Lesz-e iden amnesztia az USA-ban?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Lesz-e iden amnesztia az USA-ban?

 • Indította
  Témakör
 • #18826 Hozzászólás

  barbara2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A baratom baratjanak az ugyvedje szerint 2005 vegeig dontes szuletik ebben a temaban. Hallott-e valaki ilyesmit megbizhato forrasbol?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 29
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #187918 Hozzászólás

  Greene megint besült ;))

  Realitás !

  Minden reménye a vizumlottó, de az illegálisok kinevetik. Még emlékszenek rá mikor a lepedõt huzogatta és mondták neki hogy maradjon. Azt hitte hogy bármikor jöhet vissza de nem sikerült.
  Az illegálisok pedig nincsenek a börtönben és ez nehezen megy a fejében. Egy száraz fejet nemlehet tágitani.

  #187917 Hozzászólás

  Greene
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Dixi-Fütyi ismét beégett;)) hihi;))

  Számodra mibõl annyira egyértelmû, hogy milyen amnesztia a tárgy? Te agyalágyult! “Sitteseket kiengedik ha azok nem bünözõk és nem foglalkoznak velük.” Akkor kik ülnek a sitten, ha nem a bûnözõk?! haha;)) Nevetséges vagy még mindíg fütyi.Inkább a saját meghazudtolásodra adj valami épkézláb választ, de azt már ne nekem. “1. “Mint ahogy azt megmagyaráztam, elnök választások elõtt az amnesztia szóba jöhet, de esély arra kevés van, mert az amcsiknak ez se nem sürgõs, vagy fontos. Roberto és Greene itt tudatzavarban vannak. Shusterman foglalkozott a témával, és az utolsó amnesztia az 1986-ban volt.”
  2. “Általános bevándorlási amnesztia 1986-elõtt, nem létezett az USA történelemben. Azóta 7 amnesztiat szavazott meg a képviselõház, vagyis többször felujitották a 245í (LIFE)-ot. Ez mindig csak serkentette az illegálisok nagyobb áramlatát. Ezek kb. 65%-a mexikói és a többi is fõleg latino, central amerkábol ahol forradalmak voltak. Magyarok ítt számtanilag alig pár százalékot tesznek ki, ha egyáltalán beszámithatók.”
  Mentem innen mert ezt a topicot is megfertõzted. Szánalmas vagy.
  Egyébként nem marad álom, mivel már voltam kint egy párszor. hihi;)) CSÁ FÜTYI!

  #187916 Hozzászólás

  Greene megint besült ;))

  A topic nyitója világos hogy semmit a sittesek amnesztiájárol nem kérdez. Sitteseket kiengedik ha azok nem bünözõk és nem foglalkoznak velük. Kivétel ha a beszökés után rögtön a határsávon kapják õket el. Ezeket kiteszik ha mexikóiak. Illegálisokkal rendõrség nem foglalkozik csak a bünözõkkel.

  Frissités !

  “Lesz-e iden amnesztia az USA-ban? A baratom baratjanak az ugyvedje szerint 2005 vegeig dontes szuletik ebben a temaban. Hallott-e valaki ilyesmit megbizhato forrasbol?”

  Pedro Lopez kalandjai !

  Pedro az Albertsonnal dolgozott mint hentes évekig hamis SSN-el más név alatt. Egy SSN ellenõrzés után értesitették hogy bizonyitjon mert bajok vannak. Pedro pakolt és tovább állt. Új munkahelyét más név és számmal kezdte a következõ héten. Pedro ezután nyugodtan várja az amnesztiát, mivel tiszta mint a fütty. End of story, happy ending.

  Greene-nek viszont Amerika egy örök álom marad.

  #187915 Hozzászólás

  Greene
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ismételgesd csak, szükséged van rá.

  Saját magadat hazudtolod meg néhány hozzászólásodat követõen. Ejnye-ejnye dixi-fütyi! “Tanulás, fogalmazás, helyesirás, gondolkozás, evolucio.;))” …azért én kijavítom: Tanulás, fogalmazás, helyesírás, gondolkodás, evolúció.;)) …hihi;))) Mondtam már, hogy tanulni, tanulni, tanulni! Az nem tudás, hogy guglizgatsz és kérkedsz, az inkább ciki. Pusszantalak!
  Egyébként, eszébe jutott már valakinek, hogy a topic nyitója nem az illegális kintartózkodók legalítására irányuló amnesztiát kérdezi, hanem a sittesek amnesztiáját??? Igaz, hogy a Kivándorlás/Kintiek cím alatt tette fel a kérdést, de nem egyértelmû, hogy mire is gondolt.

