Machu Picchu – ócsón?

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Machu Picchu – ócsón?

 • Indította
  Témakör
 • #23893 Hozzászólás

  jenõ

  Csaptunk egy kis levelezést néhány irodával, gyakorlatilag október 24-tõl vannak csak szabad helyek a négy napos Inka Trail-re, ez pedig nekünk késõ. Pedig már épp rászántuk volna magunkat (és a pénzt).
  Amúgy is vannak ellenérzéseink azzal, hogy elõre fizessünk deposit-ot, jobb szeretnénk a helyszínen alkudni túrákra. Ami most kérdés, hogy jussunk el a legolcsóbban a Machu Picchura? Olvasva mások beszámolóit, néhány verzió már összeállt, ha van valakinek tapasztalata, esetleg a friss árakról, ezer köszönet:

  1. Qpac és Roland írta, hogy Cuzco felé menet a buszon sikerült megegyezniük egy helyi vezetõvel. Gondolom Chaullayig mentek busszal, onnan biciklivel Santa Teresa-ig, majd átmentek a hegyen gyalog, ahol valami kis faluban (a térképen se látom) felszálltak a helyi vonatra Aguas Calientes-be. Ahogy elnézem a térképen, a vasútvonat tényleg tovább megy Aguasnál.
  Ez a megoldás a legszimpatikusabb (a biciklizést a feleségem miatt kihagynánk, jutna egy kis erdõ, egy kis inka trail, egy kis gyaloglás igazán nem zsúfolt útvonalon…).
  Kérdés, Cuzco-ban találunk-e megbizhatónak tûnõ vezetõt erre az útvonalra?

  2. Sokan javasolják, hogy Ollantaytambo-ig menjünk busszal, és csak onnan Aquasba vonattal. Ez olcsóbb a 4-es megoldásnál, az biztos!
  Olyat is olvastam, hogy voltak, akik taxit fogtak négyen Cuzco-ból, végignézték az útbaesõ romokat, megjárták Ollantaytambo-ból a MP-t, majd a megbeszélt idõpontban (két nap múlva) várta õket a taxi, amivel visszamentek Cuzco-ba. Állítólag így sem volt drágább (négy embernek), mint a helyi közlekedéssel?

  3. Helyi vonattal Cuzco-ból, tán ez lehet a legolcsóbb. Kérdés, hogyan mondják kecsuául: Allichu, engedjen fel állomásfõnök úr! Ha sikerült valakinek, hogyan, és mennyiért?

  4. Legrosszabb verzió: turistavonattal Cuzco-ból. Ezt inkább nem is taglalom.

  Ha jók az infóim, a MP-belépõ már 60 dollárt kóstál.

  Szóval, ki hogy járt?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #281631 Hozzászólás

  qwer

  nos

  Elõször is elnézést a sok feélreérthetõségért, de nagyon “sietve” írtam a hozzászólásomat!
  A diák: csak az érvényes nemzetközi diákot fogadják el, illetve azt biztosan nézik, hogy lejárt-e vagy sem. Nekem egy ismerõsom ismerõsének az ismerõsének…. keresztül lett nemzetközi diákom, pedig nekem már jó pár éve nincs.
  1. útvonal: Aquas Calientesbõl mi közvonattal – potom pénzért – mentünk egy erõmûig, aminek csak a csöveit láttuk. Amúgy a Machu Pichutól is lehet látni azokat a csöveket az Urubamba völgyébe. Szóval ez km-be kifejezve kb. 10, vagy e közeli (pontosan nem emlékszem). Szóval a térkép nem csal. Itt felszálltunk egy kisteherautóra, ami buszként üzemelt és vagy 15 percig zötyögtünk. Amikor leszálltunk egy kötélhidon át kellett húznunk magunkat – nem hittünk elsõre a szemünknek, “ilyen csak a Petz katalógusban van!” mondta az egyik barátom. Majd innen 30 perc séta Santa Teresaig. A vonattal kapcsolatban nem tudok semmi érdemit mondani, mert mi is olvastuk, hogy azt csak a peruiak használhatják… de mi felszálltunk rá és a vonaton vettünk jegyet. Illetve elõtte megkérdeztük a kallert ez az az a vonat, ami arra megy… Szóval ez egy kb. egy napos túra, de nagyon izgalmas kalandos.
  2. útvonal: igen azt az inka ösvény bejáratáig értettem. A “82. km köig”, ahonan indul a négynapos túra. De azért ott Cuscoba érdemes még utánaérdeklõdni, legfeljebb várni kell egy-két napot. Addig meg Cusco környékén nagyomn sok érdekes dolog van, meg ott van maga az Ollaytantamboi erõd is.
  Halló

  #281630 Hozzászólás

  jenõ

  Hogyan?

  Elvisszük a lejárt diákjainkat, nemzetközit nem tudunk már kiváltani.
  Qwer!
  Ha jól láttam a térképen, Santa Teresa egy hegynyire van Aguastól, és oda nem ment el a térkép szerint a vasút, csak pár km Aguas után. Nem úgy értetted, hogy a Mp-tól vissza Ollantytambo-ig busszal, majd vonattal?
  A másik, amit nem értek, hogy Ollan…- Inka Trail, kisbusz. Úgy érted, hogy az Inka Trail kezdetéig nemcsak vonattal lehet eljjutni? (Végül is mindegy, mert a négynaposra már úgysincs hely…)
  Bocs az értetlenkedésért, de én még nem jártam arra. :)

  #281629 Hozzászólás

  qwer

  vezetõ + MP belépõ

  Mi lealkudtuk 60 dollárra, mely igaziból 55 lett volna csak aztán a végén mondták, hogy õk is dologztak ezzel…
  Szerintem – is – érdemes Cuscoba érdeklõdni, illetve ott “befizetni” a túrára. A diákigazolványt ismerik, és el is fogadják. Nekünk egyáltalán nem nézegették, pedig…
  Útvonal: Cusco – Ollantaytambo: taxival, vagy kisbusszal, ezek olcsók, taxival alkudni kell. Ollantaytambo – Inka Trail: kisbusz, olcsó. Onnan gyalog. Majd MP, és Aquas Calientesbõl – Santa Teresaba: vonattal, “busszal”, ami igazából egy teherautó volt, és egy kis gyaloglás. Innen vissza Cuscoba busszal. Ha megint ezen az útvonalon kellene menni, csak így mennék.

  #281628 Hozzászólás

  Ipse

  Ha jók az infóim, a MP-belépõ már 60 dollárt kóstál

  Diakigazolvannyal jelentos kedvezmenyt adnak, barmilyen gyakorlatilag mutogathato nekik!
  Pontos beugrora nem emlekszem, de ha rakeresel itt a forumon a MP ma temara, azt hiszem benne van.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Machu Picchu – ócsón?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.