Magyarország maffiatársadalom?

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Magyarország maffiatársadalom?

 • Indította
  Témakör
 • #22344 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Feljelentette egy bírónõ Veres János pénzügyminiszter fiát, miután a férfi káromkodva, ajtót csapkodva kirohant a Magyar Nemzet és a hírTV ellen indított becsületsértési per tárgyalásáról – közölte az ügyben érintett televízió.

  A hírTV szerint Veres Gábor, aki magánvádlóként volt jelen a tárgyaláson, akkor ment ki a terembõl, amikor a vád bizonyítása során ellentmondásba keveredett, és erre a bírónõ is figyelmeztette. Veres Gábort testvére hasonló módon követte.

  A per elõzménye, hogy a Hír Televízió rejtett kamerás felvételeket készített a testvérpárról, amelyekkel a csatorna azt vélte bizonyítani, hogy a pénzügyminiszter fiai extra helypénzt kértek egy nyírbátori strand egyik büfésétõl az általuk szervezett fesztivál idejére.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #238948 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Én nem hiszem,

  hogy a gyilkosoktól való félelem állt volna a háttérben,mivel a hullamosdató ,öltöztetõ úgyis észreveszi a szurkálást.Bár lehet,hogy a dokumentációval meg nem foglalkozik.Hálistennek nem tudom.(azt szoktam mondani,hogy a saját temetésemen sem leszek ott,nemhogy a másén:o))
  Te Pesten vagy .A vidéki orvosok nem kis hányada nagyon szakmai analfabéta.Rengeteg hozzá nem értõ barom van vidéken.Pl a mi háziorvosunk se vett észre 7 évig egy szívzörejt,de ki tudja hány bakit csinált már.A másik orvos,meg csak a kezét tette rá az illetõ mellkasára és már mondta is ,hogy akkora zörej van,hogy úgy is lehet érezni.(nem akarlak bántani,nehogy annak fogd fel,de pl a zörejt észre nem vevõ Romániában ,,tanulta” a szakmát….)

  #238947 Hozzászólás

  Kurdisztán1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Az ok nem ez

  14 késszúrást nem lehet nem észrevenni. Várnyomok, átszúrt ruházat stb.
  Egyébként, nem tudom mi van arrafelé, de itt Bp.-en az én volt háziorvosom, amikor kihívtuk a szívinfarktusban elhunyt szomszédnénihez, mindenkit kizavart, és igenis levetkõztette a nénit, és megnézte a testét, és utána adta ki az igazolást.

  Ebben az esetben a doktor – ebben majdnem biztos vagyok – félt a gyilkosoktól. Az is lehet, hogy megfenyegették, sõt pénzt ajánlott vki neki, hogy mást írjon be a halál okaként.

  #238946 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ja!

  Meg persze biztos valakinek a valakije,…ahogy hallottam.

  #238945 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hát igen.Ezt én is hallottam.

  A doki valószínûleg színvak,hogy a vértócsa-folt sem tünt fel neki.
  Az ilyen idiótáktól mentsen meg mindenkit az Ég.Valószínûleg azért nem rugják seggbe,mert orvoshiány van,fõleg a Dél-Dunántúl és más hasonló aprófalvas részen.

  #238944 Hozzászólás

  Kurdisztán1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  azt hiszem ezt nem kell kommentálni

  Az indexen jelent meg ez a hír, ma:

  “Figyelmeztetést kap az a pécsi háziorvos, aki január közepén agyvérzést diagnosztizált egy holtan talált idõs asszonynál. A boncolásnál azonban kiderült, hogy az asszony mellkasán 14 késszúrás van.

  Lezárult az ÁNTSZ vizsgálata, amely megállapította, hogy az orvos szakszerûen, de nem kellõ gondossággal járt el, ezért figyelmeztetésben részesítik, mondta Schäffer Károly, a dél-dunántúli regionális tisztifõorvos.

  A döntést azzal indokolják, a jogszabályban nincs elõírva, hogy a halottat le kell vetkõztetni. Valószínûleg ezért nem vette észre a háziorvos az asszony mellkasán a szúrásokat.

  Az idõs asszonyt január közepén lakásában találták meg a szomszédok, akkor már halott volt. Ezt a kihívott háziorvos is megállapította, a halál okaként azonban az agyvérzést jelölte meg. Ezért nem is hívták ki a rendõröket. A holttestet kórházba szállították, hogy felboncolják. Ott derült ki, hogy az asszony mellkasán 14 késszúrás van. Akkor értesítették a rendõrséget, amely emberölés gyanúja miatt indított eljárást.”

