Magas-Tátra

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Magas-Tátra

 • Ennek a témakörnek tartalma 7 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  bence 19 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #8475 Hozzászólás

  Grósz Attila

  A Magas-Tátrában szeretnénk eltölteni tavasszal pár napot, ezért szállást keresnék arrafelé.
  Ha valakinek vannak tapasztalatai a Tátrában található olcsó és viszonylag jó szálláslehetõségekrõl, akkor kérem ossza meg velünk.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #118257 Hozzászólás

  bence

  tátra

  …és még egy tanács (az elõttem szólókon túl): bár a Rysyre mindkét oldalról visz fel út (lengyel-szlovák), és ennélfogva elvileg felmászhatsz a szlovák és le a lengyel oldalon, de ezt a lengyelek nem nézik valami jó szemmel, minket legalábbis végigzavartak egyszer géppisztollyal a hátunkban millió kiránduló közt a Morskoe Oko-nál, és rabszállítóval vittek a laktanyába kihallgatni, ahonnan csak este ersztettek el, áttoloncolva Szlovákiába, megbüntetve az összes pénzre amennyit bevallottunk nekik (elõre várva ezt pro kopf 200 koronát mondtunk, mint legalacsonyabb, kis jóindulattal még hihetõ összeget), és valami ismeretlen rendeltetésû, de nagyméretû, szöveges és ronda pecsétet ütve az útlevelünkbe.(azóta új van, azzal beengednek Lengyelo.-ba)

  #118256 Hozzászólás

  Szpidi

  Tátra lap

  Még egy adalék: A Tátra szállások honlapja:

  http://internet.sk/ck_tatry/engl.html

  Szpidi

  #118255 Hozzászólás

  Bordás Barna

  Szállás Nova Lesnán

  Ha a Tátrába megyek, rendszeresen Nova Lesnán szállok megaz Obzut néninél. Paraméterek: Nova Lesna Poprád és Ótátrafüred között van, a tátrától kb. 3 km-re, autóval 5 perpcre, a tátrai körvillamos megállójától 5 perc sétatávolságra, többszintes, tiszta ház, konyha és jégszekrény használat, diszkrét háziasszony. Ár: 200 Korona/éjszaka. A pontos cím: Obzutova Ema, Budovatelska 148, 05986 Nova Lesna, Hohe Tatra, Slovakia. Tel: 0969/2758. Hivatkozzatok rám.
  Üdv. BB

  #118254 Hozzászólás

  Füsi Balázs

  Magánházak

  A Tátra alatti falvakban könnyû találni elég olcsó szállást, úgy hogy egyszerûen bescöngetsz valahová, és megkérdezed (legjobb németül) hogy nem ad e ki valaki szobát. Így kb 150-200 koronáért kaphattok szállást. Ha érdekel konkrét cím, a barátaim egy hónapja volak kint, megkérdezem, pontosan kinél és hol voltak.

  #118253 Hozzászólás

  jakó

  zöld tó – zeleneé pleso

  Szigp: a Zöld Tó környéke tényleg nagyon szép, én körbejártam a Tátrát, az egyik évben nyugatról keletre, a másikban fordítva, felejthetetlen élmény !!!!! Mindenkinek tudom ajánlani….garantáltan felejthetetlen élmény: egyébként ajánlatos július 2. ill 3. hetében arrafele mászkálni, mert az a legszárazabb, de ez csak annyit jelent: csupán 2x ázol bõrig, az utolsó alkalomkor kifogtuk: 6 napból 5 nap esett-szemergett valami…..talán le kéne a meteorológusokat váltani !

  A szálláshoz visszatérve Grósz Attila lehet nem azon szállások után érdeklõdött, amik 1500m fölött vannak :-) ! Egyébként magában a hegyben van pár nomád “chata”, kaja, hely mindig van, aztán a Gerlachfalvi csúcs lábánál van egy Hotel: Sliezsky Dom, a pápa 3 éve ott volt, (valaha hegymászó volt, bizonyára hiányzott neki a Tátra levegõje), a szállás ott olyan 300Sk lehet, aztán a poprádi tó mellett van egy szállás (nem tudom a nevét), de nagyon jó helyen, 3-400 méterre van az a (jelképes)temetõ, ahol a Tátra halottai pihennek, s a szállástól 5 méterre indul az út a RYSY-re, az egy 2496 m magas hegyecske, megmászható, rengeteg turista vág neki, s általában a hegy tetején ott ül több tíz ember (fele lengyel, mert az az államhatár is), aztán a csúcstól 20 percre lehet kapni szinte mindent, forró tea (rummal) van nyakig, sõt szállás is !!! (az elsõ évben július 10-e környékén voltam arra, mit mondjak a szlovák nõi sí-akrobata válogatott tagjai edzettek ott…..

  Menjetek, fedezzétek fel Tátrát, … nem akarok most túláradni, de FELEJTHETETLEN !!!
  No még egy: a Lomnyici csúcs mögött van a Théryho chata, amit Théry Ödön, a század elején építtetett, petróleumlámpa, és 3 emeletes ágyak, szúrós pokrót, reggel meg fürdés a patakban (2-3C), utána, ha átmész észak-nyugat fele a hágón, akkor mintha újraszülettél volna!

  Szállás mindig van valamilyen, az élmény meg egyenesen megfizethetetlen !!!!!

  Jakó

  #118252 Hozzászólás

  Szigp

  Tátrai szállások

  Ha a Tátrába megyek mindig valamelyik túristaházban szállok meg. Az árak kb. 100-200 korona körül vannak.A házakat egyszerûen a túristatérképen keresd meg.A kisebb házakban nincs mindig meleg víz, de sört mindenütt kapsz. Az egyik legolcsóbb lehetõség a Zöld-tavi házban a matracláger, ez amikor legutóbb voltam 80 korona volt.

  #118251 Hozzászólás

  Hegedüs György

  Tátrai szállások

  Hát elég sok lehetõség adódik, de attó függ, mi az olcsó. A legolcsóbb 150 korona amit tudok, de ez nem feltétlenül jelent jót is. Ótátrafüreden majdnem a központban van egy Stav Bar nevû munkásszálló, ami esetenként 100 korona körül is lehet, de érthetõ okokból nem mindig lehet helyet kapni.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Magas-Tátra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.