Liberalis versus Konzervativ

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Liberalis versus Konzervativ

 • Indította
  Témakör
 • #20382 Hozzászólás

  Alvinus
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tisztelt topiktarsak, a velemenyetekre lennek kivacsi. En azt hiszem, hogy a liberalis es a konzervativ – azonos kulso korulmenyek eseten – egy jol kulonvalaszthato kategoria, ami egy-egy teljesen kulonbozo mind-settet jelent.
  Azert irom, hogy azonos korulmenyek kozott, mert azt hiszem, vegszuksegltben minden konzervativ kepes feladni a magantulajdonba vetett rendithetetlen hitet, ha mondjuk a tuleles erdekeben kell hasznalnia mas magantulajdonat, de azert alapvetoen szerintem mindenki tartja a sajat karakteret, amig csak lehet.
  Az utobbi idoben elkezdtem gyujtogetni azokat a jeleket, emberi megnyilvanulasokat, amik alapjan jo esellyel es minel hamarabb kiszurheto a liberalis ember a konzervativok kozul, vagy akar mondhatnam forditva is.
  Erdekelne tehat, hogy ti – sokat tudo, vilaglatott emberek – milyen jelek alapjan veszitek le azonnal, hogy valaki hova tartozik, mire lehet tole szamitani.
  A dolog apropojat az adja nekem, hogy egyutt lakom – ugy ertem egy hazban – nehannyal a nekem nem stimmelok kuzul es eszrevettem egy bizonyos szekvenciat a gondolkodasmodjukban, ami nekem annyira idegen, hogy ebbol leszurtem, nem ugyanugy gondolkozunk a dolgokat illetoen.
  Ha van kedvetek, osszatok meg velem nehany olyan sztorit, amibol a tanulsag az, hogy aki igy viselkedik, az ALTALABN, vagy nagyon nagy valoszinuseggel ez, vagy az.
  Most nem ilyenre gondolok, hogy ejjel nappal Fox Newst nez, vagy Obama bumper sticker van a homlokan, inkabb olyan rejtett, de jol ertelmezheto jelek erdekelnenek, amik annak ellenere nagyon jellemzoek, hogy nem feltunoek, pl. ha nincs otthon tej, akkor szo nelkul kiszolgalja magat az enyembol, vagy felhaborodik, ha en teszem ezt, mert eppen nincsen otthon tejem a hutoben, ilyesmik. Gyanitom a reakciok – ha egyaltalan lesznek – akkor a magantulajdon fogalmanak eltero felfogasa korul fognak mozogni, nekem is ez a legelso dolog amit eszreveszek.
  Ti hogy vagytok ezzel?

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #211074 Hozzászólás

  Yekhsemash

  Kis hazánk csúrig van a jobboldali, vagy baloldali, vagy akármilyen-melyik oldali érzelmû droidokkal. Elég csak megkérdezni az identitásukat, egyik sem azt mondja, hogy pl. “gondolkodó ember”, hanem a fentiek egyike, vagy mindegyike, ami a gondolkodás hiányára utal. Tehát összegezve teljesen amatõrök a politikában, pedig profi politikusoknak tartják önmagukat és telis tele vannak tervekkel a “haza megmentésére” persze csak az õ agyalágyúlt ideológiájuknak megfelelõen. Mégegyszer: AZ ÉRZELEM NEM POLITIKAI KATEGÓRIA, a politika pedig nem az eszmények és az ideálok világa, de ez egy kis gondolkodással is kikövetkeztethetõ.

  Hogy te melyik oldalhoz tartozol (ha mégsem vagy mélyebben inteligens, hogy magadtól kitaláld:), eldönti az, hogy a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Népszava, vagy a Magyar Hírlap nevû ideológiádnak megfelelõ majomtápszerek egyikét járatod e, amik memzsegnek a megoldásoktól a hirdetések között. Ugye már itt elbuktál kispajtás, mert a profik az ellentábor lapjait olvassák azokat, amik neked kimerítik az abszolút tabu kategóriáját.

  Ennél komolyabban érvelve, mi is a külöbség a táborok között? Mi is a legfontosabb?

  Jobboldal: össznemzeti érdek.

  Baloldal: össztársadalmi szoridalítás.

  Ég és Föld:)

  ppp.

  #211073 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szerintem

  az emberek többségét nem lehet beskatulyázni ezekbe az értékrendekbe. A legtöbb ember nem politikailag tudatos, vállaltan konzervatív vagy liberális, hanem csak vannak helyzetek amikor liberálisan, vannak amikor konzervatívan viselkedik.
  A politikusoknál is hasonló a helyzet, viszont õk gyakran a felvállalt beállítottságukat is megváltoztatják, ha az érdek úgy kívánja. Pl Orbán Viktor liberálisként kezdte a pályafutását, ha jól tudom a liberális internacionálé alelnõke is volt, utána lett ” isten , haza , csalás ” -konzervatív politikus, manapság meg leginkább fasiszta gondolatai vannak: korporatív kapitalizmust épít
  Általában meg szokták különbözteti a gazdasági liberalizmust , és politikai-társadalmi liberalizmust
  A gazdasági liberalizmus nagyjából azt jelenti , hogy az állam nem, vagy minimálisan szól bele a gazdaságba, mindenki azt csinál amit akar. A piaci mûködést szinte csak a piaci szereplõk határozzák meg. Más szempontból ugyanez már konzervativizmusnak tûnhet.
  Van a hétköznapi liberalizmus és konzervativizmus:
  Pl az USA-ban egyes tengerparti strandokon nem lehetnek tanga fürdõruhában a nõk, de két buzi nyugodtan sétálhat kéz a kézben. Minden kultúra függõ, hogy mit és mennyire fogad el a társadalom.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Liberalis versus Konzervativ
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.