Meghivo

 • Indította
  Témakör
 • #21030 Hozzászólás

  Szeretnek kimenni az USA-ba dolgozni kb. 6 honapra. Meg nincs vizumom. Szuksegem van meg egy meghivora? Hogy lehet azt kapni? Penzbe kerul?

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #219117 Hozzászólás

  Katalin

  Sajnos ujra csak azt kell irjam, hogy a meghivolevel TELJESEN INGYENES, amit kozjegyzovel kell hitelesitetni. A kozjegyzo tobb helyen is talalhato, a legegyszerubb – mi mindig igy csinaljuk – hogy az illeto bemegy ahhoz a bankhoz, ahol a szamlajat vezetik (gondolom, ez altalaban mindenkinek van), es megkeri az ottani kozjegyzot, hogy hitelsitse a meghivolevelet. A kozjegyzo keri az illeti ID-jet, ami alapjan azonositani tudja.
  Mindez kb 4-5 percet vesz igenybe, es TELJESEN INGYENES, mivel ugyfele vagy a bankbnk, es ez (is) egy szolgaltatas a reszukrol. Es meg ok koszonik meg a vegen, hogy segithettek! :-) Ez NEM Magyarorszag, itt arrol szol a szolgaltatas, hogy ok vannak Te erted, es nem forditva.
  Megdobbenve tapasztaltam Magyarorszagon, hogy amikor keszpenzt vettem ki a bankautomatbol – a magyar szamlamrol -utana azt hittem, hogy tevedes, amikor a honapvegi egyenlegen plusz koltseget szamoltak fel a penzkivetelnel!!!!
  Szerintem ilyen csak es kizarolag Magyarorszagon letezik.! :-((( Nagyon szomoru.
  Ezert el tudom kepzelni azt, hogy pld. Magyarorszagon egy ilyen hitelesitesert penz ker a kozjegyzo, vagy egy forditasert, de ujra csak azt kell mondjam: Az USA NEM Magyarorszag!

  #219116 Hozzászólás

  Lesznyik
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Katalin-nak

  Kedves Katalin!
  10 eve az USA-ban elve nem keves meghivolevelet kuldtem haza. Neken soha egy centembe nem kerult a hitelesites. A munkahelyemen, vagy a felesegem munkahelyen, vagy a helyi varoshazan a kozjegyzo mindig INGYEN hitelesitette a meghivolevelemet.
  Udv,
  Lesznyik

  #219115 Hozzászólás

  Andrea21
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  sunny

  Mihez kepest nem koszonom szepen volt az ara,hm.Nem tudom de nekem az elmult 7 evben mindeg $5 volt a kozjeggyzovel hitelesitett meghivo level.
  Peter ha van meghivo leveledet az meg nem biztositek arra,hogy meg is kapod a vizumot sot sok esetben segit amikor nincsen meghivo leveledet.
  Sok sikert

  #219114 Hozzászólás

  katalin12
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  sunnyi

  Nos kedves sunnyi, en nem ugy tudom mint te.Nekem a lanyom kuldott meghivo levelet, akinek ugyszint hitelesitettnie kellett es nem koszonom szepen volt az ara.Magyarban is volt egy hitelesittetni valo iratom, amit lanyom kert es bizony azert is fizetnem kellett kozjegyzonek.Ugy tunik usaban ez ingyenes, ha te ezt mondod.Igy bocsi, nem kotelezo semmi, en csak magam tapasztalatat irtam le meghivo level temaban.

  #219113 Hozzászólás

  Katalin

  Legyszives ne irj ilyen valotlan dolgot! :-(
  A meghivolvel NEM KERUL penzbe!!!!
  Sok embernek kuldtunk mar,a kozjegyzo aki hitelesiti hogy valoban az vagy, aki a meghivolevelet irta, NEM KERUL egy fillerbe sem!
  En termeszetesen kizarolag olyanoknak kuldok meghivolevelet, akiket nagyon jol ismerek: rokonok, baratok, mivel a meghivolevel azt is tartalmazza, hogy teljes anyagi es erkolcsi feleloseget vallalok azert akit meghivok es hosszabb-rovidebb ideig vendegul latok.
  Ha valaki valoban penzt ker azert hogy meghivolevelet kuldjon Magyarorszagra, az egy erkolcsi nulla, szegyelheti magat!!!!

  Peter, ha dolgozni akarsz kijonni, akkor a leendo munkaadod segit abban, hogy munkavallalasi engedelyt (vizumot) kapjal.
  De ha “feketen” akarsz itt 6 honapig dolgozni, akkor ne vard el senkitol azt, hogy meghivolevelet kuldjon Neked ( a fenti okok miatt).

  #219112 Hozzászólás

  katalin12
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  tudok meghivot

  Tudok aki meghivolevelet kuld, kozjegyzo,,bizony penzbe kerul, mint minden ami hivatali, hivatalos dolog,

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Meghivo
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.