Lehet perelni az Erste Bankot a mori hianyossag miatt?

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Lehet perelni az Erste Bankot a mori hianyossag miatt?

 • Indította
  Témakör
 • #23428 Hozzászólás

  Feco

  A bank hibaja: nem nyujtottak kello vedelmet.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #273677 Hozzászólás

  Panda

  csak logikusan?

  1. en is nehezen tudom elkepzelni, hogy az a ket? gyilkos normalis elmeju lenne… 2.ha nem illeszkednek be, akkor mit csinalnal veluk? a)likvidalas-ez ugye vegleges megoldjas apro hibaszazalekkal b)elkulonites-eletfogytig?- ez rettento sokba kerul, es teljesen haszontalan a fentiek miatt.
  Amint latod, ezen ket pont alapjan is olyan dilemma elot allunk, ami szerintem csak axiomatikusan eldontheto. Mert vagy megegyezunk abban, hogy a tarsadalmi devieanciakat is megprobaljuk kezelni, vagy nem, de akkor szerintem az mar fasizmus, es az az en ertekrendem szerint nem elfogadhato. Nem az EU, hanem Magunk miatt nem szabad a halalbuntetest visszahozni! (habar ennel tudok meg sokkal szelsosegesebb is lenni, az egesz buntetesvegrehatasnak a mai viszonok kozott szinte csak ujratermelo hatasa van, tehat a legtobb esetben jobb lenne, ha be sem csuknank senkit!)
  Megegy aprosag: tisztaban vagytok azzal a tennyel, hogy Mo-i evi 300 gyilkossag tobb mint 80%-at csaladon belul, illetve ismerosok kovetik el egymas ellen?
  Megoldasjavaslatok? Tehat, csak hideg fejjel!

  #273676 Hozzászólás

  Bakó

  Szia Panda!

  1. nem tudom miféle további és végleges személyiségtorzulást lehet még elképzelni pl. a móri gyilkosok esetében(?)
  2. ilyenek ne is akarjanak “beilleszkedni” a társadalomba, nincs rájuk szükség!
  3. az amerikai joggyakorlatban számos államban létezik a halálbüntetés. Az sem “európai”.
  4. az áldozat-elkövetõ “összehozása” sajnos nem csak “munkás”, de az esetek nagy részében lehetetlen is, ill. csak egyetlen módon képzelhetõ el: ha az elkövetõt az áldozat után “küldjük”.
  5. az elkövetõnek joga van az ártatlanság vélelmére, joga van a védelemre, joga van emberi bánásmódra, joga van … A meggyilkolt áldozatnak mihez van joga?
  6. a törvény (többek között) a társadalom, és az emberek védelmére hivatott. A törvények a polgárok választott képviselõi által születnek, az õ érdekükben, és ami a legfontosabb: az õ akaratukat testesíti meg. Tehát a törvények vannak az emberekért és nem fordítva. Ily módon hogyan lehet arra hivatkozni, hogy azok nem változtathatók meg?! Igenis, népszavazáson volna szükséges ez ügyben állástfoglalni, még akkor is, ha az sokba kerül! Az EU-nak pedig meg lehet errõl a véleménye, de a helyzet sajnos nálunk olyan, amilyen (még egyszer: az USA államai esetében is fennáll a büntetõjogi különbözõség!). Ha ez akadálya Magyarország csatlakozásának, akkor azt is el kell fogadni, inkább, mint hogy egy látszathumánus rendszert fenntartani és rablógyilkosokat etetni mag konditermeztetni, miközben a társadalom nagyobb része fel van háborodva, és változtatást látna jónak, sõt úgy tûnik, követel!

  #273675 Hozzászólás

  Panda

  Pappanak

  aha, sajna biztos!!! kirminalisztika tankonyvek bevezetoiben megtalalod, hogy a buntetesvegrehajtas nem megoldas, foleg nem a mai korulmenyek mellett (temaban lasd kb. 2 eve egy nagyon vidam magyar film, cimere nem emlekszem, ugy kezdodik, hogy ulnek a lesitteltek, es megbeszelik benn, hogy mi legyen a kovetkezo akcio- “Ma-te-ma-ti-ka”, ez volt a kulcsszo…)talan a nagyon munkas aldozat-elkoveto “osszehozasa” hozhat valami javulast, a bortonbezaras bizti nem!

  #273674 Hozzászólás

  Pappa

  DR?

  Akkor mi a megoldas Panda? Biztos, hogy igazak azzok a felmeresek? En is a halalbuntetesre szavaznek!
  Pappa

  #273673 Hozzászólás

  Panda

  Dr.

  1.Bakó: tudomanyos felmeresekbol tudjuk, hogy a halalbuntetesnek nincsen semmilyen(!) visszatarto hatasa, sot a 8 evnel hosszabb szabadsagvesztes vegleges szemelyiseg torzulassal jar, igy lehetetlenne teszi a tarsadalomba valo barmilyen kesobbi beilleszkedest. (Bizony, akkor meg mi a f. legyen?! ) 2.Szerintem jogi szemmel nezve az otlet megfontolando, az amerikai joggyakorlatban biztos megprobalnak, nalunk sajnos? nem ilyen kifinomult a jogerzek es a felelossegvallalas.
  Apro info: Barataim tegnap jottek meg Becsbol, azt meseltek, minden Erste Bankon fekete zaszlo van kifuggesztve, szerintem ez egy nagyon rendes gesztus.

  #273672 Hozzászólás

  Bakó

  Feco!

  Milyen védelemre gondoltál, gépágyú, aknavetõ, esetleg harckocsi?
  A halálbüntetés visszaállítása lehet, hogy sok esetben hatásosabb volna!

  #273671 Hozzászólás

  Jolynaar

  így van!

  Bölcsebb maradtál volna, ha nem írtál volna ide semmit! Ha valaki bejön és kérdezés nélkül lelõ mindenkit, arra hogyan lehet felkészülni? Erre még nem volt példa Magyarországon! Wolframnak igaza van!

  #273670 Hozzászólás

  wolfram

  te állat

  hogy te mekkora barom vagy, neked kellett volna ott megdögleni

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Lehet perelni az Erste Bankot a mori hianyossag miatt?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.