Koreai etikett

 • Indította
  Témakör
 • #42604 Hozzászólás

  Raggi

  Koreai barátnõm (levelezõtársam) Magyarországra költözött a családjával és meghívtak minket vacsorára. Kérlek benneteket, hogy segítsetek, milyen ajándékot illik vinni Koreában ilyenkor? Lehet a csokor virág és egy üveg finom bor, mint nálunk? Illik a gyerekeknek is vinni valamit külön? Egyáltalán hogy zajlik egy vendégség? Hogyan kell viselkedni és mi az, ami mindenképpen kerülendõ?
  Minden tanácsot köszönök.

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #404674 Hozzászólás

  KS

  Horanghi a bambuszrugy..

  Koooohhhhoooohhhhoooooreahhhhh-kohhhhoooohhhhooooohhohohreahhhh-koooreahhh….
  csalassal sem megy nekik a jatek. Ok meg a jatekbol is verre meno idegbeteg keserves halaltusat csinalnak. Nezd meg milyen szepen jatszottak a szenegaliak, a taorokok… ezek a ferdeszemu vadparasztok pedig….
  Koreahhhh-koreahhhh… hat a kreativitasukbol egz ekkorka szlogenre tellett!
  Koooreahhhhh-koreahhhhhh-kkkkkooooorrrrreeeeaaaaaaahhhhhh

  nevetseges! de a nemetek es a torokok is megtettek a dolgukat. Konkluzio: attol, hogz a majmot megtanitod focizgatni az akkor is csak majom marad!

  koooooreeeeeeeahahah

  #404673 Hozzászólás

  horanghi

  ks

  te meg nem fingtal eletetben,….
  egyebkent nem igaz hogy fingananak tarsasagban.
  lehet hogy teged embernek sem neztek es ezert eleresztettek egyet…
  kiallitottad magadrol ismet a bizonyitvanyt hogy ocsmaroltal egy vilagon is megbecsult nepet. addig is world cup!!!!!
  azt irigyled hogy joval fejlettebbek Magyaroroszagnal?
  szerintem errol van szo.Anjon micinom!

  #404672 Hozzászólás

  Koko

  Raggi

  Azt honnan veszed hogy nalunk illik fel orat kesni? A keses az sehol sem illem. Ha onhibadon kivul kesel, akkor is illik elnezest kerni.

  #404671 Hozzászólás

  Korean Star

  tanulni toluk…

  fingani tartasagban,
  kopkodni etteremben, repulon,
  idiotan vihogni,
  orvosi rendeloben is ragyujtani,

  amit meg veghez vittek… az 101% USA muve. Ha 50-53 utan az USAnak nem lett volna erdeke, hogy megvethesse labat ott akkor ok ma is fakerget ennenek mint az eszaki testvereik…

  undorito, budos tetves nepseg!

  #404670 Hozzászólás

  kuli

  Raggi!

  Jósrác vagy.

  #404669 Hozzászólás

  Raggi

  Való igaz,

  hogy õk vannak itt és ‘ha Rómában vagy ugye, tégy úgy mint a rómaiak’. De itt annyira különbözõ szokásokról és ízlésekrõl van szó. Nálunk is megvannak a bevett szokások és bármennyire igyekszik az ember megértõ lenni a kedves meghívott vendéggel, marhára ideges leszel, ha a megbeszélt idõpont elõtt fél órával érkezik és a fürdõkádból ugraszt ki, holott csak azért teszi ezt már náluk az a szokás (jó, ilyen biztosan nincs, de míg nálunk illik fél órát késni, addig az angoloknál pontosan illik érkezni). Én csak a tiszteletemet szeretném kimutatni az irányukban, mert biztosan nem könnyû új országban, új életet kezdeni.
  Tudom, hogy vannak olyanok, akik azt mondják, hogy miért nem maradtak otthon. Erre nem tudok válaszolni. Biztosan jó okuk volt rá, hogy eljöttek, az ember ilyen nagy lépésre nem egykönnyen szánja el magát, fõleg nem két gyerekkel. Én az okot nem firtattam és nem is fogom. Részemrõl tisztelem a koreaiakat és az ázsiaiakat, bár még soha nem jártam a világnak azon a táján, mert amennyire én tudom nagyon szorgalmas, nagyon nehéz körülmények között élõ népek. Végül is, amit Dél-Korea véghezvitt nem kis dolog. Lenne mit tanulni tõlük.

