Lakókocsival Görögországba

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Lakókocsival Görögországba

 • Indította
  Témakör
 • #7620 Hozzászólás

  Gabi

  Ezúton szeretnék információt szerezni nyári utazásunkhoz.
  Eddigi tájékozodásom nem járt sikerrel sem az Autóklub sem utazási irodák nem tudtak érdemleges információt adni, mert tavaly még Macedonián keresztül vezetett az útvonal, de ez a vizum kényszer bevezetése óta nagyon megdrágítja az utazást egy öt fõs család részére.
  Kérem aki tud valamit a témáról, van már tapasztalata ez ügyben, írja meg nekem.
  Görögországba, (a Macedon vizum bevezetése miatt), Szerbián és Bulgárián vezet a legrövidebb út. Mivel lakókocsival nem lehet olyan gyorsan haladni és pihenés nélkül nem tehetõ meg ez a hosszú út, kérdéseim a következõk lennének:
  Hol lehet illetve szabad -biztonsági okok miatt- pihenés, esetleg alvás végett megállni Szerbiában illetve Bulgáriában?
  Éjjel vagy inkább nappal ajánlatos utazni?
  Esetleg az említett két országban tud-e valaki az útvonalunkba esõ kempingekrõl, Szeged- Nis – Szófia -Thessaloniki.
  Görög kempingekrõl mik a tapasztalatok?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #111739 Hozzászólás

  Szalámi

  Zsefe és Pisti

  Elnézést, de állati fáradt vagyok ahhoz, hogy részletesen írjak. A lényeg, hogy 1x addig szivattak a görög-török határon, amíg oda nem ért a minisztériumból (török) az illetékes, akkor engedtek be. Aztán, a hegyekben nemigazán kell este megállni. stb. Szóval nem olyan biztonságos. De nem nagyon ciki. Radaroznak is mint az állat. Észre sem veszed és már fizetsz. Az autópályán is át akartak vágni, akkor is rendõrt kellett hívni. Na ennyi. De azért szép. Mint mondtam ezek hozzátartoznak az úthoz, ez a sava borsa. Ja: volt egy kis bunyóm is egyik este Isztambulban. (szerencse, hogy ezt is szeretem) De aki nem szereti vagy nem tud az ne nagyon menjen egyedül, vagy kettesben késõ este az utcára. Na most hirtelen ennyi jut az eszembe. Az eseményekrõl részletesen csak ha érdekel valakit.

