Libanon

 • Indította
  Témakör
 • #46134 Hozzászólás

  Tibor

  Rendelkezik netán valaki bármilyen utazási infóval Libanonról (az országban uralkodó viszonyok, közbiztonság, szállás, kaja, árak, utazás országon belül, stb.) ?

  Különösen érdekelnének a vízumbeszerzéssel kapcsolatos tapasztalatok. Ismereteim szerint magyar állampolgároknak jelenleg nem adnak ki egyéni turistavízumot (hacsak nincs valami ajánlóleveled, meghívóleveled, stb.). A gond csak az, hogy ezt a budapesti nagykövetség nyíltan nem mondja meg; azt akarják, hogy kb. 2-3-4-6-7 stb. hónapos hiábavaló várakozás után magad gyere rá. Miután azonban nem mondtam le arról, hogy valamilyen úton-módon eljussak az országba, érdekelnének mások tapasztalatai, akár a — sikeres vagy sikertelen — vízumbeszerzéssel, akár magával Libanonnal kapcsolatban. Üdv mindenkinek, Tibor

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #445806 Hozzászólás

  Tibor

  még egy libanoni oldal…

  http://www.lebanon.com

  #445805 Hozzászólás

  Tibor

  Csabának – Libanonról mindenféle info érdekelne

  Próbáltam írni a saját megadott e-mail-edre, de lehet, hogy valamit elrontottam az elküldésnél, úgyhogy itt ismételném meg a konkrét kérdéseimet (annál is inkább, mert úgy tûnik, másokat is érdekelnek a Libanon-infók):

  1. Vízum. Hogy sikerült kipréselned a libanoniakból beutazóvízumot (Nekem a saját és ismerõsök tapasztalatai alapján reménytelennek tûnik a dolog, legalábbis a budapesti követség hozzáállása alapján)

  2. Árak. Milyenek az árviszonyok az országban (Kaja, szállás, utazás, stb.) ? Vannak-e a szíriai városokhoz hasonlóan olcsó szállodák ?

  3. Mi a helyzet a nyugati kiadású útikönyvek által rizikósnak kikiáltott területekkel (a Bekaa-völgy Baalbektõl északra lévõ része, a dél-libanoni megszállt övezethez közeli részek) ?

  + még jöhet minden más info, amit fontosnak tartasz megosztani más utazni szándékozókkal. Elõre is köszi! Üdv: Tibor

  #445804 Hozzászólás

  rKata

  Csaba

  Te meg otthon? Meddig? Libanoni tapasztalatokra ehezve, udvozlettel Lopburibol, Kata

  #445803 Hozzászólás

  Tibor

  Libanonnal kapcsolatos oldalak

  Néhány oldal Libanonnal kapcsolatos infokkal:

  http://www.embofleb.org (washingtoni libanoni nagykövetség oldala)

  http://www.lebanon-info-tourism.com (vegyes idegenforgalmi infok)

  http://www.libanon.de/phoenicia (német nyelvû, Phoenicia Tours libanoni nemzeti idegenforgalmi hivatal oldala)

  http://www.libanon.de (“Libanon virtuell”, német nyelvû, fotógalériával)

  Üdv minden érdeklõdõnek, Tibor

  #445802 Hozzászólás

  Czerbus Gabor

  Engem erdekelne barmi, gondolom masokat is, igy jo lenne ha irnal, kozlekedes, hova es hova nem erdemes, piacok, szokasok, rizikos teruletek, stb.

  #445801 Hozzászólás

  Csaba

  Nemreg voltam ott

  Sziasztok, remenybeli utazok!
  En majusban jartam masodmagammal Libanonban egy bo hetre. Ket honapig tartott, mire megkaptuk a vizumot. Az orszag teljesen biztonsagos. Napi atlag 18-20 dolcsi/fo. Tovabbi infoert irjatok sajat emilemre

  #445800 Hozzászólás

  Rudi

  En mar probalkoztam…

  Szoval elmult ev szeptembereben beadtam a vizumkerelmet+volt meghivolevelem. Azt igertek hogy ket het mulva megkapom, de november 10ig (akkor mentem volna) nem kaptak semmi valaszt Beirutbol, igy vizumot sem kaptam.Ugy hallottam hogy Damaszkuszban gyorsan megadjak…proba szerencse

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Libanon
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.