Laosz

 • Ennek a témakörnek tartalma 523 hozzászólás, 20 résztvevő. Utolsó frissítés:  egyszerû 7 éve, 1 hónap telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #42346 Hozzászólás

  Lang Xing

  Kata kívánsága parancs. Ez itt a Thai-ságok folytatása.
  A thai-laoszi határon való átkelés tehát a Mekongot áthidaló, 1,2 km hosszú konstrukción lehetséges. A busz mindkét oldalon megáll, le kell szállni, és magát a demarkációs vonalat lábon keresztezni. Különféle nyomtatványokat töltetnek ki velünk, amelyek – emlékeim szerint – legalábbis részben angolul íródtak. A kérdések a szokásosak (minek jött, hol fog lakni, kit ismer, stb.). Majd be kell fizetni némi sarcot (B.B.: pontos összeget leszel szíves!) – a baht Laoszban is elfogadott fizetõeszköz, míg a kippel Thaiföldön legfeljebb az ülepünket fényesíthetjük, vagyis visszafelé érdemes elkölteni. A címletek százasok és ezresek, de még így is egy zacskóra valót kapunk néhány dollárért. Az utazási csekkek és hitelkártyák beváltása rendkívül körülményes vagy lehetetlen. Sok cuccot vinni ennek ellenére sem érdemes, mivel Vientiane-ban minden lényegesebb dolog beszerezhetõ. A ruházat minden guesthouse-ban és szállodában kitisztíttatható, bagatell összegért. Ahol sok a turista, ott esetleg nem megy nyomban, így ne hagyjuk az elutazás elõtti napra. Vientiane már csak egy ugrás a határtól: a motorizált riksakuli alig egy óra alatt odaröpít.
  Folytatjuk…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 523
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #399804 Hozzászólás

  egyszerû

  péter

  Google: Lao visa on arrival

  The 30 day visa on arrival in the Lao PDR is available at all ports of entry in Laos including the airports of the main cities. Vientiane, Luang Prabang and Pakse. You should try to have one photo. Visa cost ranges …$35 for the USA, UK and most of Europe. The full list is on display at the Visa Application window. … But you don’t argue with an immigration official, even if you think he may be putting the money in his pocket!

  US dollars in smaller denominations can be used freely in much of Laos, so try to arrive with at least enough US$ notes for your visa. Thai currency (baht) can also be used in Lao, but paying for your visa in baht will cost you quite a lot more than the US dollar equivalent, due to the bad exchange rate at Lao Immigration.

  Hosszabbítás: (szerintem minden utazási irodánál)

  If you apply before the expiry date, visas can be extended for about $1 per day in Vientiane. The Immigration office is opposite Bangkok Bank in a road off Lane Xang Avenue, on the other side to the Morning Market. On the corner is the Joint Development Bank (JDB) head office which has ATMs for VISA and MasterCard. Further along the road is ANZ Laos. See Lao Banks & ATMs for detailed information.

  #399803 Hozzászólás

  péter

  vízum

  Tudna nekem segíteni valaki vízumügyben? Biztos volt szó róla korábban, de nem találom…
  Vientianne-ba repülök közvetlenül Bécsbõl, és Laoszban szeretnék tölteni 25-30 napot. Úgy tudom csak 15 napos vízumot kaphatok,ami nekem nagyon kevés. Hol és hogyan hosszabbíthatom??

  #399802 Hozzászólás

  SimonG

  VV bulik

  Szóval rendben vannak a Vang Vien-i bulik. Délutántól megy a parti a folyóparton, hajnali 1-2-ig meg a félszigeten.
  Ha kell friss laoszi infó kérdezzetek!

  #399801 Hozzászólás

  SimonG

  Kösz

  Még van egy hetünk készülõdni de akkor lehet megpróbálom a lekajakozást.
  Bulizni hol lehet komolyabbat? Komoly a 11 órás zárás a helyeken?

  #399800 Hozzászólás

  Vinnie Jones

  Pancsi

  A szaraz evszak vegen szokott LP-tol eszakabra olyan gond lenni a kisebb folyokon (en aprilisban voltam arra es volt parszor, hogy csusztunk egy-egy napot az indulassal), hogy sokszor nem eleg a viz.
  De az esetedben egyaltalan nem gazos 1. mert nem reg lett vege az esos evszaknak 2. Nem egy kis folyocskan hanem a Mekongon fogsz lefele csordogalni. Ugyhogy emiatt ezen az utvonalon (LP-tol delre) egyaltalan nem kell izgulni barmilyen idoszakban barmikor is mesz.
  VV-bol ellehet jutni kajakozva a fovarosba. Szerintem menjel sb-vel/hajoval LP-bol VV-be onnan meg tovabb kajakkal (ez nem az egesz ut hanem csak 90 Km a kiindulasi ponting elvisznek terepjaroval 2-3 oras ut) a fovarosig. Jo utat!

  #399799 Hozzászólás

  SimonG

  Speed boat és kajak

  Hahó Luang P-bõl mennyire gázos Vang Vien felé menni speed boattal? A sima hajó mennyire lassú? Jobb hajózni esetleg Vang Vienbõl Vientiane felé?
  Kajakozni fél-1 napos túra merre a legjobb?

