Lvov örzött parkoló, kocsival Lvovba, fapadossal tovább

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Lvov örzött parkoló, kocsival Lvovba, fapadossal tovább

 • Indította
  Témakör
 • #8938 Hozzászólás

  chiba

  Remélem nem tûnik nagyon kicsinyesnek a topic, de azt hiszem ez a jövõben többmindenkit érdekelni fog, lévén indulnak Ukrajnában a Wizzair járatok.
  Azt találtam, hogy ha nemcsak a legolcsóbb, de augyanakkor a leggyorsabb utat választom a Krímbe, akkor a legjobb kocsival kimenni Lvovba, az autót otthagyni, és fapadossal tovább…
  Amennyire tõlem tellett átolvastam az idevágó topicokat, de a leírtak vagy régiek, vagy hiányosak.
  Érdekelne az út lvovig, bár ahogy olvastam azzal sok gond nem lehet, inkább az idõtartama izgat, meg persze minden infó jól jön.
  A fõ kérdés, hogy van-e Lvovban, akár a reptéren, akár a városban megbízható örzött parkoló.
  A neten nincs értékelhetõ infó, és valaki itt azt írta, hogy õ ÚGY HALLOTTA nincs!
  Ebben nagyon kellene valami használható információ.
  … és ha már szakértõk tévednek esetleg erre, segíthetnétek, hogy repcsivel Simferopolba érve hogy a legkönnyebb Jaltába menni? Ahogy néztem Simferopol nem ér meg sok idõtöltést. Mi a véleményetek?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #122159 Hozzászólás

  ZOLI

  Kijevi kiruccanás

  Akit érdekel Kijev, az nézze meg ezt: http://caprhyne.blogspot.com/

  Tegnap értünk haza. Kollégámmal voltam kint.
  A teljes képgyûjtemény késõbb lesz elérhetõ.

  ZOLI

  (-szaboz-@-lajt.hu) (az email címem kötõjelek és szóközök nélkül használandó)

  #122158 Hozzászólás

  ZOLI

  Csop-Szimferopol

  Szia Judit!

  A vonatjegy pontos ára (ha 19-én mennél például), akkor 141.65 Griveny/út és csak platzkart osztály van.

  Vonatszám: 014O (nem nullaszáznegyven, hanem nulla tizennégy ó (rövid ó)).

  Jelen piillanatban 7 darab szabad hely van még a 21-es kocsiban. Menetidõ: 35 óra és 8 perc. Kellemes utat! :)

  Én tegnap értem haza Kijevbõl, szóval van némi információm.

  (-szaboz-@-lajt.hu) (az email címem kötõjelek és szóközök nélkül használandó)

  #122157 Hozzászólás

  Judit

  vonatjegy

  Sziasztok!
  Ukrajnában, helyi áron mennyibe kerül hozzávetõlegesen a vonatjegy? Csopról mennék, Odesszán keresztül, Szimferopolig vonattal.

  #122156 Hozzászólás

  Péter

  Nyíregy-Lviv

  Kb. 4000 forint(BP-tõl kb. 7000)

  Egy hasznos trükk: Mivel felemelték a Záhony-Csap nemzetközi jegy árát olcsóbban kijöttök, ha Záhony-Ungvár jegyet vesztek!

  Mondjuk ha olyan sok pénzetek van, hogy 100km-t taxiztok akkor az a pár forint különbség biztos nem vág földhöz benneteket! ;-)

  #122155 Hozzászólás

  Borisz
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kérdéseim

  Sziasztok, készülünk egy barátommal Jaltába, Nyíregyházától Lvovig vonattal, onnan Wizzair járattal Szimferopolig, és taxíval Jaltáig.
  Mennyi lehet a vonatköltség Nyíregyházától (Bp.-tõl) Lvovig?
  Borisz

  #122154 Hozzászólás

  szállás

  Címet nem tudok, és nagyon bonyolult lenne elmagyarázni ahol laktunk kis kanyargós utcák közt, de keressétek Yaltán a piac és a tengerpart közti utcákban a komnata, kvartyira feliratokat magánházakon, vagy a pályaudvarokon kérdezõsködjetek, mindig van babuska akinél el lehet aludni.
  150-200 Hrv az ára az apartmannak.
  sok sikert
  :))

  #122153 Hozzászólás

  Péter

  Megnyugtató hírek :-)

  Köszi! Még épp jókor jött, jövõ héten indulunk.