  #111738 Hozzászólás

  Pisti

  Szalami

  Ez a Török ciki engem is érdekelne, jól jönne ha kicsit bõvebben kifejtenéd ugyanis most aug.-ban döngetnék le egy hónapra hozzájuk.
  Ami a bulgár és a szerb rendõröket illeti, hát soha nincs két egyforma eset. De egy biztos, ha nem hülyültem el teljesen akkor az utóbbi 10 évbõl ha jól számolom akkor 8x tettem meg görögbe az utat, ebbõl 7x a szerbeken a maradék egy kicsike meg hála a Nato bombázásainak a ro-bg útvonalon történt. Most mit mondjak? Ha az igazat akarod hallani akkor bevallom, egy azaz egyetlen egy olyan utam sem volt sem oda sem visszafelé hogy meg ne mázsáltak volna. Nem, nem azt mondom, hogy marhára happy voltam de mindig én voltam a hunyó. Minek mentem 100-al a 30-s táblánál? Az már egy más kérdéssor témakörébe tartozna, hogy számomra, na jó mondhatják hülye laikus mit érthet hozzá, szóval néhány helyen értelmetlen sebességkorlátozásokat ,,alkaznak” autópályán vagy bg.-ben az ,,autóutakon”. De mindig mûködött a balkáni módszer, ú.m. alkudni kell, sõt kötelezõ, különben hülyének néznek. Na jó, van akit ez nem zavar meg van aki nyuszi is hozzá. Semmi mást nem kell tenni mint redkívül, mondhatnám bosszantóan türelmesnek lenni, majd az idõ elõrehaladtával, és természetesen a végösszeg ,,felpuhításával” arányosan egyre határozottabb magatartást felvenni. Nem kell attól sohasem beszarni hogy elveszi a jogsit, alapállásom ilyen esetben mindig az volt, hogy vedd csak el öreg, úgyis vissza fogod adni. Volt úgy hogy beült a kocsijába és lassan elhajtott. Szartam rá, öt perc múlva amikor látta hogy nem száguldok fejvesztve utána szépen visszajött. Õ is tudta meg én is, hogy ha az éjszaka közepén elviszi a jogsimat meg az útlevelemet akkor az neki is szar. Miért? Elmagyarázom, elviszi, beviszi jegyztõkönyvet kell felvennie, én meg utána megyek, s akkor már többen lesznek a buliban, tejelnie kell másnak is. Neki meg ha ott és akkor és ha lehet azonnal lecsengeted a suskát, akkor csak feleznek a kocsiban ülõ haverral, mert ezek mindig ketten vannak. Ezen már tényleg elég sokat agyaltam, miért járnak ezek mindig ketten? Ellenõrzik egymást? Marha nagy lehet a bizalom. Soha ne add meg az elsõre kért összeget. Tavalyelõtt a makedon oldalon, ahogy átérsz a szerb olodalról, ha jártál már arra tudod mirõl beszélek, szóval ha elcsorogsz a határtól, kb. 1 km. múlva ott az autópálya, már behunyt szemmel is tudja az ember az utat, naná hogy a 4 órás sorbabnállás után nekieresztettem az öreg Golfot. Nem viccelek, ha 20-t lépek már a pályán állok, naná hogy bemért. 300 azaz három kiló volt az iduló tét DM-ben, mindketten tudtuk hogy komolytalan az ajánlat, 5 percen belül kiegyeztünk 30-ban, s ha még egy kis türelmem van akkor talán kijön a 20-s is, de neki sem jó ha ,,feltartják” potenciális madarakat veszít el ezalatt. Szóval nem kell berosálni !

  #111737 Hozzászólás

  Zsefe

  Torok ciki

  Kedves Szalami!
  irtad
  Törökország belsejébe vagy Grúziába, vagy Szibériába, vagy csak ide Romániába majf meglátod mi a ciki.

  Mesélnél Torokorszagról, mire gondoltál?
  Zsefe

  #111736 Hozzászólás

  Másik Gabi

  Bogyónak

  A végén ez a jaaaaaj véletlen volt, nem utánozni akartalak !! Bocsi

  #111735 Hozzászólás

  Másik Gabi

  Bogyónak, Szaláminak

  Se baj, elõfordul ez mással is!
  Lehet hogy én vagyok a hülye hogy ennyire mellre szívom a dolgokat, de az ilyen emberrektõl felfordul a gyomrom ! A sok éhes szájról csak annyit, hogy nem a túristák csinálták azokat a gyerekeket, hanem Õ, tehát nemki kell megteremteni az anyagiakat de nem ilyen szemét módon !!! Én úgy gondolom mindenki….sszon saját számlájára! Nagyon sajnálom a szegény embereket, de nem ez a módja a jöv. kiegészítésnek.
  Jaaaaj, lehet hogy most szemét embernek néztek, de ha én nem veszem el a másikét, akkor tõlem sem vegyék el azt amiért én dolgoztam meg . Tudom, sajnos más világot élünk.

  #111734 Hozzászólás

  bogyó

  Jaaajjj..

  Bocs, az ilyedelem az tulajdonképpen ijedelem.
  Bocsbocsbocs… :-(

  #111733 Hozzászólás

  bogyó

  Mosoly

  Mosolyogni éppen nem mosolyogtam, de nem volt ilyedelem. A legnagyobb ilyedelmet az okozta, hogy nem volt úgy aprónk, hogy alacsonyabbra alkudjuk :-) Nekünk is el akarták venni a jogsit, hogy majd holnap a bankba fizessük be, és ezt olyan vészjóslóan mondták, hogy majdnem elröhögtük magunkat.

