Lakásbérlés rejtélyei USA

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Lakásbérlés rejtélyei USA

 • Indította
  Témakör
 • #17752 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Igazán ideje hogy memagyarázzam azt, amiben nagy tapaztalattal rendelkezem. Tudnillik én az USA-t nem mint turista vagy zöldfülu ismerem, hanem mélyebb 50 éves tapasztalataim vannak itt. Sokhelyen laktam munkábol kifolyólag, és sokat foglakoztam kiadással meg birósággal sikeressen. Ismertem a helybeli törvényeket. Mit lehe, hogy kell egy lakót leeellenõrizni és hogy lehet õt megfingatni ha tartozik és szemét.
  Mikor ezeket megtanultam, birósággal mert nem volt dolgom. Egyszerüen kiszürtem a lakókat mielõtt kiadtam a lakást. Tudtam hogy hiába találom a lakót, ha azon én pénzt nemtudok behajtani, még akkor sem ha a biró nékem veri az asztalt. A lakó életét viszont komplikáltam, mert bárhol is talált lakást az uj Landlord mindig kapott tõlem tájékoztatást.

  Lakást itt amiban a helybeli állami törvények szabályozzák. Van ahol ez szigoru és van ahol nem. Sehol nem kötelezõ a legális tartozkodás. Igen kérik az SSN-t, mivel igy lehet hitelesiteni, de ez nem szükséges. Fontos a jó hitel és munka ami ellenõrizhetõ. Természetes akinek van SSN az elõnyben van. Akinek ez nincs, annak pedig a velejáró rizikót megkell fizetni. Van ahol a lakót védik, mert az állam nem akar felelõsséget magára vállalni szemét lakó után. Igen igy neki megkell fizetni a rizikót, vagy nemkap lakást. Menjen csak a hotelban, vagy lakás szerzõdést nemkap és fizessen extrát. Mire vittem az USA-ban ? Sokkal többre mint a nagypofáju zöldfülüek akik hazajárnak.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #177687 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Az ott élõ embereknek kell még evolucio. A szabadság és demokráci pénz és elkötelezettségben kerül. Tanulság, néha sokkal jobb rezsimeket támogatni, mint demokráciát teremteni, ahol ez nem létezett. Iran következik, mert elnökük fanatikus és buta. Esze ágában se lessz betartani egy szerzõdést. Minden áron ki akar velünk kezdeni. El lesznek intézve, és ugrálhatnak a muzulmánok. Az amcsik és Izrael szivességet tesznek a világnak.

  #177686 Hozzászólás

  Az igazi

  mutatvány az volt persze,hogy közben támogatták is a k. rezsimeket,belekergették öket olyan adósságokba,amit az ott élö emberek soha nem fognak kiheverni,csak tovább hengergetni.Minden aszerint változik ahogy ök szeretnék,még Kiskunmajsán is.Sakk matt.Ez az igazi üzlet.Minden út a Wall Street-töl indul és oda is kanyarodik vissza,de ne áruljátok el senkinek.

  #177685 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Úgy tudom a latinok 40 %-a dolgozik, és egy mexikoi illegális talál a legnehezebben munkát. Szedik a segélyeket, amik külön nekik vannak helybeli támogatásokbol. Ezenkivül itt szülnek, korház nekik ingyen és gyerekeik itt járnak suliban. Ezért az uj bevándorlási reformban azt is megvitatták hogy állami segélyeket megvonja az USA, ha illegálisokat segitenek. Mi történik az amnesztia után ? Háromszor annyi segélyt szednek mint az amcsik. Ezt bizonyitják meglévõ statisztikák róluk.

  Az USA érdeke a kereskedelem, amihez szükséges a béke és a jólét a nagyvilágban. Ezt az USA financirozza a világnak. Az USA egyedül költ katonailag majdnem annyit, mint az egész világ. 2005-ben ez került 420.7 billioban ami 30 %-a volt az adóknak.

