Lengyel Tátra, Murowaniec ház

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Lengyel Tátra, Murowaniec ház

 • Indította
  Témakör
 • #43593 Hozzászólás

  Diamir

  Van ötlete valakinek, hogyan lehet eljutni tömegközlekedéssel a házhoz vezetõ út aljáig. Kell legyen valami buszjárat arrafelé.
  A neten nem találok lengyel buszmenetrendet.
  Az is hihetetlen, hogy a szlovák oldalon napi egyetlen buszjárat van a Lysa Poliana határállomáshoz.
  Kösz a segítséget!
  D

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #417966 Hozzászólás

  Thawee

  TIPP

  Eddig ugyan csak kétszer voltam síelni Zakopaneban, de….

  Van a Podmaniczky u. 11. sz. alatt egy utazási iroda, ahol lengyel hölgyek csábítanak Zakopaneba és a környékére.Õk mindenre választ tudnak adni.

  + info
  Zakopaneba rengeteg buszjárat van… a Tátra felé is… + mi síelés alatt taxisztunk… ugyanannyiba került mint a busz, ha 4en ültünk 1 taxiban + lehet a taxissal alkudozni :-D

  #417965 Hozzászólás

  Diamir

  Igen jártam arra…

  Poprádtól van Lysa Polanara busz, kb 1 óra, ha jól emlékszem 53 sk, én egy koraestire Smokoveczen szálltam fel, heringesdoboz tömöttség volt, de ment a járat. kb 6-kor indult kb 7-kor átsétáltam a határon (a busztól tovább az úton át a vashídon, el lehet menni az autósor mellett) és mindját ahogy átmentél, balra a zöld drókerítésen van egy kertkapu, ott egy buszmegálló. Itt aznap kb. 3 percenként (szezonon kívül feltehetõleg jóval ritkábban) tényleg jönnek a mikrobuszok inteni kell nekik, ha beférsz megáll és felvesz. 6 zloty, bár jegyet nem adott, visszafelé pedig nem is kért pénzt a sofõr, aztán a hatból egyet visszaadott.
  meglepõen sokat megy a kisbusz, kell szólni, hogy sronisko murowaniecz, és akkor meggál az út végén. Én fél 8 tájban szálltam ki és siettem felfelé. mert sötétedett és esni kezdett. Jobbára stabil, de kétöklömnyi kövekbõl áll a burkolat, tehát húzós gyalogolni rajta. Erdõben vezet az út, tehát egy idõ után kellett a lámpa. Kb. másfél óra az út, ha kilépsz. Nekem sikerült a söntés fél 10-es zárárája elõtt felérni.
  Ha matraclágerben alszol, akkor jó tudni, hogy cuccot csak egy csomagmegõrzõben lehet hagyni. Ennek nyitvatartása van, tehát ha hajnalban indult és késõn este érkezel, akkor kérincsélni kell. Én egyszerûen ott hagytam a cuccomat, összeszedték egy zsákba és levitték a megõrzõbe, majd este némi feddõ magyarázat mellett lejött valaki velem és odaadta. Meg kell elõre beszélni…
  Ha ugyanott jössz le, akkor visszafelé és bõven van busz, inteni kell stb. Számolni kell viszont napközben (szerintem még koradélután is) a kb 10 km-es dugóval, ami miatt bizonytalan idõre nyúlik az út, könnyen lekésheted a poprádi
  buszt. (pár éve Lomnicon 4 órát késett a Krakkóból induló volánbuszbusz, ma már nem is jár)

  Én így jártam. Ha Zakopanéba mész akkor ugyanezek a kisbuszok jók, legfeljebb a városon belül máshol tesznek ki. Ha valamelyik nem pont oda visz ahova kell, akkor majd jó lesz a következõ. Késõ este, éjjel nem tudom mi van, valószínûleg nem járnak.

  Ha már írok:
  Érdemes spórolni a vonaton ha van hazai kedvezményed. Hidasnémetiben mozdonycsere van ezalatt lehet vonatjegyet venni, érdemes oda vissza, ez sokáig érvényes. Ha viszont Hidason Kassáig vettél és Kassától tovább (lehet, hogy így még olcsóbb), akkor figyelj rá, hogy a Kassa-Poprád oda vissza csak három napig érvényes. Ha hosszabb idõre mész akkor visszafelé új jegy kell.

  A poprádi buszpályaudvar ott van egy sarokra a vonattól.

  #417964 Hozzászólás

  _yoss

  Diamir,

  sikerült megoldani az utazást? Hogyan?

  Épp most bújom, hogy hogyan juthatnék el Zakopane környékére tömegközlekedéssel, a vonatról találtam menetrendet, az nagyon horror (több mint 10 óra, hatalmas kerülõvel).