  A szállást hol találtátok? Címet, telefonszámot tudsz esetleg?

  #122152 Hozzászólás

  Mûködik a dolog.

  Nem az õrzött parkoló, azt nem néztük, hanem wizzair-el kimenni lembergbõl.
  ha vonattal mmegy az ember akkor rá kell számolni legalább másfél napot, de a poezda.net az igen korekten leírja az induló vonatokat.
  Ellenben krímbe menjetek el, nagyon klassz hely.
  a helyi közlekedés fillérek, összességében nagyon olcsó, szállás fejenkét 2200ft egy orosz módra, de azért mégiscsak felszerelt apartmanban yalta központjában. Lembergben a vonatállomástól az 1-es, 2/a villamosokkal 3 megálló ott átszállni a 9-es trolira az kimegy a reptérre. A nemzetközi reptér mellett van egy kisebb épületben van a becsekkolás, addig amig el nem kezdõdik semmi utalás nincs rá, de egysezre csak jön egy nõci, kiteszi a wizzair táblát és elkezdõdik a becsekkolás.
  Szimferopolban a 2/9-es troli megy a reptértõl az vasútállomásra, onnan indul melõle a 52-es távolsûági troli Alustán keresztül yaltába. Ja 12,25 hrivnya, 37-el számolva 150 ft körül van, kevesebb mint két bustzjegy itthon és 90 km! A troli villamos 0,6-0,75 Hrv = 22-27ft, a busz 2hrv vagyis cirka 75 ft távolságtól függetlenül.
  Tényleg csak oroszul beszélnek, én három szót tudok, a jelentését azoknak se, de kézzel lábbal mutogatva is el lehet boldogulni, nagyon segítõkészek mindenhol és türelmesek. Aztán szereztünk egy rövid túléló szókészletet, azzal már el lehetett elég jól boldogulni, mondjuk akadémikus vitákba nem bonyolódtunk vele.
  A piacokon lehet elõsütött, elõfõzött rákot, kagylót vagy friss kaviárt kapni nevetségesen olcsón, mindennap rosszullétig ettük magunkat.
  NAgyon sok a látnivaló, alig tudtuk kiválogatni a fontosabbakat, de a helyi közlekedés nagyon jól szervezett, egy nap alatt rá lehet jönni a rendszerre, az állomásokon mindent ki lehet deríteni, tömegközlekedéssel minden fontosabb látnivaló megközelíthetõ.
  A buszt bárhol leinted, bekiabálod a kívánt hely nevét ha bólintanak beszállsz és nyugodtan ücsörögsz, mert mindig figyelnek rád és szólnak mikor kell leszállnod.
  A csop-lvov vasút hálókocsiban, friss ágynemû, mosdó a kabinban, túlélõ csomag=2db törülközõ,szappan, sampon, 1komplett csomag papírzsebkendõ, frissítõkendõ, fogvájó, 2db papírkarika a vécéülõkére, 52 hrivnya, 1900 forintért! Ott lenne a helyük, de ezek be ne lépjenek az Eu-ba! Maradjon barátságos jól szervezett és olcsó az országuk.
  :))
  Jó utat!

  #122151 Hozzászólás

  Péter

  chiba

  Megjöttetek a Krímbõl? Kíváncsian várom a tapasztalatokat és a jótanácsokat, mert szeptember végén megyek 4 napra a Krímbe. Most foglaltam le a Wizzairnél 20€-ért a Lviv-Szimferopol-Lviv utat!

  #122150 Hozzászólás

  Péter

  LED-LWO

  Nincs közvetlen járat, amint az sejthetõ. A legjobb/legolcsóbb megoldás valszeg az Aerosvit Kijeven át.

  Szerintem ez a legjobb repjegyes weboldal:

  http://matrix.itasoftware.com/cvg/dispatch/login

  #122149 Hozzászólás

  Tomi

  Szentpétervár

  – Lvov repülõjáratot keresek. Valaki esetleg utazott már ilyen útvonalon, vagy esetleg tudja, hogy hol tudok utánanézni a menetrendenek és az áraknak? Feltéve, hogy egyáltalán létezik ilyen.

