mauritania,senegal,mali,

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika mauritania,senegal,mali,

 • Indította
  Témakör
 • #2546 Hozzászólás

  bandy

  vizumhoz kell,szobafoglalas.
  hol tudok foglalni elore fizetes nelkul?
  tud valaki segiteni mali vizum ugyban.
  marokkobol kezdeni az utazast jo otlet,vagy van valakinek jobb otlete?
  koszonom a reszletes valaszokat.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #72704 Hozzászólás

  gabor

  repjegy marokko-ba, utitars ny. afrikaba

  tui.com al munchen agadir, 100 euro— szerintem jo deal..

  Ja es ha v-ki ny. Afrikaba jonne lehet hozzam csatlakozni.. jan 20 korul indulok.. 4 honap kb, majd fel kozep azsia..
  Gabor

  > fotos about my previous travels:
  > http://www.kep.tar.hu/vanderboy
  > http://www.kep.tar.hu/vandorboy http://www.kep.tar.hu/vandorboy-africa
  >> my blog
  > http://www.vandorboy.freeblog.hu http://www.vandorboy-english.freeblog.hu/
  > about my recent Central american journey:
  > http://picasaweb.google.com/vandorboy

  #72703 Hozzászólás

  gagarin

  Repjegyek

  Nezzetek meg a Budava Tours oldalait… visszafele igen jo aron vannak repjegyek. En iden Bamakobol Romaba 95ezer korul vettem jegyet (Royal Air Maroc), onnan meg valami otezerert hozott haza a fapados. Ugyanaz a romai repter, 2-3 ora varakozas mindossze. Szaz alatt megvolt az egesz. Mostanaban is ennyiert foglalhatsz.

  Odafele… hm. Kinek vermerseklete szerint. Europan vegigvergodni valoban hosszadalmas… talan erdemes Valenciaba repulni, ha van fapados es onnan repulni/kompolni tovabb.

  g.

  #72702 Hozzászólás

  Vanek

  Xarina

  A stoppolást vagy buszozást kihagyom végig Dél-Európán, többször jártam arrafelé és azért idõ és pénzigényes is.

  Magam is számolgattam hogy megéri-e visszabuszozni Marokkóba, az én utitervem szerint csak Mali és Mauri vízumból kéne kétszeri, az meg nem vészes.
  Gondoltam rá hogy Niger után Csádon átvergõdve el lehetne menni Szudánon keresztül Kairóig, de egyrészt elég rossz most arra a helyzet, tudtommal mindkét határ le van zárva (Csádban), és így egyben legalább 5-6 hónap kéne hozzá. Szudánba készülök más formában.

  #72701 Hozzászólás

  xarina

  Vaneknak

  Barcelonába vettem egy repülõjegyet illetékkel együtt 11.200 ft-ért. Onnan mentem volna le Marokkóba. Stopp az nekem eddig nem nagyon ment a spanyoloknál, így maradt volna helyi vasúttal mely olcsóbb, de lassú és csak kisebb távolságokra megy. De amúgy is be akartam járni az országot, így ez nem probléma. Viszont közbejött valami, s nem tudtam elindulni. Viszont most ismerõsök mennek arra, s levisznek Valenciáig.
  Visszafelé én is a szárazföldi megoldásra gondoltam eddig, de ahogy össeszámolom a vízumokat meg az utazást visszafelé, lehet hogy nem sokkal többe kerülne egy repülõjegy. Ráadásul és nem is feltétlen jönnék haza. Ha pl. olcsón lehetne kapni repülõjegyet Egyiptomba, akkor nekem az felelne meg a legjobban.
  A Marokkói repjeggyel szerintem az a gond, hogy csak 1 hónapos jegyek vannak ennyiért. 3-4 hónapos jegyek jóval drágábbak.

  #72700 Hozzászólás

  Vanek

  Xarina

  Sziasztok!

  Hasonló utat tervezek, csak jövõ januári indulással. Buszozol Marokkóig vagy repülsz?

  Gondolkodom, hogy Casablancába érdemes lenne egy 70-80 ezres retúr jeggyel repülni, csak akkor vissza kell vergõdni Ghánából Marokkóig.

  Másik verzió az Egyip Air open jaw lehetõsége: oda Casablanca vissza Accra 170-180 ezerért.

  Nem tudja valaki hogy Nigerben megközelíthetõ-e az Air hegység? Állítólag törzsi harcok miatt nem mûködik, és a Lonley sem egyértelmû.

  Vanek

  #72699 Hozzászólás

  malária

  Szeptemberben mennék egy Mauritánia, Szenegál, Gambia, Mali, Burkina Faso és Ghána túrára. Kb 4 hónapra tervezem.