  #238943 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mindenütt ez van:

  A politikai korrupció leleplezõdésének éve
  Szocialisták, liberálisok letartóztatásban
  korkep@hetivalasz.hu
  8. évfolyam 51. szám, 2008.12.18
  Noha a 2008-as év monstre büntetõeljárásaiban, nyomozásaiban egymást érték a politikusnevek és a tiltott pártfinanszírozásra utaló feljegyzések, a mérleg felemás.

  Augusztus végére kiderült például: Kulcsár Attila feleslegesen tett magára – és a politikára – nézve is terhelõ vallomást, az elsõfokú bíróság a törvényi maximumhoz közelítõ, nyolcévi börtönbüntetést mért ki rá. Közben a sikkasztási-pénzmosási láncot mûködtetõ társai a lehetséges minimumot kapták, s a bróker vallomásaiban gyakran emlegetett MSZP-s képviselõket (Puch Lászlót és Baja Ferencet) még tanúként sem hallgatta meg az ítélõszék. Akadnak azonban olyan esetek, ahol meggyõzõen halad a hatósági eljárás: a Strabag pártfinanszírozás-gyanús pénzkihelyezéseit két ország ügyészsége vizsgálja, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon zajló Zuschlag-perben a nyilvánosság elõtt játszották le a volt szocialista politikus lehallgatott telefonbeszélgetéseit, az erzsébetvárosi ingatlanpanamázók közül pedig kilenc személyt gyanúsított meg az ügyészség.

  Strabag-ügy

  “Segítõkészségüket, figyelmességüket köszönöm” – Gyurcsány Ferenc titkárságvezetõje e szavakkal köszönte meg, hogy szerkesztõségünk elküldte a miniszterelnöknek a Strabag és a politika kapcsolatát tárgyaló októberi cikksorozatot. A levélváltást egy Népszabadság-interjú szülte, melyben a kormányfõ azt állította: nem ismeri ezt az ügyet. Mára a bécsi államügyészség nyomozást indított Hans Peter Haselsteiner, a Strabag vezérigazgatója ellen azzal a gyanúval, hogy üzleti elõnyszerzés céljából illegális pénzadományokat juttatott magyar pártoknak. A budapesti Központi Nyomozó Fõügyészség pedig – saját nyomozásához – bekérte a Heti Válaszban megjelent írások alapjául szolgáló Strabag-dossziét.

  Zuschlag-történet

  A per során kiderült, hogy Zuschlag János (képünkön) – bár a holokauszt áldozatain való viccelõdése miatt lemondott parlamenti mandátumáról – jó ideig élvezte az MSZP baranyai lobbijának védelmét. Havi fizetést kapott a Puch László korábbi pénztárnok stábja által tulajdonolt és vezetett Horizont Zrt.-tõl, amikor pedig a számlagyárát lefülelték, Zuschlag a szintén baranyai Lusztig Péter – volt megyei rendõrfõkapitány, Lamperth Mónika akkori belügyminiszter tanácsadója – segítségét kérte, hogy mentse magát.

  Erzsébetvárosi ingatlanpanama

  Az ügyészség kilenc VII. kerületi lakóház értékesítését találta gyanúsnak; az érintettek 800 millió forint kárt okoztak, és további 1,6 milliárdnyi károkozásra tettek kísérletet. A kilenc gyanúsított közül hármat helyeztek elõzetes letartóztatásba – Gál Györgyöt, a gazdasági bizottság SZDSZ-es elnökét, az ugyancsak szabad demokrata képviselõ Kardos Pétert és az ingatlanokat a valós értékük alá árazó értékbecslõt.

  #238942 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Még szép,de a lényeg a vége felé van(,,c”)

  Egyre kevésbé szeretjük az MSZP-s politikusokat
  2008. augusztus 27. 15:25

  FigyelõNet
  Nagyobb lett a választási kedv augusztusra, csökkent viszont a két nagy párt közti különbség. Ám még mindig kétszer annyian szavaznának a Fideszre, mint az MSZP-re. A kormánypárti politikusok egyre népszerûtlenebbek, Veres Jánosnak akár a széke is meginoghat. Demszkyt elsõsorban a budapestiek nem zárták szívükbe az útfelújítások óta.

  Hirdetés
  xA hagyományos nyári „uborkaszezon” ellenére augusztusban ismét kissé fellendült a választói aktivitás. „Most vasárnap” már négy százalékponttal többen mennének el választani, mint egy hónappal korábban – írja a Nézõpont Intézet legfrissebb kutatása.