  A sztori érdekessége, hogy megálltunk, megkérdeztük a zsarukat, hogy merre van Szófia. Erre mutattak egy 2×2 sávos utat, hogy arra, majd jobbra. Oké, elindultunk, és kábé 500 m után elszáguldottunk egy poros, szutyok kis letérô mellett, amelyiken azt írta, hogy Sofia. Mivel késôn kapcsoltunk, nem akartam tolatni, megfordultam jól, mint késôbb kiderült, dupla záróvonalon, amelyik gyakorlatilag nem látszott az úton. Nemsokára a két yard összepakolta a trafit (mert éppen mértek), és szirénázva jött utánnunk. Elég köcsög magatartás, mit ne mondjak, de biztos sok az éhezô száj otthon meg ilyenek.

  De ez még maga volt a maximális gyönyör, a hetedik paradicsom a Calafat-i komp-átkeléshez viszonyítva (RO-BG). Mi voltunk az elsôk a sorban, de mivel (ismét csak) késôn kapcsoltunk, hogy itt csak baksissal lehet átjutni, utolsónak jutottunk fel a kompra.

  #111732 Hozzászólás

  Másik Gabi

  Bogyónak

  Ne mond hogy Te mosolyogtál a csesztetés közben! :))

  #111731 Hozzászólás

  Szalámi

  Másik Gabinak

  Nem kell, nekem is csak egyszer volt amikor az olaszok az érvényes megállapodásokkal ellentétben 1994-ben kérték és csak a magyaroktól. Ez kb 2 hétig tartott, amíg diplomáciai úton lerendezték, mire én mentem nem kérték. Szóval mindenhol vannak marhák, még állami szinten is.
  Ausztráliában sem kell, de ha oda mész akkor jó ha viszel mert azok sötétek mint az ágyú.
  Egyébként elhiszem, hogy kellemetlen, pláne ha nem vagy hozzá szokva. Két hete a lengyel-szlovák határon a tót vámos pakolta ki az autómat 50 percen keresztül. Én meg fapofával néztem. De szétszedtek már az osztrákok is. Sõt! A németeknél megcsinálták, hogy a sorból 100-as sebesség korlátozásnál kiszedték a külföldieket és csak azokat. Volt ott francia angol meg minden csak német nem, holott együtt ment az egész sor. Vagy próbálj meg nem olasz kocsival Róma belvárosába parkolni. Az olaszokat nem bántják, de külföldi kocsikat azonnal elszállítják. Ez van, hozzá tartozik az utazáshoz.

  #111730 Hozzászólás

  bogyó

  Bulgária

  Mi 2 évvel ezelôtt voltunk Bulgárián keresztül, tavaly YU-MAK volt az útirány. Ja igen, és Bulgáriában baszakodott két rendôr, de kiegyeztünk 30 levában. Nem kell ezt szívre venni, bele kell kalkulálni az útba, elvégre ezek nagyon szegény vidékek, akinek ez nem fekszik, az menjen Neckermann luxuscharterrel :-)

  #111729 Hozzászólás

  Másik Gabi

  Szaláminak

  Most utólag már nem tûnik nagy dolognak, de akkor, és ott…?! Tehát nem kell nemzetközi jogsi? Ez hihetetlen !

