Ladakh 2004

 • Indította
  Témakör
 • #40794 Hozzászólás

  Lendi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok Kedves kalandkeresõ fórumozók!
  Szívesen olvasnék itt Ladakhi élményekrõl, vagy találkoznék olyan vlk-kel aki volt kint. 2004 nyarán készülünk kimenni, és szinte minden érdekelne. Kijutásról,(Indiában vonat-busz Leh-ig,) árakról, trekking lehetõségekrõl (5-7 nap), szállásokról, étkezés stb.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 103
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #372576 Hozzászólás

  Bea

  Lendi?

  Lendi vajon merre jár?

  #372575 Hozzászólás

  raczt

  No, senki?

  A Trekking in the Indian Himalaya c. Lonely kiadvány ér vmit ezen a területen? Hasznos megvenni?

  #372574 Hozzászólás

  raczt

  Lea, köszi

  Gondolom én is,hogy a szeptember még oké, de nem egy helyen olvastam, hogy a Manali-Leh út hivatalos zárási ideje szept. 15 elvileg. Utána ha jól tudom, csak a Srinagar felõli úton lehet fel-lejutni. Milyen ott a közbiztonsági helyezet mostanság?
  Repülõjegy terén “mennyi a túrista”? Sokkal elõbb kell foglalni vagy helyben is elég? Árak terén is megoszló beszámololókat hallottam már, 20 eter, illetve 40 ezer Ft is elhangzott.
  Mivel gyorsan tisztába kellene kerülnöm a környékkel, tud valaki olyan forrást ajánlani, ahol normális térképeket találok a túralehetõségekrõl ( itt a fórumon nem találtam ilyen hozzászólást)? Köszönöm a segítséget.

  #372573 Hozzászólás

  mermaid

  most juliusban..

  lesz valaki magyar (rajtam kivul) ladakhban? osszefutni egy chaira (ha ott is van, de lehet momo is) es valtani nehany jo magyar szot??

  udv mcload ganjbol..

  #372572 Hozzászólás

  Lea

  Ladakh szeptemberben

  Én 2005 szept 1 és 15 között jártam Ladakhban. repültünk Delhibõl és visszafelé is hasonlóan jöttünk. Az idõ gyönyörû volt, a túrák alatt ezer ágra sütött a nap. Ahogy visszaértünk Delhibe, hallottuk, hogy az idõ elromlott és nagyon lehûlt a levegõ. Szerencsénk volt talán, nem tudom.
  Rengeteg túrista szervezi az utat ilyenkor arrafelé, mert 1 és 15 között van a Ladakh fesztivál, ami nagyon klassz programokat ígér. Érdemes ilyenkor menni, bár rengeteg a túrista.

  #372571 Hozzászólás

  raczt

  Elevenítsük fel a topicot!

  Az én kérdésem pl. hogy a szept elejétõl végéig még oké-e a régióban? Az oda és visszautazás busszal? ( Gondolom, a repülõt nem annyira érinti a hideg idõ:) )

  #372570 Hozzászólás

  Lendi

  Lázi Pimpa

  lázika: Basgo meg volt:) Ok benne vagyok. Most még a felgyülemlett dolgaimat rendezem, de beszéljünk még róla!

  Pimpa: Megnyugtatásul.India, malária oldalon találtam valahol, 2200m felett, nincs malária veszély. Vagyis az a régió mentes. Nem is tapasztaltuk az ellenkezõjét. Mcleod Ganj-nél, már találkoztunk szúnyoggal, de megoldottuk spray-vel. Amritsar, ami már igazán lent van, nem volt gond, szintén spray-tünk. Delhiben nem volt szúnyog.

  #372569 Hozzászólás

  lázika

  Pimpa és lendi

  Pimpa: Mi nem szedtünk anti-malariás gyógyszert, szerintem nem érdemes. Ha csak aranyháromszög Indiában, akkor iott is felesleges.
  Lendi: Basgo ? Üdv. és majd össze kellene jönnünk. Addig is hali.

  #372568 Hozzászólás

  pimpa

  malaria+higienia

  Sziasztok, bárki, akinek van ilyen tapasztalata…

  Ti szedtetek Ladakhban maláriagyógyszert?

  Többféle variációt hallottam errõl: ha az ember csak Ladakhba megy, oda nem kell szedni, de mi azt tervezzük, hogy visszafelé beugrunk Delhibe és Agrába is.

  A töprengés oka az, hogy állítólag nagyon szarul lehet lenni már a gyógyszertõl is…

  Általában, mennyire vonatkoznak Ladakhra azok a higiéniás szabalyok, amik egyébként É-Indiára (ivóvíz fertõtlenítés, ásványvíz ivás, stb…)?

  Udv, P.

