Megalázó szerep-e szeretõnek lenni?

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Megalázó szerep-e szeretõnek lenni?

 • Ennek a témakörnek tartalma 32 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  ggr 14 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #22575 Hozzászólás

  gida

  IGEN, mert a szeretõ nem más mint egy kihasznált préda.
  NEM, mert sokszor többet ad az új, mint a megszokott kapcsolat.
  Tudom a dolog nem ilyen egyszerû, de mégis…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 32
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #253990 Hozzászólás

  ggr

  Szerelmes!

  Örülök,hogy neked így alakult.biztosan vannak ilyen sztorik is,de azért biztosan ritkább.mindenesetre gratulálok.

  #253989 Hozzászólás

  szerelmes

  Alakulhat így is:

  Bevallom, nekem viszonyom volt 5 hónapig a férjem mellett egy férfivel. Beleestem úgy rendesen a szeretömbe, vagyis inkább úgy írom, hogy beleestünk egymásba. Bevallottam a férjemnek, azonnal elköltöztem töle a gyerekkel és mára már el is váltunk. 5 éve boldogan élünk együtt az akkori szeretömmel. Itt a vége fuss el véle.

  #253988 Hozzászólás

  Bitang

  Okoskodoknak

  Egyaltalan nem megalazo szereto lenni. Szeretni vagy szeretkezni, nem mindegy. Illetve meg ha az ordogel is alkut kotsz, akkor is KETTON al az uzlet. Nem szabad egyik felet sem hibaztatni, amig belementek a dologba. En soha nem hibaztatom a masik felet, pld. Meg akkor sem ha hazudik.Nem kenyszeritett senki hogy elhigyem.

  #253987 Hozzászólás

  függ

  attól

  Ha csak testi kapcsolatot keresel, akkor semmi gond.
  Ha az illetõ házas és vele kavarsz, akkor szemétség.
  Ha ígérgeti, hogy el fog válni, és hosszú távon veled fog élni, akkor hülyeség.
  Ha ráadásul még el is hiszed neki, akkor viszont meg is érdemled, hogy megalázzanak.

  #253986 Hozzászólás

  psy

  méltóság és elvárások

  zajec: egyetértek, hogy egy normális kapcsolat alapja mindez, de azért ne felejtsd el, hogy a párkapcsolat egy sokkal szorosabb kötelék, mint pl. a barátság. A kölcsönös elvárások és megfelelni-vágyások miatt meg van az esély, hogy elfelejtjük, hogy önálló emberi lényekként léptünk bele a kapcsolatba és szép lassan vmelyik fél (általában a kevésbé domináns) lassacskán elveszti önbecsülését, méltóságát. Hát erre mondom én, hogy amikor már nincs meg a kölcsönös tisztelet és bizalom, akkor ki kell szállni. (bár könnyû ezt mondani, tudom)
  srác: szerintem te is abba az örvénybe kerültél bele, amikor azt képzeled, hogy ez a lány az egyetlen és utolsó esélyed, hogy normális párkapcsolatod legyen. Nézd meg jobban, hogy ki és mit vár el ebben a kapcsolatban és nem irreális-e kicsit a részedrõl. Szerintem ha úgy érzed, hogy hiteget csak, akkor valszeg nem bízik még õ sem benned eléggé (ahogy te sem eléggé hiszel abban hogy mûködne a kapcsolatod.) Nem kell azért kishitûnek lenned, mert azt tapasztaltad eddig, hogy minden amerikai nõ a pénzes pasikra hajt. Keresgélj, lazíts és próbálj olyan dolgokra koncentrálni, amik kizárólag a te döntéseid, és nem másoktól függ. Az hogy együtt lesztek-e a barátnõddel hosszútávon vagy sem, én úgy érzem nem rajtad múlik elsõsorban. Légy türelmes és megértõ, ha akarod õt, ne legyél követelõzõ és hagyjál neki idõt. Ha pedig szakítani akarsz, akkor ne várj vele hónapokig, azzal tényleg csak az idõt húzod, a probléma nem oldódik meg. Ráadásul itt a nyár, ha most szakítasz talán könnyebben viseled, mint szomorú téli estéken…Mindenesetre döntsél, mert halogatni nem jó. Saját magad miatt sem. Hogy ne érezd magad kiszolgáltatottnak, hanem határozott, önálló emberi lénynek, aki képes döntéseket hozni az életében és továbblépni a saját útján, nem egyhelyben ácsorogni… (bocs ha kicsit tanárosra sikeredett a válaszom ;-)
  ggr: szerintem tök jól megfogalmaztad a lényeget, hogy szeretõként nem lehetnek elvárásaid érzelmileg. Ha valaki belemegy egy ilyen kapcsolatba, akkor annak nyomós okai vannak és általában a házasságát akarja majd megjavítani, hiszen az már egy régebbi kapcsolata és jobban ismerik egymást. Általában. Sajnálom, hogy neked így alakult a kapcsolatod, valószínû, hogy úgy lépett ki a házzasságából a lány, hogy még õ sem zárta le érzelmileg és nem volt képes túllépni rajta, hiába volt veled. Semmiképp ne okold saját magadat, hiszen valamiért õ ki akart szállni a házasságából, amihez te segítetted hozzá. Az már egy más kérdés, hogy nem volt elég erõs, hogy ismét talpra álljon és megerõsítse magát, az önbizalmát, az önbecsülését veled. Javaslom, hogy próbáld magadban lezárni és engedd el õt. A saját önbecsülésed miatt is.

