Kulturális és művészeti csipegetés Olaszországban

Kezdőlap utazas.com Fórum Kultúra, művészet Kulturális és művészeti csipegetés Olaszországban

 • Ennek a témakörnek tartalma 1 résztvevő és 0 hozzászólás.
 • Indította
  Témakör
 • #53637 Hozzászólás

  Hallottál róla, esetleg láttad már Ravennat, Assisit, Peruggiat, Gubbiot, Pomposa apátságot.
  Ravennaban pl. a kora keresztény muvészetek, a világon páratlan bizánci mozaikok legszebbjeit járjuk be Basilica San Vitale és S. Apollinare Nuovo, Neoniano kápolna, Püspöki Múzeum, Galla Placidia mauzóleum.
  Az ősrégi egyházi központban Assisi-ben tovább él Szent Ferenc kultusza. Legfőbb látnivalói a róla elnevezett bazilika világhírű freskóival, a Portiumcola kápolna, amit Szt. Ferenc épített.
  Perugia-ban megtekintjük a pompás Priori palotát, a díszkutat, a katedrálist, séta az igazi olaszos óvárosban.
  Gubbio egy érintetlenül megmaradt hegyoldalra települt, falakkal körülzárt középkori városka. Megtekintjük a régi, felső városrészben a dómot, Hercegi Palotát és sétát teszünk a Piazzo Grande-t övező szűk és meredek utcákon.
  Csatlakozz hozzánk és nézzük meg együtt.
  Nem fogod megbánni!

Hozzászólás: Kulturális és művészeti csipegetés Olaszországban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.