low budget thailand

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia low budget thailand

 • Indította
  Témakör
 • #42332 Hozzászólás

  Lui papa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Elsõsorban azért inditom ezt a topikot, hogy némi infohoz jussak thaiföldi kérdésekben. A helyzet az, hogy nagyjából szeptember-október környékén thaiföld irányába szeretném elhagyni kis hazánkat. Kb azért akkor, mert most még épphogy televanapöcsöm a helyi pénzhajhászképmutatóübercivilisated életmódból, de elõzetes számítások szerint kb októberre telikmegannyiraapöcsöm, hogy nekivágjak. :)
  Szóval, aki csatlakozna, írjon!!
  Valamint nagyon jó lenne, ha valaki személyes tapasztalatokból el tudna látni némi infóval a következõ(és majd a késõbb ezeket követõ rengeteg)néhány kérdésben.
  Legeslegolcsóbb szálláslehetõségek, nem tekintve mennyire lepukkant, mennyire csóró. Mennyire mûködik az, hogy családnál ellakni. Kis dzsungelmélyi falvakba érdemes á menni, vagy még félúton darabokra szedik az embert eme bátorságáért? munkavállalási lehetõségek, akár feketén :))
  Az angolon kívül van még olyan nyelv, ami érdekes-érdemes-jóljöhet kategóriába esik? Valamint irjon ide bárki,aki szintén unja a nagy európai jólétet, vagy egyszerûen csak thailand fan.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #399122 Hozzászólás

  Levi

  egyenlõre

  még csak a tervezés szakaszában vagyok, mint már irtam, a kolostori élet is benne van az elõzetes elképzelésben, de nem ez a fõ célom.

  Te tudsz már kb indulási idõpontot?

  #399121 Hozzászólás

  Karom

  én itt vagyok

  továbbra is, és tartom is ahhoz magam, amit korábban méár irtam.
  Igen, abban igazad van, hogy nem kell feltétlenül rohanni egyik helyrõl a másikra, ezt aláirom.
  Mellesleg, melyik buddhista kolostorba mennél? Vannak errõl infoid, vagy még csak a tervezés szakaszában vagy?

  #399120 Hozzászólás

  Levi

  nnna,…

  valaki?

  #399119 Hozzászólás

  Levi

  Hátizsák…

  persze kell, de én a hátizsákos túra alatt a folyton megyünk és megyünk és megyünk jellegû túrát értem, ezért mondtam, hogy nemigazán ezt tervezem. A thaibox valóban nem az igazi itthon, de kint egészen más a felfogás, az edzés, meg minden. Itthon kivették a thaiboxból azt a buddhista alapot, amely az összes keleti (harc)mûvészet alapja, a felfogást, a célt, mindent… Nagyon vonz a buddhista kolostori élet és a dzsungelmély meditáció, de én inkább a buddhizmus mindennapi életben levõ megjelenését (is) keresem thaiföldön. Ez most bonyolultan hangzott, de sztem érted.

  Ha jól számolom, és mindenki benne van, akkor már 4en indulnánk útnak Októberben :)

  #399118 Hozzászólás

  Karom

  ok

  köszi az indonéz oldalt, megnezem majd.
  Levinek, igen, elsõsorban a meditáció és egy kis buddhista kolostoi élet érdekel, de persze körul is néznék szivesen, a tahi box nem nagyon érdekel, valamikor csináltam itthon, de nem vált be nekem, nem még a kinti viszonyok között, de ez persze megintcsak egyéni. Én õsszel vágnék neki, ahogy te is irtad, október körul lenne ideális minden tekintetben. 500 ezret nem vinnék,de persze a bankkártya sok midnenre megoldás. akkor nagyjából egyezik is a véleményünk ebben.
  viszont hátizsák nélkül szerintem nem nagyon lehet boldogulni

  #399117 Hozzászólás

  aabel

  Re: Karom

  Kis indonéz kedvcsinálóként hadd ajánljam szerényen saját honlapunkat:
  http://adventurers.uw.hu

