Malmõi utazás

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Malmõi utazás

 • Indította
  Témakör
 • #9885 Hozzászólás

  Csornáné
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Malmõbe utazom május 14–én. Szállás érdekelne, programok egy hétre kb. Szeretnék átmenni Koppenhágába. Szükséges költõpénz mértéke. Szóval ilyesmik érdekelnének. Köszi!

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #128531 Hozzászólás

  Zsolt

  Malmö-Koppenhága

  Malmöbe megyek fapadossal 1 hétre, mindkét város tervbe van véve.
  Szállás Youth Hostel érdekelne, Koppenhágában 100-140DKK körülit ismerek, többágyas szoba. Malmöben tud valaki ilyesmit (neten nem találtam)?
  Másik kérdés, hogy Koppenhága-Malmö között van-e valami vonat vagy busz bérlet, ha igen, milyen áron. Egy retúrjegy kb. mennyi?
  Köszi a válaszokat elõr

  #128530 Hozzászólás

  szuburito

  Re: Malmõi kérdés

  Judit,

  A fentiekhez képest nem sokat tudok még mondani.
  Malmõben (és Koppenhágában) zónás tarifák alapján lehet közlekedni, ez érvényes a buszokra és a taxikra is, ha nem tévedek. Azaz fix tarifa, zónától függõen. Kb. 27 SEK volt két fõre a busz egyik zónából a szomszédos zónába. Ha pontos ár szükséges, akkor a malmõi Tourist Information-t ajánlom megkérdezni.
  Egy zsemle 1-2 SEK közötti volt, a 1,5l ásványvizek 12-15 SEK körüliek. Érdemes itthonról vinni élelmet.

  Üdv

  #128529 Hozzászólás

  kovács judit
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Malmõi kérdés

  Malmõbe utazom a nyáron,általános árak érdekelnének:buszjegy,pékáru…
  Tud valaki segíteni?Köszi.

  #128528 Hozzászólás

  szuburito

  Malmõ

  http://malmo.se
  És van még legalább két Malmõvel foglalkozó fórum is itt.

  Most voltunk a tavasszal, és csodálatos hely, tényleg csak ajánlani tudom!
  A reptérrõl egy busz visz a Malmõ központi pályaudvarhoz, innen lehet a városban tovább menni bárhová buszokkal vagy gyalog.
  Kb. 90 SEK körül volt az út /fõ, de ha oda-vissza veszi az ember a jegyet, akkor olcsóbb. A jegyet a buszon lehet megvenni.

  Érdemes átmenni Koppenhágába! Malmõ közp. pályaudvarról indul busz és vonat Koppenhága közp. pályaudvarára. Innen aztán vagy gyalog, vagy földalattikkal lehet bárhová tovább jutni.
  Mi vonattal mentünk, fél óra az út, ez is kb. 90 SEK /fõ, oda-vissza szintén olcsóbb. 20 percenként indul a vonat, a busz is hasonló árral és idõvel közlekedik.

  Malmõ közp. pályaudvaron van egy nagy Tourist Information. Nagyon kedvesek, még szállást is intéznek, ingyen térképet is osztanak. A malmo.se honlapon is megtalálhatóak valahol, és ha a címét megadja nekik az ember, ingyen küldenek Malmõ térképet. Tényleg, pár nap alatt a postaládámban volt a térkép!

  Mi itt szálltunk meg: http://www.villahillerod.se/
  Kedvesek, olcsóak, jók, igaz, nem egy szálloda, de semmi panaszunk nem volt rájuk.
  Van egy malmõi magyar srác, a másik fórumokon elérhetõ, õ is ad ki szobát, és csak pozitív véleményt olvastam róla, de nem ismerem.

  Malmõben egyébként nem érdemes korlátlan utazásra szóló bérletet venni, mi inkább gyalogoltunk, nem nagy város. Amikor meg buszoztunk, akkor a buszon vettük a jegyet.

  A WizzAir honlapján letölthetõek városajánlók, ahová repülnek, így Malmõrõl is, de Malmõ honlapja tényleg sok információt tartalmaz.

  Svédország drága hazánkhoz képest, tehát az üzletekben, éttermekben, és egyáltalán mindenhol a nálunk megszokottaknál magasabb árakkal lehet találkozni. Mi itthonról is vittünk magunkkal élelmet, hogy minél kevesebbet költsünk ott, meg keveset ettünk, leginkább a várost jártuk, mert mi amúgy sem rendelkezünk sok pénzzel.

  Jó utat!

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Malmõi utazás
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.