  #253985 Hozzászólás

  ggr

  az én sztorim

  kb egy éve összejöttem valakivel,aki házasságban élt.eleinte azt hittem,csak egy-két éjszakás kalandról van szó,és az még (valljuk be magunknak)nem tragédia.aztán beleszerettem,és õ is belém (legalábbis ezt mondta,és én így is hittem).a házassága rég nem mûködött már jól,csak nem volt ereje,bátorsága kilépni belõle.azt mondta,én erõt adok neki.és tényleg el is vált.azt hittem,minden rendben lesz.azt hittem,velem is megtörtént,ami körülöttem annyi ismerõsömmel,de velem azelõtt soha:szerelem,hosszútávú párkapcsolat,a másik segítségével építhetõ jövõ.
  az ex-e folyton hívogatta,sírt,öngyilkossággal fenyegetõzött,trágár sms-eket írt engem ócsárolva.mire kedvesem közölte:visszaköltözik hozzá,mert úgysem fog minket békén hagyni,de azért tartsuk a kapcsolatot,és majd az idõ elrendez mindent.majd újra együtt leszünk.aztán egyre kevesebbet hívott,egyre ritkábban bíztatott.és akkor én léptem ki belõle.azt mondtam,ne keressen többé.és nem is tette.most a volt házastársával él lényegében az élettársaként.
  az,hogy megalázva érzem magam,nem elég kifejezés.a megalázottság számít a legkevésbé már.szeretõnek lenni attól a pillanattól kezdve pokol,mikor már érzelmileg is vannak elvárásaid.sosem fogod azt kapni,amit vártál.errõl ennyit.

  #253984 Hozzászólás

  zajec

  re:psy

  amit írsz az egy normális ember alapértéke,és szerintem nem a kapcsolat alapja,mert az egyénnek legyen méltósága és tiszteljen másokat függetlenül attól,hogy nem élnek párkapcsolatban.

  #253983 Hozzászólás

  zajec

  re:srác

  és mi van ha téged is csal egy jóképû leszólítgatóval?
  Egy olyan idõpontot mondott a válásra ami nem most van,hogy eltolja a problémát,ha addig kihúzzátok akkor megint jönnek az “egyéb problémák”.

  #253982 Hozzászólás

  srac

  Felek!

  Sziasztok!

  Latom nem vagyok egyedul ezzel a problemaval bar ez nem vigasztal annyira de megis meg tudom beszelni valakivel.

  A valassal az a helyzet, hogy egyebb okok miatt nem valhat el, szoval en kinn vagyok amcsiban es a baratnom sem amerikai allampolgar es meg nem kapta meg a zoldkartyajat.Most nyaron mindenkepp meg kell, hogy kapja. Tudom most azt gondoljatok, hogy nagyon veszelyes jatekot uzunk de ha most el is valik, mert rajott a ferje, akkor is megkahatja a zoldkartyat, mar 3 eve hazasok.Ez miatt nem is aggodom. Egyszer azt mondta, hogy ha el is valik, akkor 2 vagy 3 ev mulva fog ez megtortenni.Most meg nam akar.Nekem viszont nincs annyi idom.
  Meg annyit irnek rola, hogy tenyleg szeret engem, hiszen nem vagyok izmos es kulonlegesen jokepu, van egy kozepes minosegu autom es meg penzem sincs.Viszont O rendkivul csinos, gyakran szolitjak meg kulonbozo bevasarlo helyeken, bankban.Lehetne neki gazdag es jokepu baratja is de O engem akar. Szerintetek, akkor kellenek neki ha erdekbol lenne velem? Abszolut nem anyagias, nagyon hazias, szerti a rendet es a tisztasagot es nem lusta otthon takaritani, fozni, mosogatni, nem ugy mint a buta amerikai csajok.
  Nyaron megy haza meglatogatni a szuleit, kb. augusztusban, es majd meglatjuk, hogy utana mi fog tortenni, milyen valtozasok lesznek.
  A cimben leirtam, hogy felek! Ha szakitunk, akkor hol talalok ilyen not aki igy elfogad engem? Ez Amerika!!! Itt hatvanyozottan igaz, hogy a csajok a penzes pasikra buknak.De a kerdes nem is inkabb az, hogy hol, hanem, hogy MIKOR! 1 het, 1 honap, vagy 3 ev? Ki tudja!

