Marosvásárhelyi repülõjárat

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Marosvásárhelyi repülõjárat

 • Ennek a témakörnek tartalma 14 hozzászólás, 5 résztvevő. Utolsó frissítés:  McSmith 3 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #8634 Hozzászólás

  Sziasztok,
  Szeretnék érdeklõdni, hogy milyen lehetõség van repülõvel eljutni Marosvásárhelyre vagy Székelyudvarhelyre?

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #457951 Hozzászólás

  McSmith
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Re: Marosvásárhelyi repülõjárat

  van. wizzair.

  #457899 Hozzászólás

  kamila

  szeretnek erdeklodni h bukatestbol van repulo vasarhelyre ?ha valaki tud kerlek segitsetek n fontos.koszonom elore is

  #119782 Hozzászólás

  csaboca2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Reptere busszal

  Szia.
  Ha megirod a pontos idopontot akkor talan segithetek ugyanis azon az utvonalom tobb ceg is mukodtet jaratot

  #119781 Hozzászólás

  vassy

  Marosvásárhely – reptér

  sziasztok!

  marosvásárhelyi buszállomásról hogy tudok kijutni a reptérre a leggyorsabban? busz érkezésétõl, kb. 45percem lesz oda érni, különben lekésem a járatot.

  #119780 Hozzászólás

  origenesz@gmail .com

  Sziasztok!
  Akit erdekel,a nem tul tavoli jovoben iditunk Budapest-Debrecen-Kolozsvar-Marosvasarhely,haztol-hazig,0-24-es express luxus minibusz jaratot,barral,mozival,Budapest gyujtes este20h-tol,Marosvasarhelyre erkezeskb reggel 4,onnan reggel 8-tol gyujtes,kb 16H budapesti erkezes.
  honap kozepetol honlapon is tajekozodhattok.
  Hun-Brit-Sic day-night line nev alatt.

  #119779 Hozzászólás

  Pippo

  gara

  Ez szerintem tul nagy igeny. Allitolag van busz valami kiismerhetetlen menetrend szerint. Kifele a varosbol a repterre tenyleg van busz, minden Ludas/Radnot fele kozlekedo busz igeny eseten megall a repternel. Ket honapja 3 lej azaz 200 ft volt a jegy. Ezek a buszok kb orankent jarnak. Taxi kb 3000 ft-ert visz. A taxisok kozott van magyar is.

  #119778 Hozzászólás

  gara

  transzfer

  nem tud valaki repülõtéri transzfer szolgáltatót (magyart) akinek lenne honlapja is és személyszállítással foglalkozik a marosásárhelyi repülõtérrõl?

  #119777 Hozzászólás

  heszusz

  szállások,repülõtér,közlekedés

  “A legalacsonyabb ár magyarországi indulással 14.900 HUF + adók, illetékek, díjak”

  Most komolyan ez alacsony? pff wizzair elvitt minket 6000-ért oda vissza :D

  Amúgy a reptér eléggé lepukkant, még most is alakítgatják, de mûködik :)
  A reptér messze van a várostól, bemenni taxival lehet vagy ha nem akarsz annyit fizetni, akkor mennek a reptér elõl mikrobuszok is azok olcsóbbak, könnyen föl lehet ismerni õket
  Szállásokat nem tudok mondani, én az egyik barátom nagyanyjánál laktam:P amúgy 2 éve a legolcsóbb bod péternek volt, mondjuk lehet már van olcsóbban, arról nem tudok:
  http://www.bodpeter.ro/arak.htm

  #119776 Hozzászólás

  holiday
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Marosvásárhely repülõvel

  Jan-ban szeretnénk Marosvásárhelyre utazni a WizzAir-rel.Várom az infokat szállásokról,repülõtérrõl,közlekedésrõl.Elõre is köszi!

  #119775 Hozzászólás

  István

  wizz air

  Kedves Gyula!

  Tudtommal a WizzAir indít oda járatokat, a honlapjukon szerintem rajta van minden ezzel kapcsolatban!

  István

  #119774 Hozzászólás

  Gyula8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Marosvásárhelyre

  Szeretnék érdeklõdni,hogy mikor indulnak fapados járatok Marosvásárhelyre és milyen áron??
  Várom tisztelettel válaszát erre a címre:
  tesis@freemail.hu

  Köszönettel: Gyula

  #119773 Hozzászólás

  123

  Bõvebben

  MAROSVÁSÁRHELYEN A MALÉV LESZ AZ ELSÕ

  A Malév lesz az elsõ nemzetközi menetrendszerinti járatot üzemeltetõ légitársaság Marosvásárhely frissen felújított repülõterén. Az erdélyi városba a Malév 2006. január 16-án nyitja meg közvetlen járatát, ezzel a légitársaság romániai célállomásainak köre négyrõl ötre bõvül. A külföldi légitársaságok közül a Malév közlekedtet menetrendszerinti járatot a legtöbb romániai célállomásra. Az eddig repült Bukarest, Temesvár, Konstanca és a Carpatair román légitársasággal közösen üzemeltetett Kolozsvár mellett, a jövõben az erdélyi Marosvásárhelyre is járnak majd a magyar nemzeti légitársaság CRJ-200 típusú gépei MA 890/891-es járatszámon. A Malév március végéig heti három járatot közlekedtet az erdélyi városba, a nyári menetrendi idõszaktól pedig heti négyre sûríti járatainak számát.

