Meddig nem mehetek meg az USA-ba ?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Meddig nem mehetek meg az USA-ba ?

 • Indította
  Témakör
 • #20026 Hozzászólás

  Pal

  Het evvel ezelott deportalasi vegzest kaptam az USA-ban. Ennek nem tettem eleget es tovabb maradtam.jelenelg itthon vagyok Magyarorszagon. Most nem katam vizumot, hogy allitolag a computrben talatak valamit 1997 bol. Azt hogy mit kovettem el azt mar nemtudjak megmondani. Csak hogy volt valami. Ezert elutasitottak a vizum kerelmemet.
  Mit tehetek hogy tisztazzam magam, vagy. hogyan torolhato a computerbol. a dolog. Vagy meg meddig nem kaphatok vizumot?
  Bizonyitottan itthon elek tobb eve. Jo allassal, es anyagi haterrel rendelkezem.
  Minden ertekes informaciot megkoszonok.
  Pal

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #207281 Hozzászólás

  Pal

  pal

  koszonom a sok ertekes valaszt. Azt meg megkerdeznem, hogy abban az esetben ha esetleg megnosulnek, vagy kihuznanak a zoldkartya lotton,vagy esetleg egy csalad egyesitesre kerulne sor, akkor is ervenyesek ezek a szabalyok?
  akkor sem utazhatnank be az USA-ba
  koszi az informacikoat

  #207280 Hozzászólás

  Lava

  nehez dio

  Nekem van egy ismerosom. Kiutasitottak kb. 15 eve. Volt egy menekultkerelme, aztan elkavartak a papirjait, ugy lett illegalis, hogy nem is tudta. Szepen hazament. /Tenyleg bilincsben kisertek fel a gepre./ Ezutan hivatalosan kivandorolt Canadaba. Viszont vizumot USA-ba azota sem kap. Mar canadai allampolgarkent sem tud bejonni. Vagyis latjak az adatbazisukban. Ez van.

  #207279 Hozzászólás

  Xman

  What I found

  Igen, a net-nél itt senki okosabb nem lehet. Amiket itt gyakran kérdeznek azt már megválaszolták. A net anyanyelve angol. Mielõtt feltesznek egy kérdést nem ártana ha kicsit elõbb olvasgatnak itt vagy amott.

  #207278 Hozzászólás

  Babi

  hooter koszi

  En is ezt akartam irni.Bevandorlasi ugyvedtol tudom egeszen biztosan.5 ev ha elhagyod az orszagot amikor mondjak, es lejelentkezel vagy 10 ev ha nem.Akkor is csak ugy johetsz vissza termeszetesen ha megkapod a vizumot.

  #207277 Hozzászólás

  whatIfound

  Nem jo hir

  Pal, ezt talatam a kovetkezo cimen:
  http://immigration.about.com/library/chats/bl081400e.htm

  Question #5: I am sure I’m about to be deported. What is the amount of time before I can apply for a visitor visa or a working visa to the USA?

  Carl Shusterman: The term “deportation” has a precise meaning under the immigration law.Generally, a person in removal proceedings is eligible for voluntary departure. A person who voluntarily departs the United States may apply for a visa abroad at any time. However, obtaining a tourist or student visa will be very difficult since an immigration judge has made a finding that you have violated the immigration laws.

  On the other hand, some persons are not eligible for voluntary departure, possibly because they have been convicted of a serious crime, or cannot demonstrate that they have good moral character. If an immigration judge orders you deported or removed from the United States, you cannot return to this country for a minimum of 10 years without special permission from the Attorney General.

  Nem eppen jo hir, ha nem a sajat erodbol hagytad el az orszagot hanem deportaltak, akkor 10 evig nem kapsz vizumot az Attorney General engedelye nelkul.

  Most az Attorney General: John Ashcroft

  web:

  http://www.usdoj.gov/ag/

  Sok szerencset oszinten

  #207276 Hozzászólás

  Hooter

  elévülés

  Ez az elévülés amolyan gumijogszabály, ELVILEG a köv. szabályok vannak (Külügy honlapjáról):
  – who was previously ordered removed within the last 5 years or ordered removed a second time within the last 20 years;
  – who was previously unlawfully present and ordered removed within the last 10 years or ordered removed a second time within the last 20 years;
  – who was convicted of an aggrevated felony and ordered removed;
  – who was previously unlawfully present in the United States for more than 180 days but less than one year who voluntarily departed within the last 3 years;
  – or who was unlawfully present for more than one year or an aggregate of one year within the last 10 years.

