magyar honorariumok fotokert es utazos cikkekert

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág magyar honorariumok fotokert es utazos cikkekert

 • Indította
  Témakör
 • #3999 Hozzászólás

  fotos dude

  Sziasztok,

  Tudja valaki, hogy mennyit fizetnek Magyarorszagon/kulfoldon utazos temaju cikkekert es fotokert a lapok?
  Foldgomb, Explorer, GEO, Utazo, Vilagjaro, Natinal Geographic, stb. ujsagok.

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #88528 Hozzászólás

  Romesz

  honorarium

  Baratom fotozott es cikket irt magyar kiadoknak es az egyetlen elismeres amit kapott az volt, hogy mikor megjelent a tema, akkor oda irtak a nevet is. Nagyon kihasznaljak azokat akik segitseg nelkul akarnak bekerulni.

  #88527 Hozzászólás

  Géza

  Videó

  De jól megírt, jól fényképezett, rendszeresen frissülõ, érdekes blognak szerintem biztosan lehet kiemelt helye egy vezetõ kiadónál, olyan mint a kk.blog.hu volt, vagy most is megy az origón egy bonobós sorozat.

  A lonelyplanet.tv-n nincs minõségi korlát, ekkora méretben a telefon is jó, de egy kommersz HD kamera már biztosan máshol is elég. Csak a használatát kell megtanulni, ha nem mozgatod felvétel közben a kamerát már az is kiemelkedõen jó.

  #88526 Hozzászólás

  Ahmet

  Geza

  Blog lesz. Csak tudod, nyomtatott sajto az megis mas. : )
  Video meg egy nehez mufaj. Meg lehet probalni egy amator cuccal, de kb. olyan, mint kompakt geppel fotozni a Net Geo-nak. Legalabbis szerintem.

  #88525 Hozzászólás

  Géza

  Videó

  Vagy a lonelyplanet.tv hirdeti, hogy kisfilmet vásárol, kérdéses, hogy mekkora az esély.

  #88524 Hozzászólás

  Géza

  Blog

  Esetleg a modern publikációs formák mûködhetnek, lehetne blogot írni (önállóan reklámfelülettel vagy méginkább index/origo kiemelt mellékleteként), praktikus utikönyvet PDF formában vagy PDA/telefon programként árulva, fotóalbumot egyénileg kis példányban nyomtatva, stb.

  #88523 Hozzászólás

  Ahmet

  Szoval

  Szoval azt mondjatok, hogy cikket irni leginkabb hobbibol lehet, de akkor is inkabb csak a bosszusag van vele. Mert megmondom oszinten, hajlando lennek hobbibol irogatni, de ha meg igy is azt kell ereznem, hogy legyek halas, akkor megnyalhatjak.

  #88522 Hozzászólás

  pakisrac

  Honorarium

  Nekem az a tapasztalatom, hogy a legtobb magyar ujsag csak inygen vagy fillerekert hajlando (nagy kegyesen) barmit is megjelentetni, amiben nincs reklam…

  #88521 Hozzászólás

  Ahmet

  Hát igen

  Ha már megyünk, és esetleg érdekelne bármilyen magazint az amit leírunk, akkor írnánk. Leginkább az a kérdés, hogy kit keressen meg az ember, meg egyáltalán, hogyan megy az ilyesmi. Mert ebben semmi tapasztalatom.

  #88520 Hozzászólás

  iro es olvaso

  felhozom

  Mert valaki kerdezte tolem e-mailben.

  #88519 Hozzászólás

  pénzügyes

  egy kis kivonat

  A hazai kiadványok elég gyéren fizetnek (kivéve NatGeo, GEO), ismerõsök beszámolói alapján kb. így:

  (nettó árak)

  National Geographic Magyarország: képenként min. 20.000 HUF, szövegért min. 10.000 HUF (általában saját ismerõsökkel vagy a Sanoma érdekkörébe tartozó emberekkel dolgoznak, ezektõl bármit, egyébként csak napi hírértékû dolgokat vesznek. minimum 10.000 elõfizetõjük van)

  Földgömb: régebben nem fizetett semmit, mostanában adnak valamit (régen a pénzhiányra hivatkoztak, de mára a példányszámuk eléri a többi lapét. bármilyen érdekes földrajzi, utazós, állatos dolgot leközölnek. elõfizetõk száma nem ismert, pár ezer lehet)

  Világjáró Magazin: cikk+fotók kb. 40.000-50.000 HUF (aktuális utazási témákat és különleges uticélokat leközölnek. min. pár ezer elõfizetõjük van)

  The Explorer: egyéni elbírálás alapján vagy fizet, vagy nem (szerzõik zöme a megjelenésért vagy reklámért cserébe adja szerzeményét. a kiadó fõ profilja a hajózás, az Explorer csak hobbi. pár ezer elõfizetõjük van)

  GEO: nincs adat, valószínûleg képenként min. 10.000 – 20.000 HUF (kb. 10.000 elõfizetõjük van)

  Chili Magazin: cikkenként 20.000-30.000 HUF (elõfizetõk számáról nincs adat)

  könyvkiadók

  szövegért: 100.000-200.000 HUF, ha ügyes vagy, akkor a további kiadásokból is kapsz jutalékot

  fotókért: 2.000-10.000 HUF/db

  Mindíg gyanús, ha a könyvkiadó hirdeti, hogy kéziratokat vásárolna. Ezek általában egy fillért sem fizetnek, csak kiszúrják a szemed pár könyvvel.

  Külföldi kiadványok közül csak a Lonely Planet-rõl sikerült infót szerezni, teljes könyv anyagáért pár ezer dollárt adnak, általában alulfizetett, saját szerzõkkel dolgoznak.

  #88518 Hozzászólás

  tothkornel

  ugynokok?

  Magyarorszagon van olyan ugynok, aki benyomja utazos cikkeidet, fotoidat pl. a GEO-hoz?

  #88517 Hozzászólás

  utas

  dude

  ha fotozni szeretnel valmelyik ujsagnak vagy magazinnak akkor kuld be neki a temakat amiket fotozol es ha tetszik amit csinalsz es szerencsed van akkor nem dobjak ki a szemetbe. Sokkal jobban jarsz ha eloszor keresel valami ugynokot magadnak aki talan betud nyomni valahova ha valoban jo vagy.

  #88516 Hozzászólás

  kivancsiskodo

  talan

  az adott magazint, ujsagot kelle megkerdezned, nem gondolod?

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: magyar honorariumok fotokert es utazos cikkekert
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.