Laoszi lonely planet

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Laoszi lonely planet

 • Indította
  Témakör
 • #41315 Hozzászólás

  katus77

  Sziasztok

  tudna valaki Laoszi lonely planetet kölcsön adni? Adásvétel is érdekel.

  köszi szépen a válaszotokat

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 29
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #382043 Hozzászólás

  arrajáró

  csanit

  Kösz a hasznos infókat!:)

  Csanit, nem latni az emailcímedet, megadnad?

  #382042 Hozzászólás

  Ahmet

  ATM-ek

  A leggyakoribb ATM-ek (BCEL Bank) tényleg csak 700.000-et adnak, de pl. az ANZV adott 2.000.000-t simán.

  Egyébként a Mekong azért annyira nem nyugis folyó, mint a Tisza, nem nézted a zátonyokat, meg a két méteres örvényeket? :)

  #382041 Hozzászólás

  wombat

  Laos Pass

  A Laos Airlinesnál régebben volt Laos Pass, van ezzel tapasztalatotok? Létezik ez még?

  #382040 Hozzászólás

  milan2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  friss

  most jottunk le a fenti utvolalon
  bangkok-repcsi asia air olcson, kesese nelkul – chiang rai
  meg aznap busz (tavaly mar voltunk azon a kornyeken) el a hatarra (kb 2 ora), naplemente elott odaertunk
  hajoval at a hataron, mekongon.
  Tuloldalt Huay Xai, erkezeskor vizum, kb fel ora, 2 papir, 30 dollar csak dolcsiban. fent feluban van 3 db vadi uj ATM, szoval se bath-ot, se tul sok dollart nem kell hozni (amugy luang prabangban es itt lent delen is van ATM, max felveteli limit 700ezer kip ami kb 80 USD).
  Huay Xaiban megalvas, onnet kb 25-30 USD a 2 napos hajokazas lefele a mekongon. Hivatalosan 11kor indul a hajo, tehat meg akkor is elered, ha hajnalban indulsz Chiang Raibol. gyakorlatilag delben indultunk.
  amugy a tura nem nagy flash, mintha a tiszan csordogalnal lefele, se telepulesek, se hatalmas hegyek, inkabb tavoli dombok, hegyek. Elso nap tonkrement a motor, de az nem gaz, csak 1 ora szunet, masnap neccesebb volt, mert bejott a hideg (nov 20) es elegge be kellett oltozni, hogy ne fagyjunk meg.
  Luang Prabang gyonyoru, de inkabb repcsivel jonnek legkozelebb.
  Jo szorakozast.

  #382039 Hozzászólás

  hablaty

  Bangkokban

  beballagsz egy konyves turiba es 3-400 bathert megveszed

  ha nem hasznalod agyon akkor visszaveszik felaron :)

  #382038 Hozzászólás

  Ahmet

  Észak

  Hát, Laoszból érkezve engem Thaiföld leginkább Disneylandre emlékeztet. Megnéztük a képeket a hegyi törzsekrõl, és inkább hagytuk az egészet a fenébe.
  Chiang Maiból megy busz Chiang Raiba, azt hiszem a régi buszállomásról, a város közepén (3-4 óra), Chiang Raiból Chiang Kongba is megy busz, ott át a folyón, a túlparton meg tuk-tuk a buszállomásig. Innen Luang Nam Thaba érdemes felmenni (4 óra) és ott tenni egy két napos túrát.
  Lehet persze CM-ben befizetni egy buszra, ami 4-500 bath Chiang Kongig, menetrendszerinti buszokkal kb. fele. Lao vízumot azt hiszem itt adnak a határon.
  Luang Prabang nagyon turistás, persze lao standard szerint. Vang Vieng környéke tényleg szép. Plain of Jars nagyon szép, érdemes motort bérelni, és végignézni a három legnagyobb site-ot, bár nem mindegyiket egyszerû megtalálni. Az elsõ nagy, a második van a legszebb helyen, a harmadik kicsi, de sûrûn állnak a köcsögök.
  Vientiane-ben van a legszebb wat, amelyiket megkíméltek a thaiok, és el lehet tölteni egy-két napot kellemesen.
  Ha valaki délre akar menni, ahhoz több idõ kell, mert habár egész Laosz nagyon nyugis tempóban él, délen még tudják ezt fokozni. Kong Lo cave környéke gyönyörû, és ma már viszonylag egyszerû odajutni. Tha Khaek környékét is érdemes végigmotorozni. Champasak is szép, Don Deten meg igen jól lehet dögleni.
  És ne felejtsen el senki kávét inni, mert a lao kávé a világon az egyik legjobb. (Csak figyelni kell, mert északon hajlamosak Nescafét adni, amiért el kéne törni a kezüket.)