  A Budapest-Marosvásárhely közvetlen légi összeköttetés szükségessége és megteremtése már korábban is idõrõl-idõre napirendre került. A magyar nemzeti légitársaság évek óta keresi a lehetõségét annak, hogy Románia egyik legjelentõsebb magyar városát légi úton is elérhetõvé tegye Budapestrõl. Azzal, hogy a Malév a román légügyi hatóságtól ez év június 30-án megkapta az engedélyt arra, hogy saját jogon járatot nyisson Marosvásárhelyre, a járat megnyitásának utolsó hivatalos akadálya is elhárult. A közlekedésdiplomácai sikerként elkönyvelhetõ járatengedély megszerzésében a Malév nagy segítséget kapott a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól, román oldalról pedig Borbély László miniszter úr nyújtott hathatós és nélkülözhetetlen támogatást. A közvetlen légijárat érdekében aktívan közremûködött továbbá a marosvásárhelyi repülõtér managementje, személy szerint köszönet illeti Stefan Runcan igazgató urat, aki hosszú évek óta lobbizott a tervezett Malév-járat indítása mellett. Külön köszönet jár Lokodi Edita Emõke asszonynak, a Maros Megyei Tanács elnökének, számos utazási iroda, szálloda vezetõjének, a kereskedelmi és ipari kamarák és befektetési centrumok vezetõinek is.

  Az ez év nyarán megkapott engedély birtokában a Malév azonnal hozzálátott a szükséges piackutatásoknak és elemzéseknek, amelyeknek eredményeképpen született meg a döntés, hogy mikortól, milyen módon, milyen frekvenciával célszerû és jövedelmezõ a járatot megnyitni.

  A Budapest – Marosvásárhely – Budapest járat menetrendje helyi idõben:

  MA 890 Budapest 13.40 Marosvásárhely 15.35

  MA 891 Marosvásárhely 16.05 Budapest 16.05

  A járat hétfõi, szerdai és csütörtöki napokon közlekedik. A legalacsonyabb ár magyarországi indulással 14.900 HUF + adók, illetékek, díjak, Marosvásárhelyi indulással pedig 69 EUR + adók, illetékek, díjak.

  A jegyeket a Malév jegyirodákban, utazási irodákban és a http://www.malev.hu internetes portálon a mai naptól lehet megvásárolni. Az értékesítést elõsegítendõ a Malév irodát is nyit Marosvásárhelyen, ami a légitársaság közép-európai gyakorlatában egyedülálló.

  A Malév új romániai járatán elsõsorban az üzleti és átszálló utasokra, valamint a turistákra számít. A Budapestre érkezõ átszálló utasoknak kiváló csatlakozási lehetõséget biztosít a Malév esti menetrendi hulláma Nyugat- és Észak-Európa városai felé, valamint a tengerentúlra, míg a Nyugat-Európából Marosvásárhelyre utazóknak a déli órákban érkezõ járatok biztosítják a jó csatlakozást a 13.40-kor induló marosvásárhelyi járathoz.

  Malév járatok Romániába

  A magyar nemzeti légitársaság romániai úticéljai iránt az utóbbi idõben jelentõsen megnõtt az érdeklõdés. A Malév hetente összesen 37 járatot közlekedtet Romániába, a legtöbbet, heti 14 járatot Bukarestbe. A román fõváros a Malév egyik legdinamikusabban fejlõdõ desztinációja, 2005. elsõ félévében az összes utaslétszám több mint 10%-kal növekedett az elõzõ év hasonló idõszakához képest, a járat kihasználtsága pedig átlagosan 70% volt.

  Temesvárra, Nyugat-Románia legdinamikusabban fejlõdõ városába, a Malév 2002. óta a hét minden napján üzemel. Ezt a járatot elsõsorban a Nyugat-Európából érkezõ business utasok veszik igénybe.

  Az idén júniusban nyitotta meg a Malév új menetrendszerinti járatát Románia negyedik legnagyobb városába, a Fekete-tenger partján fekvõ Konstancába, melynek vonzáskörzete az ország jelentõs ipari és turisztikai régiója. A járat hetente kétszer köti össze a fekete-tengeri várost Budapesttel. A járat iránt mutatkozó jelentõs igény miatt a Malév jövõ nyári idõszakban frekvenciabõvítést hajt végre. Ugyancsak ezen a nyáron került be a kolozsvári célállomás is a Malév menetrendjébe, ahová a magyar légitársaság a Carpatair-rel közösen üzemeltet napi két járatot.