  #372567 Hozzászólás

  Lendi2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kis Tibet

  Leh be érkezés. Nálunk ez repülõvel volt. 3 nap halál szinte mindenkinek a csapatból. Ajánlott komolyan venni. Addig is séta a városban, teázások, reggeli meditáció a város közepén található Soma gompában stb. Akkor, ha nemrég érkeztél Indiába, elõjöhetnek diarrhoea panaszok is a magaslati betegség mellé. Nálunk volt aki így járt, és nem segített az otthoni gyógyszer.Találtunk egy Aryuvedikus orvost a fõutcán, és remekül helyre rakta a dolgokat.
  Leh szállás keresés. Véleményem szerint a legjobb mód, hogy megérkezés után valaki a csomagokkal leül egy KV-zóban, és egy-két ember + a hotel után néz. Elég sok a szállás, szóval ez nem gond. Általában, egyszerre több árfekvésû szoba is található egy hotelben, ezt delux, semi delux, superdelux címen. Ez a szoba minõségében, de van, hogy csak a kilátásban jelent különbséget. Nézd meg a szobát elõször, majd kérdezz rá az árra. Utána tudsz alkudni, de nem kell feltétlen ki is venni, hanem szólj, esetleg megnézel egy másikat is, megbeszélitek a többiekkel, és ha õk is úgy gondolják jöttök. Ugyan abban a hotelben, általában 100 INR az eltérés a saját és közös fürdõszoba között. Sokszor a kiakasztott árlistára mutatnak, ha rákérdezel az árra, de az csak irányadó. Fontos, hogy hány éjszakára és mennyi szobát vesztek ki. Leh ben, mikor megérkeztünk, kivettük az elsõ szobát ahova bementünk. (500INR) Miután visszajöttünk egy többnapos túráról és csak egy szobát tartottunk fent a csapatban a cuccoknak, a mienkét kiadták, és egy sötétebbet, kevésbé tisztát akartak helyette adni, ugyan azért az árért. Végül átköltöztünk 50m-el arrébb egy másik hotelbe, ahol 250INR-ért sokkal jobb mint az elsõ helyen, tiszta, nagyon klassz helyünk volt. Szóval ilyen különbségek lehetnek.
  Kirándulásokon, dzsipes túrákon vettünk részt. Tata Sumo és Toyota az elterjedtebb a hosszabb túrákhoz, de az egynaposokhoz, egy kicsi a használatos, ami nálunk a Subaru mini busznak felel meg. Mi a kicsit használtuk a közeli, egész a Tiksy vagy Hemis kolostorokig.
  Mindkettõbe akár 8 ember is befér a sofõrrel. A két távolabbi több napos túránk az a Nubra völgybe, a másik Lamaruyuba vezetett. Mindkettõ jóval mentesebb a turistáktól. Gyönyörûek.
  Ne úgy készüljetek, hogy mentek valahova és ott majd körülnéztek, hanem az utazás is a program része. Álljatok meg többször, akár 1-2 órára is. Pl. már a Nubra völgybe vezetõ út elején, a kétszínû folyó mellett visz az út, s már ott érdemes idõzni egy kicsit. Panamik-nál a hot springet ne hadjátok ki, nem annyira nagy szám, de felüdülés a táj a monastery-k és az utazás között. Én sajnálom, hogy nem szálltunk meg ott, kifejezetten jól esett volna egy éjszakai fürdõzés is. Láttuk, hogy a házakhoz is be volt vezetve a forrás, de, hogy bent mi lehetett, ki tudja.
  Lamaruyu: Megérkeztünk a hegy lábához, ahol a kolostor fekszik. A tábla balra mutat. de mi az elterelés miatt jobbra kellett, hogy mennyünk. (Fesztivál volt :) ) Az volt a hosszabb út, de nem bántuk meg, sõõõt! Csodálatos kép tárul a szem elé a szerpentin tetejérõl. Nem csak a táj festõien csodálatos, hanem a délutáni színek ahogy a nap megfesti õket. Vissza már a rövidebb úton jöttünk, ami egy gyönyörû katlanon vezet keresztül. Akkor ha tehetitek, mindkét utat használjátok. Nubra minimum 2 éjszaka, három nap, Lamaruyu, már két napból megoldható.
  Autó bérlés Leh-ben. Mindenhol fix árlista van, de ezt csak a taxi állomásokon kell valamelyest komolyan venni. Mcleod Ganj-bõl pl. Amritsar-ba mentünk, és ott kivételesen a taxi állomáson foglaltunk dzsippet. A 3500 INR fix árlista, egybõl megdõlt, mikor hátat fordítva kifelé indultunk és odasugtuk, hogy nekünk csak 3000 a megfelelõ, természetesen belementek. Amúgy az utcán nyugodtan leszólíthatsz egy sofõrt és rákérdezel, hogy elvinne-e ide és ide. Az árnál, õk is elõveszik a kis könyvecskét, de ahogy már mondtam, az kiindulási pont a megegyezéshez. Ez a kis távolságoknál, egy, félnapos utaknál bejött.
  Hosszabb utakra, dzsipet béreltünk. A kis „taxik” és a dzsipek is max. sofõrrel együtt nyolc személyesek, de akkor, le kell adni a kényelembõl. Egyenlõre ennyi, kérdezzetek….