  Köszi!

  #122148 Hozzászólás

  chiba

  Köszi

  az infókat, azt hiszem ez a Kisújhelybõl induló vonat lesz a megoldás.Már csak a visszautat kell kitalálni, azt majd megoldom.

  Kicsit azért tartok ettõl a repjegy foglalástól, mert sajna csak a hó vége felé derül ki, hogy pontosan mikor tudunk elszabadulni a gályáról. Remélem akkor még nem kések el vele.

  A krími programot most Jalta köré szeretném csoportosítani, de szeretnénk megnézni Odesszát is, meg jó lenne eljutni valami eldugottabb, nyugodt helyre is.

  Van erre vonatkozóan valami tanácsotok?

  A tengeralattjáró támaszpontot evidenciába tettem!

  #122147 Hozzászólás

  nft

  9-es lesz tényleg,

  járatok itt: http://daily.lviv.ua/index_.php?page=transportation&subpage=8
  a fórumok a marsrutkákat ajánlják, a lehúzást elkerülendõ.
  Esetleg itt találsz térképet, http://www3.city-adm.lviv.ua/ amin a transzport-nál kérheted a troli megállókat. Amennyire tudom én is a taxit választanám, de elõtte megkérdezném, mennyiért visz el.

  #122146 Hozzászólás

  Csaba

  Snilow Airport

  Szia!

  Ha jól emlékszem a 9-es trolibusz kimegy egészen a reptérig, és ez pont a fõpályaudvartól indul.
  De szerintem felesleges megoldás, mivel a taxi 30 UAH, vagyis kb. 1.000,- HUF a belvárosból a repülõtérre, mivel Snilow gyakorlatilag a városban van (7km-re).

  #122145 Hozzászólás

  iurko

  Reptéri transzfer

  Valaki tudna nekem segíteni, hogy Lvovban hogyan lehet eljutni a vasútállomásról a reptérre?

  Ha csak taxival lehetséges, akkor az mennyibe kerül?

  Elõre is kösz.

  #122144 Hozzászólás

  Péter

  Wizzair

  Köszi a figyelmeztetést Csaba! Önmagában a 08:05-ös indulási idõpont nem lenne baj, hiszen a vonat reggel 5-re már ott van, akár egy órás késés is belefér(bár eddig egyetlen vonatom se késett Ukrajnában!)és csökken a várakozási idõ + korábban érkezik az ember Szimferopolba. A variálás viszont elgondolkodtató! Pár éve egy barátomnak **szta el a Wizzair hirtelen menetrendváltozatása az olasz hétvégéjét! Lehet hogy megvárom a júliust,amikor elindulnak a járatok és csak aztán foglalom be, csak nem tudom lesz-e még akkor 0 hrivnyás jegy.

  #122143 Hozzászólás

  nft

  A szlovák megoldás …

  …nagyon tetszik, kíváncsian várom, hogy lesz a wiz jegy beszerezve.

  #122142 Hozzászólás

  Csaba

  Wizz

  A reggeli szimferopoli gép 8.05-kor indul Lembergbõl. A menetrendben még 10.00 szerepel, de a foglalási rendszerben már teljesen más a tényleges menetrend. Egyébként nem csodálkoznék rajta, ha el sem indulna a járat, vagy megint teljesen új idõpontokban közlekedne, szóval vigyázni azzal a foglalással :)

  #122141 Hozzászólás

  Péter

  Poezda

  Parkolóhelyrõl továbbra sem tudok semmit mivel mindig vonattal utaztam Ukrajnába, de némi segítségetet adhatok a vonathoz, mert továbbra is azt látom a legjobb megoldásnak!

  A poezdával érdemes kicsit küzdeni, nem akarlak megbántani de valóban te vagy a “béna”! :)

  Azért adja Ungvárról a vonatot, mert onnan indul! Csap csak egy közbeesõ állomás, de ha baloldalt a vonatszámra klikkelsz láthatod a vonat összes megállóját érkezési, indulási idõpontjait.

