Magyar jovedelem USA-ban dolgozoknak – adozas

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi szellemi munka Magyar jovedelem USA-ban dolgozoknak – adozas

 • Indította
  Témakör
 • #5716 Hozzászólás

  jamsez
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  H1 vizumon amerikaban hivatalosan dolgozo es adozo magyar allampolgar vagyok. Magyarorszagon nem dolgozok es nem is adozok, nincs jovedelmem ott.

  Egy magyarorszagi ceg ki akar fizetni nekem 800.000 Ft-ot egyszeri alkalommkent.

  Szerintuk, mivel magyar allampolgar vagyok, nekik mindenfele jarulekot (kb. 40%-ot) be kell fizetniuk ebbol a penzbol TB-re, adora, stb. Szerintuk, mivel magyar allampolgar vagyok, tok mindegy, hogy az USA-ban elek (5 eve), dolgozok, es adozok, e penzt nem utalhatjak at nekem egeszeben (azaz nem adozhatok az USA-ban utana, szerintuk).

  Kerdesem:

  Hogyan tudjak atutalni nekem az egesz osszeget, ami utan en csak az USA-ban (az egyeb beveteleimhez hozzaadva) adoznek, es ok is legalisan jarnak el?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #104371 Hozzászólás

  szamla

  Ha tudsz szamlat adni, akkor irrelevans a, hogy hol vagy residens. Ok, mint ceg, a szamlat (foleg, ha szolgaltatasrol van szo) teljes mertekben le tudjak irni koltegkent. Ez neked bevetel lesz az amerikai cegedben, ami utan adozol, ahogy a helyi torvenyek eloirjak.
  Ez a szamukra akkor is ugyanugy tortenne, ha a Kis Pista BT-tol kapnanak szamlat Tarcsarol.

  Az, amit ok javasolnak akkor allna csak fent, ha szamla hianyaban mint az o ceguk alkalmazottjakent fizetnenek ki, ami utan mindenfele jarulekot es adot vonnanak le, de nem ertem, ez miert lenne nekik kedvezobb…

  #104370 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  ” En biztam meg egy magyar ceget, hogy bonyolitsanak le nekem egy uzletet. Ennek a bevetelerol (haszon) van szo.”

  Tehát te semilyen munkát nem végeztél csak mint közvetitõ. Elõsször is az adózást Mo.-n az amcsiktol szopták. Itt jobban ismerik ezt a munkát, adózást, és a szerzõdést. Itt sokan ebböl élnek. Ezt rábizom a szakértõkre.

  #104369 Hozzászólás

  jamsez
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szamla es hely

  >Gondolom arrol van szo, hogy tudsz e nekik szamlat
  >nyujtani a munkadrol.

  Tudok, de a ceg szerint, mivel magyar allampolgar vagyok, ez ugyanaz mint ha Kis Pista Tarcsarol ad nekik szamlat – igaz ez (annak fenyeben, hogy az USA-ban elek, dolgozok es adozok)?

  >hogy a munkat az USA-ban teljesitetted.

  Sehol. En biztam meg egy magyar ceget, hogy bonyolitsanak le nekem egy uzletet. Ennek a bevetelerol (haszon) van szo.

  #104368 Hozzászólás

  Szamla?

  Haho,

  Gondolom arrol van szo, hogy tudsz e nekik szamlat nyujtani a munkadrol. Valahogy ezt kellene megoldanod, illetve az is lenyeges, hogy a munkat az USA-ban teljesitetted.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Magyar jovedelem USA-ban dolgozoknak – adozas
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.