  De valoszinu, hogy meg iden veget vetek ennek a kapcsolatnak, akarmennyire is fog fajni.O azt mondta, hogy a szakitasunk utan nem lesz megint baratja, azutan mar a csaladjara fog gondoskodni.

  En elhiszem!

  #253981 Hozzászólás

  psy

  szeretõ vagy szeret-e õ?

  zajec: Annyit tennék hozzá, hogy szerintem egy kapcsolat alapja a bizalom, szeretet és vágy mellett a kölcsönös tisztelet és a méltóság is. Sokan elfelejtik, hogy ha elvesztik az önbecsülésüket és méltóságukat egy kapcsolatban, akkor ott már valami nem stimmel és meg kellene keresni az okokat és eldönteni, hogy így érdemes-e folytatni.
  srác: ha csak hetente-kéthetente találkoztok akkor ebben a kapcsolatban ti mást nem is kerestek csak szexet. Ezt be kell ismernetek, valamiért a vágy és szenvedély egyenlõ a szerelemmel a fejetekben. Ha a nõ nem hagyja ott a családját, az azért van, mert nem bíztok egymásban eléggé, nem hiszi el, hogy mûködne veled, ezért inkább marad a megszokottban. Attól ez még mehet így évekig, és te még évekig úgy fogod gondolni, hogy ez a nõ számodra az ideális, de azért azt se felejtsd el, hogy most minden találkozásotok ünnep és különleges mindekettõtöknek. Mi lenne, ha nem bújkálnátok, közös programokat csinálnátok? Fel sem merül, nem? Mindig vannak kifogások…
  Pimp:a nõk is olyanok, mint a férfiak, ez igaz. Ha élnek egy biztosnak tûnõ, kényelmes házasságban, akkor nem fogják feladni egy bizonytalanért. Valami több kell. Például hogy maguktól rájöjjenek, a házassággal járó kompromisszumok átcsaptak-e már önfeladásba, megalázkodásba vagy már inkább teher, mint jó érzés hazamenni. Ha nincs vagy csak felületes a kommunikáció, nem lehet megbeszélni az ilyen problémákat, akkor ez már nem jó kapcsolat, ki kell szállni. Vagy az is lehet, hogy szeretõt tartva a nõ/férfi csak azt szeretné megvalósítani, ami a kapcsolatában/házasságában nem megy: az õszinte beszélgetést, a felszabadultságot, az önmaga újra-megtalálását. Lehet, hogy te ebben segítettél ennek a nõnek. Tudom, nem vígasztal, de valahol sokat köszönhet neked.

  #253980 Hozzászólás

  zajec

  igen az,megalázó

  Ha házas vagy akkor hazudnod kell,ha még gyereked is van akkor amikor a gyereked a szemedbe néz és megkérdi apu/anyu hol voltál? akkor te megsimogatod a buksiját és belehazudsz a szemébe? bravo!!!
  Ha pénzért csinálod (akár közvetve is) akkor kurva vagy!
  Ha csak egy-két találkozóról van szó az érthetõ.
  DE az élet igazságos és azt te is visszakapod akár tudsz róla akár nem.
  Azt se felejtsétek el egy kapcsolat alapja a bizalom a szeretet és a vágy.
  Ha valamelyik kimozdul soha nem lesz olyan a kapcsolat mint régen.
  Tehát mindenki maga dönti el megéri vagy nem;)

  #253979 Hozzászólás

  pimp

  Srac!