  #372566 Hozzászólás

  perfectpresent

  Leh augusztus 3

  Sziasztok, mi aug.3-an repulunk Delhibol Lehbe. Biba, osszefuthatunk valahol, ha gondolod, es turazgathatnank egyutt. Mi ilyen budhista romantikas kolostor-turakra gondoltuk.
  Biba, irj mailt: perfectpresent@freemail.hu
  Lendi, irhatnal par dolgot az utvonalatokrol, meg hogy mivel kozlekedtetek. Befizettetek valami helyi turara, vagy hogy kell ott eljutni mindenfele elhagyatott helyekre?

  #372565 Hozzászólás

  blueberry

  en is itt vagyok!

  Segitseg, segitseg, 3,5 honapja nem beszeltem magyarul!!!
  Haho, en is itt vagyok Leh-ben! nem tudom, hol tart a forum,ki mit irt legutobbb, mert a szamitogep keptelen megnyitni az egesz oldalt.

  A Lamagon Guest Housban szoktam megszallni (Changspa, Shanti stupanal jobbra, az Orient GH-al szemben).
  Ma jul. 23, van, holnap kb 4-5-6 napra Nubraban tavozom.

  vagy email – de az itt kiszamithatatlan: monaghu@yahoo.com

  remelem, valaki elolvassa.

  jo utazast!
  Mona

  #372564 Hozzászólás

  lázika

  lendinek

  Hivtalak a mobilon, de üzenetrogzitõ volt rajta. hagyj sms-t ha van idõd. Hali

  #372563 Hozzászólás

  perfectpresent

  Leh augusztus 3

  Sziasztok, mi aug.3-an repulunk Delhibol Lehbe. Biba, osszefuthatunk valahol, ha gondolod, es turazgathatnank egyutt. Mi ilyen budhista romantikas kolostor-turakra gondoltuk.
  Biba, irj mailt: perfectpresent@freemail.hu
  Lendi, irhatnal par dolgot az utvonalatokrol, meg hogy mivel kozlekedtetek. Befizettetek valami helyi turara, vagy hogy kell ott eljutni mindenfele elhagyatott helyekre?

  #372562 Hozzászólás

  Lendi

  Sziasztok Mindenkinek

  Megjöttünk! Csodálatos egy hónap volt. Gyors kérdésekre tudok válaszolni, ha valaki most készül. Részletes beszámoló kicsit lassabban.

  #372561 Hozzászólás

  biba

  dehogynem

  sot keresek is valakiket, akikkel felmehetnek. hogy tervezitek, mikor indultok itthonrol? en manalibol tervezem, hogy indulok, de csak elsejen repulok.
  jo?

  #372560 Hozzászólás

  perfectpresent

  Ladakh augusztus

  Sziasztok, mi a baratnommel megyunk Ladakhba augusztus 1-20 kozott, nem jar arra valamelyotok akkoriban?

  #372559 Hozzászólás

  lázika

  lendinek

  Erre kavartam. Merre vagytok, és hogy vagytok ? Hali

  #372558 Hozzászólás

  biba

  anu cime

  e-mail: anuauto1234@rediff.com
  cim: ANUAUTO WORKS
  TIBETAN COLONY
  ROHTANG RD.
  MANALI-175131
  DIST. KULLU H.P.
  01902-36178
  ugy talaljatok meg, hogy manalibol elindultok a hidon at vashisht nevu falu fele…manali es vashisht kozott (a folyo masik odalan) van egy tibetan colony. es az ut bal oldalan van egy pici fa haziko…es ott van. de amugy…mindenki ismeri anut (lehbe is)…nagyon hires szerelo.
  ja, es ha talalkoztok vele…udvozoljuk (balazs es biljana)
  remelem segitettem
  udv
  biba

  #372557 Hozzászólás

  kuko

  biba! anu emiljet elkernem

  egyedul mennek lehbe, valoszinuleg aug 6-7 korul, 2-an delhi, utana manali, valaki, aki jonne lehbe manailbol motorral? biba ajanlata nagyon jol hangzott, mennek, de nem egyedul. bibat keresem a cim miatt!
  kuko

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 103
Hozzászólás: Ladakh 2004
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.