  #404668 Hozzászólás

  sokkal

  Szerintem

  toleránsabbak lesznek annál, mintsem hogy elvárják egy idegen országban, hogy mindent tudjon a benszülött a koreai szokásokról. Nekik sem árt, ha megismerkednek a mi szokásainkkal, fõleg, ha ezt egy kedves barátjuk (=te) által kezdehetik el.
  Csak gondold el, te sem várhatnád el tõlük fordított esetben (pl. ha te hívnád meg õket magatokhoz), hogy ismerjék a mi izlésünket vagy szokásainkat !

  #404667 Hozzászólás

  szilvi

  virag

  ne feledkezz meg rola, hogy a feher a gyasz szine a tavolkeleten, tehat feher viragot vinni elegge gazos!

  #404666 Hozzászólás

  Specialist

  Raggi

  szerintem a bor nem jó meg aztán nem értem attól, hogy õk vannak itt, attól még náluk otthon (lakás) koreai szokások vannak.Szerintem mindig tiszteletben kell tartani a házigazda szabályait ha vendégségbe mész!Tök mindegy milyen nemzetiségû.Nem hiszem hogy halat tálalnának bár biztosan lesz az is.Meg aztán Magyarországon nincsenek jó trengeri halak.marha hús lesz szerintem a domináns az asztalon
  a bor azért nem jó mert ázsiában az aztalra kerülhet amit hoztál és a koreai kajákhoz abszolult nem illik.meg nem is szeretik.A rizs olyan mint a kenyér nem illik otthagyni.na de azért ha végképpen nem izlik akkor hagyd ott.akkor odalesznek érted ha mindent megeszel.készülj fel a fokhagymás kajákra meg a csípõs izekre(sokkal csípõsebb mint a magyar), lesz kimchi is ami nagyon finom saláta (mindenhez eszik).A levest általában nagyon forrón tálalják és gyorsan is eszik.A tészta ételeknél a szürcsölés normális dolog.Finomabb is szürcsölve.Kerülendõ téma: Ellentétben a magyarokkal õk utálják a Japánokat ezért ne nagyon beszéljetek róluk. (történelem miatt)
  Ezek jutottak eszembe remélem tudtam segíteni.Tényleg a whisky nagyon jó ötlet de márkásat vigyetek csak!Én imádom a koreaiakat,csak nagyon sznóbok ezt az egyet nem kedvelem bennük.Sokkal több sznób van náluk mint nálunk.

  #404665 Hozzászólás

  Seoul

  Igen !

  Anyának vigyél virágot, apának jó magyar bort vagy egy kis “kerítésszaggatót” (vagy mindkettõt) !

  #404664 Hozzászólás

  Bakó

  Szerintem…

  …lévén, hogy õk vannak Magyarországon és nem fordítva, járj el a mi szokásaink szerint, s ha úgy érzed, hogy szükséges bármihez magyarázatot fûzni, tedd meg ! Kizárt dolog, hogy rossznéven vegyék.
  Csak gondold el, hogy mi történne fordított esetben; ha te utaznál Koreába ! Nem valószínû, hogy sóval és kenyérrel várnának a reptéren (hacsak ez nem koreai szokás is egyben). :)

  #404663 Hozzászólás

  Raggi

  Mi a teendõ?

  Köszönöm a tanácsodat, megfogadom. De mi a teendõ akkor, ha halat szolgálnak fel. A férjem nem eszi meg a halat, amióta egyszer kissé állott haltól nagyon beteg lett.
  Vannak kerülendõ témák a beszélgetés során?
  Étkezésnél mindent meg kell enni a tányérról vagy hagyni kell egy falatot?

  Kösz a segítséget.

  #404662 Hozzászólás

  segitõ

  Raggi

  Virág mehet, whisky férfinak de ne olcsót.Gyereknek is mehet az ajandék nyugodtan.A cipõdet vedd le az elõszobában és ne is kérdezd meg, hogy le kell e venni.Ha töltenek neked te is viszonozhatod és két kézzel töltsd az italt. (ez tisztelet)Kerülendõ az étel visszautasítása.(ha tele vagy ha nem izlik akkor is).

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: Koreai etikett
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.