Magyar Paprika USA-ban? Veszelyes?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Magyar Paprika USA-ban? Veszelyes?

 • Indította
  Témakör
 • #18974 Hozzászólás

  Csabi8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nem tudjatok mi a helyzet a rakkelto magyar paprikaval? Amim nekem volt az kidobtam, az egyiken nem volt best before datum, a masik 2004 szoval gyanus mert ugye 2005 apr 15-ig mindenbe kerulhetett a latin amerikai veszelyes anyagbol.
  a state dept-en se talaltam semmit…
  ha tudtok valamit irjatok,
  koszi

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #190806 Hozzászólás

  mano3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Jó paprikát akarsz

  akkor piacon vegyél az ÕSTERMELÕTÕL (öreg néni). Sükösdön ilyen volt néhai “Bándó szüle” . Ettõl a Német Jóskától épeszû ember már akkor se vett paprikát amikor zug paprikázó volt.(most az övé a szóbanforgó KFT), mert alig egy-másfél hónap után kifakult.(errõl tudjátok meg egyébként legegyszerûbben hogy jó-e) Aki ért hozzá annak fontos a szín, íz és aroma. Boltba eleve nem lehet olyan paprikát venni ami felér az igazi MAGYAR HÁZI PAPRIKÁVAL. Hogy miért?
  Hát szerintetek a tömeg termelés felveheti valaha is a versenyt a gondos kézi munkával,növény termesztésben és feldolgozásban.

  HÁZI PAPRIKA = Kézi szedés,MÁSNAP fûzés vagy max hálózás,szabad levegõn szikkasztás,magas hõfokon szárítás ,CSUTKÁZÁS,örlés (darálás)min 3x .

  NAGYÜZEMI “szinezõ” = Gépi szedés(ritkán kézit keverve bele), prizmába rakva tárolás nyersen napokig (néha hetikig tolólappal ide-oda tolják törik ,rothad folyik a leve,hatalmas géppel gyors szárítás majd õrlés. A CSUTKÁZÁS teljesen kimarad (ezzel a szín és minõség is romlik).(Ja igen és közbe egér is döglik bele.)

  Már vagy fél éve megjelent a netten , hogy amiba betiltották a “MAGYAR” paprikát.A bökkenõ csak az, hogy a cég amely amiba készíti és csomagolja a pirost az soha nem látott magyar paprikát, hülye is lett volna hisz sokkal közelebbrõl is szállíthatott.Az viszont az eszüket dícséri, hogy miután kiderült a baj, gyorsan eladták a készletet pár hülye és mohó magyar kereskedõnek.

  #190805 Hozzászólás

  csux
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Természetesen ebben is a komcsik ülnek nyakig ? / Dim /

  Szerinted ki vigyáz az egészségedre ? Az aki betiltja és ellenõrzi vagy az aki ” hónapok óta tudott róla de halgatot. Ez a rizsa a jobboldalon elhangzott! Szerinted halgatak volna ha nincs közük hozzá ? Lehet, hogy köztük is van “büdös kommenista akinek semmi nem drága ” ? Szép új világ…….Már a jobboldalban sem bízhatunk !

  #190804 Hozzászólás

  Dimitríj
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Azért nem kell bekakálni!

  Ha egy kg-ot megeszel egy hét leforgása alatt akkor okozhat esetleg tüneteket.

  Ilyen mennyiséget nem gondolom,hogy valaki is elfogyasztana)))

  #190803 Hozzászólás

  g_star1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  “Merges” a paprika!

  En is merges vagyok, de inkabb dühös! Itt elek Hamburgban es egyszer csak hallom a “jo” hirt! Eleg kellemetlen reklam a magyar hon szamara. smile Eppen ma olvastam a “Hamburger Abendblatt”-ban, hogy a magyar paprika nem utazhat Nemetorszagba. Meg hogy majbajat es esetleg rakot okozhat. Igaz ez? Miket irkalnak erröl otthon! Üdv. Gabor

  #190802 Hozzászólás

  Csipp
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nem mindegyik mégerzö

  Ajánlom figyelmetekbe a

  http://www.antsz.hu honlapot

  Ezen rajta van a hivatalosan már bevizsgált paprikák listája, és magáról a mérgezésröl is írnak..

  #190801 Hozzászólás

  Dimitríj
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Természetesen ebben is a komcsik ülnek nyakig

  A szocialista-kommunista Gyurcsány kormányhoz közel álló Aragó Holding a ludas a paprika behozatalban.

  A büdös kommenistáknak semmi nem drága.

  #190800 Hozzászólás

  Dimitríj
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  már rég óta tudott volt kormányzati körökben is

  Már vagy 3-4 hónapja is tudtak a Dél-amerikából behozott 40-50 kamionnyi cuccról.Az ottani paprikában található meg csak ez a gomba.A kamposorrú buzi kereskedõknek semmi nem drága ha a nyereségrõl van szó.Behozták 300 ft ért kilóját,mert itthon 2000 ft kilója.