  Na õk nem kaphatnak vízumot.
  De mivel az adatokat nem törlik, a régebbieket is látni fogják, és mivel minden különösebb valós ok nélkül is megtagadhatja a vízumot, hát valószínû, hogy ha már egyszer illegálisan tartózkodtál, akkor nem fogják mégegyszer megkockáztatni, hogy beengedjenek az országba.

  #207275 Hozzászólás

  Tim

  Pal-nak

  Figyelj! Van egy ismerõsöm, akit szintén belecsúszott az illegalitásba, dep. végzés, minden, ami kell.

  Sok év után (ezt nem tudom mennyi, talán öt) kért újra vízumot, interjú, elutasítás volt a képlet. Megkérdezte az interjún a konzultól, hogy akkor most õ soha nem mehet, mikor mehet, stb? Válasz: ha elutasítják a vízumkérelmét, akkor 1 letelte után újra próbálkozhat. A regisztrált adatokat örökké (!) látni fogja a vízumkérelmet elbíráló konzul, de azért még adhat.
  No, három év után (évente próbálkozott) kapott is egy egyszeri belépésre, tartózkodás idejére szóló (1 hónapos) vízumot. Ment is boldogan, JFK-n leszállt a géprõl, majd az imm. officer megnézte vízumot, útlevelet, stb és megkérte, hogy vonuljon félre. Több órán át a kutya nem szólt hozzá, majd késõbb elkezdték szabályosan kihallgatni, hogy mit csinál itt, hová megy, miért megy, sõt felhívták az általa megadott ismerõsöket, hangosbemondón behívták az õt váró rokont (aki akkor már nem volt a reptéren), utána õt is hívták telcsin, vissza reptér, stb, stb. Lényeg: több, mint hét óra múlva jutott be az országba. Hát ennyi….

  #207274 Hozzászólás

  plasztikai sebesz

  a megoldas

  Uj arc, uj ujjlenyomat. Franko tutko papirok es mehetsz. A kutya sem fog beledkotni! Par milkaba belekerul ez igaz de aki menni akar azt had menjen! Megoldas mindenre van!

  #207273 Hozzászólás

  Paul

  Titinek

  Koszi a hozzaszolasodat. Sajnos igen vettek, de regen.
  Ez sem kerul torlesre egy ido utan? Ezekre a dolgokra az USA-ban nem vonatkozik egyeb Amnesztia? Mert tudomasom szerint ezek nem nagy vetsegek. Nagyobb, sulyosabb cselekmenyek is idokozonkent amnesztia ala esnek.
  koszi.
  Paul

  #207272 Hozzászólás

  Titi

  Paul

  Nagyon egyszerü.Változtass nevet, és add be ujra a kérelmet.Viszont ha kint vettek tõled ujjlenyomatot, buktad a partit.

  #207271 Hozzászólás

  Paul

  IGAZ

  Igen, mig Angliaban elevulsz egy ido utan, az USA-ban, ha deportalnak, akkor az orokre szol. Meg olyan sics, hogy 10 utan visszaengednek.

  #207270 Hozzászólás

  alex

  oregem

  Pal,
  ennyire nem lehetsz egyszeru: a “nincs elevules” azt jelenti, hogy a budos eletbe tobbet nem mehetsz az USA-ba a sajat neveddel

  alex


  #207269 Hozzászólás

  kyiu

  usa

  ha mar annyira akarsz menni abba fos orszagba akkor valtoztass nevet es mar benn is vagy.

  #207268 Hozzászólás

  Pal

  Tim

  Ird le legyszives, hogy mit jelent az hogy akkor nincs elevules

  #207267 Hozzászólás

  Tim

  Ha jól tudom

  akkor az USA-ban nincs elévülés, ráadásul vízum-és bevándorlási ügyekben rendkívül rugalmatlanok. Tehát, ne nagyon reménykedj.

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
Hozzászólás: Meddig nem mehetek meg az USA-ba ?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.