  A Malév stratégiai célja a Romániába irányuló járatainak bõvítése, mivel a szomszédos ország az egyik legfontosabb piaci terület Európában. A magyar-román kétoldalú gazdasági, kereskedelmi, politikai kapcsolatok fejlõdése alapján – mintegy ezek katalizátoraként – közép- és hosszabb távon csakis az lehet a közös érdekünk, hogy további uticélok is elérhetõvé váljanak közvetlenül, légi úton. Ebbe a stratégiai tervbe illeszkedik a Malév 2006. januárban induló Marosvásárhelyre közlekedõ járata is. A Malév ugyanakkor további fejlesztésekben is érdekelt és partnerként tekint az esetleges román fuvarozói együttmûködési ajánlatokra is!

  Marosvásárhely és vonzáskörzete

  A közvetlen Budapest-Marosvásárhely járat iránt mind Magyarországon, mind pedig Erdélyben növekvõ érdeklõdés tapasztalható, és a légitársaság bízik az új járat sikeres bevezetésében.

  Marosvásárhelyen a külföldi beruházások aránya magasabb az országos átlagnál. Marosvásárhely a Maros völgye legerõsebb ipari központja. A gépipar, vegyipar, textil- és készruhagyártás, valamint a bútorgyártás a legjellemzõbbek a városra.

  Az idegenforgalmat és vendéglátást korszerûsödõ és fejlõdõ infrastruktúra segíti, számos hotel, panzió és kemping várja a vendégeket. A legkedveltebb turisztikai célpontok közé tartoznak, többek között, a Világörökség részét képezõ Segesvári vár, a görgényi havasok lábánál található híres gyógyfürdõ, Szováta, amely nagyszámú turistát vonz ide minden évben. Fontos szerepet játszik a térség turizmusában Marosszentgyörgy sós- és iszapfürdõje, klóros és jódos vizeivel valamint az alsóidecsi sósfürdõ.

  Románia Magyarország tíz legfontosabb gazdasági partnerének egyike, megelõzve Lengyelországot és a Cseh Köztársaságot is. Magyarország a hetedik legnagyobb befektetõ Romániában. Magyar befektetõk 5010 vállalatot alapítottak az országban, ebbõl 2205 céget Marosvásárhely és környékén. Hivatalos kimutatások szerint a Romániában eszközölt magyar befektetések értéke 347 millió USD, Marosvásárhely tekintetében ez 102 millió USD összeget jelent.

  #119772 Hozzászólás

  123

  Újabb kiegészítés

  Marosvásárhelyre indít járatot a Malév
  2005. október 19. 12:33

  Elsõként indít nemzetközi menetrendszerinti járatot január 16-tól heti három alkalommal Marosvásárhelyre a Malév.

  Gönczi János, a Malév Rt. vezérigazgatója elmondta, hogy a román légügyi hatóságoktól idén, június 30-án a Malév megkapta az engedélyt, hogy járatot nyisson Marosvásárhelyre. Eddig Bukarestbe, Temesvárra, Konstancára, illetve a Kárpátia román légitársaság üzemeltetésében Kolozsvárra repültek.

  Ezután saját géppel repülik ezt a járatot is, és a Malév gépe lesz az elsõ, ami a frissen felújított marosvásárhelyi repülõtérre szállhat le menetrend szerinti járattal. Január 16-án indul az elsõ járat, hetente háromszor egy 50 személyes Bombardier CRJ-200 gép repül majd Marosvásárhelyre. (radio.hu)

  #119771 Hozzászólás

  123

  Kiegészítés

  Szombaton ünnepélyesen felavatták a marosvásárhelyi repülõtér új épületszárnyát, így a Malév hamarosan beindíthatja a Budapest-Marosvásárhely légi járatát – írja a Népszabadság.

  A mintegy 100 milliárd régi lejes beruházással épített termináltól azt várják, hogy a marosvásárhelyi repülõtér a térség egyik fontos légikikötõjévé váljék. A repülõtér elsõsorban a székely megyék (Maros, Hargita, Kovászna), illetve Szeben, Fehér és Beszterce összesen 1,5 millió lakosát szolgálja majd ki.

  A repülõtér a remények szerint fellendíti az említett megyék gazdasági és turisztikai életét egyaránt. Marosvásárhelyrõl jelenleg csupán egyetlen menetrend szerinti járat indul, temesvári átszállással azonban 23 európai város érhetõ el.

  A hamarosan induló Malév-járat mellett a fapados légitársaságok is komoly érdeklõdést mutatnak a marosvásárhelyi légikikötõ iránt – írja a Népszabadság.

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: Marosvásárhelyi repülõjárat
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.