Marokkói célpontok

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Marokkói célpontok

 • Indította
  Témakör
 • #1923 Hozzászólás

  l ember

  Üdv

  Tudnátok címszószerûen (+rövid bemutatással) írni azokról a helyekrõl amiket feltétlenül érdemes megnézni Marokkóban, ami nektek is nagyon bejött ott?

  A komplett útleírásokba most golyózott kicsit bele a szemtengelyem.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 47
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #64508 Hozzászólás

  gülba

  agadirból a sivatagba

  Sziasztok,

  október végén megyünk Agadirba és pár napra Marrakesh-be. Agadirban 5 napot leszünk, és szeretnénk lelépni a sivatagba 1-2 napra. Úgy tudjuk, hogy az ország északi felében simán találsz vezetõt, aki bevisz egy-két napra, így van ez délen is? (a térkép alapján ez volna logikus, de jó lenne egy kis biztatás, mert erre nagyon vágyunk) …megpróbáljuk kiszervezni magunkat a szervezett programból;)
  Mit lehet/érdemes megnézni Agadir környékén? Ami kb egy nap alatt bejárható helyi közlekedési alkalmatossággal?

  Elõre is köszi a segítséget!

  #64507 Hozzászólás

  Rob Roy

  Agadir

  Fõleg a sok kéregetõre, koldusra akik nyújtogatják kezüket alamizsnáért.

  #64506 Hozzászólás

  Kriszta1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  család-Borsinak

  Szia!
  Csak azt szeretném tudi, hogy 2 gyerekkel mire figyeljümk egy Agadír-i üdülésnél? Tavasszal szeretnénk menni.

  #64505 Hozzászólás

  mézga

  info

  mikor a legjobb Marokkóba utazni?
  kirándulásra és fürdõzésre is gondolok
  köszi?

  #64504 Hozzászólás

  Piroska

  Szállodáról infó kérés.

  Aki volt már Agadirban a Hotel Talborjtban kérem irja meg tapasztalatát. Oda szeretnénk menni, mert most az ára kedvezõ.

  #64503 Hozzászólás

  balazs

  diavetites

  Szerdan 19 orakor a Vista Rendezvenyteremben (Paulay E. u., Budapest) Del-Marokko 4WD utrol vetitek, de lesz meg Bulgaria es Mt. Everest alaptabor tura is. Mindenkit varunk sok szeretettel!
  Info: baraka.hu

  #64502 Hozzászólás

  MBeata

  Borsinak

  Szia!

  Nagyon szépen köszönöm a segítséged.
  MBea

  #64501 Hozzászólás

  Borsibaby

  Válasz

  Szia!
  Szerintem a férjeddel nyugodtan mehettek kettesben. A 3-4 embert csak azért írtam, mert mondjuk 2 lány azért jobb ha nem indul el. Általában a nagyvárosokba összpontosul a bûnözés, míg a vidéki emberek nagyon barátságosak, különösen a berberek lakta vidékeken. Én utaztam egyedül busszal, ha el kellett vmit intézni Rabatban. Casában is egyedül császkáltam. De azért hozzá tartozik, hogy a helyi viseletet hordtam és fejkendõt, tehát annyira nem tûntem fel. Meg arabul is beszéltem már annyira hogy meg tudjam védeni magam. De szerencsére nem volt kitõl…Az európaiakhoz kedvesek, ha Ti is kedvesek vagytok és tisztelitek a kultúrájukat. Pl: ha esetleg megdöbbentõ valami, vagy furcsa, akkor se mutassátok ki. Mert sokszor láttam nyugati túristákat, akik húzták az orrukat, ha esetleg vmi nem volt olyan tiszta, mint az Európában megszokott, és kiült az arcukra az undor, a lenézés. Ilyen hozzáállásal kár elmenni bárhova is. Pont az ilyen túristát fogjál jól átvágni, és aztán meg lesz sértõdve és nem érti hogy miért pont vele történik ilyesmi. Személy szerint a déli vidékeket kedvelem, de ez ízlés dolga. Marrakesh kihagyhatatlan. Bár ilyenkor baromi meleg van délen. Cápáktól nem hiszem, hogy kellene tartani. Rengeteg strand van az óceánparton, nem lenne ennyi, ha nem lenne biztonságos. Remélem tudtam segíteni.
  Borsi

