Lencsek, digitalis v. filmes

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó Lencsek, digitalis v. filmes

 • Indította
  Témakör
 • #6426 Hozzászólás

  papa

  Az lenne a kerdesem hogy lehet e hasznalni digitalis kamerahoz kaphato lencset filmes kamerahoz es normal lencset digitalishoz?Ha nem lehet vagy nem ajanlott akkor annak mi az oka.Tehet e kart a normal lencse a digitalis kameraban?Jelenleg hasznalok filmes es digitalis kamerat is es ezekhez normal illetve kifejezetten dx lencseket is.A segitseget elore is koszonom.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #108194 Hozzászólás

  mf72

  Ahmet

  Köszi! Ez a crop faktor ez gépenként nagyon változhat? Eddig 1,55 1,6-ról hallottam…

  #108193 Hozzászólás

  Ahmet

  mf72

  Az objektív látószöge a kisebb szenzor miatt változni fog, a gép crop faktorával. (olyan lesz, mint a 38-190-es)

  #108192 Hozzászólás

  mf72

  Ahmet

  Szia, azt szeretném kérdezni, hogy a kisfilmes obik esetében(pl egy 24-120) ami jó ugye digire is, nem változik a tartomány kb 38-190-re? Elõre is köszi!

  #108191 Hozzászólás

  Ahmet

  papa

  Nem fogsz ilyen átfogással találni semmit. EF-S bajonettel (csak digi) van Canon 10-22, esteleg a Sigma és Tamron 18-200, de nem hiszem, hogy az utóbbiakból vennék.
  A Canon 17-40-es megy még nagyon, de nagylátóban az se olyan széles, viszont cserébe elég drága.
  Nekem a 15-30-as van. Nagylátóban egész jó a digiten, de a 30 az tényleg rövid. Leggyakrabban a 24-70-es van a gépen. Mind a digit, mind a filmes vázon ez a legkényelmesebb. Mindenesetre az embernek azért van SLR gépe, hogy le tudja cserélni az objektívet.

  Ja, és lehetõségként vannak MIR manuális, M42-es objektívek, de nem tudom, hogy a Nikon fénymérése hogyan tolerálja az ilyen kütyüket.

  #108190 Hozzászólás

  papa

  Ahmet

  Koszi a egitsegetKorul nezek a piacon.A 12 es a 15 is nagyobb meret de talan a 24 es a 35 kicsit kicsi.Ha nem talalok minimum 50 ig akkor maradnak ezek.koszonom a segitseget.

  #108189 Hozzászólás

  Ahmet

  papa

  Sigma 12-24
  Ezt javasolnám, jó digitlisra, és filmesre is. Azt hiszem Tamron, vagy Tokina is van, de az nem jó filmesre.
  Esetleg szóba jöhet a Sigma 15-30 is.

  #108188 Hozzászólás

  papa

  Ahmet!

  Koszonom a valaszodat.nokon kameraim es lencseim vannak.Egy regi f50 es filmes kameram van amihez egy eve vettem egy d70 es digitalist.Van peldaul egy 10,5 mm es haszem optikam ami kifejezetten digitalisra keszitettek.Ha a filmesre rakom akkor ahogy irtad a sarkokon fekete lesz mert belog a lencse szele.ilyenkor szoktam egy duplazot felrakni es akkor mar jo a kep.Szerettem volna vasarolni egy szeleslatoszogu lencset es ami meretben jo lett volna az csak digitalisra ajanlottak.Azert kerdeztem hogy ha mondjuk nem log bele a kepbe a lencse szele akkor hasznalhato e a lencse a filmesre is vagy esetleg van valami olyan dolog ami kulonleges es kulonbozo a ket lencsefajta kozott.Azert merult fel bennem ez a kerdes met a d70 esem mar masodszorra van szervizben.Eloszor a fenymeressel voltak gondjai most mg a zarszerkezettel.Semmi penzert nem adnam oda vagy nem cserelnem el az f50 esemet egy digitalisra.
  Ha tudsz valami infot akkor szivessen olvasnam.koszi a segitseget

  #108187 Hozzászólás

  Ahmet

  Pontosabban?

  Milyen gép, milyen objektív. Általában a digitáisra fejlesztett objektív képköre kisebb, mint a filmesé, tehát a filmre csak egy körben vetítene képet, a sarkok feketék maradnának.
  Továbbá a Canon (EF-S) és a Sigma (DC) ilyen lencséi jobban benyúlnak a gépvázba. A digitális gépekben ez nem gond, de a filmesben nagyobb a tükör, így beleverne az objektív hátuljába.

  A lényeg:
  A filmes objektív jó a digitálisra, a digitális objektív (általában) nem jó a filmeshez.

  Gyanítom, hogy neked Nikon van, de sejtésem szerint ott is hasonló a helyzet.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Lencsek, digitalis v. filmes
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.