Levi

 • Indította
  Témakör
 • #10901 Hozzászólás

  Géza

  Sziasztok
  November 20-28 között egy wellness szállodában leszek Leviben, Finnországban, Rovaniemitõl 200 km-re északra. Kittila repterére érkezem, onnan busz.
  Van valakinek tapasztalata ott? Fõleg november végén. Teljes sötétség egész nap? Hó?
  Ne ütközzetek meg, idén januárban voltam Jyvaskylaban, igaz, nagyon hideg volt, sütött a nap, 10.00-14.00 világos, de egy szem hó sem volt!
  Géza

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #134703 Hozzászólás

  Géza

  Kata köszi

  Köszi Kata!
  Az az igazság, hogy egy wellness-szállóban leszek, de sétálni szeretnék, pihenni, olvasni, teljesen kikapcsolni. Ez idén januárban Summasjaariban sikerült, de ott nem volt hó, igaz, az csak 350 km-re volt északra Helsinkitõl, 80-ra Jyvaskylatol.
  El szeretnék menni busszal Karasjokba (számiföld fõvárosa Norvégiában), ott nyáron már megfordultam. Lesz erdei szaunázás, lékhorgászat. Jövõre meg Inari a cél (még feljebb van…)
  Remélem, lesz hó:)
  Géza

  #134702 Hozzászólás

  Kata

  hideg lesz

  Levi a terkepen Kiruna magassagaban talalhato. Nezd meg ezt: http://www.gaisma.com/en/location/kiruna.html

  ez mutatja, hany napos orat varhatsz, gyakorlatilag toksotet lesz egesz nap november vegen, del korul ket-harom oras derengessel. En Narvikban (NOR) eltem bo egy evig, most Luleåban nyomom a svedeknel. Narvik meg “feljebb” van, ugyhogy a toksotet garantalt, viszont mivel a parton van, sajnos az eso is, ho helyett. Amit a grafikon mutat “daylight” cimen Kirunaban, azt vedd nyugodtan sapadt derengesnek, talan meglatod a napot a horizont felett, domborzattol fuggoen, am mivel november eselyes, hogy csapadekos, innentol kezdve ha felhos: toksotet lesz.

  Kemeny hidegre szamits, finn-sved hataron en (igaz februarban) mertem -27 fokot. Minusz 10-15 siman lehet novemberben is. Rovaniemiben a novemberi havi atlaghomerseklet -10 fok korul van. Ho nagyon valoszinu. A legrosszabb, ami tortenhet, hogy havaseso esik fagypont koruli homersekletben, es a felhok miatt sotet is van. Ennel barmi csak jobb lehet, mar ha korul is szeretnel nezni.

  Elvezni fogod!! Lappfold csodalatos.

  #134701 Hozzászólás

  Pippolainen

  ho + napfeny

  Jo esellyel lesz reszed hoban. A nap szerintem delre feler a horizont fole, talan ott ul egy orat es maszik is vissza. Ami azt jelenti, hogy napi 4-5 orat lesz nem teljesen sotet, de nem is teljesen vilagos.

  Ez reszemrol csak sacc, viszont eltem egy evet Finnorszagban. Ugyhogy ezugyben valszeg jol tudok saccolni.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Levi
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.