  #382037 Hozzászólás

  Sara

  Bkk-ból …

  CM-ba ajánlanám az éjszakai vonatot, nagyon kényelmes, tiszta és végig fekszel, nem úgy mint a buszon ~ 1200 Bath. CM-ban motort bérelni és azzal körbejárni, nagyon-nagyon klassz!!!

  #382036 Hozzászólás

  csanit
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  CM – katus77-nek

  December végén érek oda. Az élményeitekre meg a friss info-kra kíváncsi leszek. :)

  #382035 Hozzászólás

  katus77

  LP

  köszi szépen a válaszokat és a tippeket. A hajóutat akkor ejtem, így tényleg több idõnk marad.
  Egyelõre úgy látom, hogy Béé ajánlata a legjobb azaz ha Chiang Maiban veszünk repülõjegyet.

  Gondolom nem telítettek a járatok ott is kapunk jegyet, vagy más a tapasztalatotok?.

  Csanitnak írom, hogy nov. 9-re fogunk Chiang Mai-ba érni, 10 vagy 11-én repülünk át LP-be. Te mikor mész?

  #382034 Hozzászólás

  mérõmester

  szerintem

  a csónaktúra nem éri meg, ha csak ennyi idõtök van. Vang Vienget se haggyátok ki, túristás, de igencsak megéri az árát.
  A barlangok gyönyörûek, és tubingolni is kötelezõ legalább egyszer:)
  Chiang Mai-t meg tuk-tukkal érdemes körberobogni, Doi Suthep-hez felmmenni.
  Luang Prabang elsõ nap a lonely által ajánlott walking tour-t érdemes megjárni, köv nap pedig elmenni korán a Pak Ou-hoz, és a Kuangsi vízeséshez. Este hatos buszt Vang Viengbe már el is tudjátok csípni.
  Ott min 2 nap. Elsõ nap mondjuk reggel egy közeli barlang bringával, délben meg elindulni tubingolni.
  Köv nap 3 barlang túra (Nam Lik-re keress rá), bringával az igazi. 16km kb a várostól, de olyan szép a táj, hogy észre sem veszed.
  Utánna van opciód, hogy mondjuk kajakkal mész Vientianeba (csomagokat viszik). Este érkezel, Yulalában vacsi (személyes kedvenc a pirított zöld tea+napi ajánlat+zöld teás süti), köv nap pedig tuk-tukkal vagy bringával körbejárod a várost. Ha korán kelsz, az este 8-as buszt vissza BKK-ba el is tudod csípni, ha nem akkor még egy nap itt…:)

  #382033 Hozzászólás

  béé

  repülni

  lehet CM – LP = 100 USD (one way), CM-ben van laoair iroda, a fõnöke, amikor ott jártam Mo volt. Mit ad Isten, – beszél magyarul! :) Õ Chandra testvére, aki LP-ban a kiultúra, neki van a szíháza, étterme, szállodája. (+ magyar felesége) Szóval sose árt, ha az ember az angol mellett beszél olyan világnyelvet is, mint a magyar…
  BKK – CM air asiával 50 USD alatt van.
  Persze ettõl függetlenül még rákereshetsz párszáz repjegyárus oldalon. Minden érdemes, csak az nem, hogy egy nap CM, 2 nap LP. 1 nap Vientiane, húúúú, de sok helyen voltam 4 nap alatt!

  #382032 Hozzászólás

  katus77

  LP

  én a két napos hajó úttal gondoltam Luang Prabangba menni. Vagy nem érdemes, inkább repüljünk és ott töltsünk több idõt?

  #382031 Hozzászólás

  mérõmester

  Luang Prabangra…

  és Vang Viengre két nap kellene. Vientiane akkor legyen egy, de éjszakával. Szerintem CM-bõl 1 nap alatt kapsz ízelítõt, és igenis érdmees menni.

  Viszont repülni kellene mindenképp. CM-ba mondjuk éjszakai busz Bangkokból, onnan meg Luang Prabangba. Ez kb 30ezer ft, keress rá a momondo.com-on. Persze van közvetlen busz is ,ami kényelmes de kb 1 nap veszteség.

