Korzika

 • Indította
  Témakör
 • #14411 Hozzászólás

  Csaba

  Sziasztok
  Szeretném segítségeteket kérni, elfogadható szállás keresnék Korzikán megfelelõ áron.Az infókat elõre is köszi.

  üdv:Csaba

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 22
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #153731 Hozzászólás

  cybermesi

  Korzika?

  Sziasztok!
  Érdeklõdnék egy kicsit Korzikáról, és segítséget is kérnék. Járt valaki mostanában arra?

  #153730 Hozzászólás

  gr20

  webcím

  sziasztok!

  http://www.gr20.hegyiturak.hu

  Üdv.

  #153729 Hozzászólás

  Olcsi

  Auto komppal

  Mi is autoval es komppal voltunk, 120 Euro volt oda-vissza a jegy auto+2 fo resze. A jegy ara nagyban fugg hogy mennyire elore veszed meg es hogy melyik napokon mesz. Pl hetvegen joval dragabb mint hetkoznap, de meg a napszaktol is fuggenek az arak. Mi a Livorno-Bastia ejszakai kompjat valasztottuk es a fedelzeten aludtunk. http://www.corsicaferries.com -on vettuk meg a jegyet.

  #153728 Hozzászólás

  Ricsi

  Bravone

  Mi két évvel ezelõtt voltunk Bravonéban.
  Ha érdekel hívj:30-9696-004

  #153727 Hozzászólás

  Lolka

  orsi

  Elég nagy a sziget, mi 10 napig voltunk és körbeautóztuk. Ha nincs autótok biztos nem tudtok rövid idõ alatt sokmindent megnézni, akkor már érdemesebb egy olyan helyet keresni, ahonnan el tudtok kirándulgatni sokfelé buszokkal vagy hajóval (biciklivel). Például:

  – nagyon ajánlom Bonifaciot, mert nagyon hangulatos város és onnan hajóval is ki tudtok menni szigetekre vagy a környéken kirándulni.

  – Vagy egy másik szép rész, Cap Corse, Északon, Bastia föltött. Azt akár biciklivel is be lehet járni.

  – Porto és környéke

  – Corte és a hegyvidék, ha szerettek túrázni, de nyáron elviselhetetlen hõség és fülledt meleg van a hegyek között. Mi májusban voltunk, akkor nagyon kellemes.

  A tengerparti városokba el tudtok menni komppal Livornóból vagy Marseille-bõl. Vannak nyáron charterek is Párizsból, úgy tudom. (de odáig is el kell jutni)

  Még az eszembe jutott, hogy tavaly láttam, hogy 1-2 hazai utazási iroda szervez buszos utakat Korzikára, esetleg velük ki tudnátok menni. Ugyanígy mondjuk Firenzéig vagy Pisáig valami buszos társasággal ha eljuttok, onnan Livorno már nincs messze helyi busszal vagy vonattal. A vonatot nem tudom, de talán érdemes az árak miatt azt is megnézni.

  #153726 Hozzászólás

  orsi

  lolka

  Ti egy vagy több helyen aludtatok? Ha egy helyen alszunk, tényleg nem lehet bejárni a szigetet?

  Köszi az infót!

  #153725 Hozzászólás

  orsi

  hogy a legolcsóbb

  kijutni Korzikára?

  Szállást már találtunk, autónk nincs, szóval marad a tömegközlekedés. Vonat, busz, vagy más? Járt valaki így Korzikán?

  A kaja mennyire drága kinn? (Étterem, bevásárlás-fõzés is érdekel)

  #153724 Hozzászólás

  Lolka

  orsi

  Mi kocsival voltunk tavaly Korzikán. A komp 1 autó+2fõnek Livornóból Bastiába kb 30ezer forint volt. Az interneten vettem a jegyet és akciós volt. (www.mobylines.it) Szerintem mindenképpen érdemes saját autóval menni, 1 nap alatt levezettünk Livornoig. Olaszországban a benzin is olcsóbb, mint itthon.
  Korzikán buszok vannak,de sajna ennél többet nem tudok, mert mi autóztunk…

  #153723 Hozzászólás

  orsi

  Tudtok arról valamit, hogy

  van-e Korzikán helyközi tömegközlekedés, és megéri-e igénybe venni?

  #153722 Hozzászólás

  orsi

  autó nélkül

  nem érdemesebb átmenni Korzikára komppal? Menniybe kerül motort v. autót bérelni a helyszínen? Nem olcsóbb mintha a sajátomat vinném át a szigetre (úgy hallottam most kb.70-80e Ft csak az autó+ 2 fõ átkompolása)? Van valakinek tapasztalata?

  Köszi

  #153721 Hozzászólás

  lp2000

  Bravone

  Sziasztok!

  A jövõ pénteken indulunk Korzikára,ismeri valaki Bravone-t,milyen hely?