  #64500 Hozzászólás

  MBeata

  Borsybabynek

  Szia

  Köszönöm szépen a jó tanácsokat. Tehát, ha ketten megyünk a férjemmel szerinted se ne nagyon mejünk külön kirándulni?Mivel azt írod nem szervezetten akkor ok, ha 3-4en vagyunk. Te hol voltál egyedül, ahol nem ért semmi atrocitás? Általában hogyan állnak az európaiakhoz(részünkrõl normális viselkedés és az általad adott tanácsok betartása esetén)? Neked mi a kedvenced az országban, mi tetszik a legjobban? Az óceánban fürdés esetén cápától kell-e tartani, pl agadírban?
  Elõre is köszi szépen. MBeata

  #64499 Hozzászólás

  Borsibaby

  MBeanak

  Szia!
  Azt tudom tanácsolni Neked, hogy az általános óvintézkedéseket tartsátok be, amit itthon is megtesz az ember, pl: ha kimegy a józsefvárosi piacra. Értem ez alatt, hogy fogdd a táskádat, ne hagyd õrizetlenül az értékeidet, két pénztárcába legyen a pénzed elosztva. Marokkóban természetesen vannak zsebtolvajok, mint ahogy sok helyen a világon, de nem veszélyesebb hely, mint mondjuk Románia, viszont sokkal biztonságosabb, mint Egypitom. Lehetõleg ne viselj arany ékszert, és kihívó ruhákat. A lényeg, hogy kerülni kell a feltûnést. Én sokat mászkáltam egyedül, és soha nem ért semmi atrocitás. Esetleg leszólíthatnak férfiak, ha látják, hogy európai vagy, de nem tolakodóak. Le kell rázni õket, ha nagyon nyomulnak, mondd nekik hogy: száfi, ami azt jelenti: elég volt. Vagy elég ha a rendõrséggel fenyegetõzöl, ez a bûvös szó, amire biztosan lekopik minden nemkívánatos személy. Szóval hirtelen ennyi jutott eszembe. Nem szervezetten is bátran utazhattok, ha vagytok 3-4-en. És azért legyenek a társaságban fiúk is.

  #64498 Hozzászólás

  MBeata

  Bojtárnak

  Nagyon szépen köszönöm
  MBeata

  #64497 Hozzászólás

  bojtár

  re:

  http://www.virtualtourist.com, http://www.lonelyplanet.com és ott a Thorn Tree, de akár itt az afrika rovatban is rákereshetsz Marokkóra. Sok korábbi topik van, hasznos információkkal.
  Érdemes megvenni vagy az LP Morocco könyvét, vagy a Bajomi L. Dávid Marokkó útikönyvét.

  #64496 Hozzászólás

  Mbeata

  Bojtárnak

  Nagyon köszi a gyors választ és a tanácsot is. A fõrumon kivül honnét tudok az ut tervezéséhez további támpontokat kapni? Mi az , amit nem szabad kihagyni? Azért is kösz a választ, mert nagyon utáljuk a szervezett kirándulásokat mi szeretjük eldönteni, hogy mit nézzünk meg , mennyi ideig stb.. éds hála a válaszodnak így már merünk nézelõdni egydül.
  Még egyszer kösz a válaszod. MBEata

  #64495 Hozzászólás

  bojtár

  re:

  Na ezt az idegenvezetõt kellene jól fejbe rúgni. De minimum örökre eltiltani ettõl a munkától.
  Egyébként MBeata ne hidd, hogy csak az autóbérlés és a túrista busz a két alternatíva a közlekedéshez. Jól szervezet a buszhálózat, a vasút és persze ott vannak a grand taxik. Tessék kicsit bátrabnak lenni!
  Mi is júliusban repülünk Marrakeshbe és az egész utat ott fogjuk megszervezni. Helyi közlekedés, low budget szállás, stb. Egyedül a végén foglaltunk pár napra szállást Agadirba.