  Ugyanabban a cipoben jarsz amiben en jartam masfel evig(!). A no egy hires asztaliteniszezonek volt a felesege, es neki is volt egy 8eves fia. Orulten beleszerettem, es o is belem. Sajnos voltam olyan hulye, hogy bedoltem a hitegetesnek (hiaba a rozsaszin kodon nehez atlatni) es hittem benne, hogy el fog valni. Masfel evig huztam a dolgot. A vegen hol osszejottunk, hol szetmentunk, de nem birtuk egymas nelkul. Tudtam hogy ez nem mehet igy tovabb, igy hat leptem. Itt vagyok Angliaban es igy a tavolsag is megakadalyozza hogy ismet osszejojjek vele. Mikor hazamentem husvetra, akkor derult ki hogy terhes. A ferjetol… Igy, szakitasunk utan tobb mint egy evvel is szivenutott a dolog. Kihasznaltnak erzem magam, kihasznaltnak erzem az erzeseimet iranta. Es ez nagyon rossz. Nem tulzok, nekem eletem nagy szerelme volt o. Es ezutan en is megfogadtam, SOHA tobbet ferjes asszonnyal.

  Mert nemcsak a ferfiak olyan “gazemberek”, hogy szeretojuk van, es hitegetik oket a valassal. A nok is ugyanolyanok.

  #253978 Hozzászólás

  srac

  Na felhozom a topicot

  En mar 8 honapja talalkozom egy ferjes holggyel de csak erzelmi alapon semmi anyagiassag. Azt mondta, hogy engem jobban szeret, mint a ferjet es rendkivul odaado. Van egy 8 eves kisfia akit szeret ugyan de megsem boldog a ferjevel, velem erzi boldognak magat. Elvalni egyelore meg nem akar, es valoszinu, hogy iden szakitok vele. Hetkozben szinte nem is talalkozunk es hetvegen is csak par orara es akkor is csak hotelbe jarunk. De van ugy, hogy nem is minden hetvegen talizunk, neha kimarad 1 vagy 2 hetvege. Az a helyzet, hogy en is szeretem Ot de nem tudom, hogy meddig megy ez igy tovabb. En is boldog vagyok vele, mikor egyutt vagyunk de osszessegeben veve mar nem olyan kenyelmes ez a helyzet. Mar mondtam is neki, hogy ha nem akar elvalni, akkor nem fog sokaig tartani a kapcsolatunk. Ezt O is megertette es azt is megerti, hogy ha elhagyom es, hogy nem akarok eveket varni ra.

  Hulye egy helyzet, nem? Mind a ketten szeretjuk egymast de megsem lehetunk egymase.
  Megfogadtam, hogy O az elso es utolso ferjes no az eletemben, nem erdekel, hogy milyen jol is nez ki egy no de ha ferjes, akkor nem rug labdaba nalam!
  Ez van!

  Egy srac!

  #253977 Hozzászólás

  Al Lolka

  Bocs, igazi Lolka

  Az ugy tortenhetett, hogy:

  Neked irtam, igy beirtam, hogy Lolka. Legkozelebb meg amikor irtam, akkor azt hittem, hogy Lolka neven irtam korabban, nagyon faradt voltam mar, szerintem.Es azon gondolkodtam, amikor irtam tobbszorre, hogy honnan szedtem ezt Lolka nevet. Egyaltalan nem voltam meg sehol Lolka.
  Szoval most tisztazodott, es igy visszaolvasva eleg furan nez ki:marcius 30an en a te 29-i hasonlatodra irtam, hogy nagyon jo hasonlat volt, nem az “ertelmisegi” -ere.

  Az al-Lolka

  #253976 Hozzászólás

  azigaziLolka

  Most látom

  hogy itt többen az én nick-emmel írogatnak. Nem mintha nagy jelentõsége lenne, de azért én ragaszkodom hozzá, hogy én én vagyok (az utazós hasonlat). Eléggé ellaposodott ez a téma (is), úgyhogy én már rég ki is szálltam. üdv mindenkinek.

  #253975 Hozzászólás

  Lolka

  Kinek hisz a feleseg lebukaskor into jel

  Ket dolog lebukaskor ami eleve rossz jel a szereto szamara:
  Ha a feleseg a ferjnek hisz:
  1. Valoszinuleg ot is olyan jol eteti, mint a szeretot, mert meg a bizonyitekok birtokaban is tudja ugy hulyiteni a ferje, hgy higgyen neki, akkor valoszinuleg a szereto ugyanebben a cipoben jar.

  Ha a szeretonek hisz:
  1. Nem elso eset a ferj felrelepese, tobbszori, szoval egy csapongo szelhamossal akarunk elni. Mar elore rossz jel, a legjobb meghagyni a felesegnek.

  Kulonben a ferjek akkor hagyjak el a feleseguket altalaban a szeretoert, ha a feleseg mar belefarad, ugy van vele, jon-megy, mindegy.