  #399116 Hozzászólás

  Levi

  sok mindent, ugyanakkor semmit sem,

  tervezek. Nem ragaszkodom thaiföldhöz, de kiindulási helynek mindenképp ezt néztem ki. Elõször mondjuk Bangkok, utána valamelyik sziget, vagy tengerparti hely. NEM, nem a turistahelyek miatt, isten õrizz, de az amit a természet oda megalkotott, még képekrõl is lenyûgözõ, hát még…
  Utána lets go to somewhere… anywhere… A hátizsákos túrát nem zárom ki, de nem is ezt tervezem. A dzsungel mélyi meditálások és a kolostorok szintén vonzanak, ugyanakkor szeretnék muaythai-t tanulni, ott, ahol igazán értenek hozzá, ergo Thaiföldön. Bár tudom, hogy a munkavállalás, munkatalálás kemény dió, de meg akarom próbálni. Rengeteg dolgot sorolhatnék még, hogy miért megyek, de minek, ha jól látom, de is osztod a fõ motivációimat.
  Te milyen elképzelésekkel vágnál neki? Kb mikor?
  Én low budget alapon 500000 magyar kemény váltóforintról inditanék, és nincs idõbeli megkötésem, ugy megyek, hogy(ha) lehet, nem jövök vissza…

  #399115 Hozzászólás

  Karom

  vannak

  kérdés, hogy Te mennyire ragaszkodsz az elgondolásaidhoz, azon belül Tajföldhöz. Igaz, hogy arrol van magyarul jo kis utikönyv, de mondom, angolul a többi délekelt ázsiai országról is van.
  Egyébként ugy gondolom, hogy Bangkok valóban a legjobb kiindulópont lehetne, talán oda a legolcsóbba repjegy, most elég jó árban láttam, Vienám kicsit nehéz helyzet, mert ugye ott még kommunista diktatúra van, szóval Bangkokból viszonylag könnyen át lehet menni Kamboba, onnan meg el lehet jutni szépen Laoszba, na ez tényleg elmaradott ország még.
  Nekem nagyon szimpi Indonézia, ezt már irtam.
  Tájföldön ugyanakkor elnéznék egy kolostorba is pár napra. Nem tudom, Te mit szeretnél? Vándorolni, vagy meditálni valahol a dzsunegel mélyén,vagy bejárni ezeket az országokat, es megnézni a szokásos túraistalátványosságokat? Mekkora lovét szánnál rá és mennyi idõt?
  Hátizsákos útra gondoltál? A felszereléssel hogy állsz? Nekem nincsnek oltásaim, ugyhogy szépen lassan azt is el lehetne kezdeni, hosszabb tartózkodásra semmiképpen sem mennék azok nélkül, hepa a es b, kolera, tifusz, plusz a malária elleni szerek… Szoval lenne mit átgondolni!
  Te mit tervezel azon kivül, hogy lelécelsz?

  #399114 Hozzászólás

  Levi

  Karomnak

  lavrinyuk@yahoo.com

  Konkret tervek vannak?

  #399113 Hozzászólás

  Karom

  érdekel

  a dolog. De nem látom az emil cimedet. Infokat innen is tudsz olasni, és érdemes megvenni az LP-t, a tájföldi már megvan magyarul, a többi ami téged érdekel nincs.
  angolul azonban kphatók, sot neten is megrendelhetõk, ha érdekel a cim majd megadom.
  Tájfölddel valoban az a baj, hogy hihetetlen turistássá vált, bár még nem volt, csak olvastam róla, tehát valóban jobb megoldásnak tûnik Kambodzsa vagy Laosz, engem nagyon vonz azonban Indonézia is, talán ez a legolcsóbb az összes közül, persze most nem Balira kell gondolni.

  #399112 Hozzászólás

  Ford

  Ha ilyenre vágysz,

  , hagyd thaiföldet, menj laoszba. De kezdésnek Pai nevü falu megteszi Észak Thaiföldön, CM mellett. Vagy akár Ko phi phin runtee beachen ahol alig van ember, ha besegítesz kicsit biztos befogadnak. Láttam elég sok farangot(idegent) akik segítenek turistát szerezni, ha nem, biztos kijössz 2000-2500ft/napból, és az egyik legszebb merülõhely 50m re a tengerben.
  Legelöször olvass végig minden Thaiföld, Laosz topikot, ha komolyan gondolod ugyis megteszed.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: low budget thailand
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.