  Laci

  #153720 Hozzászólás

  lp2000

  korzika

  hello

  #153719 Hozzászólás

  Raggi

  Korzika egyénileg

  Mi 5 évvel ezelõtt voltunk a férjemmel, a saját kocsinkkal mentünk. A Párizs Toursnál foglaltuk le a szállást (apartman) és a komp jegyet La Spezia-ból. Mi májusban voltunk, egy árva lélek nem volt még, igaz, fürödni nem lehetett és esténként hûvös volt. Mindenképpen érdemes elmenni, fantasztikus helyek vannak, nekünk Filitosa tetszett talán a legjobban. Egyébként franciaországi árak vannak, azaz minden elég drága.

  #153718 Hozzászólás

  Zsolti

  Gr20-ról

  Valóban nagyon szép a GR20-as útvonal. Augusztusban nem egészséges megtenni, fõleg nem az egészet. Júniusban vagy szeptemberben a legjobb. Vannak menedék házak, de nem mindig van hely, ezért érdemes cipelni a sátrat. Kell egy kis felkészültség a túrához! Én tavalyelött voltam az agotourssal, és csak egy négy napos szakaszt jártunk be az is elég volt! Menj fel a honlapukra, vannak ott fotók, meg élménybeszámolók a gr20 túráról!! http://www.agotours.hu. Sok sikert

  #153717 Hozzászólás

  Gábor

  GR20

  Sziasztok!
  Úgy hallottam, hogy a Korzikát keresztülszelõ GR20as túraútvonalat mindenképpen érdemes végigjárni, ha már arra jár az ember és tényleg szép tájakra vágyik. És hogy legalább 3 hetet rá kell szánni, ha nem akar megszakadni. Járt már ott valaki? Vannak menedékházak, ahol esténként meg lehet szállni, vagy cipelni kell a sátrat is??? Mi augusztusban mennénk, milyen akkor az idõ a hegyekben? S tényleg olyan húzós a túra??? Kösz: Gábor

  #153716 Hozzászólás

  Hajnal

  Beának

  De adnak, van egy jó kemping katalógus, amibõl kimásolják, ha kéred az ajánlott szállásokat. Apartmanos szállást is ajánlanak, de ahogy írtam az a fõszezonban szinte lehetetlen.
  A szigeten is használtuk a buszt természetesen, de voltak gyalogtúrák, patakfürdés, városnézés, strandolás. Nyugodtan kérhetsz tõlük infót, térképet meg ilyesmit, nem húzzák le az emberrõl a bört.

  #153715 Hozzászólás

  bea

  hajnal

  gondolom azért camping, ill. szállás ügyben nem ad az iroda tippet?
  Busszal voltatok igaz? és a szigeten körben hogyan? gyalogoltatok?

  #153714 Hozzászólás

  Hajnal

  Beának

  Július végén voltam. Nehéz a szigeten jó idõkihasználással, logikussan utazni. Sok a zegzugos izgalmas, ámde csodálatos út. Azoknak is ajánlom az agotours menetutvonalát, akik egyénileg autóval utaznának Korzikára. Kempinges szállások voltak, és nagyon jók. Jó helyen voltak, tiszták és sok-sok szolgáltatás. A kaja nagy részét itthonról vittem, mert így olcsóbb volt. A csoporttól függetlenül mozoghattok nyugodtan, mert sok sok lehetõséget adnak rá a vezetõk. Ha csak ketten mentek pl. autóval, az irodájukban adnak útvonal tervet, meg térképet. Vannak diavetítéseik is a szigetrõl, érdemes indulás elött megnézni. A programok rajt vannak a honlapukon. http://www.agotours.hu

  #153713 Hozzászólás

  bea

  hajnal

  Melyik hónapban voltál? Az mit jelent, hogy egyéni utasoknak is ajánlod? Ugyanis mi ketten mennénk a párommal, de õ nagyon nem társasági ember..Szállás milyen volt? És a kaját te vitted? várom segítõkész válaszod…Lehet csoporttól függetlenül is mocorogni??

  #153712 Hozzászólás

  Hajnal

  Igazat adnék az elöttem szolónak, mert tényleg sok mindent figyelembe kell venni a korzikai utazás során. Sajnos ha valaki kényelmes szállást szeretne,valamint júliusban vagy augusztusban szeretne menni, akkor az vagy nagyon drága, vagy tuti,hogy nincs hely. Én a tavalyi évben nyáron szerettem volna menni, és ezért utazási irodát kellett választanom. Az Agotours irodával bejártuk az egész szigetet. Nagyon jó volt! A programot megnézhetitek a http://www.agotours.hu oldalon. Egyéni utasoknak is ajánlom, menjenek nyugodtan az õ utvonalukon!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 22
Hozzászólás: Korzika
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.