  Kapcsolódó írásokMedián: átmeneti volt az MSZP erõsödés
  Szonda: változatlan a politikusok népszerûségeA két nagy párt közti különbség enyhe csökkenést mutat az elmúlt hónapokban. A biztos szavazók körében a Fidesz támogatottsága augusztusban 49 százalékos (ami még így is valamivel magasabb a márciusi népszavazás elõtti szintnél), míg a szocialistáké 21 százalék (ez gyakorlatilag a népszavazás elõtti szinttel azonos). Levonult tehát a márciusi véleménynyilvánítás politikai hulláma, ám a kormánynak így sincs oka a bizakodásra: az MSZP és a Fidesz támogatottságának különbsége csupán a korábbi szintre állt vissza.

  Nem szeretjük az MSZP-politikusokat

  A kormánypárti politikusok pedig tartósan népszerûtlenek: a népszerûségi lista elsõ felében egyetlen kormánypártiként csupán Szili Katalin található. Az augusztus legnagyobb vesztese Demszky Gábor és Veres János. A pénzügyminiszter elõzõ hónapbeli enyhe erõsödése igazi zuhanásba váltott át; 12 százalékos népszerûség-csökkenése számottevõ, és ha Gyurcsány a költségvetési szavazásig változást akarna meghirdetni, annak könnyen áldozatul eshet a népszerûtlen Veres – írja elemzésében a Nézõpont Intézet.

  Politikusok népszerûsége augusztusban (Forrás: Nézõpont Intézet/Heti Válasz)

  Demszky Gábor esetében a népszerûség-csökkenést – amely eleve alacsony bázisról történt – nehéz nem összekapcsolni a budapesti közlekedés jelenlegi kaotikusságával. A fõpolgármester népszerûsége a fõvárosiak körében különösen alacsony: csupán 19 százalékos.

  Központban a közbiztonság

  A közbiztonság kérdése a 2010-es választások idejére hangsúlyosabb szerepet kaphat, mint a korábbi szavazásokon. A megkérdezettek alig harmada gondolja, hogy jól megfizetik a rendõröket, ugyanakkor 54 százalékuk szerint a rendõrség alkalmas lenne a feladata ellátására, és csak 33 százaléknyian tartják alkalmatlannak.

  Különösen elgondolkodtató, hogy az úgynevezett „cigánybûnözést” a megkérdezettek 91 százaléka tartja létezõ jelenségnek, míg Gyurcsány Ferenc ezt a szélsõjobboldali kirekesztéssel tartja egyenlõnek. Érdekes tény, hogy a felmérésben az MSZP és a Fidesz szavazói politikai szimpátiától függetlenül ugyanolyan arányban gondolják azt, hogy a fogalom egy valós problémára utal.

  #238941 Hozzászólás

  Ezek minõsítik a magyar társadalom intelligenciáját!

  drog kormányszóvivõ HírTV Veres_János pénzügyminiszter zsarolás kábítószerA napi adag
  A jobbos olvasó most csukja be a szemét!
  Két egymással ellentétes állítás hangzott el a HírTV, egy ügyvéd és egy állítólagos drogkereskedõ vitájában, hétfõn azonban napvilágot látott egy újabb hangfelvétel, amelybõl az derül ki, hogy a HírTV eredeti állítása abban a formában “egészen bizonyosan nem állja meg a helyét” – közölte a Kormányszóvivõi Irodához érkezõ kérdésekre reagálva Daróczi Dávid.
  Daróczi Dávid megjegyezte, hogy egy ilyen vitában a pénzügyminisztert szavahihetõbbnek tekinti, mint egy olyan médiumot, amelyrõl az elmúlt években több alkalommal is kiderült, “hogy bizony idõnként valótlanságokat állít.”

  Elõzmények

  A Hír TV pénteken közölte, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett elõéletû férfival, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfõnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki, ebben azt hangsúlyozta, hogy a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben elõadott minden állítás “bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját”.

  Hétfõn Helmeczy László közzétett egy hangfelvételt, amelyen a közte és a drogdíler közötti beszélgetés hallható, és amely szerinte azt igazolja, hogy nem õ, illetve megbízója kereste fel a drogdílert, hanem ez fordítva történt.
  Daróczi Dávid megjegyezte, hogy egy ilyen vitában a pénzügyminisztert szavahihetõbbnek tekinti
  Daróczi Dávid megjegyezte, hogy egy ilyen vitában a pénzügyminisztert szavahihetõbbnek tekinti
  Daróczi Dávid megjegyezte, hogy egy ilyen vitában a pénzügyminisztert szavahihetõbbnek tekinti
  Daróczi Dávid megjegyezte, hogy egy ilyen vitában a pénzügyminisztert szavahihetõbbnek tekinti
  Daróczi Dávid megjegyezte, hogy egy ilyen vitában a pénzügyminisztert szavahihetõbbnek tekinti

