live in caregiver

 • Indította
  Témakör
 • #18717 Hozzászólás

  csilla

  sziasztok
  ment mar valaki Kanadaba live in caregiver program kereteben?Nagyon erdekelnenek a tapasztalatok, elmenyek.Melyik irodat ajanlanatok, es mennyire nehez igy kapni vizumot?

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #186714 Hozzászólás

  Leslie Lakos
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kedves Optimista

  IGAZA van. Ez mind pénz, fejfájás, szorongás, de – ahogy írja – a gyõzelem sincs kizárva.
  Üdv: L.L.

  #186713 Hozzászólás

  Optimista

  Lakos ur

  Igaza van, mert a jogszabalyban ez mind le van szepen irva, de a valosag ettol neha elter, es az igazanak a bizonyitasahoz valoszinuleg birosagra kell menni. Ott meg jo ugyved nelkul, ami sok penzbe kerul, meg ha igaza is van az illetonek nem sok eselye van. On biztosan tapasztalatbol is tudja, hogy Canadaban az igazsag neha a masik uton jar.

  #186712 Hozzászólás

  Leslie Lakos
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kedves Optimista

  Ez így igaz, ahogy írja. Nem kötelezõ 1 családnál “lehúznia” az idõt. Az itt lévõ gondozót IS védi a tartományi törvény. Például:
  1. A munkaadó nem tagadhatja meg a túlóráért járó pénzt.
  2. A munkaadó nem kényszerítheti a gondozót aránytalanul magas munkaóra számra.
  3. A munkaadó NEM utasíttathatja ki a gondozót az országból csak mert õ panaszt tesz, vagy megtagadja a szerzõdésbe nem foglaltakat!
  4. A munkaadó nem vonhatja le azt az összegü “ételpénzt” a fizetésbõl, amit az itt dolgozó nem a munkaadó otthonában evett.
  5. A gondozónak joga van egy újabb állás után néznie. A Bevándorlási Hivatal biztosít erre egy ésszerû idõt a gondozónak. De! Ahhoz, hogy az új családnál dolgozhasson, ÚJRA meg kell kérni a “confirmation letter”-t az HRDC-tõl.
  Üdvözlettel: Lakos László

  #186711 Hozzászólás

  Optimista

  Csillanak

  Nekem nincs kozvetlen tapasztalatom a live-in caregiver programmal, de van egy ismeros a barati korben aki, igy dolgozik kint. En inkabb panaszkodni hallottam ot, mert elegge ki van szolgaltatva a csaladnak (tobbnyire mas hazi munkat is vegeztetnek vele). Neki viszont a ket ev alatt le kell dolgozni egy kotelezo oraszamot, amit o szerzodesben irt ala. Az viszont nincs benne, hogy egy csaladnal kell “lehuznia” az idejet. Szoval a csalad nyugodtan ki is teheti(ha nem felel meg nekik), ami azt jelenti, hogy az oraja addig nem “ketyeg”, amig egy masik csaladhoz nem kerul. Szoval nem egy tuti dolog.

  #186710 Hozzászólás

  Leslie Lakos
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kedves Csilla

  4 feltétel fontos a Live-in caregiver programra:
  1) Középsikolai végzettség
  2) Angol (vagy francia) nyelvtudás
  3. Legalább 1 év a szakmában dolgozás vagy legalább fél év
  tanulás
  4. Szerzõdés egy kanadai családtól, melyet jóvá kell hagyjon a “Human Resources Development Canada” (HRDC) – ma már új neve van… Amikor mindez megvan, el lehet indítani a kérelmet, hogy bejöhessen dolgozni. Mint tudja, 2 év teljes idõs munka után Ön megkérheti az Ön és családtagjai számára a letelepedést Kanadán BELÜL. Tudtommal Kanada az egyetlen, amely e program után országon belüli letelepedési kérelmet biztosít.

  Üdvözlettel: Lakos László – okleveles bevándorlási tanácsadó

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: live in caregiver
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.