  Poprádig vonattal tényleg egész emberien el lehet jutni, na de aztán hogyan tovább?

  (Zakopane mellett Lysa Polana is érdekel…)

  #417963 Hozzászólás

  Diamir

  Aki nem olvas…

  …az hülyeségeket ír. Lysa Polanától a Zakopane felé vezetõ úton a Murowanieczhez vezetõ makadám eleje van kb. 10 km-re. (becslés a térképrõl)
  Azt kielemeztem, hogy Kuznice felõl, de Kuznicéig rosszabb mint Poprád felõl. Marad az autó, esetleg a szerencsejáték a minibusszal a határállomástól a makadámig.

  #417962 Hozzászólás

  Mormi

  diamir

  Úgy tudom a házban 17.00 óráig lehet elfoglalni a szállást és nem árt elõre lefoglalni, mert nagy a tömeg fõidényben.1 nap alatt meg lehet csinálni a Sas utat egyben, így a szintemelkedéseket megspóroljátok, de nem sok idõtök lesz gyönyörködni a tájban és számoljatok a várakozási idõvel is a láncos részeken és az izomlázzal. Nem tudom meddig van nyitva a ház ajtaja, de szerintem este bezárják. Lysa Polana Zakopane útról kb. 10 km a házhoz vezetõ makadám kezdete? Melyik házra gondolsz, mert szerintem a Halastavi estleg Öt-tavi menedékház az amire gondolhatsz. A Murowaniec ház Zakopane-Kuznice felõl közelíthetõ meg a leggyorsabban.
  A minibuszok kb. félóránként közlekednek fõidényben Zakopanétól az említett parkolóig. Meg van a 9 fõ és indulnak…

  #417961 Hozzászólás

  diamir

  Ez is több…

  …mint a semmi. A szlovakia.lap.hu-t megnézem. Az elõzõ gépemen volt egy ikonom, ami kombinált buszos vonatos utakat is tudott adni, de most nem találom a honlapot.
  A Zakopane minibusz lehet esélyes, de kellene a menetrend.
  Az a fõ kérdés, hogy déli vonatos indulással föl lehet-e érni a Murowaniec házba max. este 10-ig, mert ha igen akkor, reális egy másnap hajnal 4 órás viszonyleg kipihent indulás. (a projekt: Sas út egyben) A Lysa Polana Zakopane útról kb. 10 km a házhoz vezetõ makadám kezdete. Ezt a “két óra lábon”-t kellene “fél óra keréken”-ra csökkenteni valahogy. Talán még az autostop a határállomáson?

  Egyáltalán nyitva van a ház ajtaja éjjel 11-kor?
  Kösz mindenkinek!
  D

  #417960 Hozzászólás

  Döme

  En úgy tudom

  a poprádi vasútállomásról megy busz Lysa Polanára, de a szlovakia.lap.hu honlapon van egy jó menetrend amiben a busz és a vonat is benne van ott meg tudod nézni. A határtól viszont nem tudom hogyan lehet folytatni az utat. A múlt éven én is terveztem egy utat erre vonattal, de autó lett belõle, annyira gáz volt.

  #417959 Hozzászólás

  Mormi

  diamir

  Zakopane központjából gyakran járnak mini buszok a Morskie Oko alatti parkolóig, azaz a határ mellett (Javorina) mennek el, kérésre biztosan kiraknak ill. fölvesznek ott.

  #417958 Hozzászólás

  diamir

  Egyszer, évekkel ezelõtt…

  …láttam ott a kerítés mellett túrista kinézetûeket, úgy álldigáltak, mint akik buszra várnak. Ha van ilyen busz, az kb. Zakopánéba mehet, az nekem tökéletes volna. Csak át kellene sétálni a szlovák oldalról…

  Az a baj, hogy nem bírom megtalálni a lengyel buszmenetrendes honlapot…

  A vonatos Poprád idõben nem volna rossz, a Hernád IC.vel délután 3-kor indulva Bpestrõl 4 és fél óra, a baj hogy az elektricskával viszont már kb. 10 perc híján nem lehet elérni az utolsó lanovkát a Smokoveczen, és busz sincs Lysa Polana felé.

  Igen az autó…

  #417957 Hozzászólás

  Döme

  nem teljesen reménytelen

  Az egyik megoldás, amit te is említettél, vonat Poprádig, onnan Lysa Polanaig busz (nem csak egy busz van egy nap), és onnan gyalog. A másik megoldás Krakkoig vonat, onnan vissza vonattal Zakopánéba, és onnan gyalog. Mind a két megoldás nagyon hosszú, és drága, ha kocsival többen mentek fele idõ alatt, fele pénzbõl megjárjátok. Ráadásul nem vagytok idõhöz kötve.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Lengyel Tátra, Murowaniec ház
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.