  A hidegháboruban is az USA védte a szabad világot a komcsik ellen, fõleg saját költségein. Az USA szárnyai alatt élvezték a jólétet és a békét és gazdagodtak. A nagy hadiköltségekben pedig kifingott a Szu. ami már régóta haldoklott.

  http://www.mapsofworld.com/world-top-ten/world-top-ten-military-spending-countries-map.html

  Az USA adó ma 30%-a megy a katonai költségekre.

  http://www.warresisters.org/piechart.htm

  Minden tudás alapja az angol, és nincsenek üres lapok csak üres fejek.

  #177684 Hozzászólás

  Adel
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Balint?!

  Szegenynek nem jo lenni sehol, foleg nem az USA-ban.

  A latinokkal kapcsolatban szeretnek egy ket dolgot megkerdezni. Mit ertesz azon hogy a latinok szedik a segelyeket? Milyen segelyeket? Hol? En azt hittem hogy a tobbseg dolgozni megy oda, zoldseget-gyumolcsot szedni 45C-ban, es nem segelyt. Ha ezt a feketek tobbsegerol irtad volna, el is hinnem. Ok szedik a segelyeket amirol te irsz.

  Azt is mondjak hogy az adobol beszedett penzt haboruzasra koltik. Errol mit tudsz?
  Nekem is tudatzavarom van?

  #177683 Hozzászólás

  Szerintem

  avval nem az usára célzott seti,hanem már nem emlékszem hol is szokás az ilyesmi…persze ezzel nem vitatkozni akarok,csak úgy eszembe jutott.

  #177682 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  Világos hogy akinek megy az Scandináviában azt nem látja viszont és lábával szavaz. Az USA-ban pedig jó a gazdagoknak és a szegényeknek.

  Gazdagoknak vannak megoldások a szegények pedig viszontlátják az adót. Illegálisok esetleg egy amnesztia után látják azt viszont. Latinok pedig már elõtte is szedik a segélyeket ahol lehet, aztán ezt megduplázzák mihelyt mód van rá. Gyengébbek ilyesmit itt nemtudnak.

  Amit az USA-ban használnak másra, az csupán kölcsön abbol ,és senki nem lécelt le vele. Seti itt tudatzavarban van.

  #177681 Hozzászólás

  Meg

  persze az sem mindegy,hogy viszontlátja-e az ember a befizetett adóját(Skandináviában igen) vagy csak kidobja az ablakon,mert valakik rájárnak és dézsmálják vagy egyszerüen csak másra használják,vagy még egyszerübben csak lelécelnek vele…Óriási különbség.

  #177680 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  Skandinávia az persze 5 országbol áll és fizetések meg adók változnak. Svédböl például menekül akinek van, mert magas az adó. Nem a nagy fizetés számit, hanem hogy mit viszel abbol haza, és mit vehetsz belõle. Hiába magas a fizetés Tokyoban, ha $75 egy görögdinnye és ugy kell aludni mint a tengeralatjárón, emberek egymás felett. Rossz creditel az élet nehezebb mindenkinek, de fõleg egy illegálisnak.

  Egyébként Mo.-n is már ugy megy mint amiban. Hitelböl élnek jól. A Kúlönbség viszont hogy az egy csóro ország, és keresetek is alacsonyak. Érdekes hogy vannak akik ezt idáig itt nemtudták, vagy játszották az eszüket.

  #177679 Hozzászólás

  fetyka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  rent

  Hát azzal eddig is tisztában voltam,hogy rossz kredittel nehezebb lakást bérelni…

  #177678 Hozzászólás

  Nocsak

  Bálint megint fején találta a szöget,hamarosan én is megyek az USA-ba,például mert 3-szorosát fizetik ott nekem mint a nem éppen csóró Skandináviában.Aki csak magyarul akar beszélni,annak ez kettös hazaárulás,nekem szabadság.Landlordokkal nem kell bújócskáznom,mert hitelemem és hátterem van.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Lakásbérlés rejtélyei USA
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.