Kulfoldon egyetemen

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi tanulás Kulfoldon egyetemen

 • Indította
  Témakör
 • #44849 Hozzászólás

  Lala10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  udv!
  hova erdemes kulfoldre menni egyetemre 30 evesen. tippek, tapasztalatok?
  Lala

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #458344 Hozzászólás

  Kiss Angéla

  Re: tudsz infót róla?

  Szuper döntés külföldön megalapozni a jövődet, ha már jelentkeztél is, nézd meg ezt a néhány hasznos tippet, mik is a teendőid:
  MIT VIGYÉL MAGADDAL A KÜLFÖLDI SZEMESZTERRE?
  Külföldre mész tanulni? Gratulálunk, szuper döntés, rengeteget fogsz profitálni belőle későbbi tanulmányaid, karriered, gyakorlatilag egész életed során! Szerezz sok-sok tudást, tapasztalatot, építs kapcsolatokat, aztán várunk haza! Addig is adunk pár tippet, hogyan rendezd sorba a teendőidet és mit szerezz be, így elkerülheted az utolsó napok stresszes kapkodását.

  Ösztönözd magad: mindig emlékezz arra, hogy fantasztikus dolgot csinálsz. Válassz ki néhány helyet, amit mindenképp szeretnél a külföldi tartózkodásod alatt megnézni. De ne tervezd túl! Hagyd, hogy az új hely, az új emberek befolyással legyenek az elképzeléseidre!

  Technikai dolgok: Lehet, hogy a laptopodat már jól megszoktad, és minden kéznél van rajta, de ha már az utolsókat rúgja, vegyél egy újat még itthon! Kerüld el, hogy esetleg kint kelljen újat venni. Ha esetleg tervezed, hogy sok ezer képet küldesz a szüleidnek, akkor vegyél egy fényképezőgépet is időben, így nem a repülőgép indulása előtt pár órával kell ezzel foglalkoznod.

  Gyógyszerek, vitaminok: ez nem a legizgalmasabb része a felkészülésnek, sőt igazából unalmas dolog, amin túl kell lenni. Viszont ha olyan helyzetbe kerülsz külföldön, amikor szükséged lenne gyógyszerre, nem kell már beszerezned, hiszen az utazópatikád fel van töltve! Ehhez lehet, hogy el kell menned orvoshoz, majd gyógyszertárba, de érdemes hamar letudni, mert az indulás közeledtével egyre könnyebben felejtheted el.

  Vízum, iratok: Ne várj az utolsó pillanatig a vízum elintézésével (ha olyan országba utazol, ahol kötelező). Van, hogy hetekig is tart ennek elintézése. Nem jó, ha az indulás előtti napjaid aggodalommal telnek, hogy vajon megérkezik-e időben a szükséges dokumentum. Ha nincs elég információd, a Külügyminisztériumban biztosan tudnak segíteni, vagy az egyetemen/főiskolán is kaphatsz ilyen jellegű tájékoztatást. Nézz rá továbbá a legfontosabb dokumentumaid, bankkártyáid érvényességére, használhatóságára, hogy kint tartózkodásod alatt ne kelljen már ezzel foglalkoznod.

  Időjárás: Meleg? Hideg? Esős? Napos? Végezz egy kis kutatást, mielőtt kimész, így lesz fogalmad arról, hogy milyen ruhákat kell csomagolnod. Hagyd otthon azokat a cuccokat, amikre biztosan nem ad okot a helyi időjárás, vagy amiket még ott sem vennél fel, hiába lapul a szekrényedben hónapok óta.

  Mi fogsz csinálni? Elefánton lovagolni? Alpokban hegyet mászni? Épületeket építeni? Diplomatákkal tárgyalni teasütemények felett? Találd ki, hogy túracipőt vagy valamilyen különleges ruhát kell e csomagolnod vagy maradj a mellett, hogy veszel néhányat, amint megérkezel.

  Kulturális különbségek: az időjáráson és a tervezett programokon kívül figyelj arra is, hogy ha az adott országban például nem szokás bárokba, éttermekbe flipflop papucsban menni, legyen nálad megfelelő zárt cipő is, hiába van kánikula egész évben. Ha emlékművek, templomok, katedrálisok látogatását is tervezed, vigyél magaddal egy felsőt, vagy kendőt: sok helyen fedetlen vállal/lábbal/fejjel nem engednek be.

  Univerzális adapter és átalakító. Tudd meg időben, hogy a célországodban melyik csatlakozódugaszt tudod majd használni. Így már előre felkészülhetsz, hogy melyik elektronikai eszközöd igényel átalakítót. A biztonság kedvéért, utazáskor legyen nálad egy univerzális átalakító, aminek különböző adapterei vannak.

  #458343 Hozzászólás

  Kiss Angéla

  Re: Kulfoldi egyetemen tanulnál de segítség kell?

  Szuper döntés külföldön megalapozni a jövődet, ha már jelentkeztél is, nézd meg ezt a néhány hasznos tippet, mik is a teendőid:
  https://iqfactory.hu/blog/mit-vigyel-magaddal-a-kulfoldi-szemeszterre/

  #431116 Hozzászólás

  martin2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  tudsz infót róla?

  Hogyan lehet külföldi egyetemre/fõiskolára jelentkezni/bekerülni?
  Ugyanaz a módja, mint itt, felvételizni kell, és fizetni?
  Van valakinek errol tapasztalata?
  köszi

  #431115 Hozzászólás

  edeni
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kulfoldi egyetemen tanulnál de segítség kell?

  Annak idején tobb éve mindennapos latogatoja voltam az oldalnak es szerettem volna kijutni akar munkara, akar tanulni. Kaptam pár homályos választ ami akkor ha vmit is de segített. Most én is segítenék és nem lehúzó, hanem mint segítokész, intelligens magyar módjára. Most azoknak segitenék amirõl én is csak álmodoztam annak idején.

  Kulfoldon tanulok, (EU), ha vkinek kedve tamadna itt tanulni ahol en, elso kézbol kapja az infot. Mindezt ingyen, kedvesen, szeretettel.

  ye4hope@yahoo.com

  #431114 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Adam

  Ez negy, azaz, 4 eve volt.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Kulfoldon egyetemen
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.