Luxemburg

 • Indította
  Témakör
 • #10357 Hozzászólás

  Kiss Gabriella

  Hogy lehet gyorsan és nem túl drágán odajutni? Olcsó repülõjegy, esetleg olcsó szállás? Aki tud segítsen!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #132368 Hozzászólás

  csepregim

  vadkemping

  Amikor én ott voltam, próbáltam stoppolni. Az autósok lassítottak, majd tovább mentek. Elõszõr azt hittem, hogy ilyen bunkók, késõbb az egyik megált, kiszállt a kocsiból és megkérdezte, mi a baj, miért integetek? Elmagyaráztam, hogy nincs semmi baj csak szeretném ha elvinne a következõ faluba. Hát nézett nagyon bután, mondta, hogy õ ilyenrõl még nem is hallott, hogy megállítanak egy autó és felkéreszkednek rá! Késõbb amikor rájött, hogy nem akarom sem kirabolni, sem a torkát elvágni, kedélyesen elbeszélgettünk, és nem a következõ faluig hanem pontos címre vitt kb 10 km plussz úttal! Egyébként azt mondta nagyon jó ötlet. A vadkempingrõl hasonló a lehet a véleményük, szerintem megoldható. Bár, hogy ezt ki milyen lazán fogja fel, az más kérdés, de hát a kaland ugye!!

  Egy kemping: “Camping Krounebierg” – Mersch városban található, FAX:327987, tel:329756 vagy 327987 az országhívó 352. Javaslom, hogy német vagy francia nyelven beszéljetek (hacsak nem beszéltek luxemburgiul, azaz letzeburgish nyelven), az angollal nem biztos, hogy érvényesültök

  Minden jót

  #132367 Hozzászólás

  bajnok miklós

  luxemburg——-augusztus

  augusztusban szándékozunk menni a feleségemmel, mintegy pár napot eltöltve. Érdekelnek a camping árak, egyáltalában illik-e vad campingelni,vonatközlekedés, stb…………

  #132366 Hozzászólás

  polyi

  Luxembourg

  most voltam luxembourugban egy hete interrail-el. majd megfagytam, de igy is tetszett. nyaron tuti lehet. a kazamatak sajnos zarva volt.

  #132365 Hozzászólás

  Zsolt

  Köszi

  az infókat!

  #132364 Hozzászólás

  Csepregim

  Összesen 3-szor voltam ott az elmult években, a nagynénémnél, vidéken. Nem igazán volt világos, hogy a kérdés az országra vonatkozik, vagy a városra. Az ottaniak a fõvárost egyszerûen “városnak” mondják, nem tudom a többi települést milyen névvel illetik, de tény, hogy a falu illik rájuk a legjobban. A fõváros egy nagy szakadék két partján épült, hidak kötik össze a két partot, nagyon szép történelmi belvárosa van, pl, a fennt említett kazamaták, de én még kiemelném a római katolikus katedrálist, a nagyherceg palotáját is. Ha a hercegi palotán van zászló akkor a herceg is ott van! Vidéken minden település nagyon rendezett, a házak szépek, az emberek normálisak, bár nem túl barátságások (nem bunkók, csak egyszerûen nem keresik idegenek társaságát, de segítõkészek!) Sok más nációval találkozhatsz, a betelepült portugáloktól kezdve a turistákig. A táj nagyon változatos, leginkább Svájc alacsonyabban fekvõ részeire emlékeztet. Dombok, erdõk, legelõk. Nagyon szép középkori vár van Vianden-ben, érdemes megnézni! Az árak EU-sak, magasak, mégis csak ez a leggazdagabb ország az EU-ban! Aközlekedés kiváló, közúton, vonaton, vagy busszal egyaránt. Én csak biztatok mindenkit, hogy nézze meg, szerintem megéri!!

  Üdv

  #132363 Hozzászólás

  Laci bácsi

  Télen elég zord lehet, de én nyári napsütésben nagyon kellemesnek találtam. Völgyek, hatalmas viaduktok, – mindez bent a városban. Sétálgatni, bámészkodni, borozóba járni, ilyesmire való. A Youth Hostelben aludtam, az a legolcsóbb lehetõség – ott is. És bármilyen kis város is, nekem harmadszorra is tetszett. Igaz elõtte Belgiumban rendre feltöltöttem magam muzeumi élményekkel, így azt itt nem hiányoltam. Egyik alkalommal valami nemzeti ünnepen jártam ott, és az ünnepség végén az elõljárók, nemes úrak és a népes familiák csak úgy gyalogosan indultak hazafelé, mellükön a temérdek kitüntetéssel,szalagrendekkel. Mesefilmbe illett a látvány. Az meg, hogy senki nem kiabált senkire semmiféle megjegyzést (pedig ott is van politika)szintén tiszteletet ébresztett bennem. Nem kell tõle sokat várni, és akkor kellemes emlék marad.

  #132362 Hozzászólás

  csaba

  nem nagy durranás

  jó pár éve (92-ben) voltam ott egy hétig, eu diáktalálkozó. Maga a város nem nagy szám, 1 nap alatt ki lehet végezni. Az egyetlen emlékezetes látnivaló a várfalakon belüli kazamaták voltak.
  Ha van egy kis idõd, sokkal érdemesebb átmenni Trierbe, kb 20 km-re Németországban. Õsi város, szép katedrális, Marx-múzeum, római kori és középkori emlékek.

  #132361 Hozzászólás

  Zsolt

  Infók Luxemburgról

  Az egész topicban semmit nem találtam. Ha járt már ott valaki, írhatna egy kicsit az ottani dolgokról (bármi érdekel). Néhány napra megyek csak, fõleg esténként meg 1-2 délelõtt lesz idõm mászkálni.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Luxemburg
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.