  #64494 Hozzászólás

  MBeata

  Borsibabynek

  Kérlek elõre is, hogy ne haragudj meg a kérdésért, de ez nagyon foglalkoztat. Júliusban megyünk két hétre Agadirba és szeretnénk nem szervezett kirándulásokon bejárni az országot, már amennyire ennyi idõ alatt lehet.DE!! 2000-ben voltunk Spanyolroszágból egy 1 napos kiránduláson Marokkóban és akkor az idegenvezetõ Teutanban azt hiszem az óvárosban külön felhívta a figyelmét a csoportnak, hogy van egy kísérõnk, aki többekkel dolgozik együtt a csoport védelmén lenyúlás ellen. A buszra visszaszállva ne felejtsünk el baksist adni neki majd, de ezzel együtt se maradjon el senki a csoporttól, mert a biztonsága nem garantálható. Hadd ne mondjam, hogy végig rettegtem a napot. Kérdésem jellemzõ-e, mármint a zsebtolvajlás kísérlete pl Fez, Marrakesh, Rabat stb óvárosi részeiben, mert , ha igen inkább szervezett kirándulásokra megyünk el és nem bérlünk autót. Kérlek még egyszer ne haragudj meg a kérdésért, segítséged elõre is köszönöm és remélem csak az idenvezetõ volt kissé zanza.
  MBeata

  #64493 Hozzászólás

  Borsibaby

  hiteles info

  Sziasztok!
  Egy évig éltem kint a marokkói férjemmel a családjánál.
  Már nem lakunk ott, de rendszeresen visszajárunk, pl. most õsszel is. Ha bárkinek segíthetek infoval vagy bármi mással, írjatok, kérdezzetek bátran.
  Marokkó az arab viszonyokhoz mérten tiszta és biztonságos ország, mindenkinek ajánlom.

  #64492 Hozzászólás

  Zsé

  Eltévedés

  Végigolvastam a leírást, jó kis út lehetett, fõleg a sivatagi éjszakák!

  Szerintem Marrakesh-ben rém egyszerûen el lehet tévedni. Mi a következõképpen csináltuk: a Ben Youssef mederszától a Jemmára akartunk eljutni és úgy gondoltuk, hogy ha mindig a déli irányt tartjuk, akkor pont ott fogunk kikötni. Persze nem számoltunk azzal, hogy az utcák nem egyenesek, hanem össze-vissza kanyarognak és a dél sem egyértelmû. Így jó egy órás gyaloglás után a déli csücsök helyett annál a kapunál lyukadtunk ki, ahol az Ourzazate felé vezetõ út kezdõdik, tehát valahol északon.
  Meknesben pedig a térképen kinéztünk egy “levágót” a M.I. mauzóleum felé a régi imperial városrészen keresztül. Na ezen kb. 1 perc után sikerült annyira elkavarodnunk, hogy nem csak azt nem tudtuk, hogy melyik utcában járunk, hanem azt sem, hogy vajon melyik irányba tartunk. De így legalább olyan utcákba is eljutottunk, amik a városfal belsejében – a teljes sötétben – mennek.
  Egyébként egyszer sem bántuk a dolgot. Az eltévedés elég jó módszer a medina felfedezésére, továbbá kiváló lehetõség a helyiekkel való kommunikációra.

  Csak óvatosan a kritikákkal, ha kérhetem! Elég sokat utazok és kirándulok de egyszerûen nem tudom megtanulni összerakni a térképet a valósággal. Egyre inkább az a meggyõzõdésem, hogy erre születni kell (konkrétan: férfinak).

  #64491 Hozzászólás

  buzas balazs

  utleiras

  Hello,

  Az utleiras rovatba felraktam egy cikket a Baraka Hirlevel alapjan.

  #64490 Hozzászólás

  bb

  Meknes es Marrakech

  Hogy sikerult eltevedni? Plane Meknesben?

  #64489 Hozzászólás

  BT

  ZSÉ, én és a Jemma el-Fna

  Szia,
  Igazából nekem nem lehet autentikus egy afrikai hely, ahol egyszerre mintegy 60 pirosra égett német issza a sört(!), és énekeli a bajor kocsmadalokat.
  Mindehhez egy kifõzdében esznek, és a késõbbiekben ebbõl (erõsen remélem – sõt tudom) semmi problémájuk sem lesz.
  Félreértés ne essék, nekem nagyon tetszett, csak nem volt ennek túlzottan arab hangulata (hogy a topos felszolgálólányról már ne is beszéljek…).
  BT

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 47
Hozzászólás: Marokkói célpontok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.