  #238940 Hozzászólás

  tahónen

  2008Önbíráskodás vagy színesfémszámlák miatt ült Baráth?
  2008. augusztus 9. 19:50

  MNO
  Cáfolják Baráth Miklós mostani állításait a Célpont legújabb riportjában bemutatott hangfelvételek. A férfi, aki vállalta, hogy drogot rejt munkatársaink kocsijába, korábban az elsõ találkozón azt mondta a Hír Televízió munkatársának, hogy színesfémszámlák miatt ült börtönben 1 év 8 hónapot. Ezzel szemben a napokban újságíróknak már arról beszélt, hogy önbíráskodás miatt büntették.

  Baráth a hangfelvételen arra is utal, hogy személyesen ismeri Veres Jánost is, hiszen a pénzügyminiszterhez közel álló köröknek állított ki hamis számlákat. Baráth egyébként már azzal rágalmazza csatornát, hogy a hírTV-ben bemutatott hangfelvételek egy részén nem is õ, hanem egy, az övéhez hasonló hangú férfi beszél.

  Hangfelvétel (Célpont):

  – Írtam a Szabolcsnak, hogy benne van Tóth Viktor, a Kabai-klán fele, sõt még ha nagyon megszorongatjuk, még a Jancsi bácsi is.
  – Veres János?
  – Vagy hat évvel ezelõtt elég szoros kapcsolatban voltam vele én is. Csak az a baj, hogy nekik vannak embereik, akikkel csak addig foglalkoznak, amíg hasznot hoznak. Aztán, ha baj van, úgy elengedik az ember kezét… Én is lehúztam 1 év 8 hónapot.
  – Mert? – Nem speciel õmiatta. Hanem az úgy néz ki, hogy csináld fiam, ez a munkád, csináld… ha valami baj van mi ott vagyunk. (…) Én színesfémszámlák miatt ültem. Egy hónapos volt a kisfiam, amikor bekerültem a börtönbe…
  – Nyíregyen? – Elõször Nyíregyen, azután lekerültem Kecskemétre.

  Szerdán dönt az ügyvédi kamara Helmeczyrõl

  Szerdán dönt a Budapesti Ügyvédi Kamara arról, hogy indít-e fegyelmi eljárást Helmeczy László ügyvéddel szemben, a Hír Televízió ellen tervezett bûncselekmény elõkészületei miatt. A lejárató akció miatt megtett feljelentések azonban még mindig nem érkeztek meg a Fõvárosi Fõügyészséghez a Hajdú-Bihar Megyei Ügyészségtõl. Debrecenben egyelõre csak a Hír Televízió feljelentése alapján nyomoznak, Helmeczy László ügyvéd bejelentésérõl egyik hatóság sem tud, illetve nem adnak tájékoztatást. Az MLSZ-alelnök az ügy kirobbanása óta többször is azt állította: figyelmeztette Baráth Miklóst, hogy amire készül, az bûncselekmény. Szavait azonban a saját maga által nyilvánosságra hozott hangfelvétel is cáfolja.

  Helmeczy és Barát beszélgetése:

  – Viktor mit mondott erre, menjen ez a dolog vagy ne menjen?
  – Elõször azt mondta, hogy menjen, aztán azt, hogy valaki mással kell tárgyalnom, nem vele. Kérdezte, hogy miért nem megyek egyenesen a rendõrségre.
  – Miért menne, dehogy menjen!

  (hírTV)

  #238939 Hozzászólás

  Nyihaha

  Forrás: MNO, hirtv.hu) 2008. augusztus 8. 15:22

  A “haveri kutya” összekötõje betörésre bíztat?

  Helmeczy Lászlót a drogelrejtés ügyében kihallgatta az ügyészség. A HírTv újságírójának kérdésére: mirõl tett vallomást, a feldúlt lelkiállaputú ügyvéd úgy reagált, ha tudni akarják, törjenek be az ügyészségre. Közben kiderült, Gaskó István szakszervezeti vezetõt pedig pedofil botrányba keverték volna.

