Magyarország vadregényes helyei

Kezdőlap utazas.com Fórum Magyarország Magyarország vadregényes helyei

 • Indította
  Témakör
 • #26976 Hozzászólás

  Rincy

  Sziasztok! Az érdekelne, hogy esetleg tudnátok olyan kis hangulatos, szép falvakat, környezetet, tavakat, amelyek nem annyira ismertek, de megérdemelnék, hogy azok lehessenek. Mi nagyon szeretnénk megtalálni az ország minden szép kis zegzúgát.
  Elõre is köszönöm

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 41
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #457335 Hozzászólás

  martin2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  dél-magyar lévén ajánlani tudom Duna-Dráva NP területét (Gemenci erdő, Karapancsa, vízitúra, stb), de a villányi rész is tetszik nekem.
  A Dunán lehet hogy elsőre nehézkes jó vízi programot szervezni- legjobb bérelni valamilyen vízi járművet és kóborolni az ártéri erdőkben és a dunán, dunaágakban.
  Mi ezt szoktuk csinálni, idén még a nyaralás is hasonló lesz.

  #457329 Hozzászólás

  Kenderice

  Ha hegyvidék akkor Kőkapu-Zemplén. Eléggé eldugott és csöndes hely. Mobilon tuti nem zavar senki.
  Ha vízpart akkor Poroszló-Tisza tó. Ökocentrum, strand, vizi dzsungel, rengeteg madár és hal.

  #457205 Hozzászólás

  vooki89

  Tisza-tó és környéke

  Sziasztok,
  Nem régiben jártunk a Tisza-tónál, ahol rengeteg programlehetőség közül választhattunk. A gyerekeknek is meg volt a megfelelő kikapcsolódás és nekünk is. Az a jó benne, hogy hiába nem csak a nyári időszakban látogatható hanem egész évben. Őszintén szólva féltem, hogy nem sok mindent fogunk ott találni, mert nem a főszezonban mentünk, de szerencsére nem így volt.
  Találtam egy nagyon jó oldalt, ami sok lehetőséget felkínál (sajnos már csak az utazás után láttam)
  http://www.halasnapok.hu/

  #457166 Hozzászólás

  Alessandra
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Re: vadregényes

  Ha vadregényes utazásra vágyna bárki is, a Medves Hangulatszállót tudom ajánlani.

  Mi 2014 januárjában jártunk a Medves Hangulatszállóban férjemmel és két gyermekemmel. A recepción két mosolygós, kedves hölgy fogadott bennünket. Miután megtörtént az adminisztráció, felsiettünk a szobába, hiszen a kicsi Lelle már álmos volt. A szobába bekészítettek számára egy aranyos kis babaágyat, ahol azon nyomban el is aludt. Miután kipakoltunk, alaposan körbenéztünk. Kissé rend- és tisztaságmániás vagyok, azonban nem találtam kivetni valót a szoba tisztaságát illetően.
  A vacsorát a 100 fős konferenciateremben fogyasztottuk el, mivel az étterem felújítási munkálatok alatt állt. A pincér egy fiatal, kedves és segítőkész fiatalember személyében tisztelt meg minket.
  Az étel ténylegesen tájjellegű, házias elkészítésű volt. Mivel Hollókőről származom, felismertem a „hazai” ízeket. Az almás sütemény gyermekkoromat idézte, a nagymamám jutott róla az eszembe. A nagyobbik lányom meg volt róla győződve, hogy a dédi hozott nekünk a Hangulatszállóba egy kis csemegét.
  A puha ágyban, sokan mondják, kellemesebben pihen az ember. Az pedig csak a ráadás, ha madárcsicsergésre ébredhet.
  A reggeli fürdetésnél történt egy kis baleset, melyet a segítőkész takarító hölgy percek alatt, végig mosolyogva, az elnézéskérésünkre csak legyintve megoldott.
  Gyorsan elteltek a napok, s ütött a búcsú ideje. A kislányok megölelték a recepciós hölgyeket, akik szinte nevetve viszonozták azt. A kisebbik lányom kissé el is pityeredett, amikor az utóba ülve elhagytuk a Medves Hangulatszálló területét.

  Nem ígértek luxust. De amit igen, azt betartották. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne eltölteni egy kellemes hétvégét egy igazi, vadregényes tájon, kiszakadni a szürke hétköznapokból, feltöltődni egy jó hangulatot adó, kedves szállodában.

  #310450 Hozzászólás

  Antal István
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  vadregényes

  Nagyon szeretünk a családdal vidékre menni nyaralni és kirándulni…

  Nemrég a párom kitalálta, hogy utazásunk alkalmával nézzük meg Hollókõt, nem messze van Tar, ahol a Buddhista sztupa is található, továbbá Salgótarján mellett van 2 vár is, a Salgó vára és a Somoskõi vár..

  A családdal mindenképp hazai vidékre szerettünk volna ellátogatni, így találtuk rá egy nagyon kedves kis helyre.

  Nagyon szép vidék, rengeteg természeti és történeti értékkel!

