Légyszi, légyszi, légyszi

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Légyszi, légyszi, légyszi

 • Indította
  Témakör
 • #24050 Hozzászólás

  Tud nekem valaki segíteni? Az lenne a nagy problmám, hogy nyáron Mexikóba szeretnék utazni, de lehet, hogy véglegesen. A võlegényem mexikói és ha minden jól alakul, akkor kint szeretnék maradni. Ebben az esetben meg kell vennem a repülõjegyet oda-vissza vagy csak odafelé? Egyáltalán lehet csak odafelé szóló repülõjegyet venni? (Olvastam, hogy be sem engednek Mexikóba, ha nincs meg a visszafelé jegy…) Ha igen, akkor az ugye kb. a fele az oda-vissza szóló jegynek?

  Magyar állampolgár 90 napig tartózkodhat Mexikóban mindenfajta vízum nélkül. Ezalatt a 3 hónap alatt kelle elintézni a papírokat, hogy kint maradhassak. Én tudok valamit intézni itthon ezekkel a papírokkal kapcsolatban, vagy mindent ott kell majd intézni? Légyszi segítsetek, mert nekem fogalmam sincs, hogy mit hogyan kell intézni. Elõre is nagyon köszi! :)

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #284244 Hozzászólás

  SHS

  jol van

  Que bueno. Akkor legalabb a tul meleg miatt nem kell aggodni. Mindenfelekeppen vegyel oda-vissza jegyet. En nem terveznem egyszeri nekiugrasra azt hogy ott maradjak. Eloszor ismerd meg a helyet, donts utana.

  #284243 Hozzászólás

  Nydia

  Ha nem lennék tisztában azzal, hogy hová is megyek pontosan, ha nem bíznék meg a võlegényemban, ha nem tudnám, hogy a családja nagyon kedves és már alig várják, hogy menjek, akkor nem mennék. Hidalgo-ban lakik egy Tulancingo nevû városban (busszal 2 óra Mexikóvárostól), a tesvéréék pedig Pachuca-ban. És hablo español.

  A nagykövetséget már hónapokkal ezelõtt felhívtam, ott azt mondták, hogy ha ilyen terveim vannak, akkor itthon nem sok mindent tudok intézni. Ha már Mexikóban leszek, akkor lehet hozzáfogni a papírokat intézni és nem is nekem kell utánajárni, hanem annak, akihez megyek. Csak gondoltam, kérdezek még pár dolgot itt is, hátha vannak olyanok, akiknek több tapasztalata van, esetleg kint laknak, és tudnak nekem információt adni. Azért köszi a jótanácsokat.

  #284242 Hozzászólás

  SHS

  kedves

  Mexico nagy orszag es nem homogen. Melyik varosba es allamba utazol, es mit tudsz rola. A volegenyednek milyen munkalehetosege van ott, es mit tudsz a csaladjarol? Voltal mar nyaron tropusi climaban- ha eppen arra fele igyekszel, es tudod e hogy nem mindig konnyu elviselni a magas paratartalu forrosagot. Van jogsid, van transportacios lehetoseged ha ott leszel? Lesz ra szukseged vagy megleszel nelkule is? Habla Espanol?

  #284241 Hozzászólás

  carapicha

  tartozkodas

  Nem kell panikolni, ha lejar a 90 nap, akkor feltelezem egy Belizebe torteno par napos atruccanas megoldja a dolgokat es ujraindul a szamlalo. En igy tengodok Costa Ricaban par eve.

  Ha nem oromolanynak vagy hatareset mesz (sok magyar lany meglepo, de ezert megy Mexikoba), akkor az nagyban csokkenti a kockazatokat. Emellett en is azt mondom, h ilyen tajekozottsagi szinttel csak akkor javaslom az utazast, ha a szuleid varnak ott. Megbantani nem akarlak, de egy telefont megengedhetsz par irodaba, pl. aeroviva, vista kezdetnek es emellett nezegetheted az olcso online jegyeket is travelocity.com, vagy http://matrix.itasoftware.com/cvg/dispatch/, de ezekkel mar kavaras van neha, neha meg nem.

  #284240 Hozzászólás

  légyszi

  légyszi

  ne sértödj meg,de Mexico nem neked való hely,ha alapvetö dolgokban még otthon sem boldogulsz.Nagyon nagy felelötlenséget csinálsz,rengeteg történetet mesélhetnék.Esküdöznek,ígérgetnek,de ez csak afféle játék,igazából semmit sem vesznek komolyan.Meglátod,itt csak magadra számíthatsz,ahogy a völegény beteszi ide a lábát újra,a hazai légkör rossz hatással lesz az emlékezötehetségére….Csúnya dolog kerekedhet belöle,mert itt aztán senkit nem hat meg a léccilécci.

  #284239 Hozzászólás

  hát igen

  Nydia

  hány éves vagy mondd? Biztatni mindenkit lehet, de félrevezetni miért kellene? Elég tájékozatlannak tünsz, nézegess a neten, mint pl. a http://www.mexonlie.com és hasonló oldalakat, aztán pl. fordulj a Nagykövetséghez papírforma ügyekben.
  Sok szerencsét!

  #284238 Hozzászólás

  Nydia

  hmmm

  Húha! Én it biztató szavakat, bátorítást, némi jótanácsot és ötleteket vártam, erre le akartok beszélni. Nem kell engem félteni. Ha tartanék ettõl a kiutazástól és az esetleges kiköltözéstõl, akkor nem is gondolkodnék rajta. Szóval, ötletek légitársaságra, papírokra, ilyen-olyan intézkedésekre? :)

  #284237 Hozzászólás

  pedro

  Ne

  kapkodj.Ha már ilyen alap dolgoknál elakadsz,szerintem el ne utazz.Rettenetesen kileszel szolgáltatva,nem kislányoknak való kaland amire készülsz és itt már késö lesz visszakozni.Hitegetésben nem lesz hiány,de mire belátod a valóságot az nem 3 hónap és örülhetsz,ha egyáltalán hazakeveredsz.

  #284236 Hozzászólás

  Nydia

  Nem vagyok tisztában a repjegy árakkal, EZÉRT KÉRDEZTEM!

  #284235 Hozzászólás

  Pietro

  szivi

  Csak úgy halkan megjegyzem, hogy ha kicsit is tisztában lennél a repjegyárakkal, sejthetednéd, hogy hogy az egy útra szóló repjegy kb négyszer annyiba kerül mint egy alacsonyabb foglalási osztályú retúr.Tehát mindenképpen retúr jegyet kell venned.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Légyszi, légyszi, légyszi
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.