  A telefonbeszélgetés:
  “Krakkó Ákos: Mirõl szól ez a dolog?
  Baráth Miklós: Három ember van most, akit kompromittálni akarnak kemény szinten, Te, a Szabolcs, meg a Gaskó.
  Krakkó Ákos: Gaskó?
  Baráth Miklós: Igen. És erre szerveznek most egy csapatot.
  Krakkó Ákos: A kompromittálás az itt fizikai kompromittálást jelent, vagy…
  Baráth Miklós: Az olyan kompromittálást jelent, hogy akár rendõrségi büntetõügy is lehet belõle.
  Krakkó Ákos: Tehát ellenünk akarnak kreálni bármiféle büntetõügyet?
  Baráth Miklós: Igen. Igen.
  Krakkó Ákos: Kik ezek az emberek? (…)
  Baráth Miklós: Eddig négyen, négyünket hívtak össze, a Tóth Viktor hívott minket össze, és itt van az MSZP-s, a hogy is hívják, a Csedrik, a Csedrik Katalin. Õ most a…
  Krakkó Ákos: Személyesen találkoztatok?
  Baráth Miklós: Személyesen.
  Krakkó Ákos: És nyilván személyes érintettségbõl hogy keveredik bele a Szabolcs vagy az én nevem? Miért pont minket, vagy miért a Gaskót?
  Baráth Miklós: A Gaskót azt nem tudom, de hogy ti nagyon a tyúkszemére léptetek itt Szabolcsban az embereknek, az biztos.”

  Baráth Miklós ezt még áprilisban mondta a hírTV újságírójának. Azt is elmesélte, hogy a Tóth Viktor által a hírTV riporterei és Gaskó István lejáratására szervezett négyfõs banda egyik nyírbátori tagja azzal dicsekedett, hogy bárhonnan, bármikor fel tud tenni pedofil képeket bármilyen számítógépre.

  Pedofíliával akartak meggyanúsítani – mondta Gaskó a hírTV-nek. A szakszervezeti vezetõ hozzátette, hogy debreceni irodájukba figyelmeztették õket az ügyrõl. A megjelent férfi elmondása szerint egy olyan beszélgetésen vett részt melyen elhangzott, hogy Gaskó István otthoni, vagy munkahelyi gépére pedofil tartalmú képeket akartak feltölteni.

  Minél elõbb tisztázni kell Gaskó István szerint, hogy lejáratása kinek állhatott érdekében. A szakszervezeti vezetõ politikai bosszút sejt a háttérben; szerinte az egészségügy privatizációja elleni fellépése miatt akarták pedofilbotrányba keverni.

  A debreceni VDSZSZ iroda vezetõje szerint egy magát Tibornak nevezõ férfi figyelmeztette õket még március 20-án, ezért a szakszervezet másnap feljelentést is tett Debreceni Rendõrkapitányságon. Dobóné Galgóczy Ildikó úgy emlékszik, az a férfi aki náluk járt, nem Baráth Miklós volt.

  Azt egyelõre nem lehet tudni, hogy a Baráth által említett négyfõs banda egyik tagja tájékoztatta-e a VDSZSZ-t a Gaskó István ellen készülõ akcióról. A Tibor nevû férfi mindenesetre azt is elmesélte, hogy egy 11 éves kislány lett volna a hamis tanú, aki azt állította volna, hogy szexuális kapcsolata volt Gaskóval. A hekker feladata pedig az lett volna, hogy több más pedofil felvétel mellett a kislány fényképét is elrejtse a szakszervezeti elnök számítógépén, ami bizonyíték lehetett volna Gaskó István ellen.

  Helmeczyt kihallgatta az ügyészség

  Leadta mobiltelefonját, és annak adatkártyáját az ügyészségen Helmeczy László, az ügyvéd állítása szerint így érzi biztonságban magát. Veres János volt kampányfõnökének ügyvédje a hírTV feljelentése nyomán indult eljárás miatt ment a Fõvárosi Nyomozó Ügyészségre. Az ügyvéd nem árulta el, hogy mirõl kérdezték az ügyészek, csupán annyit közölt, hogy bûnjeleket adott át, amelyek azt bizonyítják, hogy a hírTV bûncselekményt követett el.

  A hatósági eljárások eredménye nélkül változtatta meg véleményét Helmeczy Lászlóval kapcsolatban a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke. Bánáti János szerdán még úgy nyilatkozott, feltétlenül ki kell vizsgálni, hogy az MLSZ alelnöke elkövetett-e hivatásával összeférhetetlen bûncselekményt, vagy megszegte-e az ügyvédi magatartás etikai szabályait.

  A kamara elnöke csütörtökön már úgy nyilatkozott, véleménye szerint Helmeczy nem mûködött közre hamis bizonyítékok elõállításában. Bánáti kijelentését a drogelhelyezésére felkért büntetett elõéletû Baráth Miklós sajtónyilatkozataival indokolta.