  #382030 Hozzászólás

  béé

  katus

  kérlek bocs’ nekem, hogy nemes egyszerûséggel õrültségnek minõstem a tervedet. Minek ilyen messze elmenni, hogy elmenj a világ legjobb helyei mellett, úgy, hogy futó pillantást se vetsz rájuk. Thaiöld északi része minden szempontból a legizgalmasabb. Chiang Mai egy hét, de inkább 10 nap, ha a környékét is megnézed, Maga a véros 2 nap, Mae Hong Son 2 nap, ha bérelsz autót. Akkor a zsiráfnyakú nõkön kívül még látsz vagy 20 érdekes helyet. Aztán 2-3 nap délre, Lampang, Phitsanulok, Sukhotai stb. Legalább egy nap kocsival (!) az Arany Háromszög (útközben sok régészet). Ráadásul az egész észak csupa néprajz. Nem tudom pontosan hány, de sok, abból a kb. 200 törzsból, amelyek É-Burma, D-Kína (Yunnan), Laosz. É-Vietnam területén össze-vissza kevereknek.
  Ja, Chiang Rai, az a mianmári határ. Nem különösebben érdekes. (Mianmár annál inkább.) Bezzeg a hajóút, az nagyon. Luang Prabangban múltkor másodjára két hetet töltöttem és volt mit nézni, csinálni. Na, de két nap? 43 kolostora van. A PakOu barlang kötelezõ. Három vízesésbõl legalább egy. Hajnali alamizsnagyûjtés és éjszakai piac. Egy nagyon izgalmas múzeum. Meg ott, egyszerûen, nagyon jó – lenni. Észak, a kínai határ felé több útvonalon is nagyon megéri kirándulni. Voltam ott lakodalomban, ópiumbarlangban (bár én nem szívtam), iskolában, ahol leállt a tanítás és elõadtak egy zenés – táncos színmûvet, nekem. És még nagyon sok kaland.
  Tanácsom: ha már ilyen messze elmész legyél is ott, egy kicsit.

  #382029 Hozzászólás

  csanit
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nekem is :)

  Sziasztok!

  Én is szeretném megkapni digitálisan. Köszönöm.
  annie888@freemail.hu

  Katus mikor mentek? Az én utam erre visz…

  #382028 Hozzászólás

  ethanol

  Chiang Mai

  Mi érkezéskor rögvest Chiang Maiba mentünk Bangkokból. Van rengeteg wat, jó kajáldák. Tulajdonképpen az éjszakai piac volt, az ami LP-hez képest több, és mi onnan tettünk egy kirándulást a hosszúnyakúakhoz. Ha a piac nemigen köt le, és nem vagy nagy templomrajongó, akkor kihagyható.
  Ugyanakkor Laosz nem olyan hely (számomra), ahová átruccanok, megnézem a nevezetességeket. Egy békés, olyan “jól érzem magam” ország.
  Ha Vang Viengre utazással együtt csak gy napod jut, akkor szerintem felesleges megállni. Ha csak ennyi idõd van, én vmit kihagynék. A határ tudtommal este hatig mûködik (Chiang Kongnál).

  #382027 Hozzászólás

  katus77

  Laosz

  Úgy számoltam, hogy a két nap hajózás Luang P-be, utána két nap Luang P-ben, utazás Van Vieng-be ott az utazással együtt egy napot töltetnénk, majd tovább Vientinebe ott egy vagy két nap. Majd vissza Bangkokba.

  Ahhoz kellene segítség, hogy szerintetek mielõtt belépünk északon Laoszba, Thaiföldön Chiang Mai-ban érdemes-e eltöltetnünk egy napot vagy közvetlenül menjünk a határhoz Chiang Rai-ba. Úgy látom hogy van repülõ is mindkét városba, bár még nem döntöttük el hogy vonattal vagy repülõvel megyünk, csak jó lenne többet tudni a két
  városról.

  Másrészrõl Chiang Rai-nál a határon bármikor át lehet menni? a két napos hajóút Luang P-ba folyamatosn indul? vagy vmilyen idõkorláthoz tartanunk kell magunkat?

  #382026 Hozzászólás

  mérõmester

  hány napot szánnál Laoszra?

  Busz teljesen használható. Érdemes lenne talán délre is lenézni, persze ez attól függ, hogy mennyi idõtök van. Vientianera hagynék kétnapot, nekünk nagyon bejött, viszont mi gourmand szemmel is néztük a várost. Olyan mint Bangkok, legszívesebben egész nap kajálna az ember, csak mindennek “házias” íze van. Magát a várost tényleg elég egy nap alatt megnézni bringával.

  #382025 Hozzászólás

  katus77

  Laosz

  ez még a thaiföldi oldal:

  Chiang Mai-ba egyébként érdemes elmenni? Azt néztem, h Chang Rai van a határon, de ha Chiang Mai-ben érdemes eltönteti egy napot, akkor szivesen megnézzük azt is.

  Mit gondoltok?

  #382024 Hozzászólás

  fric

  én

  hasonló útvonalon mentem. A 2 napos hajóút LP-be nayon szép, bár nem túl kényelmes. CM-bõl könynen eljuttok a határhoz onnan átvisznek a másik oldalra.
  Vientianból megy vonat BKK-ba. Vientiane szerintem nem nagy szám, 1 nap is elég. Luang Prabang viszont hangulatos, fõleg ha szeretitek a templomokat nézegetni.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 29
Hozzászólás: Laoszi lonely planet
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.




Hozzászólások lezárva.