Légi biztonság: a Malév rossz helyezést kapott

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Légi biztonság: a Malév rossz helyezést kapott

 • Ennek a témakörnek tartalma 9 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Érdeklõdõ 14 éve, 1 hónap telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #4393 Hozzászólás

  népszabi

  Légi biztonság: a Malév rossz helyezést kapott

  NOL • 2003. február 21. 15:21

  A német AERO International légiközlekedési szaklap az 1973 és 2002 közötti balesetek alapján a repült utaskilométerek beszámításával elkészítette a hatvanhat legnagyobb légitársaság biztonsági rangsorát: a magyar Malév az utolsó tíz helyezett között kapott helyet egyetlen európai légitársaságként.

  A német AERO International légiközlekedési szaklap rangsora szerint az olyan légitársaságok, melyeknek sem baleset, sem haláleset nincs a rovásán, „0,00” pontminõsítéssel állnak az élen. Ezek a Qantas Airways, a Cathay Pacific, az AUA, az Air Berlin, az LTU, a Germania, az Aero Lloyd, a Deutsche BA, az Eurowings, a Hamburg International, a Finnair és az Emirates. A távol-keleti légitársaságok, beleértve a nagy japán társaságokat is, abszolút megbízhatónak és biztonságosnak tekinthetõek.

  0,05 pontos minõsítéssel már a német Lufthansa nemzeti légitársaság sem tekinthetõ szeplõtlennek. Az elmúlt három évtizedben a társaság 61 halálos áldozatot követelõ három balesetet szenvedett el. Ugyanez a helyzet leányvállalatával, a Condor légitársasággal, mely 1988-ban egy gépet veszített 16 halálos áldozattal.

  Az utolsó tíz helyezett között hét ázsiai légitársaság szerepel, de csak egy európai, a magyar Malév, amely 2,06 pontot kapott a hat baleset, és a 103 áldozat miatt.

  Messze a lista alapján 4,93-as pontszámmal a kolumbiai Avianca szerepel. A társaság számlájára tizenegy baleset írható 545 áldozattal. A Turkish Airlines 4,19 pontot érdemelt ki, az Indian Airlines 3,04 pontot, az Air India 2,23 pontot. Az ázsiai és dél-amerikai társaságok a legkülönbözõbb okokból tekinthetõk veszélyesnek. Ezek között az elsõ helyen az elégtelen karbantartás, illetve a gépek magas életkora, a pilóták elégtelen kiképzése és a földi irányítás hiányosságai szerepelnek.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #93863 Hozzászólás

  Érdeklõdõ

  Kérdés “népszabihoz”

  Elgondolkodtató, hogy miért vesz elõ valaki egy egy évvel ezelõtti hírt!? Az, hogy milyen balesetek voltak, ez eddig is köztudott volt, még könyv is jelent meg róluk. Az valóban igaz, hogy a hetvenes évek nem tartoznak a MALÉV sikertörténetéhez, de már 27 éve nem történt halálos baleset.
  Évek óta a MALÉV évente több mint kétmillió utast szállít balesetmentesen! Ugyan akkor csak Magyarországon szintén évente több mint 1000 ember hal meg közúti balesetben.
  Visszatérve az elsõ mondatra: a téma felvetõje melyik, a közel jövõben indulni készülõ vagy nem az elvárásoknak megfelelõen mûködõ “fapados” légitársaság embere??
  Szóval “népszabi”: egy évig tartott a cikk elolvasása, vagy mi volt a szándékod?

  #93862 Hozzászólás

  ez meglepo

  koszi a webcimet, elolvastam a cikket

  nem is tudtam rola

  #93861 Hozzászólás

  bb

  azt a jaratot

  lelottek nem?

  #93860 Hozzászólás

  br

  re

  Jól elbeszélgettek itt az 1 évvel ezelõtti hírrõl..

  #93859 Hozzászólás

  Laci

  szerintem

  Abszolút komolytalan ez a lista. A Malév szerintem nagyon biztonságos

  LAci

  #93858 Hozzászólás

  kbalazs

  talán mert elég rég, 77-ben történt utoljára halálos b.

  lásd. http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=98148&DocID=90714#90714
  Ami viszont komolytalan ebben a cikkben, a Malév szerint a pilóták nyelvtudása is lényegesen befolyásolja a biztonságot.

  #93857 Hozzászólás

  nahat

  ez meglepo

  Malevval baleset? Mi tortent? en semmit sem hallottam errol.

  #93856 Hozzászólás

  népszabi

  Kb.

  500-szor nagyobb az esélye, hogy a repülõtérre való menet közben haljál meg aútobalesetben, mint a gépen!
  Akkor vagy igazán biztonságban, amikor már a repülõgépen vagy!
  Az avianca-nal ez az esély kb. 1:100-hoz.

  A legtöbb ember igazán bátor, hogy be mer ülni az autóban a magyar baleseti statisztikák mellett. M-gon naponta 3 ember hal meg autóbalesetben!!!!

  #93855 Hozzászólás

  gori

  koszi

  most megyek a MALEVval, hozzatettel egy lapattal az ugyis meglevo felelmeimhez. Csak igy tovabb ! koszi :)

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Légi biztonság: a Malév rossz helyezést kapott
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.