  Közben megérkezett az ügyvédi kamarához az FTC Pártolói Egyesület írásos bejelentése a hírTV elleni bûncselekményben közremûködõ ügyvéd, Helmeczy László ellen. Korábban a köztestület fõvárosi elnökhelyettese azt mondta: ha megkapják a bejelentést, azonnal megindítják a fegyelmi eljárást megelõzõ vizsgálatot.

  A Nemzetközi Újságíró Szövetség vizsgálatot ígér

  Már a Nemzetközi Újságíró Szövetség is értesült a hírTV két újságírójának lejáratására tett kísérletrõl, és a szervezet fõtitkár-helyettese vizsgálatot is ígért.

  Ez egy nagyon fenyegetõ és különleges eset, nem is emlékszem arra, hogy hasonló történt volna – fogalmazott Paco Audije. Hozzátette: minden nap kapnak arról híreket, hogy újságírókat támadnak meg a világ számos pontján, de Európában ez az ügy nagyon komolynak számít, amit tanulmányozni fognak.

  Ismét ellentmondásba keveredett Baráth Miklós

  Ismét ellentmondásba keveredett saját korábbi állításaival Barát Miklós. Ma már több kormányközeli napilapnak is azt állította, hogy õt soha nem fenyítették meg Tóth Viktor megbízásából, és az errõl szóló felvételeken nem is õ beszél, hanem valaki más. A férfi szavahihetõségét megkérdõjelezi az is, hogy Helmeczy Lászlót nevezte meg védõügyvédjének akkor, amikor a rendõrök egyik kollégánk autójában lecsaptak rá.

  Tóth Viktornak saját verziója lesz

  A pénzügyminiszter kampányfõnöke továbbra is hallgat. A Helmeczy László és Baráth Miklós beszélgetésein rögzített felvételek szerint a hírTV kollégáinak lejáratását megrendelõ Tóth Viktor csak késõbbre ígér nyilatkozatot. A Szabolcs megyei önkormányzat MSZP-s képviselõjét, a nyírbátori MSZP-szervezet elnökét, a megyei elnökség tagját csütörtökön sem a megyeházán, sem a szocialista pártirodán nem találta a televízió, telefonon pedig nem sikerült elérniük. Így továbbra sem tudni, hogy kinek a pénzébõl fizetett volna másfél millió forintot, ha sikerül kompromittálniuk a Célpont riportereit. Tóth Viktor az egyik internetes portálnak is csak annyit üzent, hogy késõbb áll elõ saját verziójával.

  #238938 Hozzászólás

  Folytatás

  2008. 08. 05.
  Baráth: Veres kampányfõnökét nem érdekelte a HírTV-sek lebuktatása
  A díler nem díler, a riporterek nem drogoznak – állítja a Hír TV által kirobbantott drog-ügy egyik szereplõje, a kántorjánosi Baráth Miklós.

  Megyénkben él a Hír TV által kirobbantott drog-ügy egyik szereplõje, a dílerként emlegetett Baráth Miklós, aki kedden nyilatkozott a Szabolcs Online-nak.

  – Nem vagyok drogdíler, sosem voltam az! – hangsúlyozta a kántorjánosi fiatalember, aki mint mondta, megelégelte, hogy valótlan állítások sora hangzik el a médiában.
  – A történet a Veres János kampányfõnökével, Tóth Viktorral folytatott beszélgetésünktõl indult, aki elmondta, a Hír TV két riportere folyamatosan árt neki. Ezután megkerestem az egyik riportert, aki kitalálta, próbáljak meg Viktorból konkrét, bosszúra utaló mondatokat kicsalni és errõl készítsek hangfelvételt – emlékezett vissza Baráth Miklós, s elmondta, mivel ez eredménytelennek bizonyult, újabb hanganyag készült.

