Líbia-Algéria

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Líbia-Algéria

 • Indította
  Témakör
 • #40568 Hozzászólás

  Vanek

  Október második felében mennék (ha minden összejön) Líbiába és délen át Algériába, Tuniszon keresztül kb 3 héte. Mindkét országnak van Pesten követsége, némi szervezéssel úgy tûnik adnak vízumot. Közlekedés szempontjából könnyebb több embernek megszervezni. (szervezett útra elvõl nem megyek)
  ha valakit érdekel, szóljon.

  Vanek

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #371209 Hozzászólás

  Vanek

  Tomnak

  Ha nem most megyek, akkor nekem is a jövõ õsz lenne jó (okosan beleszõve okt. 23-at és nov. 1-et :-), de az még nagyon messze van.
  Persze jó lenne külön-külön menni a két országba, mert a tuniszi dobbantó tényleg nem drága, de az a gathi átkelés is elég kézenfekvõ és úgyis vissza kell jönni délrõl északra valamelyik oldalon.
  A 4 fõ egyébként tényleg ideális egy ilyen útra és az már csoportnak számít, ha okoskodnak.
  Ha algériai kontakt van, továbbra is várom.
  Köszi

  Vanek

  #371208 Hozzászólás

  szsz

  tomnak

  Mi inkább Tunéziával kötnénk össze, pont az olcsó charterek miatt. De nem vagyunk elrontói semmi jónak! Jöhet Algéria is! Szabadidõvel mi sem vagyunk kellõképp ellátva, ezért max 2 hétre tudunk egy-egy alkalommal elszakadni a munkától. A jövõ õsz tényleg messze van, de mi már tavaszra is terveztünk egy utat, nyáron túl meleg van arrafelé, ezért lenne a jövõ õsz praktikus.

  #371207 Hozzászólás

  tom

  szsznek

  részünkrõl a két ember nem gond. Milyen szinü kell ? haha.

  Hát igen, lehet nem kéne egyszerre menni ebbe a két nagyszerû országba.
  Mondjuk egy óvatos 1-2 hét Algéria és ugyanennyi Libia külön.

  Utazásilag is jobban jön ki. teljesen más a két ország. Lelkiekben másra kell készülni.

  A jövõ õsz olyan messzinek tûnik.
  Nekünk egyébként a november végefele jó egy hétre. Ami nem sok de egyikre kezdésnek jó lehet. ezzel a fenntebb említett repjegyes megoldással.

  Persze más az ha van valakinek 1 hónap szabadideje. Nekem sajnos dolgoznom is kell a sok utazgatás között.

  haladunk.
  üdv.

  #371206 Hozzászólás

  tom

  vanek

  na ez az idõpont jó kérdés. Mi 27-én mennénk fülöpre, nekünk is megvan a foglalás. Persze lehet módosítani. de ha én most elmenek veled 6-án, hazajövök 27-én, majd megint el nov. 8-án , és haza 28-án. Na ezt nem így tervezetem az õszre.

  Majd alszok rá egyet.

  Az algiri kapcsolat alapja egy hölgy aki repis uton volt ott. Neki vannak mégjobb kapcsolatai a követséggel.
  De én abban bízok, hogy jó srácok azok. Látod Te is.
  Én sem ismerem õket személyesen, csak telefonon. Nekem megígérték, hogy ha vízum kell akkor adnak ne aggódjak.

  Most ennyi.

  üdv.

  #371205 Hozzászólás

  szsz

  tomnak

  Hello, mi terveztünk idénre egy Líbia utat, de nem jött össze különbözõ okok miatt, ezért módosítottunk az útvonalunkon, viszont nem mondtunk le róla véglegesen….
  Eddig ketten lennénk, de az ideális 4 fõ lenne. Jövõ õszre esetleg összehozhatnánk.

  #371204 Hozzászólás

  Vanek

  Tomnak

  Az idõpont mindíg necces, úgy tûnik elõrébb is jönne az indulásom és az érkezés is. Ha Keletre kicsit tudsz késõbb menni, akkor tudnánk kóperálni. Úgy tûnik okt. 27.-én haza kell jönnöm, tehát 6-án kéne indulni.

  Az útvonalat nagyjából úgy terveztem ahogy írod, csk lejjebb kell átmenni Algériába, Ghatnál, mert mindkét oldalon ott vannak a szaharai látnivalók. (nézd meg a térképen).

  Átteni máskorra az utat már nem tudom, mert a “B” verziómhoz, (egy kirgiz-pakisztáni túrához a Karakoram Highwayon)a vízumokat (kirgizt Bécsben, kínai kb 1 hét) már nem tudom megcsinálni, pedig oda is van foglalásom.:-) Egyébként cseréltem volna, mert Ázsiában jobban lehet tekeregni egyedül, mint néhány bonyolult muszlim országban.

  Egy szó mint száz, ha algériai vízumban tényleg tudsz konkrétan segíteni, akkor megadhatnál valami elérhetõséget, telefont, mailt, mert érdekelne sûrgõsen.
  Levelezek egy – a konzul által ajánlott! – csapattal, de elég értetlenek. Egyébként a konzul lazának tûnik, csak kell neki valami papír.
  Én is elég régóta tervezem ezt a karikát, nem szeretném megint elhalasztani, a Líbia Lonleyom is amortizálódik…

  Légyszi ha tudsz jelentkezz.

  köszi,

  Vanek

  #371203 Hozzászólás

  tom

  fenébe

  most jutott eszembe, hogy én ide irtam valamit.