  Az,hogy lemérgezik a fél világot vele,már nem érdekli õket.
  Ezt tudja ez a náció!

  #190799 Hozzászólás

  Csabi8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Import Paprika

  Csak hogy visszatereljem a temat, en import paprikarol beszeltem az USA-ban, nem masrol…
  Mert allitolag a veszelyes anyaggal toltott (igy olcsobb) dolgokat csak Magyarorszagon “soztak el”, tehat talan ami ide jott az magyar volt.

  Azert nem artana a state dept-nel egy ilyen felszolitas jo par nappal ilyen katasztrofa utan…

  Csaba

  #190798 Hozzászólás

  Dimitríj
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Biztos nem…

  Majd amikor a tollak nõnek ki a hátadból,akkor veszek én amerikai mûpaprikát.Kell a túrónak.Gondolod,hogy az összes szar mûanyag kaját meg lehet etetni mindenkivel?

  Hiába tudja elõállítani az Usa élelmiszeripara,az összes idáig nem létezõ terméket,attól még a normális ízlésû,nem hamburgeren,meg füst-aromán felnõtt emberek nem eszik meg.

  Azért hozatják a kinti magyarok is itthonról a cuccokat,mert annyira király ízû minden szerinted?

  Eyg idõ után megfordul majd a globális trend és az emberek szépen visszafordulnak a természetes dolgokhoz,pont úgy mint sok élelmiszer tekintetében.Le fog áldozni az undorító margarin-biznisznek is(ehetetlen)meg a többi mûszarnak is.

  Egyre többen veszik észre,hogy rohadtul átverik õket.

  Te már átalakultál,gondolod mindenkinek be kell venni azt a maszlagot amit a te országod kínál?

  #190797 Hozzászólás

  hmm…

  Izt és aromát lehet elõállitani de életszinvonalt azt nem. Iz és aroma az egy külön iparág. Amerikában olyasmiket állitanak már elõ amik még soha nem léteztek. Dim nemsokára veszi Mo-n a boltban mert amcsi és nyalja majd a száját.

  #190796 Hozzászólás

  Dimitríj
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Még szerencse,hogy ezeket nem nagyon eszik

  Hála istennek a magyarok zöme,otthon házi paprikát használ,mert valljuk be a bolti így is úgy is ehetetlen.

  Sajnos a kereskedõket nem nagyon foglalkoztatja,hogy lemérgeznek-e minket vagy sem,amikor a szar dél-amerikai paprikát behozzák az országba.Az itthoni termésbõl sosem voltak ilyen gondok.

  Javaslatom,ha elül a botrány akkor se vegyetek boltit,mert ha avval csinálsz meg egy pörköltet,megnézheted milyen színe lesz,és milyen fos íze

  #190795 Hozzászólás

  aflatoxin

  Nem ürül ki a szervezetbõl az aflatoxin nevû, mikroszkópikus gomba által termelt méreg, amely a megengedettnél nyolcvanszor nagyobb mennyiségben fordult elõ egy paprikafajtában. A méreganyag biológiai fegyvernek is ideális, Irak 1990-ben vegyi fegyvert is készített belõle.

  Csütörtök reggeltõl tilos minden típusú fûszerpaprika forgalmazása, jelentették be a szerda délutáni kormányülést követõ sajtótájékoztatón. A kormány azért döntött a rendkívüli intézkedés mellett, mert több gyártó – köztük a piac meghatározó szereplõinek – termékében aflatoxint találtak, a megengedettnél nyolcvanszor nagyobb mennyiségben.

  Eddig három cég, a Kalocsai Fûszerpaprika Rt., a Szegedi Fûszerpaprika Rt., valamint a Sükösdi Házi Pirospaprika Kft. termékeiben mutatták ki a káros anyagot.
  A mérgezõ anyagnak akkor lehetnek káros hatásai, ha legalább fél kiló szennyezett paprikát fogyaszt valaki egy hét alatt. A miniszter hozzátette, hogy korábban is folyamatosan vizsgálták a paprikakészítményeket, de eddig nem mutattak ki hasonló anyagokat.

  A penészgomba által termelt méregre a hatvanas években figyeltek fel egy nagy-britanniai baromfivész miatt. A tízezrével pusztuló pulykák láttán a szakértõk vírusos járványra gyanakodtak, de a baromfitáp vizsgálata után kiderült, hogy a vészt az aflatoxin okozza, ami az egyik legerõsebb, természetben is megtalálható rákkeltõ vegyület.

  Késõbb a földimogyoróban, a dióban, valamint egy sor más élelmiszerben is felfedezték, és ezzel párhuzamosan egyre szigorúbb egészségügyi határértékeket állapítottak meg. Az USA-ban a boltok polcain található különféle módon feldolgozott földimogyoróról derült ki, hogy nagy mennyiségben tartalmaz aflatoxint.

  #190794 Hozzászólás

  sue
13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: Magyar Paprika USA-ban? Veszelyes?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.