  – A riporter ötletére azt mondtam Tóth Viktornak, hogy a Hír TV említett két dolgozója drogot fogyaszt, le kellene õket buktatni, de Viktor kijelentette – s ez a rögzített felvételen tisztán hallható –, õt nem érdekli ez a dolog. Megadta viszont Helmeczy László számát, aki úgy nyilatkozott, ismer valakit, akinek megérne másfél milliót, ha lebuknának a riporterek – folytatta a megkezdetteket Baráth Miklós. Hosszas egyeztetést követõen a két riporter megszervezett egy látszólagos drogátadási jelenetet, amelyet – hogy elkerüljék a nagyobb bajt – jeleztek a rendõrségnek is.
  – Azt várták, hogy Helmeczy is odavezényli a rendõröket, mivel pontosan tudott az átadás idõpontjáról, de ez nem történt meg. Belefúltak a saját kavarásukba, csak azt nem értem, ez a májusban történt eset miért most került nyilvánosságra – értékelt Baráth Miklós, s keserûen említette: falujában megbélyegezték az emberek, a felesége a boltba sem mer elmenni, pedig õ csak egy szerepet játszott el.A riporter ötletére azt mondtam Tóth Viktornak, hogy a Hír TV említett két dolgozója drogot fogyaszt, le kellene õket buktatni, de Viktor kijelentette – s ez a rögzített felvételen tisztán hallható –, õt nem érdekli ez a dolog. Megadta viszont Helmeczy László számát, aki úgy nyilatkozott, ismer valakit, akinek megérne másfél milliót, ha lebuknának a riporterek.

  2007-ben Pesten Kármán Irén újságírót verték meg.A 90-es évek olajügyeit kutatta,írta.

  #238937 Hozzászólás

  Hát mi ,ha nem az?

  Mindenkit bemártott a hírTv-ügy dílere
  2008. augusztus 5. 19:23
  FigyelõNet, MTI
  Veres János pénzügyminiszter volt kampányfõnökét és a Hír TV újságíróit is megvádolta a kábítószerügy “dílere”. Szerinte Tóth Viktor és a tévések is megkeresték õt. A HírTv azonban azt állítja: nem õk találták ki a sztorit.

  Baráth Miklós közölte: Tóth Viktorral, a pénzügyminiszter volt kampányfõnökével tavasszal “általánosságban beszélt” a Hír TV két újságírójának ellehetetlenítésérõl.

  “Arról volt szó, hogy mennyire a tyúkszemükre lépett Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs, a Hír TV két riportere, és esetleg lehetne tenni valamit ellenük, mert a köreikben már nagyon sok embert elintéztek a média segítségével” – mondta Baráth Miklós.
  Az MTI-nek arra kérdésére, hogy honnan ismeri Tóth Viktort, kijelentette, õt “Szabolcsban mindenki ismeri”.

  Szerette a Hír Tv-t

  A férfi közölte: ezután felkereste a Hír TV munkatársait, és elmondta nekik, hogy milyen beszélgetés zajlott le közte és Tóth Viktor között. Hozzátette: azért fordult az újságírókhoz, mert “akkor volt bennem egy ilyen ideológia, hogy a Hír TV-sek milyen jó gyerekek”.

  “Beszélgettünk az Ákossal és a Szabolccsal, és akkor került elõ a kábítószeres vonal. Abban maradtunk, ugrasszuk ki a nyulat a bokorból, lássuk, meddig mennek el ebben a dologban. Így valamilyen szinten az irányítás a mi kezünkben volt” – állította Baráth Miklós. A férfi hozzájárult ahhoz, hogy a tévések “betechnikázzák”, amikor legközelebb Tóth Viktorral beszél.
  Tóth Viktor “túl keménynek” tartotta ezt a megoldást, és nem akart részt venni benne. Ez is megvan hangfelvételen, de ezt a Hír TV nem adta le – tette hozzá.

  Mindketten megbízták?

  “Leadtam a felvételt, azt hittem ezzel be is fejeztük. Õk viszont azt mondták, vegyem fel Viktorral megint a kapcsolatot, és kérdezzem meg, esetleg nem lenne valaki a baráti körében, akit mégis érdekelne a dolog, próbáljak meg feljebb menni” – mondta Baráth Miklós.

  Elmondása szerint Tóth Viktor megbízásából Helmeczy László ügyvéd felhívta. Az ügyvéd arra kérte, hogy találkozzanak, és mondja el, hogyan lehetne a Hír TV-vel “kiszúrni”.

  Közölte: ekkor hangzott el az a Hír TV-ben lejátszott beszélgetés Helmeczy László és közte, amely szerint az újságírókat lebuktatják a rendõrök elõtt.

  Helmeczy nem akart a rendõrségre menni

  Helmeczy nem azt mondta, hogy “ezzel az üggyel menj a rendõrségre, mert ez oda tartozik, hanem igenis vette a lapot, mondta, hogy akkor üssük, vágjuk ezt a kábítószeres sztorit” – állította a férfi.

  Baráth Miklós hozzátette: másfél millió forintért vállalta el az ügyletben való részvételt. “Helmeczy arról tájékoztatott, hogy a pénzt csak akkor kapom meg, ha Tóth Viktor rábólint” – mondta.
  A rendõrök a Hír TV székháza elõtt intézkedtek az újságírókkal szemben, de csak azt a sütõport találták meg, amelyet Baráth Miklós vitt a helyszínre. Hozzátette: tudomása szerint akkor a Hír TV feljelentése nyomán intézkedtek a rendõrök.

