Közel-kelet

 • Indította
  Témakör
 • #45779 Hozzászólás

  Csemõ

  Sziasztok!
  Úgy látom errefelé nagy az ázsia rajongók száma. Na én ugyanígy rajongok a közel-keletért. Imádom a kuszaságával, titokzatosságával, múltjával. Fáj ami ott történik, és félek ez nem fog megoldódni. Jómagam 8 hónapig éltem Izraelben, nagyon tanulságos volt. Ha valakit érdekel ez a része a világnak, vagy járt ott, és vannak érdekes történetei, ne fogja vissza magát.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #437204 Hozzászólás

  Ahmet

  És különben is…

  Mint a viccbõl is látszik, az Ahmetek lényegesen eszesebbek. Erre a mondatra könyörgöm ne válaszoljon senki, mert jó nem sül ki belõle.
  Egyébként én is hiányoltam a Közel-keletet egy kicsit. A kedvencem ez a része a világnak. Talán azért, mert itt még nem halt ki az emberekbõl az, amitõl jó élni. Itthon azt sem tudod ki a szomszédod. Ott ha megkérdeznek valamit (hogy vagy, honnan jöttél) akkor azt azért teszik, mert érdekli õket. Persze lehet errõl sokat írogatni, meg vitatkozni, de minek? Oda kell menni, csak úgy érthetõ meg.

  #437203 Hozzászólás

  Laci

  gyk kiegészítés

  Ad.1 És nem feltétlenül csak az elsõszülött fiúkat küldik háborúzni:-)
  Ad.2 Szíria lakosságának 12%-a keresztény, Libanon még több, Egyiptom 7% kopt, õk meg amúgy sem muszlim neveket kapnak.

  #437202 Hozzászólás

  valaki

  Szaki

  de hüje vagy te szaki.
  Nem minden elsõszülött muszlim fiút neveznek Mohamednek.Elég tájékozatlan vagy!

  #437201 Hozzászólás

  szaki

  Jobb befejezés:

  Az kiabálják az izaeliek hogy “Mohammed!”, erre minden arab kidugja a fejét és a zsidók mindent lelövik.

  A gyk: ugyanis minden muszlim vallású elsõszülött fiút Mohammednek hívnak.

  #437200 Hozzászólás

  Laci

  Megelõztél, az Ázsia varázsa nagyon elment India magasztalásába, meg személyes veszekedésekbe, én is gondoltam rá, hogy kellene indítani egy Közel-keletest is. Szintén rajongok a Közel-keletért, ahogy írtad, a kuszaságért, nyüzsiért, meg az emberekért. Elég sokat mászkeráltam arab meg más térségbeli országokban, majd ha lesz idõm írok valamit, most csak megláttam az új topicot. Én Izraelben nem voltam, csak a szomszédaiban.

  Bevezetõnek írok azért egy viccet (kérem az “ellentábort” ne sértõdjön meg, nem azért írom): A Golán-fennsíkon kialakult az állófront. Az arabok már ették a kefét, hogy hetek óta nem lõttek ki egy “ellent” sem. Összeülnek, mit lehetne tenni. Mivel a két lövészárok nincs messze egymástól,kisütik, hogy zsidó neveket fognak kiabálni. A másik oldalon meghallják, akiket úgy hívnak, felnéznek, mert azt hiszik keresi õket valaki, így le lehet puffogatni õket. Ki is találják, hogy Mózessel kezdik. Másnap elkezdik kiabálni, hogy “Mózes, Mózes, hol vagy? Nem hallod? Mózes, gyere elõ, ha mersz!” erre szembõl felnéz pár Mózes. Piff puff lelövik õket.

  Következõ nap a Jákobok vannak soron. “Jákob, Jákob! Gyere elõ ha mersz!” Megint felnéznek, piff-puff lelövik õket. Így megy ez pár napig, és az izraeli parancsnok elunja. “Ha így megy tovább hamarosan elfogyunk. Valamit tenni kell!” kitalálják, hogy arab neveket fognak kiabálni, és kilövik, akik felnéznek. Következõ nap el is kezdik: “Ahmed, Ahmed, gyere elõ!” A szemben lévõ lövészárokból visszakiabál valaki: “Miért, ki keres?” Az izraeli oldalon felnéz valaki: “Én kereslek” puff, lelövik.

  Most kell:-)))

  #437199 Hozzászólás

  Csöme

  Csemõke!

  Ménem marattál a kibucba???

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Közel-kelet
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.