  #187914 Hozzászólás

  fejtágitás ;)

  Az igazi és egyedüli általános amnesztia az 1986-ban volt 2.7 millio illegálisnak.

  245i (LIFE Act) Azt amnesztiának becézték, de az nem volt egy általános amnesztia, mivel az feltételekhez volt füzve és a mai napig várják a Z.K.-t akik befizették a büntetést.

  Minden tudás alapja az inglis lengvidzs, ami Green-nek nem megy. Tanulás, fogalmazás, helyesirás, gondolkozás, evolucio.;))

  #187913 Hozzászólás

  fetyka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  zoldfulu

  Csak az 1986-os bevandorlasi reform adott amnesztiat az illegalis bevandorloknak.Az volt az elso es azota nem volt egy sem,nemhogy het.

  #187912 Hozzászólás

  Greene
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Na akkor volt amnesztia???

  Dixi-fütyi kijavította saját hülyeségét. Ez egy értékelendõ cselekedet volt!
  Idézem Õt:
  1. “Mint ahogy azt megmagyaráztam, elnök választások elõtt az amnesztia szóba jöhet, de esély arra kevés van, mert az amcsiknak ez se nem sürgõs, vagy fontos. Roberto és Greene itt tudatzavarban vannak. Shusterman foglalkozott a témával, és az utolsó amnesztia az 1986-ban volt.”

  2. “Általános bevándorlási amnesztia 1986-elõtt, nem létezett az USA történelemben. Azóta 7 amnesztiat szavazott meg a képviselõház, vagyis többször felujitották a 245í (LIFE)-ot. Ez mindig csak serkentette az illegálisok nagyobb áramlatát. Ezek kb. 65%-a mexikói és a többi is fõleg latino, central amerkábol ahol forradalmak voltak. Magyarok ítt számtanilag alig pár százalékot tesznek ki, ha egyáltalán beszámithatók.”

  #187911 Hozzászólás

  Fejtágitás-Realitások ;))

  http://www.numbersusa.com/interests/amnesty.html

  Until 1986, the United States had never forgiven the act of illegal immigration in other than individual cases and had never rewarded large numbers of illegal aliens with the opportunity for U.S. citizenship.

  Congress has passed 7 amnesties for illegal aliens, starting in 1986.

  Általános bevándorlási amnesztia 1986-elõtt, nem létezett az USA történelemben. Azóta 7 amnesztiat szavazott meg a képviselõház, vagyis többször felujitották a 245í (LIFE)-ot. Ez mindig csak serkentette az illegálisok nagyobb áramlatát. Ezek kb. 65%-a mexikói és a többi is fõleg latino, central amerkábol ahol forradalmak voltak. Magyarok ítt számtanilag alig pár százalékot tesznek ki, ha egyáltalán beszámithatók.

  Világos hogy az általános amnesztia nem az USA érdekeit szolgállja. A latinok már az amnestia elõtt és utána pedig még jobban a szociális segélyeket szedik. Spanyolul minden infot megkapnak és serkentik õket még hazulrol is.

  Általános amnesztiára nem volt szükség a multban. A munkaadó 1986 óta kéri mert kell, a W-9 kitöltését. Ide munkaengedély kell. Nagy ellenõrzésekkel viszont nem strapálják magukat, csak ha az muszáj. A hivatalos lapon van, hogy rengetegen használtak egy számot és nevet ami egy ujsághirdetésben jelent meg.

  Az hogy sokan hamis számot használnak munkára az tutti. Az hogy emiatt kizárják magukat az amnesztiábol viszont kételyes. Regeteg hiteles info. van az amnesztiával kapcsolatban ügyvédektöl.

  Ilyesmi csak birósági itélet után lehetséges, és oda törvény kell ami nem létezik. Tökfej irt alá egy törvényt a szemelyi lopása ellen. A lopás és hamisitás az kriminális. Ilyesmit viszont megkülönböztetnek a munka szerzéstöl ami a tisztességes megélhetéssel jár. Ezért vannak ügyvédek akik ebböl élnek.

  http://www.visalaw.com/00dec5/12dec500.html

  They have not been convicted of a felony or of three misdemeanors, have not been involved in the persecution of another person on the basis of that person’s race, religion, nationality, political opinion, or membership in a particular social group; · They are admissible to the US as an immigrant. Waivers of admissibility may be obtained for all grounds except those based on criminal status, drug offenses, security concerns and public charge grounds. · They are able to pass the naturalization exam, or are currently engaged in a course of study that will give them the understanding of English and civics necessary to pass the exam.