  “Az megvolt rendezve, nálam nem volt semmiféle kábítószer, az autó ajtaját nyitva hagyták a számomra, csak a kamerának kellett beülnöm” – közölte.

  Nem akarta bebuktatni az újságírókat

  Arra a kérdésre, miért gondolta, hogy megkapja a pénzt, ha sütõporral “buktatja le” a Hír TV-s újságírókat, azt válaszolta: “soha nem gondoltam komolyan, hogy megkaphatom a pénzt, mivel abban egyeztünk meg Helmeczyvel, hogy akkor fizet, ha a Hír TV-sek megbuknak, de én soha nem is akartam kábítószerhez nyúlni”.

  Egy hónappal ezelõtt még úgy volt, hogy nem lesz semmiféle ügy ebbõl. Aztán a Hír TV kijött az esettel, anélkül, hogy “engem megkérdezett volna” – mondta.

  Baráth Miklós közölte: azért fordult a nyilvánossághoz, mert mindenütt bûnözõként emlegetik, holott soha nem volt drogdíler, ebben az ügyben is csak tanúként hallgatták meg. Hozzátette, hogy egyszer folyt ellene büntetõeljárás önbíráskodás miatt.
  Önmagáról elmondta: 33 éves, egy kis szabolcsi faluban lakik, volt gyári munkás és dolgozott külföldön is.

  Miklós vitte a szorit?

  A “drogsztorit” nem a Hír TV találta ki, azt Baráth Miklós mondta el a Hír TV-nek, ezt több hangfelvétel is bizonyítja – nyilatkozta Szikszai Péter. A Hír TV hírigazgatója hangsúlyozta, hogy “a drogdíler” valójában megerõsítette: megpróbálták tönkretenni két munkatársukat, és ezért másfél millió forintot ajánlottak neki.

  Hozzátette, hogy olyan hangfelvétel nincs a televízió birtokában, amelybõl az derülne ki, hogy Tóth Viktor, a pénzügyminiszter volt kampányfõnöke ki akart maradni az ügybõl.

  Helmeczy beperli a Hír Tv-t
  2008. augusztus 5. 19:51

  MTI
  Beperli a Hír TV-t Helmeczy László ügyvéd, aki úgy fogalmazott, hogy jogerõs bírósági ítélet alapján kell majd bocsánatot kérnie a televíziónak azért, mert valótlant állított a megbízóiról és róla.

  „Csak szórakoztam, nincs semmilyen haveri kutyám”
  Kirúgnák Helmeczyt a Fradi szurkolói
  Helmeczyt átverték
  Nem sajtószabadság-ügy a Hír Tv-s történet
  Negatív a hírtv-s riporter drogtesztje
  A hírtv-sek ellen szól az új felvétel
  Autóba rejtett droggal akarták kiiktatni a hírTv-t?Elmondta, hogy kedden bemutatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fõügyészségen azt a hangfelvételt, amely véleménye szerint bizonyítja, hogy idõrendi eltérés van a Hír TV által bejátszott drogtörténet és a valóságban lejátszódott események között. A vágatlan felvétel ugyanis azt támasztja alá, hogy õ csak néhány héttel azután beszélt a drogdílerként elhíresült Baráth Miklóssal, hogy a Hír Tv munkatársai feljelentést tettek az ügyben – hangsúlyozta.

  Az ügyvéd cáfolta, hogy bárkinek is ajánlott volna másfél millió forintot a televízió két munkatársának ellehetetlenítésére.
  Állítása szerint a Hír TV Célpont címû mûsorában “összevágták”, “manipulálták” az õ mondatait, és ami így elhangzott, az “szemenszedett hazugság”.

  Úgy fogalmazott, hogy Baráth Miklós a Hír TV érdekeiben eljárt személy, aki most már maga is elismerte, hogy a drogsztorit nem Helmeczy és a megbízói találták ki, és azt is elismerte, hogy õt a “Hír tévések technikázták be”.

  Na aki nem tudná,akkor elmondom,hogy ez a bizonyos Helmeczy úr a Szabolcs megyei Közgyûlés elnöke volt amíg a kommcsik voltak többségben.(2006 õsze)Én láttam már személyesen is,abban az idõben egy indigólilás-kékes VW Golfja volt neki.Egy kis köpcös szakállas emberke.Azóta ügyvédként ,,szerepel”.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Magyarország maffiatársadalom?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.