  Csapról 22:35-kor indul egy vonat(Ungvár-Harkov), ami másnap reggel 5-re van Lvivben. Nem mondom kicsit korai érkezés, de legalább tutira eléred a reggeli gépet! Vagyis elindultok Sátoraljaújhelyrõl délután 15:40-kor(*) és másnap délben már a Krímben vagytok! Nem kell sorban állni a határon, idegeskedni, hogy lemeszelnek a rendõrök, hogy ellopják a kocsit a parkolóból, fárasztó vezetés helyett meg egy kéynelmes kupéban lehet rápihenni a Krímre!:)

  * 15:41 Slovenské Nové Mesto
  16:18 Cierna nad Tisou
  16:34 Cierna nad Tisou
  18:20 Chop (kijevi idõ!)
  22:35 Chop
  04:37 Lvov
  Bonyolultnak látszik pedig csak 2 átszállás!

  De ha már olyan közel laksz én a helyedben átugranék Csapra 1-2 héttel az utazás elõtt megvenni a jegyeket. Õszintén szólva én 7:1 arányban mindig kaptam azonnal jegyet Csapon Lembergbe, de akkor(2004-2006)még járt egy Aknaszlatina-Lviv személyvonat is, amit most nem látok a menetrendben, viszont gondolom az utasok nem lettek kevesebben! Hát igen, Ukrajnában is büdösül fejlõdik a vasúti közlekedés, akárcsak kishazánkban… Eddig(legalábbis 2006-ig) az összes Budapest-Záhony IC-nek volt közvetlen kocsija Csapra, vagyis Budapestrõl kényelmesen átszállás nélkül el lehetett jutni Kárpátaljára. Most mi van helyette? Az IC-k csak Záhonyig járnak, ott kászálódj le a vonatról, várjál fél órát és átmehetsz egy ócska személyvonattal. Azt értem én, hogy a MÁV nem azért van, hogy az utasok kedvében járjon, de vajon a MÁV-nak mi a jó ebben? Spórolni nem spórolnak vele, mert szerencsére így is van csatlakozás, de mért nem volt egyszerûbb, hogy a beérkezõ IC elsõ kocsiját átviszi a mozdony??? “Európai vasutat építünk” :))))

  Én különben kora õsszel tervezem az utat, de ha te addig megjárod szívesen venném majd ha megírnád a tapasztalataidat!

  Nem tudom hallottál-e róla, de a balaklavai tengeralattjáró-támaszpontot ne hagyjátok ki!

  Jó utat!

  Péter

  #122140 Hozzászólás

  chiba

  köszönöm

  a tanácsokat, félig-meddig egy srófra jár az agyunk.
  Én is a vonatúttal kezdtem, de már az is nehézséget okoz, hogy a menetrendet megnézzem.
  Biztos én vagyok a béna, de ezt a poezdát szerintem nem lehet normálisan kezelni.
  Ha bepötyögöm, hogy Chop-Simferopol, állandóan Ujgorodról adja a vonatokat, pontosabban egyet. A trip time-ra meg azt írja, hogy 1 11.15. (persze a Chop-Ujgorodra sem ad semmi kezelhetõt, igazából nem is értem mit akar pl Lvov-Kiev járattal ezen a vonalon…)
  Vagyis másfél nap? Az azért sok! A Csop-Odessza is 18 óra.
  Nekünk sajna csak alig több, mint 1 hetünk lesz, és annak így a felét utazással kellene tölteni.
  A Lvovba vonattal, fapadossal tovább verzióval meg az a gond, hogy mondjuk elindulsz Pestrõl péntek délután, odaérsz asszem 9-re, és 10-kor indul a gép. Vagy továbbmész délután repcsivel, és odaérsz este 9-re Szimferopolba.
  Mondjuk továbbmész pl Jaltába másnap reggel, és ugyanúgy majd 2 nap az út.
  Ezért gondoltam a legszerencsésebbnek autóval Lvovba (és mi Sátoraljaújhelyrõl tudnánk indulni, ahonnan 300valahány km csak!), a kocsit otthagyni, és a reggeli géppel tovább.
  … úgyhogy még mindíg várnám a további infókat a kinti parkolás lehetõségeirõl (meg árairól), bár persze nem szivesen hagyom ott a kocsit…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
Hozzászólás: Lvov örzött parkoló, kocsival Lvovba, fapadossal tovább
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.