LP, RG esetleg egyéb?

Kezdőlap utazas.com Fórum Úti holmi LP, RG esetleg egyéb?

 • Indította
  Témakör
 • #46737 Hozzászólás

  Cicada

  Talán mások is szívesen olvasnának arról kinek milyen tapasztalata volt az útikönyvekkel kapcsolatban.
  Lehet-e valamelyikre mondani, hogy a legjobb? Lonely Planet, Rough Guide vagy esetleg Spiral Guide, Insight Guide, Frommers Guide?

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #448034 Hozzászólás

  Péter

  Összehasonlítás

  Az alábbi helyen olvashattok rövid független leírásokat a legnépszerûbb angol nyelvû sorozatokról(LP és a többiek):

  http://www.travelindependent.info/ontheroad2.htm#Guidebooks

  Mindegyik sorozatnak megvannak az erõsségei és a gyengéi. Szerintem többet számít a szerzõ személye, mint a kiadó. Ha mondjuk olyasmit olvasol a könyv fülszövegében az íróról, hogy x évet húzott le az adott országban az általában jó jel.
  A másik fontos szempont a kiadás dátuma.

  Nem lehet azt kijelenteni, hogy egyik vagy másik sorozat a jobb. Célszerû belelapozni az összes könyvbe, ami az úticélodról kapható és aztán dönteni. Ezt persze könnyû mondani, de eddig Pesten LP-n meg Rough guidon kívül mást nem nagyon láttam. Német könyveket meg egyáltalán nem lehet itthon kapni. Pedig nagyon jó kis útikönyveik vannak, köztük olyanok, amelyek angol nyelven nem is léteznek pl. Ladakh und Zanskar- Reise-Know-How

  Kár, hogy nincs itt Pesten egy könyvtár,ahol minden külföldi útikönyv megtalálható. Az ember mielõtt mondjuk Törökországba menne, kihoz 3-4 különbozõ török útikönyvet, összehasonlítja õket , aztán azt veszi meg a boltban, ami leginkább tetszett, a többibõl meg esetleg kijegyzetel ezt-azt. Mellesleg összeakadtam egyszer egy ausztrál faszival, aki még útikönyvre se költött, csak kivette az otthoni könyvtárból !

  #448033 Hozzászólás

  cs

  Bradt

  Erica! Ez jol hangzik, de en sajnos nagyon tajekozatlan vagyok:) A Bradttel hol talalkoztal? Magyarorszagon lehet kapni? En meg nem hallottam rola, bar itthon az utikonyvek valasztasa nalam eleg szelektiv modon tortenik. Mostani vadasz korutamon viszont kulon neztem, de meg igy sem lattam Bradt travelguide-ot (na jo, meg nem is jutottam el reprezentativ szamu helyre:) Hol lehet megtalalni?

  #448032 Hozzászólás

  erica

  Bradt travelguide

  en a Bradt travelguide-ra szavazok de konkret osszehasonlitast csak ket orszagnal vegeztem. A bradt azt is megmondta mikor megy a komp amirol az LP azt irta hogy valamikor jar a heten. Mas helyeken nem tudom osszehasonlitva melyik jon ki jobbnak. Azert szeretem meg a Bradt-et mert tobbet mesel az adott helyrol mint az LP. A fenti osszehasonlitas utan mar nem is kuzdottem tovabb LP-vel tehat nagyon megalapozatlan a valasztasom.

  #448031 Hozzászólás

  cs

  Marc

  Koszonom!

  #448030 Hozzászólás

  Marc
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mindegy

  2 eve voltunk Marokkoban 8-an, en Lp-t vittem, a baratomnal Rough Guide volt. Ugy tunt, egyikben sincs tobb vagy kevesebb, mint a masikban, ossze is hasonlitottuk a kulonbozo helyszineken. Legfeljebb a szerkezete mas. Igy barmelyiket ajanlhatom nyugodt szivvel. Mas konyvekrol nincs tapasztalatom.

  #448029 Hozzászólás

  cs

  Marokkó

  Van valakinek tapasztalata arról, hogy Marokkóba melyiket érdemes vinni? Let’s go, LP?

  #448028 Hozzászólás

  vada

  Országfüggõ

  Attól függ, hogy hova mész. Használtam már király LP-t is, meg iszonyú gagyit is. A többirõl komoly véleményem nincs.

  #448027 Hozzászólás

  bb

  LP

  En a Lonely Planetre szavazok!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: LP, RG esetleg egyéb?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.