  #187910 Hozzászólás

  A nagy elnökök ;))

  Amnesztia az egy megszabott periodus a büntetés elhalasztására, és az nem megbocsájtás, hanem egy célt szolgál. Az nem szolgálta a célt 1986-ban. Akkor a cél volt hogy ezután jobban kontronálják az illegálisokat mert a munkahelyen kötelezõ lesz az ellenõrzés.

  Ez azért nem müxik mert a törvény laza, és az nem véletlenül laza. A munka adó nem felelõs ha elfogadja a hamis SSN-t. Bizonyitani kell hogy tudatosan alkalmaz illegálisokat. Ha közvetitõt használ akkor arra hivatkozik hogy õ volt az aki becsapta.

  Ma történelmileg ott tartunk az amnesztia vitában, amit tökfej proponált a választás elõtt. Ez pedig a vendégmunkás program. Tökfej filozofája pedig egyezik Reagan filozofijával, ami a szakszervezetek és a munkabérek gyengitése volt.

  Mind a ketten kapcsolataikat elvesztették a realitásokkal. Reagan-nak már kihagyott mikor elnök volt. Tökfejnek pedig soha nem müködött. õk ketten egymáson tultesznek butaságaikkal az amcsi adósságok területén. Mind a kettõ nagy elnök.;))

  http://www.vdare.com/guzzardi/ronnie.htm

  “Market forces would soon come into play and the flow of illegal immigrants has only intensified over the last 18 years. [JG: my italics] That has brought us to the current debate over what to do about our immigration system and the debate continues on whether we need a more open system where employers can simply petition to bring over an immigrant worker when it can show that Americans are not available to do the work at an acceptable salary.”

  #187909 Hozzászólás

  fetyka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  amnesty

  Sokan itt ugy beszelnek az amnesztiarol,mint valami jelensegrol. “altalaban ekkor,altalaban akkor szokott lenni…”stb.
  Az USA torteneteben egyszer volt csak,1986-ban.
  Akkor,a bevandorlasi reformmal,szigoritottak a munkaltatokra vonatkozo torvenyt,miszerint,aki rosszhiszemuen illegalis bevandorlot foglalkoztatott,a torveny hatalyba lepesetol kezdve,buncselekmenyt kovetett el.Ezzel az volt a cel,hogy a szigorubb buntetes veszelye visszatartsa a munkaltatokat illegalisok alkalmazasatol es ezaltal csokkentse a bevandorlo aradatot.
  Nem jott be.
  Ma mas a helyzet.Azok a vallalkozo tomegek,akik fuggnek az olcso munkaerotol,rettento nagy gazdasagi es ezert politikai bazist kepeznek.Emiatt lobbiznak is rendesen,hogy a “munkaero-utanpotlast” ne vagjak el a torvenyhozok.
  Ahogy Nixon mondta:”hogy megerts valamit,kovesd a penzt…”

  Egyebken a SZU 1991-ben bomlott fel.

  #187908 Hozzászólás

  andras12
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  na ne mar:)

  He Bro a SZU akkor meg nem volt felbomolva!!!Tehat reagan azert nem csinalhatott amnesztiat!!Az egesz jatek kesobb kezdodott!!

  #187907 Hozzászólás

  correction

  A USSR 89-90-ben omlott ossze. Ezt 1986-ban meg nehezen unnepelhettek.
  Mindazonaltal mindenki hulye aki illegalisan dolgozik, mert rossz esetben egyik naprol a masikra mindent elveszthet.
  Know your facts, and have a very nice day.

  #187906 Hozzászólás

  Remélem ezzel segitettem ;))

  “Remelem ugy gondoltad, hogy hamis SSN -el dolgoznak.Az az illegalis aki ilyen szamal dolgozik az ugyan olyan buta mint te, mert nem gondol arra hogy kesobb problemaja lehet belole es orokre kitiltja magat az usa-bol.”

  Én azért vagyok itt hogy a butaságokat kiszürjem. Az a illegális aki ilyen számmal dolgozik annak még a haja se görbül meg, mert legfeljeb továb áll és egy másik számmal dolgozik.

  #187905 Hozzászólás

  Greene megint besult ;))

  Az esély legnagyob a mézesmadzag huzogatására elnökválasztás elõtt, és nem az amnesztiára. Azt elnökválasztás után szavazzák meg a képviselõk, ha az elnök azt proponálja. Ha ez megvan akkor az elnök azt vagy aláirja vagy nem. Tökfej viszont még csak szóba se meri azt hozni.

  1986 amnesztia történelme !