  #111728 Hozzászólás

  Szalámi

  Másik Gabi

  Azt hittem Bulgáriában történt valami.
  Már jó párszor átmentem szerbián, minden incidens nélkül. Volt, hogy igazoltattak, de nem volt semmi gáz. Szerintem ez a rendõr is csak pénzt akart, azért vette el a nemzetközit, mivel az nem is kell és tovább tudtok menni. A jogosítványunk szinte mindenhol jó, pl. az USÁ-ban is azzal vezettem mindig és soxor igazoltattak. Ausztráliában viszont van hogy kérik.
  Summa summárum, éjszaka még itthon is vannak kekeckedõ rendõrök, engem is megakartak már vágni ilyen olyan indokkal. De ez az incidens amit írtál, nem nagy dolog és nem általános. Bõven belefér egy útba és nem kell tragikusan felfogni. Menj pl. Törökország belsejébe vagy Grúziába, vagy Szibériába, vagy csak ide Romániába majf meglátod mi a ciki. Én ezeken a helyeken is jártam nem is egyszer.
  Az autóklubbról meg aza véleményem, hogy hülyeségeket beszélnek, olyan emberek mondják mi van kint aki az íróasztal mögül ki se léptek még. Inkább olyanokat kell megkérdezni, akik sokat utaznak. Az Indexen rengeteg ilyen fórum van.

  #111727 Hozzászólás

  Másik Gabi

  Szalámi

  Tavaly nyáron auóval mentünk a Görögökhöz.
  Éjszaka 2 óra magasságában megállított egy kis városban két Szerb rendõr, azzal az ürüggyel, hogy gyorsan mentünk(kb.30-al!)és hogy fizessünk 200 márkát.Amikor ez nem jött be , akkor abba kötött bele, hogy a barátomnak a farmerján le volt húzva a czipzár,ugyanis van egy kis pocakja, és kényelmesebb volt így vezetni. Úgyan mit is csinálhattunk térképpel a kezemben, menet közben, egy idegen város utcáján, hat évi együtt éles után ?! Amikor látta, hogy nem tud velünk zöld ágra vergõdni,(ekkor már ment az anyázás)elvette a barátom nemzetközi jogsiját, hogy majd reggel menjünk be a rendörségre, és ott majd…. Nem értettük pontosan mit mondott, de ez volt a lényege.
  Ekkor felírtam a rend.autó rendszámát az útvonal javaslatra a Konzul címéhez és a papirt betettem a kesztyûtartóba hogy most azonnal megyünk (az én nemzetközimmel) és panaszt teszünk.Erre benyult a papírért a kocsiba, kivette és összefirkáta a felírt rendszámot. Gondolom erre a lépésre nem számítottak mert ledobták a földre a jogsit, és intettek hogy menjünk. Mondanom sem kell, hogy ez a kis éjszakai kaland nem kulturált emberekhez méltó hangnamben zajlott! Volt egy alkalom amikor már féltem hogy elver!!
  Tehát röviden ennyi! Aki autóval indul el nyaralni, kérjen az Autókubb-tól útvonal javaslatot, amiben nagyon sok hasznos dolog van. Szia

  #111726 Hozzászólás

  Szalámi

  Másik Gabinak még1x

  Várom a történeted! Ha már ijesztgettek, támasszátok is alá valamivel!

  #111725 Hozzászólás

  Gabi

  Bogyónak

  Ti mikor voltatok az említett úton?

  #111724 Hozzászólás

  bogyó

  Szerbia + Bulgária

  Szerintem sem kell parázni, viszon Bulgáriában nagyon szar az út, mi meg el is tévedtünk, de nem vészes amúgy. Aludni is nyugodtan lehet parkolóban, Szerbiában a benzinkutas nyalókát adott ingyér a kislányomnak. Este 10-kor indul az ember, 7-8-ra Bulgáriában van, délre Görögországban. Onnan 2-8 óra még, de ez már az uticéltól függ.

  #111723 Hozzászólás

  Cruizer

  Szalámi!

  Take it easy please!

  #111722 Hozzászólás

  Lakókocsival Görögbe

  Gabinak

  Írj e-mail címet !

  #111721 Hozzászólás

  Szalámi

  Másik Gabinak

  Mit?

  #111720 Hozzászólás

  Szaláminak

  Egy másik gabi

  Cruzernek tökéletesen igaza van,mi a saját bõrönkön tapasztaltuk !

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
Hozzászólás: Lakókocsival Görögországba
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.




Hozzászólások lezárva.