Magyar diplomak elismertsege kulfoldon

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Magyar diplomak elismertsege kulfoldon

 • Indította
  Témakör
 • #4190 Hozzászólás

  medve

  Kerdesem a kovetkezo: milyen egy Magyarorszagon piackepesnek mondott diploma elismertsege kulfoldon?
  Hallottam,hogy pl. egy kozgazos diplomat egyes helyeken csak egy bachelor vegzettsegkent ismernek el.
  Mik a valos tapasztalatok?
  Koszi

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #90449 Hozzászólás

  tanulo

  ez igy van.

  En is sokfele tapasztaltam, hogy a foiskola az batchelor degree, annak ellenere hogy szotari megfeleloje COLLEGE. Nyugaton viszont a COLLEGE szinvonala inkabb a magyar kozepiskolahoz van kozel, es melyen a foiskolai szint alatt van. Egy college-nak forditott foiskolai diplomaval az oneletrajzodban mar le is szivattad magadat!

  #90448 Hozzászólás

  hivatalosan

  ha

  (forditas szintjen) nezzuk akkor bachelor. Sajnos sokszor a magyar forditoirodak a foiskolai diplomat college diplom-nak forditjak, ami vegkepp egy nagy baromsag. Ilyet csak olyan fordit akinek fogalma nincs a dolgokrol. BARMILYEN (!!!!) magyar felsofoku vegzettseg (akar fosuli akar egyetem) az bachelor vegzettseg (kozhiedelem szerint csak az egyetemi a bachelor…) Azon lehet vitatkozni, hogy a magyar egyetem megfelel-e a kinti masternek, ez ugyanis nem mindig van igy. (pl. vannak master kurzusok aminek az elkezdesehez megkovetelnek ha jol tudom 2 ev gyakorlatot is a bachelor vegzettseg mellett.)

  Egy tipitkus pelda: egy volt gorog kollegam Londonban tanult penzugyi matematikat. 3 ev alatt megvolt a bachelor of science vegzettsege majd 2 ev utan a master… Ez siman 5 ev magyar egyetem… (mindez heti 15 oraban… tiszta nyaralas…) szoval en a CV-ben mastert irok be, de akinek csak fosulija van az siman beirhat bachelort, a college diplomot meg kapasbol el kell felejteni… az interjun meg el kell mondani, hogy a magyar felsooktatas mas rendszeru de az angol megfeleloje ez es ez. (Tolem fuggetlenul pont ugyanezt mondta egy ismerosom aki a kozepiskolat, egyetemet es a Phd-t is UK-ban csinalta.) Szoval ha a forditoiroda maskepp gondolja akkor nem kell nekik fizetni mert baromsagot forditanak: tanacsolni kelle nekik, hogy tanulmanyozzak kulfoldi (UK) egyetemek honlapjait, hogy mennyi idobe telik egy bachelor, master vegzettseg.)

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Magyar diplomak elismertsege kulfoldon
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.