  Reagan a Szu összeomlása után, mikor másodszorra választották irta azt alá. Ez a procedura úgy ment, mint ahogy azt én fent megmagyaráztam a fenti lepedõhuzogatónak. Ez 10 év mulva $24 billio USA adóságba vezetett, nem pedig jövedelemben.

  http://www.vdare.com/guzzardi/ronnie.htm

  Basking in America’s triumph over Communism, Reagan backed the 1986 amnesty.

  In debates leading up to IRCA, a significant minority in Congress questioned what the cost of legalizing such a large number of aliens would be. Their low levels of education, limited English ability and modest job skills presented major hurdles to economic independence.

  As it developed, according to a report published by the Center for Immigration Studies and titled “Measuring the Fallout: the Cost of IRCA Amnesty after Ten Years,” the Congressional minority was correct. Local and state governments were saddled with high welfare costs.

  Ironically, California—where Reagan had vigorously opposed welfare— was one of the hardest hit. Nearly 53 percent of all legalized aliens and their growing families resided in California.

  Fortunately for the states, buried in the IRCA fine print was the State Legalization Impact Assistance Grants (SLIAG) program that reimbursed state and local governments for a portion of their public assistance costs.

  But, SLIAG paid out only a small percentage of the financial needs of the highly dependent population. Annual federal contributions for each eligible alien under SLIAG worked out to $167 a year — about 4 percent of the cost of educating just one alien child for one year in the public school system.

  Through the first ten years after IRCA, federal, state and local assistance programs paid out $102.1 billion costs for 20 different public assistance programs used. Those expenses were only partially offset by total taxes generated of $78 billion.

  The ten-year net fiscal deficit for newly legalized aliens was $24 billion in direct costs alone.

  #187904 Hozzászólás

  Greene
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tévedés ne essék!

  Nem azt mondtam, hogy minden elnökválasztás elõtt volt, hanem azt, hogy ha volt akkor az jellemzõen akkor volt. Azt mondtam, hogy az esély elnökválasztás elõtt a legnagyobb az amnesztiára. Nem tudom, hogy hogy nem lehet korrektül értelmezni azt amit az ember egyértelmû módon mondani szeretne. Persze egyszerûbb direkt félreérteni és kekeckedni.

  #187903 Hozzászólás

  fetyka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Greene

  Az nem igaz,hogy az elnokvalasztas elott van amnesztia.Utoljara 1986-ban volt.

  #187902 Hozzászólás

  aqua69
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  zoldfulu

  Remelem ugy gondoltad, hogy hamis SSN -el dolgoznak.Az az illegalis aki ilyen szamal dolgozik az ugyan olyan buta mint te, mert nem gondol arra hogy kesobb problemaja lehet belole es orokre kitiltja magat az usa-bol.Amerikanak foleg most lenne szuksege tobb adofizetore mivel most uszik az adosagban es ez csak tobb lesz mig tokfej van a szinpadon.

  #187901 Hozzászólás

  Nocsak ; ))

  Green te csak lepedõt huzkodtál itt és buta vagy mint a cipõtalp. Az okosab illegálisok SSN számmal dolgoznak.

  #187900 Hozzászólás

  LeviTami
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  psss

  Fiòkàr,, ez egy fòrum, ne cigànykodjunk màr))) okosabb enged,, ès ki lesz az??? Kûlônben amerikànak szûksège van a sok bevàndorlòra, mivel hatalmas terûleten fekszik, az orszàg…. Màsrèszt, az adòbevètelt jelentôsen nem nôvelnèk (szerintem) a legalizàlt illegàlisok. Nagyobb gondot jelent most a sok termèszeti katasztròfa, a nèpvàndorlàsok, a hàborùs kiadàsok, a technikai fejlesztèsek. Mindenesetre javitanà az indexèt egy amnesztiàval. Bàr remèlem veszìteni fog.

  #187899 Hozzászólás

  Greene
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Dixi-fütyi jobb lenne, ha hallgatnál!

  Ahhoz képest, hogy ott élsz nagyon buta vagy. Dolgoztam magam is feketén, illegálisan. Hogy fizettem volna adót meg SS-t??? Ha illegális vagy nem tud bejelenteni a munkáltatód, sõt nem is alkalmazhatna. Nagyon buta vagy, ahhoz képest, hogy itt mindenkinek tudálékoskodsz. Gondolkodj már egy kicsit!!! Az az üzlet az USA-nak, ha adófizetõvé tehet. Látszik, hogy tényleg semmi közgáz ismereted sincs, ami nem baj addig amíg nem okoskodsz ebben a témában. Pusszantalak! ;))
  Témát befejeztem, ezen már nem érdemes semmit sem magyarázni.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 29
Hozzászólás: Lesz-e iden amnesztia az USA-ban?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.