  Milyen arra olyankor a nappali és éjszakai hõmérséklet, idõjárás?

  Malária ellen mi a legjobb, amit tehetek? A Lariamot már elõtte is utána is kell még szedni, így közel 5 hónapig kellene használni, de 2 max. 3 hónap után már nem ajánlatos szedni. A doxyciclint meg még annyit se. Mit ajánlatok, szedjem egy ideig, s utánna ne, vagy akkor már ne is szedjem egyáltalán. Ha meg szedjem, akkor melyik szakaszon érdemesz leginkább használni?
  Szúnyogháló mennyire van az olcsóbb szállásokon, vagy könnyen be lehet-e szerezni kinnt?
  Egyáltalán maláriaügyben mennyire veszélyes a szeptembertõl decemberig tartó idõszak?

  Akinek van ez ügyben tapasztalata, az kérem segítsen.

  #72698 Hozzászólás

  Peter

  Vizumok

  Sziasztok, szenegali vizumot itthon a francia kovetseg is kiad, igaz kisse korulmenyes. Mauri vizumot pedig ODAFELE!! a marokkoi hataron is adnak, percek alatt.

  #72697 Hozzászólás

  János

  kristófnak

  sziasztok , én is szeretnék további információkat stb.

  köszönöm samboki@freemail.hu

  #72696 Hozzászólás

  bandy
  #72695 Hozzászólás

  Kristóf
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Írj

  Add meg te is a mailedet, és elküldöm a számomat. Freemailes

  #72694 Hozzászólás

  bandy

  kristofnak

  kerek egy telefonszamot kerdeznek meg.
  koszonom az eddigi informaciokat.

  #72693 Hozzászólás

  Kristóf

  vízumok

  Idén nyáron voltam mindháromban. Egyik vízumhoz sem kértek szobafoglalást. Marokkóban csináltattam a maurit. vízumot, Casablancában. A konzulátus csak délelõtt van nyitva, hétfõtõl péntekig. Egyik nap beadod a kérelmet, másnapra készen van. 200 dirham ( 20 euró ) a díj. Fénykép kell hozzá, és ki kell tölteni egy adatlapot, amin rutinkérdések vannak. A rabati maurit. nagykövetség nem ad vízumot, csak a casai konzulátus! A szenegáli vízumot Rabatban készítettem a nagykövetségen. Aznapra elkészült, ez is kb ugyanenyibe került. Egy hónapig érvényes, és érdemes több belépésest csináltatni, mert ugyanannyiba kerül, mint az egy belépéses. Ehhez is csak 2 fénykép meg az adatlap kellett. A mali vízumot Conakryban ( Guinea ) csináltattam, de szerintem Rabatban is simán megadják. Con-ban kb öt! euróba került, bár beszéltem néhány francia turistával, akik Európában csináltatták vagy 50 euróért. Ehhez is csak ugyanezek kellettek, és pár óra alatt megvolt. Gambiába a határon érdemes vízumot csináltatni, ott tízezer CFA, az kb 20 dollár. Szerintem érdemes Marokkóból menni, tömegközlekedéssel simán lejutsz Dakhláig ( Ny-Szahara ), onnan pedig próbálj meg stoppot fogni a maur. határig, ami Nouadhibounál van. Sok farncia, meg spanyol megy le eladni mindenféle lepukkant kocsit Mau-ba és Szenegálba, de turisták is pörögnek arra. Dakhla elõtt a Moussafir kempingben szinte mindig van valaki, aki lefelé megy. Ha mégsem jönne így össze, taxibuszok is mennek, ezek a Moussafir melletti rendõrségi ellenõrzõpontnál állnak, nincs fix menetrendjük, de naponta több is megy. Általában délután, mert addig a városban bizniszelnek. Az ára 200-250 dirham ( 20-25 euró ), de elõször általában megpróbálnak 500-at kérni, ezt nem szabad elfogadni. Ez a szakasz a legdrágább. Már semmiféle engedély nem kell ahhoz, hogy elutazzál a ny-szaharai ( marokkói )-mauritán határra, nincsen már konvoj sem. A mau. vízumot egyébként úgy tudom, hogy a határon is kiadják, de ott 50 euró. Valószínûleg Szenegál is ad vízumot a határon, de nem tudom mennyiért. Érdemesebb bemenni a követségre. A stopp marokkóban általában ingyenes, de a kamionosok szinte mindig pénzt kérnek érte! A többi afrikai országban viszont mindig fizetni kell érte! Mindig elõre alkudjatok meg a sofõrrel a konfliktusok elkerülése végett. Ja, és csak eurót vigyetek, ne dollárt! Sokkal könnyebb átváltani, és az árfolyam is kedvezõbb!

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: mauritania,senegal,mali,
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.