

  csaba

  biokovo

  érdemes elmenni, korcula nagyon szép, ajánlom a fórum “keresés” funkcióját s taláslsz pár infót Korculáról. amit esetleg ajánlani tudnék az a biokovo hegység, s a biokovo hegyi út. ez makarskától egészen a csúcsig visz fel, ami 1700 m (kb) szintkülönbséget jelent!!! amikor május közepén voltunk fenn, néhol még hó(!) volt, de már tavasziasan meleg volt az idõ. nyáron itt is nagyon meleg tud lenni! a makarskai riviéra csodálatos, fõleg a biokovo kulisszája miatt. bár konkrétan a makarskai strand nagyon zsufolt, olyan mint olaszországban jesolo és társai, hering feeling az egész, de ha kicsit arrébb mész már is találsz érintetlen partszakaszokat,ahol többek között nagyon jól lehet búvárkodni. a biokovoban van a Crveno Jezero (jezero=tó), ami egy 400 méter széles és 500 m mély kráterszerû képzõdmény, s ennek az alján van a tó. hasonló ehhez a Modro Jezero, de az nem ennyire mély, viszont a területe nagyobb. ezt látni kell! ha erre mentek (márpedig errefelé ahogy olvasom) akkor ezt ne hagyjátok ki. sok magyar nyaral errefele, úgy, hogy nem is tudja ezeket a csodálatos természeti értékeket. teljesen felér egy plitvicéval vagy krkaval ,sõt még meg is haladja ezeket.

  pár kép:
  http://www.kepfeltoltes.hu/060513/129855_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://www.kepfeltoltes.hu/060513/12600_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://www.kepfeltoltes.hu/060513/modro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://www.kepfeltoltes.hu/060513/116634_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  #118881 Hozzászólás

  öcskös

  bracs sziget,bol

  sokkal szebb,és nem kell annyit hajókázni.én mindenképpen ezt választanám.splitbõl 20 perc hajóval supetar,onnan átmentek Bolba 20 perv alatt .nagyon szép,és itt van horvátország legszebb partszakasza a zlatni rat!!!jó utazást.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Korcula
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.