  #399798 Hozzászólás

  Vagablondi

  Lao-Kambo határátlépés

  Szia Ilona, 2 hónapja még átlehetett Dong Krolor-nál Kambodzsa irányába minden nehézség nélkül menni. A helyzet ma is ez, de csekkold a hivatalos infókat. Ha más esetben nem is, de Kambodzsában érdemes valamelyik turistabuszra felülni, mert nem egy zsúfolt határátkelõ és az útviszonyok messze nem tökéletesek(problémáid lehetnek a továbbjutással).

  A határnál 20 USD a Kambo vízum plusz 6 USD korul meg levesznek mindkét oldalon admin, eü vizsgálat és egyéb mondvacsinált jogcímen (ha már van vízumod, akkor ‘csak’ 3 USD plusz).

  Túrázni én csak szervezetten mentem – tekintve hogy néhol egyszerûen ‘elfogyott’ az ösvény – nem egy rossz választás. Ha minden igaz sok helyen nem is mehetsz önállóan, de minimum be kell jelentened (vagy érdemes) hogy merre szándékozol menni, fõleg ha egyedül vagy, ha netalántán történne valami. De a helyszínen errõl is több infót kapsz.

  Ha Kambodzsából mész Laoszba, akkor érdemes elõre beszerezni a vízumot.

  #399797 Hozzászólás

  Ilona

  határátkelés, Laos NP

  Sziasztok!

  Szeretném kérdezni, hogy Laoszból át tudok-e menni Kambo-ba és ha igen, akkor hol és ott adnak-e vízumot?
  Ha nem, akkor hol tudok átmenni Vietnamba Kamboból a szárazföldön, no, és ott adnak-e vízumot?

  A tervem, hogy Louangphrabang környékén túrázom jó sokat, aztán dél felé fordulnék, itt kérdezném, hogy az ország középsõ részén melyik az a térség/nemzeti park, amit érdemes felkeresem? Aztán 2 célom van még: Ankor és D-Vietnam.

  Ha valaki volt a térségben Nemzeti Parkokban, kérdezem, hogy mennyire lehet szervezetlenül csak menni és túrázni magunkban?

  Kérek szépen tanácsokat.
  Köszönöm
  Ilona

  #399796 Hozzászólás

  Endre3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Malária

  Sziasztok!Malária elleni gyógyszerrõl érdeklõdök – ismeri valaki a Fansida nevû gyógyszert? Hasonló hatás, illetve mellékhatás várható, mint mondjuk a Lariamtól vagy a Malaronetól?

  #399795 Hozzászólás

  Tom

  barna

  lehet dugni. Ne is kérdezzed hogy mennyi a büntetés, mert annak nincs határ. Annyit mondanak amennyit akarnak.Erre nagyon kell vigyázni, ha börtönbe kerülsz onnan nehéz ki jönni.Ez komcsi ország, nincsen demokrácia.

  #399794 Hozzászólás

  barna

  akkor

  lehet dugni?
  mennyi lehet a buntetes?

  #399793 Hozzászólás

  Tom

  barna

  Szabály szerint nem lehet de annyi csaj van amennyi kell. Csak azért kell vigyázni kell a rendõre, mert rendõrnek is élni kell valamibõl.A rendõre nem lehet számítani.

  #399792 Hozzászólás

  barna

  igaz-e?

  veszelyes csajozni?
  megbuntet a rendor egy dugasert?
  egesz orszagra ervenyes?
  jart valaki porul?

  #399791 Hozzászólás

  Péter

  Hanoi – É-Laosz – Chiang Mai szárazföldön

  Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek a Hanoi-Dien Bien Phu-Udonxai-Luang Prabang-Huay Xai-Chiang Mai útvonalról? Végigment valaki ezen a vonalon, ill. mennyi idõ alatt lehetne megcsinálni?

  #399790 Hozzászólás

  KB

  Illeték

  Sajnos nem csak Aerosvithoz kell 90e Ft, Lufthansához is kell és nem is biztos hogy 90e Ft, mert ott már 4 rep-térrõl van szó.Tudni kell illeték mindig változik mert valuta árfolyamhoz számolják.

  #399789 Hozzászólás

  Janko

  Az Aerosvit

  arahoz sajnos meg hozza kell adnod kb. 90e illeteket:-((

  #399788 Hozzászólás

  KB

  olcsó rep-jegy

  Budapest-Vientiane 143000 Ft( Lufthansa)
  BUDAPEST-FRANKFURT-BANGKOK-VIENTIANE
  Vagy BUDAPEST-KIEV-BANGKOK 70 0000Ft (AEROSVIT)Bangko-Vientiane még nem tudom pontosan.

  #399787 Hozzászólás

  KB

  Nekem

  Gondoltam újévre(szongklán)április elején.Majd írok pontosabban .Szállást és kirándulást, programot olcsón tudok intézni, mert öcsémék ezzel foglalkoznak Vangvieng-ben.Vannak kapcsolatai.

  #399786 Hozzászólás

  lenne

  Nekem

  mikor indulsz?

  #399785 Hozzászólás

  KB

  Haza utazás Laoszba

  Sziasztok!
  Haza megyek 2 hétre Laoszba. Tart velem valaki? mindenben segítek.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 523
Hozzászólás: Laosz
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.