  A kettos felallas erdekes, vegulis az altalaban biztos csak szexparti. Ha nem, jon a gubanc. Sokszor sok gyerek issza meg a levet mindket csaladban. Vagy csak apat-anyat cserelnek, foleg ha barati par voltak, mar ismerik;igazi gyonyoru kapcsolat.

  #253974 Hozzászólás

  István

  De

  Sziasztok!
  Arról még nem olvastam itt, hogy mi van akkor, ha nem csak az egyik fél él házasságban.
  Ha mindketten házasok, akkor akár hosszú távon is müködhet a dolog, és egyiknek sem megalázó az ügy.
  Egyébbként szerintem, ha valaki félrelép egy kapcsolatban, azzal a kapcsolatot minösíti, és mérgezi is egyben.
  Nekem ez a félrelépös buli soha nem müködött. (mindíg a másik helyen lettem volna inkább :(()

  #253973 Hozzászólás

  moromou

  én is voltam szeretõ

  8 hónapon át, viszont én nem tudtam hogy csupán az vagyok. ez már így utólag elég szarul hangzik, de a pasi az ország másik felében lakott, sok külföldi úttal. megkajáltam a mesét a még nem elvált, de különélõ családról. tetézte a sajnálataó dumával, miszerint õt elhagyták (!)
  két kapura játszott hónapokon át, gyanús volt de mindig kidumálta magát. mikor kiderült a feleség meg én is sokkot kaptunk egy röpke pár órára, azt hittem ilyen csak a blikkben olvasható. a nõ heteken át hívogatott, további bizonyítékot keresve, inkább nem nekem akart hinni, de kénytelen volt.én azóta már csak nevetek a dolgon, viszont a nõ szenved, nem vált el és állandóan gyanaxik.

  #253972 Hozzászólás

  Je

  Lolka

  Ez igaz, nem kozoltem vele mindjart az elejen, hogy nem jo vele. Aztan ugy kb. 1-2 honap utan, (ami azert ugye nem nagy ido, hogy a rossz szokasok berogzuljenek) probaltam “tanitgatni”, hogy ugye kicsit higgadtabban mar. Meg, zavart, hogy hosszu evek utan is allandoan le kellett allni kozben, mert mar nem birja mindjart tovabb, es… Nos faraszto volt mar vele, na. Egy ilyen fuvel-faval bikatol mar azert valami minoseget is el lehetne varni, nem?
  Raadasul tizenvalahany evvel idosebb volt nalam, tapasztalat?
  Nos, azota se volt problemam szex teren, senkivel. Pedig nem kellett elmagyaraznom semmit, jott magatol, es raadasul mindegyik baratom nalam fiatalabb volt. (Tudom mar, miert akarnak az idosebb nok is fiatal pasikat maguknak:)
  En tul fiatal voltam, hozza mentem ahhoz akivel nem volt jo, (a volt ferjem) es tapasztalatlan leven nem volt osszehasonlitasi alapom.
  Mostmar van, azert tudok rola velemenyt mondani.
  Szoval, a lenyeg; egy oregedo ferj mellett, aki az agyban sem jo, igencsak birka voltam, hogy evekig husegeskedtem.
  Ahhoz akivel egyuttelek, es jo vele, huseges vagyok; ha masra vagyok, akkor meg lelepek. Igy senkit nem er banat.

  #253971 Hozzászólás

  szerintem

  azért “tart” valaki szeretõt, mert
  1. valami nem oké a meglévõ kapcsolatában és megerõsítést akar, hogy azért még nem kell öngyilkosnak lennie(például mert az önbizalma a padlón)
  2. inkább legyen kettõ bizonytalan, mint egy sem (vagyis nem mer/tud kilépni a meglévõ kapcsolatából)
  3. A futó kapcsolatok izgalma
  és még folytathatnám a sort. És igaza van and-nek nem csak a pasik tartanak szeretõket. De szerintem aki eljut oda, hogy szeretõt tart az egyszerûen csak gyenge és nem bízik eléggé magában és a társában.És gyenge a szakításhoz.
  Az meg, hogy milyen valaki a szexben nagyon is függ a partnerek igénytelenségétõl. Sajnos a nõk nagy része egyre igénytelenebb (vagy legalábbis nem képes közölni a pasijával hogy mit akar) és a pasik többsége azt hiszi hogy ez a normális.(Ezt a másodszor beírt Lolkának írom, aki szerintem más mint az elsõ)Úgyhogy ha valakinek a nõje/pasija szeretõt tart, amiatt nyugodtan lehet magunkat is hibáztatni!
  uff én beszéltem!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 32
Hozzászólás: Megalázó szerep-e szeretõnek lenni?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.