  Az algiri vízummal nincs gond. Mondom. Rendes fiuk azok.

  Rajának üzenem, hát nem egy paralia az biztos. De ha az lenne nemis mennénk. Tájékozódtunk, azért megyünk. Vannak ilyen emberek!

  Véleményem – amelyet már részint írtatok is – egy Djerbai charterrel kell lemenni, vagy soussei -vel. Onnan buszzal, taxival, vonattal stb. át Líbiába. Ott egy kis lomolás erre arra. Majd Ghadamesnél át Algériába. Ott valamelyik úton felfelé a tengerig. Aztán meg haza Tunéziába ahol vár a repülõ.

  Na így jó. a részletek majd jönnek.

  Nekem csak egy gondom lesz a tervezett idõponttal. az, hogy nem jó. Mert éppen a távoli keleten leszek.
  Esetleg tudunk valami más idõt nézni ??

  Nekem nagy álmom e két ország. Pláne ha egyszerre.

  Vanek ? vélemény ?

  Üdv,

  tamás

  Akkor hányan is lennénk ???

  #371202 Hozzászólás

  Laci

  Vanek-nek

  Ha lezavartátok a túrát , akkor egy élménybeszámolót dobjatok ide , mert szivesen elolvasnám . Köszi
  Jó utat

  #371201 Hozzászólás

  Vanek

  Lonley

  Ja, azt nem mondtam, hogy ’02-es kiadású Líbia Lonley van, Algériáról újabbat nem adtak ki (ki tudja miért… :-), de nekem van egy régebbi nagy Afrikában valamennyi infó róla.
  Nem ártana, ha valaki tudna franciául Algéria miatt. Igaz, Líbiában pedig az arab lenne hasznos, mert gyanítom a Khadafi nem nagyon forszírozta az angultanítást a suliban az utóbbi idõkig.

  Vanek

  #371200 Hozzászólás

  Vanek

  utitársak

  Sziasztok!

  Örömmel látom, hogy vannak érdeklõdõk. Most válaszoltam, egy quados(?)srácnak az Afrika topikban az “Algériától az Egyenlítõig” rovatba rövid utitervvel együtt, kár hogy több szólamban kell játszani, de mindegy.

  Szóval – ahogy itt a felütésben is írtam – van mindkét országnak követsége Pesten, macerásabb az átlagnál, de úgy tûnik adnak vízumot egyéni utazóknak is.
  Sajna az utam még most sem 100%, de elvileg egy héten belül lezavarható minkét vízum, ha a perdöntõ “meghívólevelek ” megvannak. Van egy líbiai kontaktom, algériait meg neten keresztül is lehet szerezni, vagy ha esetleg Tom ajánlata komoly…
  Rajának pedig üzenem, hogy elõbb neki kéne tájékozódni, mielõtt osztja itt az észt. De sebaj.

  Az idõpontról annyit még a hozzám hasonló alkalmazottaknak, hogy november 1. az kedd lesz, az elötte lévõ hétfõt pedig késõbb kell ledolgozni, az így adódó 4 négy napot bele kívánom építeni az útba, a szabi szûkössége miatt.
  Sajna a Tunis Air pont november 1-tõl hagyja el a keddi járatát és csak csütörtökönként jön vissza, a charteresek meg csak csomagostol adnak jegyet, fõleg nem 3 hétre és egyébként is bizonytalan. De a Tunissal is csak 70 ezer a jegy taxostól, ami nem vészes.
  Aki még nem volt Tunéziában és van ideje, annak szerintem az út elött-után érdemes egy hetet hosszabbítani ott, mert a turistagettókon kívül meglepõen sok minden látnivaló van.
  Én korábban már körülnéztem, tehát egybõl csûrnék le Tripoliba busszal, és Algírból is csak a vissza-géphez jönnék át Tuniszba. Szóval a komoly érdeklõdõknek lassan kéne foglalást csinálni.
  Korábban még sosem toboroztam neten, van benne némi rizikó, de az esetleges jeep bérléshez és egyéb közlekedéshez, alkuhoz elegendõ laza szövetségbe tömörülni, ha sok dudás lenne. :-)

  Vanek

  #371199 Hozzászólás

  bandy

  rajanak rengeteg

  turista van,kulonosen delen.nem veszelyes.
  egy eve voltam ott…
  libiaba viszont nem lehet bejutni!

  #371198 Hozzászólás

  Raja

  mindenki

  Nem tudjátok hogy Algériába turista be sem teheti a lábát???
  Arról nem beszélve milyen veszélyes hely és hogy hány ezer embert öltek ott meg a korábbi években.
  Hol éltek ti, tájékozódjatok.

  #371197 Hozzászólás

  tom

  na végre

  menjünk.
  mennék in is. de libiába nem adnak csak úgy vízumot.
  az algírit én el tudom intézni.

  már régóta tervezgetem.

  hajrá.

  #371196 Hozzászólás

  Andor

  érdekel

  Engem érdekelne a dolog, de ahogy hallottam szinte lehetetlen ezekbe az országokba vízumot kapni. Ha viszont már utánna jártál és szerinted lehetséges akkor írj.

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: Líbia-Algéria
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.