Legális munka Amerikában??

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Legális munka Amerikában??

 • Indította
  Témakör
 • #27440 Hozzászólás

  Erika42
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Ha tud valaki legális munkalehetõséegt Amerikában, kérem segítsen! Hotelmunkákra gondolok, alap angollal, felsõfokú némettel (ami mondjuk semmit nem ér ott). Létezik egyáltalán legális út Amerikába, ha az ember legalább egy évig szeretne ott dolgozni és nyelvet tanulni??
  Kinek van valami jó ötlete?

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #312810 Hozzászólás

  Gyuli
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  munka az USA-ban

  Erika, irj a mail cimemre, legalis szallodas melot sokat talalsz, segitek ha kell!

  #312809 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  fejtágitás

  A kérdés persze az hogy mind ennek tudatában hogyan talál valaki munkát. Természetes hogy a guglival. Mikor a gugliba betesszük H-1A vagy más kategoriákat, akkor beugranak az infok, mert a gugli az egész világra van. A többi az inglis lengvidzs, ami minden tudás alapja de seci ezt nem tudja, mert nemrég mászott le a fárol.

  A hivatalos volt INS, és ma USCIS lap gyakran zavaros és nincs frissitve. Ügyvédek és profik lapja akik ezzel foglalkoznak és hitelesek tudnak segiteni az infoval. Jó példa erre az H-1A ami a hivatalos lapon idejét mult info. Ezek csak példák amik beugrottak a guglival.

  http://www.usaforstudent.com/

  http://workforcesecurity.doleta.gov/foreign/h-2a.asp

  H1A vízum: ideiglenes munkavégzésre érkezõ hivatásos ápolónõk számára.

  hhttp://www.visalaw.com/97apr/17apr97.html

  #312808 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  fejtágitás

  “H2B vízumok: olyan állás ideiglenes betöltésére érkezõ személyek számára, mely állást USA állampolgárral vagy amerikai lakóhellyel rendelkezõ személlyel nem tudnak betölteni.”

  Ezt pedig a munkaügyi hivatal dönti el helybelileg. Ez a hivatal a kormány zsebében van. Ha egy vállalat azt állitja hogy hirdetett és keresett kamionost 6 hónapig, de nem talált megfelelõ embert, akkor használhat külföldit vagy akár illegálist ha sponzorálja, persze neki bekell szerezni a CDL jogsit. Ilyesmit általában vállalati ügyvéd intéz. Aki azt állitja hogy CDL nélkül fuvarozik és még csak nem is kérik ezt a mérlegnél az hazudik.

  #312807 Hozzászólás

  csaba12
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  info

  H1A vízum: ideiglenes munkavégzésre érkezõ hivatásos ápolónõk számára.

  H1B vízum: ez kétfajta ideiglenes munkára vonatkozik: egyfelõl olyan különleges foglalkozásokban dolgozókra, akiknek legalább egyetemi vagy ennél magasabb végzettségre van szükségük munkájuk elvégzéséhez már a legalacsonyabb szinten is, valamint kiváló és elismert mûvészekre, elõadómûvészekre, sportolókra, divatmodellekre és azokra a személyekre, akik az õ tevékenységüket segítik.
  Megjegyzés: Valamennyi elõadómûvésznek ilyen H1B vízumra van szüksége, kivéve azt az esetet, ha valamilyen, az Egyesült Államok Kormánya által szponzorált kulturális csereprogramban vesznek részt.

  H2A vízum: ideiglenes vagy szezonális mezõgazdasági munkások számára.

  H2B vízumok: olyan állás ideiglenes betöltésére érkezõ személyek számára, mely állást USA állampolgárral vagy amerikai lakóhellyel rendelkezõ személlyel nem tudnak betölteni.

  Valamennyi fenti vízumkategória esetében Önnek érvényes
  munkaajánlattal kell rendelkeznie, és mielõtt bármilyen vízumot kiadnának az Ön számára, a munkaadójának elõbb ki kell töltenie és az USA Állampolgársági és Bevándorlási Ügyek Hivatalának (USCIS, korábban INS) el kell juttatnia egy Kérelem nem-bevándorló munkavállaló részére c. formanyomtatványt (Form I-129). Ha ezt a kérvényt jóváhagyják, a munkaadó megkapja a Form I-797-es formanyomtatványon a jóváhagyásról szóló értesítést. Munkavállalói vízum nem adható ki a jóváhagyott kérvény formanyomtatványa nélkül. Amikor Ön kérelmezi a munkavállalói vízumot, a konzulátusi tisztviselõ elõtt be kell mutatnia a jóváhagyást igazoló I-797-es formanyomtatvány EREDETIJÉT. Itt meg kell jegyeznünk, hogy a kérvény kedvezõ elbírálása nem garantálja, hogy megkapja a vízumot az, aki a Bevándorlási és Honosítási Törvény (INA) értelmében erre nem jogosult.

  kösz

  kapcsolat kapcsolat

  #312806 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  A legalis utrol minden itt magyarul található.

  http://hungarian.hungary.usembassy.gov/niv_overview_hu.html

  Kinek van szüksége nem-bevándorló vízumra?

  Nem-bevándorló (NIV) vízumra van szüksége annak, aki ideiglenesen kíván az Egyesült Államokban tartózkodni turizmus, üzleti út, munkavállalás, vagy tanulmányok folytatása céljából.

  Hotelmunkákra illegálisokat használnak.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Legális munka Amerikában??
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.