  A szálloda honlapján, ahol megszálltunk, rajta van az összes lehetséges programlehetõség a vidéken:
  http://www.medves.hu/belfoldi-utazasi-ajanlatok

  #310449 Hozzászólás

  bbb666

  Bogácsnak

  Szia itt elég olcsón találsz szállásokat:

  http://szallas.splaza.hu

  #310448 Hozzászólás

  Sári

  Bogács

  Sziasztok!
  Bogácsra szeretnénk menni a párommal, de a dátum még nem fix, tehát nem tudok elõre szállást foglalni. Tud valaki valami infót arról, hogy ha odamegyünk, akkor van esély rá hogy jó áron (2-3000 Ft/ fõ) kapjunk szállást?
  Köszi

  #310447 Hozzászólás

  Enikõ9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Személyszállítás nyári utazásokhoz

  Szabolcs-Szatmár -Bereg -Megye kiindulási ponttal maximum 8 fõs csoportok személyszállítását vállaljuk,opel vivaro légkondicionált kisbusszal.
  Akár reptéri transzfer, vagy egy bécsi, erdélyi kirándulás.Biztonságosan, szakmai képesítéssel, elfogadható áron.
  laszlo.torkos78@gmail.com
  06-30-438-8279
  06-30-849-7437

  #310446 Hozzászólás

  t peti

  Börzsöny

  Tényleg jó ez a topik, bakker… Én a Börzsönyt is szeretem, nagyon vadregényes, de a magyar hegységeknél egy kicsit meredekebb, húzósabb. Pl Királyrétrõl feltúrázni Magas Tax – Nagy Hideghegy – Csóványos! Az már döfi ! Jó kis surranó, ivóvíz, szendvics. Utána este jót csicsikál az ember, az biztos :-) Csicsijja, babujja…

  #310445 Hozzászólás

  Breeekucyka

  Orfû

  A Mecskeben található Pécs melletti kis falucska annyi gyönyörûséget hordoz magában, hogy egyszerûen muszáj megnézni.

  Én rettentõen szerencsésnek mondhatom magam, hiszen egy egész hetet nyaralhattam ott. Ha már valaki ráveszi magát és megnézi, feltétlenül nézze meg a Malommúzeumot.Békés, nyugodt és családias/tanyasias(teljesen jó értelemben véve) hangulatával szerintem mindenkit magával ragad. Ha tehetik augusztus végén menjenek, hiszen akkor rendezik meg a szokásos boszorkány-napot, ami egyszerûen mesés…Isteni süteményeket, kenyereket sütnek, árusok különféle temékeket árulnak pl.:házi mézet, medvehagymát (Orfûn termesztik, ami fûszernövény és gyógynövény egyben). Mini golfpálya, szép környezet, kis tavacska… Én csak jót tudok mondani errõl a mesés helyrõl.

  #310444 Hozzászólás

  Gábor

  Kallósd

  Szerencsére gyönyörû országban élünk. A Zala egyik mellékvölgyében található Kallósd is egy rejtett gyöngyszem egy csodálatos középkori kerektemplommal. Mindenkinek ajánlom a felkeresését. De a korábban már említett Ófalu-Kisújbánya-Zengõ-Püspökszentlászló túraútvonalat is ismerem és Várvölgyet is, ezekre a helyekre is mindenképp megéri ellátogatni.

  #310443 Hozzászólás

  kolorado9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Bakonybél

  Nagyon jó ez a topik!
  Várom a további ötleteket!
  Azért egész sok helyet ismerek a felsoroltak közül :D

  #310442 Hozzászólás

  Arcadius

  Pécsvárad-Zengõ

  Imádom Magyarországot,tavaly Pécsváradon és környékén voltunk …gyönyörû élmény volt!

  #310441 Hozzászólás

  gipsz jakab

  ZoZo

  én vennék is valami hasonlót és odaköltöznék, marha jól néz ki.

  #310440 Hozzászólás

  Vénepörfás tanya

  Sziasztok országjárók!
  Ajánlom figyelmetekbe a kiskunsági Vénepörfás tanyát!
  http://www.veneper.extra.hu
  Thnx
  ZoZo

  #310439 Hozzászólás

  Ricki

  a legszebb

  pesten az illatos út gubacsi sarok, egzotikus emberek jó levegõ. Csak vicc volt, szerintem a balaton déli oldalátol nem messze lévõ somogyi dombság ez elég vadregényes vagy a bugaci õsborokás nemzeti park, ez elég nagy és vadregényes.

  #310438 Hozzászólás

  moro

  Salföld

  pálos kolostorrom az erdõben. romantika-misztika.a környék a Káli medence sem utolsó.

  #310437 Hozzászólás

  mangocica

  Imre!

  Hol van az óhalászi holtág a Tiszatónál? Engem pont ez érdekel most, mert oda szeretnénk menni. Melyik faluhoz van közel és ott van-e szállási lehetõség? Van lehetõség arra, hogy a csónakot vezetõvel együtt béreljünk és úgy vágjunk neki?

  #310436 Hozzászólás

  Gábor57
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zemplén és egyéb

  Sárospataktól északra a Megyer hegyi tengerszem. A weboldalamon kép is van róla http://free.x3.hu/porgesz címen meg még van ott egy pár túrám de nem mind ja és a Keleti Mecsekrõl is vannak képek

  #310435 Hozzászólás

  Zsoldos

  valóban

  Andinak igaza van,bár az egész Keleti-Mecsek úgy ahogy van egy nagy vadregény.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 41
Hozzászólás: Magyarország vadregényes helyei
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.