Meddig van hó Szlovákiában?

Kezdőlap utazas.com Fórum Téli sportok Meddig van hó Szlovákiában?

 • Indította
  Témakör
 • #43121 Hozzászólás

  franyalany

  Sziasztok!Érdekelne, meddig mehetünk Szlovákiába síelni. Április eleje esetleg? Vagy nagyon elrugaszkodtam a valótól?Köszi

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #413381 Hozzászólás

  Holotron

  Ha megkérlek, leírnád nekem, hogyan kell eljutni Zakopanéból a Kuznice-Kasprowy Wierch-Kalatowki pályákhoz?
  Elõre is köszönöm,
  Tamás

  #413380 Hozzászólás

  Holotron

  Lengyelország

  “Szóval Zakopane olyan üdülõközpontnak látszik, amelynek külömbözõ szélein elszórtan vannak a kisebb-nagyobb felvonók. Ennek megfelelõen külön kell fizetni minden felvonónál minden külön menetet.”
  Szóval 10 évvel ezelõtti állapotok? :(( ezt a prospektusokból szûrted le? Konkrétan írják hogy nincs összefüggõ pályarendszer?
  A sielok.hu aminek a leírásait idéztem, pályarendszerekrõl ír, csak kell lennie ott normális helynek.
  Korbielówról mit írnak a prospektusok?

  #413379 Hozzászólás

  TZoli

  A lengyeleknél még nem voltam, de a múlt évi hoshown-n

  pár prospektust begyüjtöttem, mert akkor lengyyelország nagyon nyomúlt. Van valami információs központjuk is, holnapra megnézem. Szóval Zakopane olyan üdülõközpontnak látszik, amelynek külömbözõ szélein elszórtan vannak a kisebb-nagyobb felvonók. Ennek megfelelõen külön kell fizetni minden felvonónál minden külön menetet. Például az egyik kisebb felvonó az a városka sétálóutcájából nyilik. Szerintem ide akkor érdemes menni, ha nem sielni, hanem inkább kikapcsolódni, pihenni akarsz.

  #413378 Hozzászólás

  Holotron

  Lengyelország

  Vajon zakopane-n is ilyen reménytelen lenne április eleje-közepe? Mert olyan országba akarok menni ahol még nem voltam, lenegyelország lenne a legközelebb ebbõl a szempontból. A sielok.hu -n írják hogy májusig van hó, persze kitudja mennyire igaz.
  Konkrétan ezekre a részeire gondoltam

  “Kuznice-Kasprowy Wierch-Kalatowki – itt találhatók a leghosszabb és legváltozatosabb sípályák. Összesen 12 km sípálya (4 fekete, 1 piros 1 kék); 6 sífelvonó (2 kabinos, 2 ülõszékes, 2 húzós) – fõként haladók és középhaladók számára.”
  Ez tele van feketével, mennyire durvák, mekkora a dõlésszög kb?

  “Butorowy Wierch – H. Kasprowy (1987 m)- A város északnyugati részén épült változatos terepeken összesen 8 km sípálya van (2 piros, 5 kék, 1 zöld) és hozzá 7 sífelvonó (3 ülõszékes, 4 húzós) – középhaladók és kezdõk számára ajánljuk.”
  Ez utóbbiról nem sikerült sok infót találni, pedig ez tûnik a legmegfelelõbbnek.
  Esetleg még tudtok zakopane-n hosszabb piros-kék pályarendszereket, ami lehetõleg elég magasan is van(min 1500m)?
  A másik variáció korbielów lenne, az milyen? Mennyire hóbiztos ?

  Ha jól láttam csak zakopane és korbielów van magasabb hely a lengyeleknél, a többi mind kékestetõ szintû. Persze az alacsonyabb is lehet jó de szvsz az áprilisban már nem síelhetõ. Ezért igyekszem szûkíteni a kört.
  Olyan helyekre lennék kiváncsi ahol legalább április közepéig van hó.

  A másik probléma hogy nem igazán találtam infót arról hogy zakopane-n belül hol találhatók ezek a terepek, odáig rendben hogy zakopaneig el lehet jutni de onnan hogy közelítem meg a kérdéses terepet? Elkerülendõ a kóvájgást a város körül, tudtok olyan honlapokat ahol nem csak lengyelül van feltüntetve?
  Tömeg szempontjából milyen zakopane és korbielów áprilisban? Szállás akad még?

  #413377 Hozzászólás

  franyalany

  köszi

  köszi TZoli,ilyesmire tippeltem….

  #413376 Hozzászólás

  TZoli

  Husvét

  Husvétkor rendszeresen szoktunk sielni Martinban, az jó szokott lenni. De voltam már a Jasnán április közepén. Cseperészett valami kegyetlen hideg esõ, a hó latyakos volt, úgyhogy ha elestél, akkor nagy por helyett nagy tócsát kavartál és már át is áztál. Egy ismerõsöm azt modta, hogy nyáron a glecser sielés ilyen.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Meddig van hó Szlovákiában?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.