Líbiai rövidebb munka – mennyire rizikós?

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Líbiai rövidebb munka – mennyire rizikós?

 • Indította
  Témakör
 • #462069 Hozzászólás

  Deejon Albert
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kaptam egy munkafelkérést, két hétre Líbiába kellene mennem.
  Brutál jó pénzt fizetnének, de az ottani helyzet miatt nem tudom mennyire lenne bolondság elfogadni.

  Szabadúszó szakemberként dolgozok olaj-gáz iparban. Egy két hetes munkát kellene elvégeznem a Mellitah nevű olaj-gázipari komplexumban. Elmondták, hogy Máltára kellene érkezzek, onnan helikopterrel vinnének közvetlenül a komplexumba, ahol van helyben útlevélkezelés és ott beléptetnek az országba. A komplexum katonaság által őrzött, azt elhagynom egy pillanatra sem kell majd. Állítólag többszáz olasz szakember is dolgozik ott az ENI-től és annak alvállalkozóitól, őket is mindig helikopterrel hozzák-viszik Máltáról.

  Dolgoztam már veszélyes helyeken, Algéria sivatagi területein vagy Nigériában, ahol katonai escorttal mozoghattam csak, de ennyire durva háborús helyen még sosem jártam.

  Ahogy olvasgattam ez a komplexum kritikus hely Olaszország földgázellátása szempontjából, Olaszország innen kap jelentős mennyiségű földgázt a Greenstream vezetéken keresztül. Feltehetőleg akkor ennek megfelelően védik is ezt a helyet, nem?

  Szerintetek el merjem vállalni? Van esetleg valaki, aki ismeri a jelenlegi líbiai helyzetet? Előfordulhat pl. hogy ellenséges csapatok lelövik a helikoptert vagy megtámadják a komplexumot?

  • A témakör módosításra került: 6 hónapja, 3 hete telt el- Deejon Albert.
1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #462071 Hozzászólás

  Viktor

  Hát barátom semmit nem tudok mondani, mivel nincs tapasztalatom, de örülnék, ha beszámolnál itt milyen volt, ha elvállalod. Nagyon érdekel.

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Líbiai rövidebb munka – mennyire rizikós?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.