lakoautos nyaralás

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa lakoautos nyaralás

 • Indította
  Témakör
 • #10138 Hozzászólás

  jandra
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  üdv mindenki

  érdeklödnék hogy ha elmegyek Spanyol Tarifa városába,onnan át tudok-e menni Marokko Tanger városába komppal vagy hajoval,nem kocsival csak ugy.ha igen,mennyibe kerül egy személynek oda vissza.
  elöre is köszi
  medmad

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #129991 Hozzászólás

  jandra
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  bocsi és megint bocsi.valo igaz hogy nem találtam meg elöször ,és egyböl irtam hogy nem találom.de utána végig néztem minden lehetöséget és meg lett amit kerestem.

  köszönöm

  medmad

  #129990 Hozzászólás

  el

  Nem olvastad

  figyelmesen amit írtam!

  Itt mindent megtalálsz!

  MENETREND ÉS ÁRAK az alábbi helyen

  http://www.frs.es/

  #129989 Hozzászólás

  jandra
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  további érdklõdés. lakoautos nyaralás

  üdv mindenki

  köszönöm a válaszokat,máris átrendeztem az utunkat,mert én elöször arra gondoltam hogy tarifai kikötöböl indulunk.ugy látom hogy Algecirasbol elönyösebnek tûnik.de bocsi a hajo jegy árakrol nem irt senki semmit pedig az még nagyon kellene a költség vetéshez,mivel hárman biztos hogy megyünk ezért nem mindegy mennyi az ára a jegynek.

  kösz
  medmad

  #129988 Hozzászólás

  át

  Simán

  lehet menni Marokkóba!

  Tarifa-Tanger között napi öt hajó (komp) van oda-vissza!
  Viheted a kocsidat is, persze nem kevés pénzért!
  A múlt héten jártam arra!

  Menetrend és jegyárak:

  http://www.frs.es/

  Mi Fuengirolában fizettünk be egy egynapos Tangeri kirándulásra! Fuengirola (Malaga)-Tarifa-Fuengirola (Malaga) busszal, Tarifa-Tanger-Tarifa hajóval és egy ebéd volt összesen 50 Euró!
  Persze a csoport miatt ez kedvezményes volt! Ha egyedül mész, valószínûleg nem jön ki ennyibõl!

  Egyébként magyar állampolgárnak max. 30 napos tartozkodásig NEM kell vízum Marokkóba!

  Lásd MAGYAR KÜLÜGYMINISZTÉRIUM honlapját:

  Beutazási feltételek :

  A 30 napot meg nem haladó tartózkodás esetén Marokkóba a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be és a beutazáskor legalább még 3 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A belépésnél figyelni kell arra, hogy a határõr a beutazási pecsétet és a regisztrációs számot beüsse az útlevélbe, mivel ezek igazolják a legális beutazást. (Ezek hiányában a tartózkodás illegálisnak tekinthetõ.) A 30 napot meghaladó tartózkodás esetén a helyi rendõrség idegenrendészeti (bevándorlási) részlegén szükséges tartózkodási engedélyt (carte d’immatriculation) kérni a tartózkodás céljának és feltételeinek hiteles igazolásával. Ennek elmulasztása (illetve a tartózkodási idõ túllépése esetén) több száz euro-s büntetésre, esetleg beutazási tilalom alá helyezésre kell számítani. A tartózkodási feltételek hiteles igazolása a megélhetés (pl.munkavállalási szerzõdés, ösztöndíj, vállalkozás) és a lakhely (tulajdon, bérleti szerzõdés), illetve a jogcím (pl. házastárs) igazolását jelenti. (Az élettársi viszonyt a marokkói hatóságok nem ismerik el.)

  Gépkocsival való beutazáskor az autó számára ideiglenes behozatali engedélyt (autorisation de l’importation temporaire) kell kiállítani a határátlépéskor, ami 3 hónapig érvényes. A nem Marokkóban forgalomba helyezett gépkocsival beutazó külföldi állampolgár e gépkocsi nélkül csak a vám és adók (ez a gépkocsi új értékének 59%-a mínusz néhány százalék vámkedvezmény az idõsebb évjáratokra) elõzetes megfizetése után hagyhatja el az országot, amennyiben tisztázta az autó eltûnésének okát (lopás, baleset), mivel ennek hiányában az illegális értékesítés vádja érheti a turistát. Az engedély érvényessége után a behozott autó importnak számít, így ekkor is meg kell fizetni a vámot és az adókat, valamint a késedelmi pótlékot és a büntetést. A gépkocsira ezért ennek megfelelõen ajánlott biztosítást kötni elõzetesen.

  #129987 Hozzászólás

  Dániel

  hajóval

  Igen, Tarifából, Algecirasból mennek a hajók. Mi egy helyi / Torremolinos/utazási irodában iratkoztunk fel, onnan busszal a kikötõbe és vissza. Nem lehetett mellbevágó az ár, mert nem emlékszem rá. Arra viszont igen, hogy az itteni utazási iroda irásos tájékoztatója szerint 24 órára nem kell marokkói vizum. Nos, ezt Tangerban nem igy tudták. Igy aztán 8 magyarra 3 órán át vigyázott egy arab határõr kalasnyikovval, mire visszavitt minket a hajó, de nem Tarifába, hanem a másik kikötõbe. A többi stimmelt. Hozzá kell tennem, hogy ez még az Eu csatlakozás elõtt volt. D.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: lakoautos nyaralás
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.